konec HC Olomouc – Mountfield HK
1:5
(1:2, 0:3, 0:0)
Komentuje: Johan Čáp
 
Olomouc nakonec ve třetí třetině sice předváděla nejlepší výkon z celého utkání, kdy Hradecké někdy pořádně pozlobila, ale nakonec zápas přeci jen nezdramatizovala. Mountfield si svůj náskok dokázal pohlídat a v přípravě tak bere další vítězství. Proti Olomouci tentokrát nastřílel sice jen pět branek, ale na konečném dojmu to asi nebude mít tak velký vliv. Ode mě je to z Olomouce vše, přeji hezký zbytek dne.
 
Konec zápasu.
 
59:18
Moravec jen zbůhdarma nahodil kotouč před branku, ale přesunující se Špunar nakonec málem ránu ztečoval do vlastní brány. Olomoucký brankář ale celou situaci ještě zachránil, puk zastavil na brankové čáře.
 
58:41
Špunar se musel v poslední chvíli pořádně otáčet, aby zabránil mnoha dorážkám Hradeckých, ale rozhodčí hru přeci jen přerušují. Za vysokou hůl si půjde sednout David Lambert (OLO).
 
57:44
Hanáci nyní obrazně zabetonovali střední pásmo a nepouštějí Hradecké do šancí, olomoucká obranná řada se tak může znovu zkonsolidovat.
 
56:39
Giesl se dostal do rychlého výjezdu zpoza branky, nicméně jeho zamíření nebylo dostatečné. Hradecký štírek se sice pokusil svou ranou dostat k trefeni prostoru u bližší tyče, Špunar zde však velmi pozorně číhal.
 
55:24
Marha si najížděl po levém křídle a rychlou ranou zápěstím zkusil otestovat pozornost Špunara. Ten však pro tuto chvíli nezklamal, kotouč dokázal bez potíží ukrýt do připravené lapačky.
 
54:36
Hradec i nadále předvádí velký pres, ale jeho účinnost na olomouckou obranu postupně vadne. Mladí kohouti nyní předváději velice sympaitcký výkon.
 
53:45
Olomouc ukázala v předchozích okamžicích velkou míru obětavosti, neboť ustáli hned dvojnásobné oslabení. Velkou zásluhu má na tom i Špunar, který v době návratu Václavského, drží tuto tuto třetinu zatím čisté konto.
 
52:59
Pinkas sice napřáhl až ke stropu, jenomže ani prudkost rány nedělala Špunarovi větší problém. Olomoucký brankář tak nyní ukryl kotouč bez větších problémů v lapačce.
 
51:45
Hanáky nyní čekají krušné chvilky, neboť půjdou hned od tří hráčů. Na trestnou lavici totiž nyní míří Aleš Václavský (OLO).
 
51:12
Špunar nyní v brance doslova kouzlí, když hned několikrát zachránil svůj tým od další pohromy. Naposledy tak vytáhl ránu Součka nad břevno, Kodymovu dělovku pak uklidil v lapačce.
 
50:24
Síly na hřišti se sice po uplynutí obou trestů vyrovnaly, Hradec se však v této chvíli dostane k přesilové hře. Za hákování za brankou je tentokrát trestán Adam Masare (OLO).
 
49:33
Pinkas hledal před olomouckou brankou Pajera, ale nahrávka prvně zmíněného byla až příliš prudká. Kotouč se tak vznesl těsně nad pukem a zamířil bez zpracování od hráče jakékoliv strany do rohu hřiště.
 
48:12
Síly na ledě se nyní vyrovnají, neboť olomoucký kapitán Jakub Zembol (OLO) jde nyní pykat za podražení, kterého se dopustil v útočném pásmu.
 
47:57
Olomouc čeká další přesilová hra, neboť sudí nyní postřehli faul Šimona Marhy (HKM) . Hradecký útočník je trestán za hákování.
 
47:19
Marha se dostal ke skrumáži před olomouckou brankou, kde se přetahovala pořádná řádka hráčů. Jeho rána ale hradbou těl neprošla, Přecechtěl puk vyhodil do středního pásma.
 
46:39
Masare se dostal do samostatného úniku, jenomže Tichý jeho záměr velmi brzy rozkryl. Olomoucký forvard tak pálil do připraveného golmana, který puk ukryl pod své betony. Následné dorážky si pohlídala hradecká obrana.
 
45:19
Beneš se zjevil před olomouckou brankou po souhře s Budinou, nicméně i on nakonec svou velešanci prováhal. Po nájezdu z levého křídla svou ránu poslal těsně nad horní tyč!
 
44:01
Přecechtěl se dostal k palbě z pravé strany, nicméně minimum manévrovacího prostoru mu znemožnilo provést rychlý nástup před branku. Tichý ale přeci jen raději puk skryl pod lapačkou.
 
43:15
Špunar nyní zapsal další veledůležitý zákrok, když zabránil v palbě Gašparovi. Právě olomoucký brankář nyní vyl středem pozornosti, ztečovaná rána totiž byla velmi nebezpečná.
 
42:38
Olomouc znovu zkoušela proniknout po pravém pravém křídle za zády hradecký beků, ale tento nápad nakonec hosté rozkryli. Mountfield se může znovu zkonsolodovat.
 
41:36
Moravec bez většího přemýšlení nahrál Pavlatovi, nicméně jeho bomba mířila přesně do lapačky Špunara. Hanácká obran si tak může na chvíli oddechnout.
 
40:19
Beneš se pokusil dostat přes hradbu těl, ale jeho rána mířila vedle olomoucké branky. Následnou ránu Pajera pak vychytal Špuar svým ramenem.
 
40:01
Začala třetí třetina.
 
Druhá třetina už patřila z větší části pouze Hradeckým, kteří sice spálil obrovské množství šancí, ale na druhé straně se nakonec mohli radovat hned ze tří branek. Olomouc sice předvádí velmi bojovný výkon, prozatím se ale nedokázala dostat do výrazných tutovek. Třetí třetina odstartuje v cca 14:44.
 
40:00
Druhá třetina skončila.
 
39:34
Masare nabízel skákavou nahrávku na osu hřiště, jenomže Zembol zde byl o kousek později. Olomoučtí hokejisté se tak musí honem rychle vracet do základního postavení.
 
38:03
Hradec právě vstřelil branku!
Mountfiled se dostává už do čtyřbrankového vedení! Olomouc nyní nedokázala zneutralizovat jeho velký nápor a překombinování obrany se ranou ze střední vzdálenosti mohl radovat z trefy MATĚJ BENEŠ. Špunar na jeho ránu jen velmi málo viděl. Asistence: Lukáš Souček.
 
37:13
Hanáci se stále snaží velmi pečlivě bránit soupeřovy výpady, ale Hradec hraje stále velmi v poklidu a bez větších chyb. Jeho převaha postupem času stoupá.
 
36:24
Masare se dostal nečekaně přímo před hradeckého brankáře, jenomže jeho klička nakonec neskočila za jeho zády. Olomouc útočník měl před Tichým velmi málo prostoru, puk tak skončil mimo bránu.
 
35:38
Hanáci i nadále zkouší pronikat do hustě postavené hradecké defenzívy, ale jeho speciální formace pro oslabení zatím pracuje jako hodinky. Tichý je tak v brance de facto bez práce.
 
34:52
Hanáci dostanou k dispozici další přesilovku, po tvrdém ataku v obranné třetině si půjde menší trest za nedovolené bránění odsedět bek Matěj Pinkas (HKm).
 
34:36
Špunar neskutečně zakouzlil! Giesl se už už dostával naprosto sám k zakončení, jenomže olomoucký brankář mu skočil rychlostí blesku do perimetru a v pádu maskou puk vyrazil. Hanáci přežili další klinickou smrt!
 
33:21
Beneš se dostal na hranici brankoviště ke střelbě, nicméně hradba těl v čele se Špunarem nakonec střelbu zblokovala. Hradec je momentálně ve velkém presu a prakticky soupeře nepouští přes půlící čáru.
 
32:51
Zembol se dostával do úniku, jenomže nahrávka na paty mu znemožnila další postup vpřed. Hanáci se tak musí honem rychle vracet zpět do základního postavení.
 
31:30
Nesvadba se dostával středem kluziště do zakončení, jenomže hradecké ztrojení a tvrdé dohrání mu znemožnilo vypálit. Hosté si i tentokrát velmi poklidně došli k puku.
 
30:51
Domácí se pokusili o aktivní napadání rozehrávky, jenomže Hradec se dokázal i s tímto příkořím velmi rychle poprat. Po rychlé souhře Pinkase s Táborským se kotouč dostává mimo nebezpečí.
 
29:23
Olomouc nyní sáhla k prostřídání brankářu, na led tak jde místo Adama Běhala Jan Špunar.
 
28:36
Hanáci i nadále bojují s obrovskou převahou soupeře, nicméně nyní zvolily raději velice rychlou variantu v podobě vyhození. Hra se po icingu znovu vrací před Běhala.
 
27:48
Hradec právě vstřelil branku!
Mountfield přidává čtvrtou branku! Po krásné nahrávce na modrou čáru se dostal k palbě JAKUB JERMAN, jehož dělovka zapadla přesně nad rameno Běhala. Olomoucká obrana střílejícího hráče tentokrát nedokázala pokrýt. Asistence: Matyáš Budina, Lukáš Pajer. .
 
26:44
Domácí tým sice pálí nyní o sto šest, avšak k Tichému se zatím moc puků nedostává. Čtverec Mountfieldu se dokázal dostatečně zkonsolidovat, Marha se tak dostává na led přesně po dvou minutách hry.
 
25:38
Olomouc sice drží svou rozehrávku v útočné třetině, avšak k palbě na Tichého kec se zatím příliš nedostává. Hradecká obrana prozatím velmi precizně brání.
 
24:44
Hanáci se poprvé v utkání dostanou k přesilovce, za viditelný faul na Radovou byl sudími vyloučen Šimon Marha (HKM), který se dopustil okatého sekání.
 
24:07
Novotný se zkoušel ukázat ranou od mantinelu, nicméně palbě z pravého křídla nebyla pro olomouckou obranu velkou překážkou. Po rychlém zablokování se puk snesl mimo Běhalovu branku.
 
23:27
Kodym s Gašparem se snažili co nejrychleji projít přes olomouckou část středního pásma, jenomže jedna až moc vyzývavá nahrávka jim zkazila plány. Hradec si zapsal ofsajd.
 
22:52
Hradec právě vstřelil branku!
Mountfield jde do dvougólového trháku! Po rychlém vybruslení zpoza branky se krásnou ranou k tyči prezentoval DOMINIK PAVLATA, který nakonec Běhal zřejmě velmi nečekaně překvapil. Olomoucký golman totiž nestačil reagovat Asistence: Matěj Novotný.
 
21:28
Kodym se dokázal dostat za obranu Olomouce a parádní nabídkou vyzval k palbě do odkryté branky Adam Jírků. Běhal ale předvedl neskutečný zákrok, jeho rozštěp tak zřejmě zabránil třetí brance Hradce.
 
20:15
Pajer se hned na startu druhé třetiny dostal do další střelecké pozice, jenomže jeho ránu dokázal Přecechtěl dostatečně rychle zablokovat. Hanáci mohou rozehrávat od zadních řad.
 
20:01
Začala druhá třetina.
 
První třetina jasně ukázala hradeckou sílu, která však ze začátku přeci jen nedělala domácím až takové problémy. Hosté se po vlastní trefě olomouckého týmu dost uspokojili a nechali si dokonce dát vyrovnávací branku. Druhá polovině periody už však patřila jen a jen jim, když mladé kohouty zasypali sprškou střel. Druhá třetina startuje v cca 14:00.
 
20:00
První třetina skončila.
 
19:26
Zembol zkoušel v útočném pásmu rychle rozehrát, ale soupeřova obrana mu to prakticky nedovolila. Pod hrozícím ofsajdem se celá pětice musí rychle stáhnout zpět.
 
18:42
Hradečtí se nyní nedohodli při rozehrávce a poslali kotouč hodně daleko ze své obranné třetiny, sudí jim tak logicky pískají zakázané uvolnění.
 
17:51
Marha se dostal na ose hřiště k další velikánské tutovce, avšak Běhal znovu zasáhl svou bruslí. Hanáci nyní přestáli další těžký moment!
 
16:26
Souček se zjevil úplně sám před olomouckým brankářem, nicméně Běhal předvedl spektakulární zákrok. Tváří tvář útočníkovi nezpanikařil a pohlídal si brankařský postoj, puk skončil na jeho betonech.
 
15:42
Hradec se znovu dostával do šancí, ale olomoucká obrana dokázala velmi brzy zakročit. Puk tak letí daleko od domácí brány na zakázané uvolnění.
 
14:36
Běhal měl obrovské problémy při skrumáži před brankou, olomoučtí obránci mu však puk raději pomohli skrýt před dotírajícími soupeři. Hradec hraje zatím velmi účelně.
 
13:38
Králík se pořádně napřáhl od modré čáry, což nadělalo Běhalovi neskutečné problémy. Hradecký projektil zasvištěl kousek vedle jeho masky, olomoucký brankář jí však ještě vyrazil. Hosté pokračují v tlaku.
 
12:31
Zembolovi se podařilo dostat puk na levé křídlo, odkud okamžitě také sám střílel. Tichý byl nicméně ve střehu, jeho bombu vyrazil vysoko nad svou branku.
 
11:38
Hanáci nadále zkouší ohrožovat hradeckou defenzívu, prozatím ale nedokáží své řady déle udržet v paleebných pozicích. Hosté hrají i nadále ve velkém laufu.
 
10:43
Hradec právě vstřelil branku!
Mountfield se dostává znovu do vedení! Po delším tlaku na olomouckou obranu se nakonec dokázal nejlépe zorientovat MATĚJ PINKAS, jehož přesná dalekonosná rána zaplula nad ramenem Běhala. Asistence: Petr Moravec.
 
09:40
Marhovi se sice podařilo projít přes velkou síť olomoucké defenzívy, jeho nahození ale moc Běhala neohrozilo. Přízemní pokus už si olomoucký brankář pohlídal.
 
08:40
Olomouc se nyní dostává pod velký tlak hostí, Tichý však hned dvě dorážky soupeře dokázal ustát. Následnou potyčku musí velmi rychle řešit sudí, podle všeho však nebude mít dohru.
 
07:57
Olomouc právě vstřelila branku!
A máme vyrovnáno! Olomouc se naprosto nečekaně dostala do enormního a celoplošného brejku, který nakonec dokázal ve velmi důležitou branku finalizovat STANISLAV RUDA, jehož bomba zapadla přesně mezi betony Tichého. Ten byl bez větší možnosti na úspěšný zákrok. Asistence: Andrej Prísažný, Lukáš Přecechtěl
 
07:50
Pinkas trefuje tyč! Olomouc jde však okamžitě do brejku!
 
06:51
Hradec sice velkou část své přesilovky usilovně tlačil Hanáky na jejich polovině, zatím jim však schází lepší finální fáze. Olomouc se tak může těšit z ubráněného oslabení.
 
05:48
Pajer se znovu ukázal jako vrchní hradecký bomber a po krásné diagonále měl obrovské množství prostoru k palbě. Běhal však předvádí výborný zákrok ramenem, domácí si mohou pořádně oddechnout!
 
04:51
Hanáci nyní budou hrát velice laciné oslabení, po špatném střídání totiž sudí jasně viděli ve hře šest hráčů v poli. Dvouminutový trest půjde odsedě Adam Masare (OLO).
 
04:29
Stratil se zkoušel dostat do mezírky mezi útočícími hráči, nicméně Hradečtí jej dokázali velice brzy zablokovat. Rychlý brejk tak naopak mohou odstartovat hráči Mountfieldu.
 
03:33
Pinkas poslal na Táborského ideální nahrávku kopírující trajektorii modré čáry, jenomže ani tato přesnost nakonec hostím nepomohla k větší šanci. Druhý jmenovaný bek sice vypálil do nejtvrději, kotouč ale mířil jen do zadního mantinelu. Následný odraz si pak pohlídal pozorný Běhal.
 
02:16
Masare je po svém nešťastném kopnutí puku znovu velice namotivovaný a tentokrát se pokusil hnát domácí atak přes levé křídlo. Zde však číhal Giesl, který odmítl jakékoliv starosti a do nahrávky skočil. Kotouč zamířil na olomouckou střídačku.
 
01:15
Hradec sic zvolnil ve svém tempu, nicméně na Olomouc to stále stačí. Hanáci sice zkouší jeden útok za druhým, ke střelbě se však zatím nedostali.
 
00:28
Hradec právě vstřelil branku!
Tak to je velmi nešťastný moment pro Olomoucké. Po nenápadném útoku se totiž dostal LUKÁŠ PAJER k nahrávce na osu hřiště z levého křídla, nicméně puk se nakonec velmi nečekaně odrazil od Masareho za záda překvapeného Běhala. Hradec tak vede velmi jednoduše o jednu branku. Bez asistence.
 
00:19
Olomouc se hned od startu utkání pokoušela soupeře překvapit rychlým napadaním, nicméně pohoda Hradeckých je až příliš očividná. Olomoucký útok je tak zastaven hned na modré čáře.
 
00:01
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

HC Olomouc: Běhal (Špunar) – Přecechtěl, Lambert, Sedláček, Korčian, Stratil, Pekr, Nesvadba, Drábek – Masare, Zembol (C), Prísažný, Havel (A), Fasner, Ruda, Radová (A), Ševčík, Petřeková, Zatloukal, Václavský, Přidal

Mountfield HK: Tichý – Táborský, Pinkas, Havlíček, Řehák, Králík, Jerman, Glos, Kodym – Budina, Moravec, Pajer, Marha, Beneš, Jirků, Pavlata, Novotný, Souček, Giesl, Brožek, Gaspar.
 
Výsledky přípravy obou týmů

HC Olomouc
26.07.2018 Mountfield x Olomouc 10:1
01.08.2018 Olomouc x Technika Brno 1:5

Mountfield HK
26.07.2018 Mountfield x Olomouc 10:1
30.07.2018 Generation France x Mountfield 1:4
31.07.2018 Mountfield x Pardubice 4:6 pr.
03.08.2018 Mountfield x Jihlava 4:2
 
Mountfield HK
Hradecký Mountfield bude ELIOD extralize jednoznačně patřit mezi největší favority na titul. Důvod? Loňský titul v Extralize mladšího dorostu je dostatečným vysvětlením. Východočeská akademie i díky tomuto triumfu a úpravě mládežnických kategorií může nyní znovu doufat v nejvyšší mety. U týmu dorostu navíc zůstává lodivod loňské zlaté party Petr Luštinec a osa celého týmu. Velký talent skrytý v hradecké kabině navíc potvrdily i pozvánky na reprezentační kempy do 16 let, které proběhly v Třemošné.

Jejich součástí byl tahouni týmu, obránce Matěj Pinkas a Jan Boukal, nebo forvardi Petr Moravec, Lukáš Pajer a Matyáš Budina. Velkou oporou Hradeckých je i brankář Jakub Tichý. A výsledky v přípravě odpovídají i očekávané síle celého kádru. Hned v prvním přípravném zápase rozdrtil Mountfield Olomouc v poměru 10:1, následovaly výhry nad francouzským výběrem Generation France a naposledy i nad Jihlavou. Jedinou porážku zaznamenali Hradečtí ve východočeském derby s Pardubicemi.
 
HC Olomouc
Olomoučtí dorostenci se po loňském triumfu v Regionální lize mladšího dorostu stali jedněmi ze tří nováčků ELIOD extraligy. Čeká je velice náročný úkol, udržet extraligovou příslušnost i pro nadcházející ročník. I sám trenér Petr Fiala, který mimochodem dovedl olomoucký A-tým do Tipsport extraligy a po tři sezóny vedl místní juniorku, to označil za největší výzvu. Olomouc totiž nemá aktuálně nejsilnější ročníky a další sestup by byl pro udržení mladších a perspektivních problémem. Právě hlavní lodivod střídačky spolu se svým asistentem Richardem Brančíkem, olomouckou hráčskou legendou, zažívají velkou premiéru, když poprvé trénují tak mladou kategorii.

V týmu mají i dvě nadějné hokejistky, Tereza Radová a Kateřina Petřeková jsou pravidelnými členkami českých mládežnických výběrů na mezinárodních akcích. Dalšími velkými osobnostmi kabiny jsou obránce Lukáš Přecechtěl a útočník Jakub Zembol, oba dva jsou účastníci letošní Zimní olympiády dětí a mládeže, což jen potvrzuje, že patří mezi největší talenty svého regionu. Olomouci se však zatím v přípravě moc nedaří. Na konci července totiž podlehla právě Hradci Králové v poměru 1:10, minulý týden pak brněnské Technice 1:5. Obě branky Hanáků vstřelil právě forvard Jakub Zembol.
 
Hezké úterní odpoledne, i příprava mládežnických celků pokračuje velmi rychlým tempem, když startuje už její třetí týden. Na olomouckém Zimním stadionu ji odstartují tentokrát dorosti, když domácí Olomouc vyzve favorizovaný Mountfield. Utkání startuje ve 13:15!
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:15.