konec HC Olomouc – Mountfield HK
1:5
(1:2, 0:3, 0:0)
Komentuje: Johan Čáp
 
59:18
Moravec jen zbůhdarma nahodil kotouč před branku, ale přesunující se Špunar nakonec málem ránu ztečoval do vlastní brány. Olomoucký brankář ale celou situaci ještě zachránil, puk zastavil na brankové čáře.
 
58:41
Špunar se musel v poslední chvíli pořádně otáčet, aby zabránil mnoha dorážkám Hradeckých, ale rozhodčí hru přeci jen přerušují. Za vysokou hůl si půjde sednout David Lambert (OLO).
 
51:45
Hanáky nyní čekají krušné chvilky, neboť půjdou hned od tří hráčů. Na trestnou lavici totiž nyní míří Aleš Václavský (OLO).
 
50:24
Síly na hřišti se sice po uplynutí obou trestů vyrovnaly, Hradec se však v této chvíli dostane k přesilové hře. Za hákování za brankou je tentokrát trestán Adam Masare (OLO).
 
48:12
Síly na ledě se nyní vyrovnají, neboť olomoucký kapitán Jakub Zembol (OLO) jde nyní pykat za podražení, kterého se dopustil v útočném pásmu.
 
47:57
Olomouc čeká další přesilová hra, neboť sudí nyní postřehli faul Šimona Marhy (HKM) . Hradecký útočník je trestán za hákování.
 
45:19
Beneš se zjevil před olomouckou brankou po souhře s Budinou, nicméně i on nakonec svou velešanci prováhal. Po nájezdu z levého křídla svou ránu poslal těsně nad horní tyč!
 
38:03
Hradec právě vstřelil branku!
Mountfiled se dostává už do čtyřbrankového vedení! Olomouc nyní nedokázala zneutralizovat jeho velký nápor a překombinování obrany se ranou ze střední vzdálenosti mohl radovat z trefy MATĚJ BENEŠ. Špunar na jeho ránu jen velmi málo viděl. Asistence: Lukáš Souček.
 
36:24
Masare se dostal nečekaně přímo před hradeckého brankáře, jenomže jeho klička nakonec neskočila za jeho zády. Olomouc útočník měl před Tichým velmi málo prostoru, puk tak skončil mimo bránu.
 
34:52
Hanáci dostanou k dispozici další přesilovku, po tvrdém ataku v obranné třetině si půjde menší trest za nedovolené bránění odsedět bek Matěj Pinkas (HKm).
 
34:36
Špunar neskutečně zakouzlil! Giesl se už už dostával naprosto sám k zakončení, jenomže olomoucký brankář mu skočil rychlostí blesku do perimetru a v pádu maskou puk vyrazil. Hanáci přežili další klinickou smrt!
 
33:21
Beneš se dostal na hranici brankoviště ke střelbě, nicméně hradba těl v čele se Špunarem nakonec střelbu zblokovala. Hradec je momentálně ve velkém presu a prakticky soupeře nepouští přes půlící čáru.
 
29:23
Olomouc nyní sáhla k prostřídání brankářu, na led tak jde místo Adama Běhala Jan Špunar.
 
27:48
Hradec právě vstřelil branku!
Mountfield přidává čtvrtou branku! Po krásné nahrávce na modrou čáru se dostal k palbě JAKUB JERMAN, jehož dělovka zapadla přesně nad rameno Běhala. Olomoucká obrana střílejícího hráče tentokrát nedokázala pokrýt. Asistence: Matyáš Budina, Lukáš Pajer. .
 
24:44
Hanáci se poprvé v utkání dostanou k přesilovce, za viditelný faul na Radovou byl sudími vyloučen Šimon Marha (HKM), který se dopustil okatého sekání.
 
22:52
Hradec právě vstřelil branku!
Mountfield jde do dvougólového trháku! Po rychlém vybruslení zpoza branky se krásnou ranou k tyči prezentoval DOMINIK PAVLATA, který nakonec Běhal zřejmě velmi nečekaně překvapil. Olomoucký golman totiž nestačil reagovat Asistence: Matěj Novotný.
 
21:28
Kodym se dokázal dostat za obranu Olomouce a parádní nabídkou vyzval k palbě do odkryté branky Adam Jírků. Běhal ale předvedl neskutečný zákrok, jeho rozštěp tak zřejmě zabránil třetí brance Hradce.
 
17:51
Marha se dostal na ose hřiště k další velikánské tutovce, avšak Běhal znovu zasáhl svou bruslí. Hanáci nyní přestáli další těžký moment!
 
10:43
Hradec právě vstřelil branku!
Mountfield se dostává znovu do vedení! Po delším tlaku na olomouckou obranu se nakonec dokázal nejlépe zorientovat MATĚJ PINKAS, jehož přesná dalekonosná rána zaplula nad ramenem Běhala. Asistence: Petr Moravec.
 
07:57
Olomouc právě vstřelila branku!
A máme vyrovnáno! Olomouc se naprosto nečekaně dostala do enormního a celoplošného brejku, který nakonec dokázal ve velmi důležitou branku finalizovat STANISLAV RUDA, jehož bomba zapadla přesně mezi betony Tichého. Ten byl bez větší možnosti na úspěšný zákrok. Asistence: Andrej Prísažný, Lukáš Přecechtěl
 
07:50
Pinkas trefuje tyč! Olomouc jde však okamžitě do brejku!
 
05:48
Pajer se znovu ukázal jako vrchní hradecký bomber a po krásné diagonále měl obrovské množství prostoru k palbě. Běhal však předvádí výborný zákrok ramenem, domácí si mohou pořádně oddechnout!
 
04:51
Hanáci nyní budou hrát velice laciné oslabení, po špatném střídání totiž sudí jasně viděli ve hře šest hráčů v poli. Dvouminutový trest půjde odsedě Adam Masare (OLO).
 
00:28
Hradec právě vstřelil branku!
Tak to je velmi nešťastný moment pro Olomoucké. Po nenápadném útoku se totiž dostal LUKÁŠ PAJER k nahrávce na osu hřiště z levého křídla, nicméně puk se nakonec velmi nečekaně odrazil od Masareho za záda překvapeného Běhala. Hradec tak vede velmi jednoduše o jednu branku. Bez asistence.