konec Villarreal CF – Real Madrid
2:1
(0:0)
Komentuje: Vít Schück
 
Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek sobotního večera.
 
Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:6.
 
Hlavní rozhodčí naposledy foukl do píšťalky a zápas končí! Villarreal si připisuje cennou výhru 2:1 proti Realu Madrid.

První šance přišla již v páté minutě, kdy patou tečoval míč před Courtoisem Francis Coquelin, ale nasměroval svůj pokus jen do tyče. Na druhé straně mohl udeřit ve 21. minutě Éder Militao, ale v nadějné příležitosti netrefil branku. Do stoprocentní šance se ještě před přestávkou dostal i elitní útočník Vinícius Júnior, ale ani on z malého vápna Pepeho Reinu neprostřelil.

Po změně stran přišla divoká část zápasu. Nejprve ve 48. minutě poslal Villarreal do vedení po nahrávce Gerarda Morena Yeremi Pino. Následně po ruce Foytha srovnal z pokutového kopu Karim Benzema, aby o tři minuty později mohl strhnout skóre na domácí stranu další proměněnou penaltou Moreno po roce Davida Alaby. Ani po řadě střídání se už ale Real do vyložené šance neprosadil a tak teprve podruhé v sezoně v lize prohrává.
 
90+9
Konec zápasu.
 
90+9
Madridští měli k dispozici ještě jeden rohový kop. Ten však zcela zazdil na hranici vápna Vinícius, který nedokázal míč téměř trefit. Ve vápně byl už i Courtois. K balonu se dostali domácí, ale zcela prázdnou branku nedokázal Morales trefit.
 
90+8
Po zákroku Camavingy domácí rozehráli jen do kombinace a míč se dostal opět až k Reinovi. Zdá se, že zápas za okamžik skončí.
 
90+7
U středového kruhu byl sice faulován Baena, ale hlavní sudí ponechal domácím výhodu. Po rychlém přechodu se dostal ke střele Danjuma, ale Courtois skvěle zasáhl. Následně inkasoval žlutou kartu za šlapák Camavinga.
 
90+6
Po nepřesné souhře Vázqueze s Benzemou rozehrával od vlastní branky Pepe Reina. Dlouhým nákopem našel Danjumu, který udržel balon pro domácí.
 
90+5
Vinícius Júnior chtěl rychlostně předčít Juana Foytha, obhodil si obránce, ale nedokázal se před něj dostat tělem a balon mu utekl za koncovou čáru.
 
90+4
Také Rüdiger už se přesunul na hrot útoku. Právě německého stopera hledal centrem Toni Kroos. Obrana Villarrealu ale i nadále drží jednobrankový náskok.
 
90+3
U postranní lajny měl balon pod kontrolou Vázquez. Až příliš krátký byl však jeho centr a domácí se bez potíží ubránili.
 
90+2
Rohový kop se domácím příliš nevyvedl a tak bude od své branky rozehrávat Thibaut Courtois. Real už vrhá všechny síly do útoku.
 
90+1
Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase sedm minut.
 
90
S Camavingou ve středu pole zametl Baena a domácí mohli jít do rozhodujícího brejku. Villarreal byl už v pokutovém území, ale k zakončení už neměl Chukwueze dostatek sil.
 
89
Střídání v týmu Villarreal CF:
ze hřiště odchází Francis Coquelin, přichází Manu Trigueros.
 
89
Střídání v týmu Villarreal CF:
ze hřiště odchází Gerard Moreno, přichází Arnaut Danjuma.
 
89
Už už to vypadalo, že by mohl Vinícius Júnior srovnat stav. Nejenže svou akci zakončil nepřesně nad branku, ale ještě se nacházel v ofsajdu.
 
88
Zodpovědnost chtěl na sebe vzít při zakončení Vinícius Júnior, ale jeho střela zpoza pokutového vápna pouze prolétla kolem vzdálenější tyče.
 
87
Lucas Vázquez ustál souboj s Baenou a získal míč pro Madrid. Bílému baletu výrazně dochází čas na vyrovnání zápasu.
 
86
Domácí šetří čas, jak jen to jde. Alfonzo Pedraza vhodil míč do hry zpoza postranní lajny, poté se domácí přesunuli až k vlastnímu brankáři.