konec FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc
4:1
(3:1)
Komentuje: Vojtěch Tůma
 
Ode mě je to z města automobilů už vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou!
 
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:3.
 
Dnešní utkání končí, Mladá Boleslav potvrdila, že na jaře se jí výsledkově i herně daří, a Olomouc přehrála jasně 4:1! Domácímu celku se náramně povedl vstup do zápasu, už ve třetí minutě se po Přikrylově rohu prosadil netradiční střelec Pavel Čmovš, pár okamžiků nato i díky zaváhání hostující defenzivy druhou branku přidal Jan Chramosta. Sigma se ale téměř ihned dokázala vrátit do hry, po Navrátilově centru z pravé strany mezi tři tyče Divišovy svatyně zacílil Šimon Falta. Třetí gól a zároveň uklidňující branku přidali Středočeši ve dvacáté minutě, další zaváhání obrany Moravanů s přehledem potrestal Tomáš Přikryl – 3:1!

Druhý poločas už tolik fotbalové krásy nenabídl, což bylo dáno především herním projevem týmu vedeného Karlem Jarolímem. Domácí už se nikam příliš netlačili, hlídali si komfortní náskok a směrem do útoku výrazně hrozili jen zřídkakdy. Čtvrt hodiny před koncem se jim ale podařilo skórovat počtvrté, po Přikrylově sklepnutí parádní bombu vyslal Ladislav Takács, Reichl neměl šanci zareagovat. Olomouc tak už více jak čtyři měsíce trvající sérii bez venkovní výhry neprotrhla ani dnes a je jasné, že v závěru čeká Sigmu pořádně těžký boj o záchranu!
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Počet zákroků brankáře Diviše (MBL) – 2

Počet zákroků brankáře Reichla (OLO) – 2
 
90+2
Žlutou kartu dostává Mahmutović (SK Sigma Olomouc).
 
90+1
K přidání pátého hřebíčku do olomoucké rakvičky nebyla Boleslav daleko! Hrubice v rozehrávce hostí využil Jan Kalabiška, který se z levé strany přiřítil do šestnáctky a jen o kousek minul vzdálenější tyč Reichlovy svatyně!
 
90
Žádné dlouhé protahování dnešního klání není potřeba a vědí to i sudí, kteří se navíc rozhodli nastavit jen dvě minuty.
 
89
Na hostujících hráčích už je znát drobná frustrace. Názorným příkladem budiž zákrok Tomáše Malce, který u lajny naprosto zbytečně dohrál Kúdelu, za což sklidil hlasitý pískot od boleslavských fanoušků.
 
88
Boleslavští zdravotníci už tentokráte zasáhnout museli, za jejich doprovodu se Jiří Fleišman odporoučel za postranní čáru. Už je ale v pořádku a poslední minuty dokope.
 
87
Tohle nevypadalo vůbec pěkně, Navrátil při dopadu na zem nepříjemně přišlápl kotník Jiřímu Fleišmanovi, který se v bolestech svíjí na trávníku.
 
86
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Přikryl, přichází Jan Vodháněl.
 
85
Utkání už se opravdu jen dohrává. Další akci Boleslavských šikovnou šajtlí rozjel Fleišman, jeho dlouhý pas ale Klobása nezpracoval, v hlavičkovém souboji s daleko vyšší Šindelářem příliš šancí neměl.
 
84
Po jednom ze soubojů zůstává na trávníku ležet boleslavský obránce Čmovš, ale vypadá to, že zásah domácích zdravotníků nebude nutný.
 
83
Celek z města automobilů se dostali k přečíslení pěti proti třem, z pravé strany nakonec přilétl centr od Jánoše, ve vápně se ve skluzu k zakončení dostal Magera, prostor mezi třemi tyčemi ale o pár decimetrů netrefil.
 
82
Ke změně sahá i Karel Jarolím, dnes hodně aktivního Takácse, který svůj dobrý výkon podtrhl nádherným gólem, vystřídá Stanislav Klobása.
 
81
Nalevo od olomoucké šestnáctky hezky zakombinovali Fleišman s Takácsem, k centru se nakonec odhodlal druhý jmenovaný a málem míč dokázal poslat až k Magerovi, před něhož v poslední možný okamžik předstoupil Šindelář.
 
80
Kúdela nechal balon za sebou, svou minelu ale díky dobrému důrazu dokázal napravit. Navíc vyslal kupředu Kalabišku, jenž umotal svého strážce a předložil balon Ščukovi, tomu ale nevyšlo zpracování.
 
79
Ou, to byl nepříjemný střet... Takács se ve vzduchu nechtěně srazil s nic netušícím Štěrbou, který se z trávníku zvedá jen velmi těžce, ale vypadá to, že bude v pořádku.
 
78
Už známe i údaj o návštěvnosti, na dnešní utkání si do mladoboleslavské Adidas Arény našlo cestu 1987 diváků.