konec FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc
4:1
(3:1)
Komentuje: Vojtěch Tůma
 
Ode mě je to z města automobilů už vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou!
 
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:3.
 
Dnešní utkání končí, Mladá Boleslav potvrdila, že na jaře se jí výsledkově i herně daří, a Olomouc přehrála jasně 4:1! Domácímu celku se náramně povedl vstup do zápasu, už ve třetí minutě se po Přikrylově rohu prosadil netradiční střelec Pavel Čmovš, pár okamžiků nato i díky zaváhání hostující defenzivy druhou branku přidal Jan Chramosta. Sigma se ale téměř ihned dokázala vrátit do hry, po Navrátilově centru z pravé strany mezi tři tyče Divišovy svatyně zacílil Šimon Falta. Třetí gól a zároveň uklidňující branku přidali Středočeši ve dvacáté minutě, další zaváhání obrany Moravanů s přehledem potrestal Tomáš Přikryl – 3:1!

Druhý poločas už tolik fotbalové krásy nenabídl, což bylo dáno především herním projevem týmu vedeného Karlem Jarolímem. Domácí už se nikam příliš netlačili, hlídali si komfortní náskok a směrem do útoku výrazně hrozili jen zřídkakdy. Čtvrt hodiny před koncem se jim ale podařilo skórovat počtvrté, po Přikrylově sklepnutí parádní bombu vyslal Ladislav Takács, Reichl neměl šanci zareagovat. Olomouc tak už více jak čtyři měsíce trvající sérii bez venkovní výhry neprotrhla ani dnes a je jasné, že v závěru čeká Sigmu pořádně těžký boj o záchranu!
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Počet zákroků brankáře Diviše (MBL) – 2

Počet zákroků brankáře Reichla (OLO) – 2
 
90+2
Žlutou kartu dostává Mahmutović (SK Sigma Olomouc).
 
90+1
K přidání pátého hřebíčku do olomoucké rakvičky nebyla Boleslav daleko! Hrubice v rozehrávce hostí využil Jan Kalabiška, který se z levé strany přiřítil do šestnáctky a jen o kousek minul vzdálenější tyč Reichlovy svatyně!
 
90
Žádné dlouhé protahování dnešního klání není potřeba a vědí to i sudí, kteří se navíc rozhodli nastavit jen dvě minuty.
 
89
Na hostujících hráčích už je znát drobná frustrace. Názorným příkladem budiž zákrok Tomáše Malce, který u lajny naprosto zbytečně dohrál Kúdelu, za což sklidil hlasitý pískot od boleslavských fanoušků.
 
88
Boleslavští zdravotníci už tentokráte zasáhnout museli, za jejich doprovodu se Jiří Fleišman odporoučel za postranní čáru. Už je ale v pořádku a poslední minuty dokope.
 
87
Tohle nevypadalo vůbec pěkně, Navrátil při dopadu na zem nepříjemně přišlápl kotník Jiřímu Fleišmanovi, který se v bolestech svíjí na trávníku.
 
86
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Přikryl, přichází Jan Vodháněl.
 
85
Utkání už se opravdu jen dohrává. Další akci Boleslavských šikovnou šajtlí rozjel Fleišman, jeho dlouhý pas ale Klobása nezpracoval, v hlavičkovém souboji s daleko vyšší Šindelářem příliš šancí neměl.
 
84
Po jednom ze soubojů zůstává na trávníku ležet boleslavský obránce Čmovš, ale vypadá to, že zásah domácích zdravotníků nebude nutný.
 
83
Celek z města automobilů se dostali k přečíslení pěti proti třem, z pravé strany nakonec přilétl centr od Jánoše, ve vápně se ve skluzu k zakončení dostal Magera, prostor mezi třemi tyčemi ale o pár decimetrů netrefil.
 
82
Ke změně sahá i Karel Jarolím, dnes hodně aktivního Takácse, který svůj dobrý výkon podtrhl nádherným gólem, vystřídá Stanislav Klobása.
 
81
Nalevo od olomoucké šestnáctky hezky zakombinovali Fleišman s Takácsem, k centru se nakonec odhodlal druhý jmenovaný a málem míč dokázal poslat až k Magerovi, před něhož v poslední možný okamžik předstoupil Šindelář.
 
80
Kúdela nechal balon za sebou, svou minelu ale díky dobrému důrazu dokázal napravit. Navíc vyslal kupředu Kalabišku, jenž umotal svého strážce a předložil balon Ščukovi, tomu ale nevyšlo zpracování.
 
79
Ou, to byl nepříjemný střet... Takács se ve vzduchu nechtěně srazil s nic netušícím Štěrbou, který se z trávníku zvedá jen velmi těžce, ale vypadá to, že bude v pořádku.
 
78
Už známe i údaj o návštěvnosti, na dnešní utkání si do mladoboleslavské Adidas Arény našlo cestu 1987 diváků.
 
77
Poslední změna na olomoucké straně, hrací plochu opouští ex-boleslavský Michal Ordoš, důvěru od trenéra Jílka na závěr utkání dostal vytáhlý Tomáš Malec.
 
76
Domácí fanoušci si žádají „bůra", jejich oblíbenci však v poklidu kombinují na vlastní polovině a nikam už se zřejmě hnát nehodlají.
 
74
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Domácí se zničehonic prosazují a troufám si říci, že o tři body už je dnes připraví jen malý fotbalový zázrak! Vysoký balon sklepl Magera pro Přikryla, ten se neunáhlil a ještě nahrál LADISLAVU TAKÁCSOVI, který ukázkovou pumelicí rozvlnil síť za Reichlovými zády!
 
73
Do vápna Boleslavi přilétl další centr, tentokráte jej tam poslal Šimon Falta. Balon byl několikrát tečován, nakonec se od vracejícího Kalabiška odrazil směrem k brankáři Divišovi, ten ale stihl včas zareagovat.
 
72
Michal Ordoš v souboji rameno na rameno přetlačil Ščuka a rozhodně ne špatně myšlenou přihrávkou se pokusil oslovit Jakuba Petra, ten si ale o pořádný kus nepohlídal ofsajd.
 
71
Hra je v posledních okamžicích hodně rozkouskovaná. Po faulu na Ordoše zahrávala Olomouc přímý kop, krátce po jeho exekuci se ale faulu dopustil Šimon Falta, tentokráte tak budou rozehrávat Středočeši.
 
70
Ševčíkův nakopávaný balon odvrátil Kúdela pouze k rozběhnutému Navrátilovi, jenž poslal do vápna nepříjemný centr, se kterým si ale zkušeně poradil Adam Jánoš.
 
69
Druhý poločas už se nehraje v takovém tempu jako ten úvodní. Je to ovlivněno především výkonem domácích, kteří se už nikam bezhlavě hnát nehodlají, místo toho se více soustředí na defenzivu a nehodlají připustit zbytečné komplikace.
 
68
Další žlutý kartónek, Lukáš Magera teď krátce za sebou vyprodukoval dva fauly, sudí Nenadál opravdu neměl na vybranou.
 
67
Za potlesku z ochozů Adidas Arény hrací plochu opouští střelec zatím poslední branky Chramosta, do hry se podívá defenzivněji laděný Ščuk.
 
66
Boleslavští dlouho kombinovali okolo šestnáctky svého soupeře, míč nakonec doputoval napravo, kde Jánoš našel Ladislava Takácse, toho ale zradil první kontakt s balonem.
 
65
Olomouc se, dle tohoto střídání, snaží o posílení ofenzivy. Odpracováno už má obránce Vepřek, kterého na place nahradí kmenový hráč plzeňské Viktorie Aidin Mahmutović.
 
64
Žlutou kartu zároveň inkasují dva hráči, hříšníkem z domácího týmu je Fleišman, na druhé straně je za faul na Takácse potrestán stoper Štěrba.
 
63
Nařízený roh rozehrál Jakub Rada na zadní tyč, kde se k hlavičce prodral důrazný Kúdela, byl ale nepříjemně tísněn Ordošem a jeho zakončení podle toho také vypadalo.
 
62
Pěkná a hlavně velice jednoduchá akce domácího celku! Magera nezištným pasem oslovil Radu, který míč ihned poslal na sprintujícího Chramostu, jenž teď asi měl střílet, místo toho ale udělal jednu kličku navíc, čehož využil vracející se Štěrba.
 
61
Podobná situace byla k vidění i na druhé straně. Svůj drzý průnik zakončil Kalabiška pasem na Jana Chramostu, jenž dlouho váhal, co s kulatým nesmyslem provést a nevšiml si vracejícího se Ševčíka, který jej odzbrojil.
 
60
Olomoučtí se pomaloučku polehoučku dostali až na dostřel domácí svatyně, Ordoš mohl klidně vypálit, ideální moment ale doslova prováhal, čehož včas využil přistoupivší Kúdela.
 
58
Rada s Kalabiškou velice povedeně motali hlavy hostujících beků, akce Boleslavi nakonec skončila neúspěšně, Magera totiž ve vzdušném souboji s Hálou zvedl pravou nohu příliš vysoko.
 
57
Martin Hála vyslal dlouhý nákop do běhu Navrátilovi, po jehož nepřehledném souboji s Fleišmanem se míč odporoučel mimo hřiště. Sudí chvíli váhal, nakonec jej ale správně přisoudil Středočechům.
 
56
Po Fleišmanově faulu zahrávali Olomoučtí volný přímý kop, přetažený centr ale pro obranu domácích nepředstavoval sebemenší problém. Boleslav se snaží o bleskový brejk, míč po pravé straně táhne Přikryl.
 
55
Po zaváhání Sigmy vyslal Tomáš Přikryl na zteč Jánoše, jenž na pravé straně nakonec úspěšně utancoval Vepřeka a odcentroval, boleslavský odchovance Chramosta se ale k hlavičce díky Šindelářovi nedostal.
 
54
Boleslavští i nadále zůstali zabydleni na obranné polovině svého soupeře, z jejich tlaku ale pranic nevzniklo. Magera totiž nepřešel přes Hálu, navíc si o chvilku později pomohl zbytečným faulem.
 
53
Po Radově dlouhém nákopu se ve vápně nejlépe zorientoval Magera, který míč přistrčil do běhu dnes hodně aktivnímu Tomáši Přikrylovi, jehož přízemní ránu ale Reichl zvládl vyrazit.
 
52
Boleslavští mají v dosavadním průběhu druhé půle problémy s rozehrávkou. Na Radu nyní nepříjemně dotíral Navrátil, který to s agresivitou nakonec přehnal a vysloužil si žlutou kartu.
 
50
Fleišman hodil aut přesně na kopačku Magery, který ale nepřihrál přesně a Olomouc následně měla hned dvě velké šance! Nejprve se sám na domácí branku řítil Petr, Diviš jeho pokus ale vyčapal, k dorážce se poté dostal Petr Ševčík, boleslavský gólman ale předvedl parádní zákrok!
 
49
Michal Ordoš dostal spoustu času a prostoru na přihrávku, lehoučkým bochánkem zkusil najít rozběhnutého Jana Navrátila, toho ale ve vápně zradilo zpracování.
 
48
Po další šanci domácího mužstva už musel Reichl zasahovat. Rada míč ze vzduchu sklepl pro neobsazeného Takácse, jenž zkusil technickou ranou zaskočit hostující gólmana, ten byl ale pozorný.
 
47
Teď to ale Mladá Boleslav vymyslela velmi pěkně! Kalabiška dostal ideální nahrávku od Fleišmana a na hranici šestnáctky míč předložil pro Chramostu, tomu ale v zakončení zabránil včas přistoupivší Štěrba.
 
46
Do druhé půle oba celky vstupují bez jediné změny, zatím sledujeme hodně neučechraných akcí, jak domácím, tak hostů schází troška klidu v kombinaci.
 
46
Začal druhý poločas.
 
První poločas je za námi, zatím mohou být spokojenější domácí fotbalisté, kteří vedou 3:1. Sledujeme hodně ofenzivní utkání, o herní tempo se stará především Mladá Boleslav, která ukazuje, že kvalita je jednoznačně na její straně. Góly padaly pouze v úvodních dvacet minutách, vše po rohovém kopu odstartoval obránce Čmovš. Za nedlouho se Středočeši mohli radovat podruhé, když brankáře Reichla prostřelil Chramosta. Sigma však měla připravenou bleskovou odpověď, po Navrátilově pasu snížil Šimon Falta. Jarolímova družina si ale dvoubrankový náskok dokázala vzít zpět, když své sólo povedenou kličkou a přesnou střelou zakončil Tomáš Přikryl. Uvidíme, zda Olomoučtí v druhém poločase zadělají na drama – zpět se přihlásíme zhruba ve 21:19.
 
45+1
První poločas skončil.
 
45+1
První půle se nám protáhne jen o malý kousek, sudí nastavil pouze jednu minutu.
 
45
V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky zahrozila i Sigma. Po levé straně pláchl rychlonohý Falta, jehož centr v pokutovém území doputoval přesně na hlavu nehlídaného Ševčíka, s jeho zakončením ale Diviš neměl starosti.
 
44
Dobrá šance Mladé Boleslavi! Domácí se dostali k dalšímu kopu od rohového praporku, Rada míč zakroutil na přední tyč, kde se k hlavičce prodral dostatečně důrazný Chramosta, prostor mezi třemi tyčemi ale o pár centimetrů minul!
 
43
Pěkná akce Středočechů! Na ofenzivním výletě působící Fleišman svým centrem našel volného Přikryla, který ukázal velký přehled a ještě sklepl balon pro Takáče, jehož rána ale přes hradbu olomouckých těl neprošla.
 
42
Po Vepřekově přesné přihrávce se šikovně uvolnil Jakub Petr, který si to z boku střihl střemhlav do šestnáctky, tam mu ale balon utekl od nohy a skončil těsně za brankovou čarou.
 
41
Do konce první půle zbývá pět minut, plus ještě nějaké to drobné nastavení. Zatím se rozhodně nenudíme, Boleslavští po většinu hrací doby diktují tempo hry a zaslouženě vedou o dvě branky. Povede se Moravanům před odchodem do šaten ještě snížit?
 
40
Opět to na sebe vzal tradiční exekutor Rada, pro jehož centr si ve vzduchu málem vyšplhal vytáhlý Magera, toho ale k zakončení díky dobré defenzivní práci nepustil Jan Štěrba.
 
39
Domácí budou mít k dispozici další standardní situaci ze stejné pozice jako před několika okamžiky. Naloží s ní tentokráte o něco lépe?
 
37
Jakub Rada vyslal z pravé strany poměrně nízko letící centr, hostující obrana si s ním ale poradila. Akce domácích ovšem pokračovala, míče se na hranici vápna ujal Chramosta, jeho pokus o technické zakončení však za moc nestál.
 
36
Šimon Falta si v souboji proti Janu Chramostovi pomohl loktem, sudí to opravdu nemohl přehlédnout. Následovat bude přímý kop v podání Mladoboleslavských.
 
35
K Jánošovi se míč po autovém vhazování znovu odrazil, přetažený centr boleslavského zadáka našel bojujícího Kalabišku, jenž, ač tísněn, sklepl pro Chramostu, ten však trefil jen před sebou stojícího Šindeláře.
 
34
Jílkovi svěřenci začali daleko zodpovědněji bránit než v samotném úvodu utkání, směrem dopředu jim Mladá Boleslav ale zatím nic moc nedovoluje. Vepřek zkusil dlouhým nákopem najít Faltu, před něj ale včas předstoupil Jánoš.
 
33
Kalabiška nechal míč za sebou, načež se do dobré šance hnal Michal Ordoš. Scházela mu ale rychlost, čehož využil důsledný Fleišman, který jej po čistém zákroku odzbrojil.
 
32
Chramosta vybojoval balon pro Takácse, ten se ale přes dvojici Štěrba – Vepřek nedokázal protlačit. Olomoučtí ale následně balon zbytečně ztratili, sledujeme tak další postupný útok v podání Středočechů.
 
31
Až nyní mohli Moravané konečně rozehrát standardní situaci a nevymysleli to vůbec zle. Načechraný centr zamířil na hranici malého vápna, kde se k hlavičce dostal střídající Štěrba, brána mu ale byla malá.
 
30
Sudí ještě žádá Olomoucké, aby s rozehráním rohu počkali a za předchozí zákrok ve středu hřiště uděluje žluté varování Pavlu Čmovšovi.
 
29
Domácí chybovali ve středu hřiště, načež se Olomouc hnala do slibně vypadajícího přečíslení. Ordoš se neukvapil a našel rozběhnutého Navrátila, jehož střílený centr ještě ve skluzu hrající Kúdela zblokoval na roh.
 
28
Po pěkné individuální akci vybojoval Houska rohový kop pro Olomouc. Centr na přední tyč si ale boleslavská obrana pohlídala, míč rezolutní odkopem do bezpečí poslal Kúdela.
 
27
Jan Kalabiška si míč píchl okolo svého strážce a s trochou štěstí jej nakonec dokázal dostat i do šestnáctky. Tam se balon několikrát odrazil a vyplaval u kopaček Jakuba Rady, ten byl ale celou situací poměrně překvapen a zakončit nedokázal.
 
26
Hosté dnes hrozí výhradně po pravé straně. Jejich další ofenzivní snažení táhl Martin Hála, jenž si počkal na ideální moment a poté předložil míč Navrátilovi, toho ale fantastickým skluzem odzbrojil Čmovš.
 
25
Na nepříznivý vývoj utkání reaguje hostující trenér Jílek střídáním. Ze hry odchází stoper Radaković, místo něho nastupuje dvaadvacetiletý Jan Štěrba.
 
24
I další akce domácích vzešla od Jiřího Fleišmana. Boleslavský bek udělal několik rychlých kroků směrem ke středu hřiště a nahrál Přikrylovi, jenž byl v dobré šanci zastaven zákrokem na hranici pravidel, sudí ale faul neodpískal.
 
23
Domácí to opět nevymysleli vůbec špatně. Fleišman si narazil s Kalabiškou, chvíli nato hodlal promyšlenou kolmicí uvolnit Mageru, ten byl ale zodpovědně bráněn Šindelářem.
 
22
Tohle šlo určitě zakončit lépe! Na pravé straně se výborně uvolnil Jánoš, jehož vysoký centr vyrazil Reichl jen k nohám Jana Kalabišky, tomu ale rána vůbec nesedla a kulatý nesmysl zamířil pořádný kus nad branku.
 
20
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
A už je to znovu o dvě branky! Olomouc si opět vybrala slabší chvilku v obranné fázi hry, když za svými zády nechala trestuhodně neobsazeného TOMÁŠE PŘIKRYLA, jenž s ledovým klidem obešel vyhěhnuvšího brankáře Reichla a zacílil přesně k levé tyči!
 
19
Žlutit se bude i na straně domácích, Takács si míč příliš předkopl a poté možná nechtěně, ale ostře zajel do nic netušícího Šindeláře. I tady nemusel sudí nad ničím sáhodlouze přemýšlet.
 
18
Vyčkávací taktika se Jarolímově družině vyplatila. Hosté nechali v obraně otevřená drobná vrátka, čehož využil Takács, který pěkně myšlenou uličkou vyslal do brejku Kalabišku, ten však u balonu byl o chloupek později než včas vyběhnuvší brankář Reichl.
 
17
Momentálně sledujeme klidnější pasáž utkání, v níž domácí tým v naprostém poklidu kombinuje na vlastní polovině hřiště, kulatý nesmysl má aktuálně v držení brankář Diviš.
 
16
Lukáš Magera neustál tvrdý hlavičkový souboj s Radakovićem, míč ale i tak zvládl prodloužit za sebe, Jan Chramosta si ale v souboji jeden na jednoho proti Vepřekovi nevěděl rady.
 
15
Čmovš svým nepovedeným pasem zadělal na zbytečné starosti Přikrylovi, který ale stihl zatáhnout za záchrannou brzdu a zastavil Petra. Tady se možná měla udělit žlutá karta, sudí ale zůstává klidný.
 
14
Chvilkový tlak si nyní vytvořila i Boleslav. Fleišman došel k závěru, že po levé straně to nepůjde, proto hru dlouhým pasem hodlal přenést na Adam Jánoše, ten však balon před přechodem přes postranní lajnu nestihl.
 
13
Byla udělena první žlutá karta. Radu ve středovém kruhu nebezpečně zasáhl David Houska, tady není třeba o čemkoliv diskutovat.
 
12
Olomouc se teď na malou chvíli usadila v bezprostřední blízkosti Divišovy svatyně, Šimon Falta si ale v souboji s Jánošem nepočínal šťastně, navíc se za chvilku provinil nedovoleným zákrokem.
 
11
No vida, domácí nebyli k vsítění dalšího gólu ale vůbec daleko! Rada zvedl hlavu a parádním obloučkem našel rozběhnutého Chramostu, který z poměrně ostrého úhlu pořádně vystrašil Reichla, když zadní tyč jeho svatyně minul jen o vlásek!
 
10
Po Takácsově zaváhání se Moravané hnali do slibně vypadajícího přečíslení, které ale ztroskotalo na nepřesné přihrávce velezkušeného Ordoše. Rychlá odpověď v podání Středočechů také nic světoborného nepřinesla, Chramosta si nepohlídal ofsajd.
 
9
Z něj už ale Mladá Boleslav skórovat nedokázala. Vysoký centr z kopačky Jánoše nebyl vůbec špatný, sudí Nenadál ale viděl útočný faul v podání Magery, a domácí tak musí vyklidit pole.
 
8
Takovýto vstup do utkání rozhodně nikdo nečekal! K vidění byla další přímočará akce Středočechů, Kalabiškův centr byl ale zablokován – domácí mají k dispozici další roh.
 
6
Olomouc právě vstřelila branku!
Brankové hody ve městě automobilů pokračují, to je naprosto neuvěřitelné! Domácím po pravé straně pláchl Navrátil, jenž přesným pasem na hranici šestnáctky oslovil ŠIMONA FALTU, ten si položil brankáře Diviše a s přehledem balon zametl do odkryté domácí pokladnice!
 
5
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Neskutečné, Boleslavští už vedou o dvě branky! Tento gól si obrana hostí, která nebyla dostatečně důrazná, za rámeček rozhodně nedá. Fleišmanův dlouhý nákop sklepl Magera do běhu JANU CHRAMOSTOVI, jenž šikovnou ranou nedal Reichlovi šanci zasáhnout!
 
5
Hála zvedl hlavu a lehkým bochánkem vyslal na zteč rozběhnutého Navrátila, který sice dokázal přejít přes Fleišmana, kulatý nesmysl se mu ale nakonec zamotal mezi nohama.
 
4
Poprvé o sobě dala vědět i Sigma. Její akci po levé straně táhl Falta, dostal se ale do ošemetné situace, ve které proti sobě měl hned dva domácí hráče a o balon přišel.
 
3
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Parádní vstup do utkání v podání domácích fotbalistů! První rohový kop Boleslavským sice úspěch nepřinesl, ten druhý už ale ano, když Přikryl svůj centr posadil na hlavu dobře se orientujícího PAVLA ČMOVŠE, který zamířil přesně k levé tyči!
 
2
S první akcí zápasu přispěchala Boleslav. Čmovš zvedl hlavu a velmi pohlednou kolmicí našel Jánoše, který se rozhodl kombinovat s Přikrylem, ten se však rozhodl postupovat samostatně a vybojoval pro domácí rohový kop.
 
1
Zahájení dnešního klání už nic nebrání, pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí, kteří dnes nastupují v bílých dresech, Hanáci zvolili modrou kombinaci.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Hlavní sudí Nenadál přivádí oba celky na hrací plochu, za pár okamžiků budeme moci začít!
 
Ještě jednou všem přeji hezký večer! Do startu utkání mezi Mladou Boleslaví a olomouckou Sigmou zbývá už jen několik minut, tak doufejme, že nás čeká ofenzivní podívaná plná krásných fotbalových momentů. V sestavách obou celků registrujeme jen jednu změnu, na domácí straně místo Pauscheka nastupuje Tomáš Přikryl, Olomoučtí udělali změnu na hrotu útoku, kde Chorého nahradí Petr.
 
Úvodní sestavy:

FK Mladá Boleslav: Diviš – Jánoš, Kúdela, Čmovš, Fleišman – Takács, J. Rada – Přikryl, Magera (C), Kalabiška – Chramosta.
Náhradníci: Šeda – Polom, Malpon, Ščuk, Vodháněl, J. Kysela, Klobása.

SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Šindelář, Radaković, Vepřek – Navrátil, Ševčík, Ordoš (C), Houska, Falta – Petr.
Náhradníci: Spurný – Plšek, Štěrba, Mahmutovič, Chorý, Zahradníček, Malec.

Rozhodčí: Martin Nenadál – Stanislav Pochylý, Marek Pilný.
 
Poslední vzájemné utkání

31.10. 2015 – SK Sigma Olomouc:FK Mladá Boleslav 1:2

Branky: 81. Halenár – 30. Magera (pen.), 90. Magera (Čermák)

SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Hála, Hubník, Radaković, Vepřek (C) – Moulis (88. Falta), Houska, Šindelář (46. Rajnoch), Petr, Navrátil – Vašíček (67. Halenár).

FK Mladá Boleslav: Šeda – J. Kysela, Vraštil, Kúdela, Fleišman – Zahustel (77. Chramosta), Ščuk, J. Rada, Skalák – Magera (C), Baroš (67. Čermák).
 
SK Sigma Olomouc

Po předloňském sešupu o patro níž se Olomouc v tom nejkratším možném čase dokázala vrátit mezi tuzemskou fotbalovou elitu, o uhájení přítomnosti v Synot lize se ale bude muset rvát až do posledních sil. Zatím se to pro Sigmu nikterak růžově nevyvíjí, pět kol před koncem jsou totiž Moravané se ziskem jednadvaceti bodů patnáctí, hůře je na tom pouze ostravský Baník. Jílkovi svěřenci ale nemají důvod skládat zbraně, spodní polovina tabulky je letos opravdu nesmírně vyrovnaná, kupříkladu jedenáctí Bohemians mají jen o pět bodů více. V závěru soutěže los Olomouckým příliš nepřál, kromě dnešního zápasu v Boleslavi je čeká ještě Jablonec, Dukla Praha, Slovácko a Teplice.

Jarní část této sezony Hanákům nevychází vůbec podle představ, z devíti utkání vyhrála Sigma jediný, když doma rozstřílela beznadějně poslední Ostravu. Jinak to opravdu není žádná sláva, Olomouc nezvládla několik klíčových duelů s tabulkově blízkými soupeři, remízy s Bohemians a Zlínem musí mrzet, prohra v Jihlavě stejně tak. V minulém kole se Moravané neprezentovali špatným výkonem, se Slavií sehráli více než vyrovnanou partii, v šedesáté minutě se dokonce díky Navrátilovi ujali vedení, nakonec se ale museli spokojit pouze s bodem. „Z pohledu organizace hry a defenzivní kvality jsme předvedli jedno z nejlepších utkání," chválil své svěřence Václav Jílek. Na hřišti soupeře Olomouc naposledy zvítězila třiadvacátého října, přerušit tuto nelichotivou sérii právě ve městě automobilů bude velmi obtížné.
 
FK Mladá Boleslav

Ambiciózní celek z města automobilů prožívá velice povedenou sezonu a vypadá to, že s největší pravděpodobností i v příštím ročníku bude hájit naše barvy v evropských pohárech. Vše tomu zatím nasvědčuje, Boleslavští se totiž pět kol před koncem nacházejí na solidní třetí příčce. Výše už se asi neposunou, na druhou Spartu totiž ztrácejí osm bodů, vedoucí Plzeň je pak napřed dokonce už o šestnáct bodů. Středočeši si však neustále musí pečlivě střežit záda, na paty jim totiž nepříjemně dýchá dotírající Liberec. Na jaře má nejofenzivnější celek probíhajícího ročníku Synot ligy slušnou formu, z devíti utkání odcházeli Jarolímovi svěřenci poraženi jen jednou, navíc rozhodně nesmíme zapomenout na jejich postup do finále MOL Cupu, v němž je čeká buď pražská Sparta, nebo Jablonec.

I v měsíci dubnu se mladoboleslavským fotbalistům daří, z posledních tří klání vydolovali modrobílí sedm bodů. Nejprve se jim téměř po deseti letech podařilo zvítězit v Příbrami, dvoubrankový náskok svého soupeře smazali Boleslavští během druhé půle, v nastavení jim pak tři body po parádním přímém kopu vystřelil Rada. Týden nato do města automobilů přicestovala pražská Dukla, které parádně vyšla úvodní čtvrthodinka, po níž Pražané vedli 2:0. Družina vedená zkušeným koučem Jarolímem ale nesložila zbraně a zásluhou střídajících Klobásy a Chramosty dokázali urvat alespoň remízu. Prozatím poslední klání odehrála Mladá Boleslav minulou sobotu v Uherském Hradišti, tamní Slovácko porazila 2:0, kromě talentovaného univerzála Jánoše se trefil ještě Lukáš Magera, se třinácti přesnými zásahy třetí nejlepší střelec Synot ligy.
 
Příjemný páteční večer přeji všem příznivcům naší nejvyšší fotbalové soutěže! Právě běžící ročník Synot ligy se už pomaloučku polehoučku nachýlil do své závěrečné fáze, už zbývá odehrát pouze pět kol. To šestadvacáté odstartuje už dnes, třetí FK Mladá Boleslav přivítá o záchranu bojující SK Sigmu Olomouc. Ke sledování našeho online přenosu jste všichni srdečně zváni, úvodní výkop je naplánován na 20:15.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.