konec FC Trinity Zlín – FK Pardubice
4:1
(2:1)
Komentuje: Lukáš Mihal
 
To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji poklidný zbytek soboty.
 
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:12.
 
Druhý poločas byl pod jednoznačnou režií domácího celku, který dokonale zapomněl na nepovedený závěr první poloviny. V podstatě celých 45 minut byl aktivnější, z čehož viditelně těžil až ke konci zápasu. Nejprve se trefil Vukadin Vukadinović, který se tak dnes prosadil dvakrát. O chvíli později pak mohl slavit také Youba Dramé, který se trefil po neuvěřitelným dalekonosném zakončení. Pardubice si naopak skoro nic nevypracovali, takže porážka je dnes zasloužená a o další body budou bojovat za týden s Jabloncem.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Jakub Markovič kryje další hlavičkové zakončení, ale tentokrát se příliš nenadřel. Každopádně rychle rozehrává a určitě doufá, že už nebude muset nic řešit.
 
90+1
Nastavují se dvě minuty.
 
90
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Jan Hellebrand.
 
89
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Youba Dramé, přichází Lukáš Hrdlička.
 
88
Martin Cedidla podnikl útočný výlet, díky kterému vymyslel velmi dobrý centr. Ten si našel Adam Hloušek, který velmi tvrdě zakončil hlavou, ale Jakuba Markoviče neprostřelil!
 
87
Hosté už pouze čekají na závěrečný hvizd, protože se nyní při obraně rohu příliš nesnažili. Zasahovat tak musel až Jakub Markovič.
 
86
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Vukadin Vukadinović, přichází Šimon Chwaszcz.
 
86
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Jakub Janetzký, přichází Martin Fillo.
 
85
Zlín právě vstřelil branku!
YOUBA DRAMÉ ještě vylepšuje skvělou náladu na zlínském stadionu, a to když šikovně přebral přihrávku a následně pálil z dálky. Jeho rána byla přesná na milimetry, protože skončila na břevnu, od kterého míč zamířil rovnou do sítě.
 
83
Zlín si závěr utkání bez problémů hlídá a dokonce většinu sil investuje do útočení. Další pokus o střelu ale opět nebyl úspěšný.
 
81
Youba Dramé měl na kopačce další branku, míč ale přece jen dostal trochu za sebe, kvůli čemuž nedokázal zakončit.
 
80
Pardubice už mají pouze deset minut, navíc se pořád musí hlavně bránit. Zlínský protiútok ale tentokrát dobře vyřešil Jakub Markovič, který opět ukázal přehled a pokryl gólový pas.
 
79
Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Cadu, přichází Adam Lupač.
 
77
Pardubická síť se znovu málem vlnila! Od rohového praporku totiž přišel přesný centr na hlavu Lukáše Vraštila, který po svém tvrdém zakončení pomalu slavil, ale Jakub Markovič na brankové čáře dokázal zasáhnout!
 
76
Souboj na středu hřiště vyzněl lépe pro hosty, kteří tak mohou na pravé straně vhazovat. S míčem se ale moc dlouho neohřáli.
 
74
Zlín právě vstřelil branku!
Dnes je to zápas Jakuba Janetzkého, který předkládá druhou gólovou přihrávku! Nejdříve si šikovně našel cestu do šestnáctky, následně procpal míč kolem dvou protihráčů na VUKADINA VUKADINOVIĆE, který prudkým zakončením zaskočil Jakuba Markoviče. Asistence: Jakub Janetzký.
 
73
Pardubice si na útočné polovině dopustily faulu. Zlín následně velmi rychle rozehrál nákopem za obranu, který ale včas pokryl Jakub Markovič.
 
72
Zlín si dobře hlídá prostřední část hřiště a soupeř se tak nemůže přiblížit k šestnáctce. Ševci navíc i aktivně napadají, čímž kupují spoustu času.
 
70
Tomáš Solil i přes nedovolený zákrok proti němu udržel míč pod kontrolou, o chvíli později díky tomu mohl centrovat Cadu, přičemž jeho vzdušný míč se málem zatočil až do branky, ale nakonec přece jen skončil těsně vedle tyče!
 
68
Robert Hrubý na vysoký nákop svého brankáře nemohl dosáhnout, hosté tak vhazují na levé straně a už by měli začít aktivně hledat cestu k zakončení.
 
67
Hosté se museli činit ve vlastním pokutovém území, odtud nakonec míč dostali pryč, ale zlínský tlak zdaleka nekončí.
 
66
Matej Rakovan nebude nic riskovat a míč raději vzduchem poslal až na půlící čáru. Tam ho vybojoval Vachtang Čanturišvili, který následně dokonce získal faul.
 
64
Adam Hloušek po přihrávce z přímého kopu vypálil z hranice šestnáctky, přičemž Jakub Markovič jen tak tak na střelu dosáhl!
 
63
Zlín je v posledních chvílích aktivnější, nyní se málem do dalšího úniku probojoval Vukadin Vukadinović. Protihráči s ním ale tentokrát drželi krok.
 
62
Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Jakub Rezek, přichází Nana Akosah-Bempah.
 
60
Útočné snažení Zlína nakonec končí kvůli postavení mimo hru, rozehrávat tak bude Jakub Markovič, který volí přihrávku nakrátko.
 
59
Youba Dramé měl spoustu volného prostoru na pravém křídle, své nemalé výhody ale nedokázal využít, protože svým centrem trefil jen Martina Tomla.
 
58
Jakub Rezek na pravé straně vymyslel pouze příliš dlouhý nákop, do balónu si tak opět kopne zlínský gólman, který se v posledních chvílích vůbec nenudí.
 
57
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Vachtang Čanturišvili.
 
56
Cheick Conde nechá míč doputovat mimo hrací plochu, protože nechtěl při rozehrávce nic riskovat. Tuto činnost tak přenechává Mateji Rakovanovi.
 
54
Ani domácí nedokázali standardní situaci využít. Centr si sice našel Lukáš Vraštil, ten ale míč poslal přímo do náruče pardubického brankáře.
 
52
Vukadin Vukadinović dostal nadějný pas za obranu a u míče by byl první, jenže situaci dobře přečetl Jakub Markovič, který vyběhl až mimo vápno a míč odehrál dozadu.
 
51
Ševci po delší době kombinují na útočné polovině, ale tam se jim to vůbec nepovedlo, protože nakonec poslali míč do zámezí.
 
50
Tomáš Čelůstka vymyslel velmi nebezpečný centr, který se točil ke vzdálenější tyči, ale domácí obrana tentokrát včas zaúřadovala.
 
48
Hosté jsou nastěhovaní na útočné polovině a na soupeře vyvíjí pořádný tlak. Zlín navíc není v ideálním rozestavení, takže to má při bránění celkem složité.
 
47
Standardka však příliš nebezpečná nebyla, protože Kamil Vacek našel pouze rukavice Mateje Rakovana.
 
46
Jakub Janetzký se hodně hlasitě vzteká po nedovoleném zákroku vůči Jakubu Rezkovi, ale přímý kop se stejně bude kopat.
 
46
Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Lukáš Matějka, přichází David Huf.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Po první půli tedy drží vedení domácí mančaft, který si to však v závěru zbytečně zkomplikoval. Předtím však hrál víceméně bezchybně, díky čemuž si připsal poměrné brzké dva góly, o které se postarali Vukadin Vukadinović a Jakub Janetzký. Pardubice se následně dlouho sbíraly, nakonec se ale osmělily a po snížení Jakuba Rezka se pořád drží ve hře.
 
Druhý poločas začne přibližně v 16:00.
 
45+1
První poločas skončil.
 
45
Rohový kop si Pardubice tentokrát úspěšně pohlídaly a vzápětí získaly míč pod svou kontrolu. Před koncem poločasu se tedy ještě mohou vydat dopředu.
 
44
Youba Dramé za obranou šikovně našel Vukadina Vukadinoviće, který se tak mohl řítit na Jakuba Markoviče. Brankář hosté byl však v ideální pozici a pokus soupeře úspěšně vyrazil!
 
43
Pardubice jsou při chuti a tlačí se za vyrovnáním. Zlín naopak začíná být v obraně nervózní, takže soupeři nyní daroval roh.
 
41
Pardubice právě vstřelily branku!
Obrovská chyba Rudolfa Reitera znamená snížení! Domácí záložník trestuhodně nedokázal pokrýt přihrávku na JAKUBA REZKA, který se tak dostal do střelecké pozice, kterou proměnil přesnou střelou k bližší tyči.
 
40
Zlín už dohrává první poločas, tudíž se soustředí zejména na obranu. Ta je tak velmi efektivní a hosté mohou na útočné polovině kombinovat jen hodně složitě.
 
38
Pardubice mají v posledních minutách vyšší držení míče, avšak ten drží zejména na vlastní půlce. Čas mezitím rychle ubíhá.
 
37
Kamil Vacek opět něco zkoušel vymýšlet dlouhým nákopem, i tentokrát se však přes pozorné domácí obránce nedostal.
 
35
Domácí si velmi dobře hlídají prostor před vlastní bránou, tam tak opět pokryli nebezpečný centr a vzápětí se balónu chopil Matej Rakovan.
 
34
Youba Dramé dostal parádní přihrávku do běhu, na hraně malého vápna ale příliš dlouho váhal, takže mu ho padající Jakub Markovič dokázal vypíchnout!
 
33
Lukáš Vraštil nakopává přes pravou stranu, jeho pas si hledal Jakub Janetzký, ale ten nemá zrovna nejvyšší vzrůst, takže s protihráčem nemohl příliš soupeřit.
 
31
Adam Hloušek si při souboji s Jakubem Rezkem pomohl rukama. Navíc to bylo opravdu důrazné, zlínský hráč tak dostává první žlutou kartu zápasu.
 
30
Matej Rakovan v klidu pokryje nepřesný pas protihráče a po chvíli rozehrává na nejbližšího obránce. Ten si nějakou dobu míč podrží.
 
29
Pardubice konečně odrazily útok soupeře a mohou hledat cestu dopředu. Přes napadající hráče to ale trvá spoustu času.
 
27
Zlín po delší době operoval na útočné polovině, do šestnáctky se ale neprobojoval, takže se poté raději stahuje zpátky na polovinu hřiště.
 
25
Tempo hry se nyní pořádně uklidnilo, o což se samozřejmě starají domácí fotbalisté, kterým to naprosto vyhovuje.
 
24
Pardubice chvíli kroužily kolem pokutového území, nakonec se ale odtud budou muset pakovat, protože postranní sudí mává ofsajd.
 
22
Cheick Conde se těžko zvedá z trávníku po zásahu Lukáše Matějky, který se mu za to omlouvá. Nedovolený zákrok se ale samozřejmě píská.
 
20
Po dvaceti minutách hry se mnohem lépe dýchá Zlínu, který se v aktuálním stavu nemusí nikam hnát. Pardubice naopak čeká pořádná šichta.
 
19
Hosté řeší nepříznivou situaci aktivním napadáním, které ale kýžený zisk míče nepřináší. Zlín o něj přišel až za půlící čárou.
 
18
Žlutomodří zůstávají při chuti, tentokrát na útočné polovině vhazují autové vhazování. S tím vůbec nespěchají a užívají si komfortní stav.
 
16
Zlín právě vstřelil branku!
Domácí našli recept na pardubickou defenzivu a prosazují se podruhé! Adam Hloušek si výborně našel cestu do šestnáctky přes levou stranu, natáhl na sebe dva protihráče a poté ve středu vápna uvolnil JAKUBA JANETZKÉHO, který nechytatelně zakončil k pravé tyči. Asistence: Adam Hloušek.
 
15
Fastav zazmatkoval při rozehrávce, kvůli čemuž šly Pardubice do přečíslení. To ale nedopadlo vůbec dobře, centr bez problémů pokryl Matej Rakovan.
 
13
Zlín právě vstřelil branku!
Při následujícím rohovém kopu už ale Zlín skóruje! Hlavičkový souboj sice domácí nevyhráli, balón se však díky tomu odrazil na hranu pokutového území, kde byl připravený VUKADIN VUKADINOVIĆ, který volejem dopravil míč do sítě. Asistence: Jakub Janetzký.
 
13
Jakub Janetzký málem ukončil gólový půst! Měl však obrovskou smůlu, protože svou střelou trefil jen břevno, které následně míč orazítkoval ještě jednou!
 
12
Youba Dramé velmi dobře vypomohl při bránění a ševci okamžitě startují protiútok, při kterém našli cestu až do šestnáctky.
 
11
Václav Procházka úspěšně pokryl nákop soupeře, ale žlutomodří si poté opět nedokázal přihrát. Nakonec mohou být rádi, že získali aspoň aut.
 
10
Jakub Janetzký hledal nabíhajícího Rudolfa Reitera, ten ale běžel opačným směrem, takže si ho nemohl zpracovat.
 
8
Jakub Markovič pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, ti se poté ženou dopředu přes levou stranu, ale tam nic nevymysleli.
 
7
Pardubice jsou zatím o něco aktivnější, při svém útočném snažení se ale zatím neprobojovali do šestnáctky.
 
2
S míčem na svých kopačkách začínal Zlín, ten ale vzápětí pokazil rozehrávku. Chybu Václava Procházky museli hasit jeho spoluhráči.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

FC Fastav Zlín: Rakovan – Cedidla, Vraštil, Procházka (C), Hloušek – Conde, R. Hrubý – Reiter, Janetzký, Y. Dramé – V. Vukadinović.
Náhradníci: Šiška – Simerský, Fillo, Hellebrand, Čanturišvili, Hrdlička, Chwaszcz.
Trenér: Jan Jelínek.

FK Pardubice: Markovič – D. Kostka, F. Čihák, Toml, T. Čelůstka – Cadu, Solil, Vacek, Jakub Rezek – P. Černý (C), L. Matějka.
Náhradníci: Letáček – Kubart, Halász, Lupač, Huf, Akosah-Bempah.
Trenér: Jaroslav Novotný.

Rozhodčí: Klíma – Vodrážka, Machač.
 
FK Pardubice
Pardubice jsou na tom na jaře ještě hůře, na výhru zatím v tomto roce čekají. Po zimní přestávce navíc získaly jen pouhé tři body za remízy s Hradcem, Slováckem a Českými Budějovicemi, zbylé tři utkání prohrály. V tabulce jim to tak stačí pouze na předposlední pozici, tudíž dnešní hosté potřebují body mnohem více než Zlín. Paradoxem ale je, že rozdíl dnešních soupeřů je pouze pět bodů, takže se to může během chvíle celé otočit.

Poslední tři utkání
Sparta vs. Pardubice – 3:1
Liberec vs. Pardubice – 4:1
Pardubice vs. České Budějovice – 3:3
 
FC Fastav Zlín
Zlín se v posledních duelech hrubě přestalo dařit, vždyť prohrál třikrát za sebou. Předtím však zaznamenal cenné výhry nad Libercem a Slováckem, což ho vyšvihlo ze spodní části tabulky až na jedenácté místo a dokonce ještě může bojovat o prostřední skupinu. Duely s Plzní, Spartou a Hradcem se mu však nepovedli, přijde dnes konečně zlepšení?

Poslední tři utkání
Hradec Králové vs. Zlín – 2:1
Zlín vs. Plzeň – 1:2
Sparta vs. Zlín – 2:0
 
Dobré odpoledne u české kopané! Společně se mnou dnes budete moci sledovat utkání 26. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém na sebe narazí Zlín a Pardubice. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.