konec SK Slavia Praha – FK Jablonec
5:1
(3:0)
Komentuje: Petr Brabec
 
Hezký zbytek neděle a na počtenou při dalších zápasech z Vršovic.
 
Jablonec touto prohrou prodlužuje herní mizérii, když v posledních čtyřech zápasech Gambrinus ligy inkasoval již 15 branek a všechny prohrál. Naopak Slavia se pod novým koučem zvedá k letos nevídaným výkonům a zcela si zasluhuje potlesk fanoušků.
 
Sešívaní dnešní duel zcela ovládli, když již v prvním poločasu vedli po dvou brankách Juhara a jedné Gecova 3:0. Druhý poločas zdramatizovala pěkná kombinace s následným zakončením Hubníka, který tak snížil na rozdíl dvou branek. Slavia na chvíli polevila, ale po vystřídaní Vošahlíka v 75. minutě naskočil na trávník Tomáš Mičola, který po dvou samostatným únicích zakulatil skóre do finální podoby 5:1.
 
Konec zápasu.
 
90
Slavia právě vstřelila branku!


TOMÁŠ MIČOLA si seběhl po levé straně a dostal od Juhara přesný pas do běhu. Míč si nebráněn zpracoval a pravačkou poslal k pravé tyči.
 
88
Poslední střídání dnešního zápasu. Lukáše Třešňáka střídá Jan Pázler.
 
87
Škutka mohl běžet sám na Špita, ale uklouzl a mič tak doskákal až ke Špitovi.
 
86
Přeci jen se Zmrhal pokusil založit útok, ale jeho přetažený centr skončil až v rukavicích Špita.
 
86
Domácí kombinují na své polovině a nijak se neženou do útoku.
 
84
Jablonec je na polovině sešívaných, ale z obou stran je k vidění mnoho nepřesností.
 
82
Mičola poslal po pravé straně do úniku Koreše, jehož následný centr našel na druhé straně vápna Kisela, který osamocen spadl. Přesto se ale domácímu záložníkovi povedlo vystřelil a jen o pár centimetrů netrefil bránu!
 
79
Slavia právě vstřelila branku!


Z levé strany vybídl k samostatnému úniku TOMÁŠE MIČOLU Juhar. Domácí hráč, který byl na hřišti pouhé čtyři minuty se zhostil své šance s noblesou a lehkou střelou nad nohu brankáře zvyšuje na rozdíl tří branek.
 
78
Milan Bortel se nejspíše včera díval na hokej a chtěl si vyzkoušet klasický hokejový hit. Vaněk po nárazu odletěl velmi daleko a domácí obránce vidí zaslouženě žlutou kartu.
 
78
Dnešní utkání sleduje 5 897 diváků.
 
75
Vošahlíka střídá Mičola.
 
73
Jablonec se vzpamatoval a útočí. Dalekonosným centrem našel Janblonský uvolněného Třešňáka, který z pěti metrů napálil z voleje jen brankáře. Čontofalský měl i tak s balónem problémy, ale po dvou skocích ho ukryl do rukavic.
 
68
Jablonec právě vstřelil branku!


Z rychlé pohledné akce Jablonec snižuje. Vaňkův přesný přízemní pas z pravé strany trefuje MICHAL HUBNÍK do protipohybu brankáře Čontofalského.
 
66
Matúš Čonka nejspíše předchozí souboj nevyběhal a musí střídat za čerstvého Štěpána Koreše.
 
65
Podle hesla, nedáš – vystřídáš, odchází Jan Kopic. Na trávníku ho střídá Tomáš Jablonský.
 
64
Čonka je zpět na hřišti.
 
63
Kopic si seběhl až na pravý roh velkého vápna, kam dostal balón, ale ač téměř nenapadán, nedokázal přesně vystřelit. Jeho rána mířila místo vpřed, doleva.
 
62
Po souboji na středu hřiště zůstává v bolestech ležet Matúš Čonka a musí být ošetřován.
 
60
Neprosazujícího se Milana Škodu nahrazuje Dávid Škutka.
 
59
Slavia se stejně jako v prvním poločase usadila u vápna Jablonce. Z dlouhého odstřelování vybojoval Kisel jen roh, když jeho tvrdá rána trefila Eliáše a od něj se odrazila do zámezí.
 
58
Rohový kop Jablonce ukryl do rukavic vyběhnutý Čontofalský.
 
57
Kopicův centr z půlky hřiště doletěl přesně nad hlavy nabíhajících spoluhráčů, avšak první u míče byl Bortel, který odhlavičkoval na roh.
 
55
Záložníka Lukáše Zoubeleho nahrazuje čestvý Filip Novák.
 
54
Na Juharův centr z rohu naskočil Škoda, ale ze záklonu vysoko přestřelil!
 
54
Z další šance vybojovali domácí rohový kop.
 
53
Kombinace na své polovině se hostům málem vymstila, když se u míče 20 metrů od branky zjevil naběhnutý Juhar a pumelicí jen o půl metru netrefil Špitovu bránu!
 
52
Po hektickém začátku druhého poločasu balón na svých kopačkách uklidňují severočeši, kteří kombinují na své polovině.
 
49
Kisel s Juharem si rozehráli rohový kop nakrátko, ale nečekali tak rychlý nástup Štochla, jehož reflexivní polo skluz zabránil domácím v jakékoliv další akci.
 
48
Hubník se ukázakově prokličkoval až k rohovému praporku, ale centr již přes dva bránící slávisty nepropasíroval.
 
46
Zmrhal si doslova šel pro faul a také ho dostal... Z následného přímého kopu Juhar jen nastřelil klubko hráčů na hranici velkého vápna.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Matějská pouť sice již skončila, ale v Edenu se otevřela nová střelnice. Nový kouč sešívaných může být hrdý na své hráče, kteří po pomalém začátku zcela přehrávají hosty z Jablonce. Aktivní hra plná rychlosti vynesla domácím tři branky, dvě Juharovy a jednu Gecova. Hosté se z několika protiútoku dostali na dostřel Čontofalského brány, ale střely zejména Hubníka mířily doprostřed brány. Druhý poločas začne v cca. 19:05.
 
První poločas skončil.
 
43
Slavia právě vstřelila branku!


Škoda se uvolnil na rohu velkého vápna, seběhl si ještě mírně do vápna a vystřelil. Jeho nepovedenou skákavou střelu Špit vyrazil, avšak jen k nabíhajícímu MARTINU JUHAROVI, který do odkryté brány vstřelil svojí dnešní druhou branku.
 
41
Hubník zkusil štěstí a ze třiceti metrů vypálil. Jeho pumelice letěla ale přesně doprostřed brány a brankář ji v klidu pokryl.
 
38
Slavia přímo okupuje území před Špitem. Jablonečtí si od prvního vstřeleného gólu nesáhli pořádně na míč.
 
34
Slavia právě vstřelila branku!


Po hrubé chybě Kopiceho, kterého obral o balón Kisel inkasuje Jablonec druhou branku. Karol Kisel vyslal po levé straně českou uličkou na samostatný únok MARTINA JUHARA, který z pravé strany velkého vápna trefil míč přesně k levé tyči, a i když si Špit na míč sáhl, nedokázal ho již zastavit.
 
30
Slavia právě vstřelila branku!


Karol Kisel rozehrál rohový kop přímo na hlavu MARCELA GECOVA, který se z hranice malého vápna nemýlil a otevírá svou hlavičkou skóre dnešního zápasu.
 
29
Akrobatický pokus o střelu slavistického útočníka po přetaženém centru skončil jen v zámezí.
 
29
Škodův samostatný únik na Špita skončil písknutím sudího. Ofsajd!
 
26
A jsme zpět na druhé straně. Dnes se hraje nahoru, dolu... Třešňák se uvolnil u rohového praporku, ale jeho špatně točený centr skončil v zámezí.
 
25
Ofsajd zastavil tlak sešívaných. Ocitl se v něm opět Juhar.
 
23
Vaňěk po souhře s Třešňákem vyběhl na roh velkého vápna, odkud vystřelil. Jeho přízemní rána letěla doprostřed branky, a tak ji Čontofalský bez potíží chytil.
 
21
Na druhé straně nechali domácí vyniknout Špita, když bravurně chytil přesnou hlavičku k pravé tyči.
 
20
Jablonec vstřelil branku, která ale nemohla být uznána, jelikož Třešňák, který hlavičkou překonal brankáře, stál v ofsajdu!
 
20
Čonka vidí žlutou kartu za stažení Kopiceho.
 
18
Eliášův obranný zákrok se ukázal jako klíčový, když mohl z následného protiútoku ze třiceti metrů pálit Hubník. Jeho střela však neměla gólové parametry a Čontofalskému nepřidělala mnoho práce.
 
17
Slavistickou kombinaci přerušil Eliáš, který vystihl Zmrhalov přihrávku.
 
13
Michal Hubník mohl otevřít skóre dnešního duelu, ale v jasné situaci selhal. Jeho skvělý náběh využil Kopic, který mu poslal přesný pas. Hostující útočník zcela sám před brankářem ale netrefil balón!
 
11
Juhar se nachytal na ofsajdovou past.
 
8
Kopicův centr do vápna našel zcela volného Třešňáka, který ze záklonu nabídl gólovou hlavičku Hubníkovi. Čontofalský ale vystihl úmysl záložníka Jablonce a pohotovým skokem ukryl balón do rukavic.
 
7
Vošahlík se uvolnil přes Eliáše a vystřelil z rohovu velkého vápna. Jeho rána však byla ukázkou šnečího letu, navíc netrefila branku...
 
5
Kisel přehnal svou útočnou snahu a u rohového praporku si pomohl faulem. Jablonec bude rozhrávat.
 
3
Slavia je v úvodních minutách aktivnější, avšak krom první šance se hraje především na středu hrací plochy.
 
1
Slavia hned na začátku vybojovala roh, který rozehrál Karol Kisel na vzdálenější tyč. Brankář Špit přetažený balón podběhl a mohl být rád, že Vošahlík z úhlu dost přestřelil.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

SK Slavia Praha: Čontofalský – Dostál, Bortel, Hubáček, Čonka – Vošahlík, Juhar, Kisel, Zmrhal, Gecov – Škoda

FK Baumit Jablonec: Špit – Beneš, Štochl, Kopic, Eliáš – Loučka, Zoubele, Třešňák, Vaněk – Rossi, Hubník

Rozhodčí: Adam – Hájek, Pilný.
 
Bookmakeři vidí jako mírného favorita Jablonec, ale díky posledním třem prohrám hostí je rozdíl nepatrný. Zápas začíná 5 minut po šesté večer a k jeho sledování na onlajnech vás srdečně zveme.
 
FK BAUMIT Jablonec

Ač se hosté ze severu Čech drží na čtvrté příčce Gambrinus ligy, jejich aktuální forma je bídná. Poslední výhru jablonečtí slavili před téměř měsícem, 7. dubna, se Slováckem. Od té doby všechny tři navazující zápasy prohráli, když postupně nestačili na Duklu, České Budějovice a Plzeň. Zejména na poslední návštěvu Prahy nevzpomínají severočeši pozitivně, když si z Dukly odvezli "bůra". Do Prahy pojede tým oslaben o dva nejzkušenější hráče, Čížka a Pitáka, kteří pykají za čtyři žluté karty.
 
SK Slavia Praha

Ještě pod starým trenérem se Slavii mnoho nedařilo. Z posledních pěti zápasů zaznamenali sešívaní pouze jednu výhru, a to nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 na domácí půdě proti Slovácku. Hlavně nepovedené zápasy s městskými rivaly Spartou a Duklou musí domácí mrzet. Bezbrankový zápas s Duklou oko fanouška nepotěšil a prohra se Spartou 3:1 ještě méně. Motivací má Slavia dostatek, takže se v Edenu můžeme těšit na zajímavý zápas.
 
Nový trenér: Michal Petrouš

Domácí tým nastoupí do zápasu proti mírně favorizovanému Jablonci se staronovým trenérem Michalem Petroušem, který na lavičce sešívaných vystřídal fanoušky kritizovaného Petra Radu. Pro Petrouše je to hořkosladký návrat, jelikož byl ze stejného postu po 9. kole sezóny 2011/2012 odejit k B-týmu a nahrazen Františkem Strakou. Nyní přichází jeho chvíle, kdy může pomoci domácímu mužstvu zejména k lepšímu obrazu hry a pohledu veřejnosti na Slavii jako takovou.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:05.