konec Villarreal CF – Real Madrid CF
2:1
(0:0)
Komentuje: Vít Schück
 
Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek sobotního večera.
 
Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:6.
 
Hlavní rozhodčí naposledy foukl do píšťalky a zápas končí! Villarreal si připisuje cennou výhru 2:1 proti Realu Madrid.

První šance přišla již v páté minutě, kdy patou tečoval míč před Courtoisem Francis Coquelin, ale nasměroval svůj pokus jen do tyče. Na druhé straně mohl udeřit ve 21. minutě Éder Militao, ale v nadějné příležitosti netrefil branku. Do stoprocentní šance se ještě před přestávkou dostal i elitní útočník Vinícius Júnior, ale ani on z malého vápna Pepeho Reinu neprostřelil.

Po změně stran přišla divoká část zápasu. Nejprve ve 48. minutě poslal Villarreal do vedení po nahrávce Gerarda Morena Yeremi Pino. Následně po ruce Foytha srovnal z pokutového kopu Karim Benzema, aby o tři minuty později mohl strhnout skóre na domácí stranu další proměněnou penaltou Moreno po roce Davida Alaby. Ani po řadě střídání se už ale Real do vyložené šance neprosadil a tak teprve podruhé v sezoně v lize prohrává.
 
90+9
Konec zápasu.
 
90+9
Madridští měli k dispozici ještě jeden rohový kop. Ten však zcela zazdil na hranici vápna Vinícius, který nedokázal míč téměř trefit. Ve vápně byl už i Courtois. K balonu se dostali domácí, ale zcela prázdnou branku nedokázal Morales trefit.
 
90+8
Po zákroku Camavingy domácí rozehráli jen do kombinace a míč se dostal opět až k Reinovi. Zdá se, že zápas za okamžik skončí.
 
90+7
U středového kruhu byl sice faulován Baena, ale hlavní sudí ponechal domácím výhodu. Po rychlém přechodu se dostal ke střele Danjuma, ale Courtois skvěle zasáhl. Následně inkasoval žlutou kartu za šlapák Camavinga.
 
90+6
Po nepřesné souhře Vázqueze s Benzemou rozehrával od vlastní branky Pepe Reina. Dlouhým nákopem našel Danjumu, který udržel balon pro domácí.
 
90+5
Vinícius Júnior chtěl rychlostně předčít Juana Foytha, obhodil si obránce, ale nedokázal se před něj dostat tělem a balon mu utekl za koncovou čáru.
 
90+4
Také Rüdiger už se přesunul na hrot útoku. Právě německého stopera hledal centrem Toni Kroos. Obrana Villarrealu ale i nadále drží jednobrankový náskok.
 
90+3
U postranní lajny měl balon pod kontrolou Vázquez. Až příliš krátký byl však jeho centr a domácí se bez potíží ubránili.
 
90+2
Rohový kop se domácím příliš nevyvedl a tak bude od své branky rozehrávat Thibaut Courtois. Real už vrhá všechny síly do útoku.
 
90+1
Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase sedm minut.
 
90
S Camavingou ve středu pole zametl Baena a domácí mohli jít do rozhodujícího brejku. Villarreal byl už v pokutovém území, ale k zakončení už neměl Chukwueze dostatek sil.
 
89
Střídání v týmu Villarreal CF:
ze hřiště odchází Francis Coquelin, přichází Manu Trigueros.
 
89
Střídání v týmu Villarreal CF:
ze hřiště odchází Gerard Moreno, přichází Arnaut Danjuma.
 
89
Už už to vypadalo, že by mohl Vinícius Júnior srovnat stav. Nejenže svou akci zakončil nepřesně nad branku, ale ještě se nacházel v ofsajdu.
 
88
Zodpovědnost chtěl na sebe vzít při zakončení Vinícius Júnior, ale jeho střela zpoza pokutového vápna pouze prolétla kolem vzdálenější tyče.
 
87
Lucas Vázquez ustál souboj s Baenou a získal míč pro Madrid. Bílému baletu výrazně dochází čas na vyrovnání zápasu.
 
86
Domácí šetří čas, jak jen to jde. Alfonzo Pedraza vhodil míč do hry zpoza postranní lajny, poté se domácí přesunuli až k vlastnímu brankáři.
 
85
Obrana Realu už je hodně otevřená. Moreno mohl potvrdit zisk třech bodů, ale ještě posouval míč k Moralesovi, který však trefil jen Rüdigera.
 
84
Střídání v týmu Real Madrid CF:
ze hřiště odchází Federico Valverde, přichází Marco Asensio.
 
83
Na trávníku to začíná pořádně jiskřit. Nejprve zůstal ležet na zemi po rohovém kopu Antonio Rüdiger, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Na druhou stranu poté mohli jít domácí do přečíslení, ale Moreno to vzal na sebe a celou akci zazdil.
 
82
Střídání v týmu Villarreal CF:
ze hřiště odchází Yeremi Pino, přichází José Luis Morales.
 
81
Na levé straně spolupracoval Vinícius s Rodrygem. Právě druhý jmenovaný se dostala ke střele, kterou ale jen opřel o bránícího Albiola.
 
80
U středového kruhu se provinil proti pravidlům Camavinga, který opřel svou ruku o obličeje Álexe Baeny. Hlavní sudí okamžitě pískal proti Realu.
 
79
Tlak madridského celku sice roste, ale šance nepřibývají. Nyní to mohl změnit Rodrygo, ale z voleje poslal míč jen mimo.
 
78
Opět rozehrával z místa přestupku Toni Kroos. Ani tentokrát se však Real zakončení na branku nedočkal. Villarreal i nadále drží jednobrankové vedení.
 
77
Albiol trefil unikajícího Viníciuse a vyfasoval od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
 
76
Real se snaží útočit, ale musí pořád myslet i na obranu. Nyní mířil do otevřenější defenzivy Chukwueze, ale nakonec se stačil vrátit Alaba.
 
74
Do napadání se zapojil i Karim Benzema, ale při Reinově odkopu byl daleko od balonu. Real získal míč až na polovině trávníku po faulu na Viníciuse.
 
73
Těsně za pokutovým územím rozehrával volný přímý kop Toni Kroos. Německý záložník sice přestřelil zeď, ale míč zamířil i nad břevno.
 
72
Střídání v týmu Villarreal CF:
ze hřiště odchází Alberto Moreno, přichází Alfonso Pedraza.
 
71
Již čtyřicetiletý Pepe Rein zachoval chladnou hlavu a bezchybně přihrál kolem napadajícího Rodryga. Real se však dokázal dostat k míči a Vinícius získal nebezpečnou standardku.
 
70
Střídání v týmu Real Madrid CF:
ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Eduardo Camavinga.
 
69
Zpoza postranní lajny vhazoval právě Militao. U laviček se chystá další střídání, do hry půjde Camavinga.
 
68
Své štěstí v zakončení zkusil Militao. Z velké vzdálenosti však poslal míč daleko od domácí branky. Rozehrávat bude Pepe Reina.
 
67
Ani po obměně hráčů na trávníku se Real nemůže dostat do kombinace. Benzema si sice sklepl míč pro sebe, ale ihned o něj přišel v souboji s Torresem.
 
66
Agresivní napadání hostující celku však Pareja nevystrašilo. Bezpečně si narazil s Baenou a obehrál soupeře.
 
64
Střídání v týmu Real Madrid CF:
ze hřiště odchází Ferland Mendy, přichází Lucas Vázquez.
 
64
Střídání v týmu Real Madrid CF:
ze hřiště odchází Aurélien Tchouaméni, přichází Rodrygo.
 
63
Villarreal právě vstřelil branku!
Vyrovnaný stav vydržel jen tři minuty! GERARD MORENO potvrdil své střelecké schopnosti. Milimetrově uklidil míč k levé tyči, daleko od padajícího Courtoise.
 
61
Penalta i na druhé straně! V šestnáctce podklouzl David Alaba a dotkl se míče rukou.
 
61
Po více než hodině hry je tak znovu vyrovnáno. V posledních minutách je o něco více u balonu hostující tým.
 
60
Real Madrid právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! Balon si na penaltový bod postavil KARIM BENZEMA. Kapitán Realu ustál tíhu okamžiku a umístěnou ránou k pravé tyči překonal bezmocného Reinu.
 
58
Pokutový kop! Ještě před průnikem Viníciuse zahrál rukou v pokutovém území bránící Foyth.
 
57
Obrovská příležitost na vyrovnání. Obrana Villarrealu se soustředila na Viníciuse, který ale dokázal najít osamoceného Karima Benzemu. Jeho pokus skončil jen na Parejovi na brankové čáře.
 
56
Parádní kličkou se ukázal Vinícius Júnior. Coquelin se provinil proti pravidlům faulem a standardní situaci mohl zakončit Militao, ale opět nehlavičkoval přesně.
 
54
S Kroosem si narazil Luka Modrić. Do hry se dostal také Aurélien Tchouaméni, ale to už byla obrana Villarrealu stažena před vápnem.
 
53
Villarreal se lehce ubránil rohovému kopu a mohl jít do nebezpečného brejku. Vše na sebe vzal teprve dvaadvacetiletý Samuel Chukwueze, ale svou ránu umístil jen mimo tři tyče.
 
52
Nadýchaný centr směřoval od Kroose do vápna na Militaa. Brazilský bek však svou hlavičku opřel jen do obránce před sebou.
 
51
Obrana Realu se dostala znovu do potíží. Nepříjemně napadal Samuel Chukwueze a až útočný faul pomohl hostující defenzivě.
 
50
Divoký start do druhé půle mohl potvrdit znovu Yeremi Pino. Nyní ale nedokázal svou nahrávkou najít volného Morena.
 
49
Rychle mohlo být vyrovnáno. Vinícius skvěle prostrčil míč do vápna na Benzemu, který však z otočky pálil jen vedle domácí branky.
 
48
Villarreal právě vstřelil branku!
Villarreal se záhy po startu druhého poločasu dostává do vedení! Po chybě v rozehrávce se dostal k balonu Gerard Moreno, který ještě našel zcela osamoceného v obraně Realu YEREMI PINA, který z úhlu propálil Courtoise.
 
48
Na druhou stranu mířil s balonem Federico Valverde, ale ani uruguayský ofenzivní fotbalista se neprosadil až do pokutového území.
 
47
Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Ihned vystartoval do útoku Pino, ale proti Militao se neprosadil.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Druhý poločas začne přibližně v 17:15.
 
Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc. Hráči obou týmů tak odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

První šance přišla již v páté minutě, kdy patou tečoval míč před Courtoisem Francis Coquelin, ale nasměroval svůj pokus jen do tyče. Na druhé straně mohl udeřit ve 21. minutě Éder Militao, ale v nadějné příležitosti netrefil branku. Do stoprocentní šance se ještě před přestávkou dostal i elitní útočník Vinícius Júnior, ale ani on z malého vápna Pepeho Reinu neprostřelil.
 
45
První poločas skončil.
 
45
Z levé strany od Morena putoval míč až k Parejovi. Villarreal se ještě pustil do útoku, který však dokázal rychle utnout Rüdiger.
 
44
Minutu před pauzou skvěle odstavil od balonu Albiol Viníciuse. Následovalo autové vhazování madridského celku z levé strany, ale míč si pohlídal Reina.
 
43
U středového kruhu měl balon pod kontrolou Dani Parejo, ale rychle se nechal napadat Benzemou a dostal se pod tlak. Militao nakonec odrazil míč jen d zámezí.
 
41
Na pravé straně byl rozběhnutý Federico Valverde. Do vápna posunul balon Viníciusovi, který však nevyužil skvělého postavení a gól proti Reinovi nedal.
 
40
První poločas pomalu míří ke svému závěru. Parejo opět centroval od rohového praporku, ale ani tentokrát se domácí k hlavičce nedostali.
 
39
Villarreal uklidňuje divoké poslední minuty kombinací ve středu pole. Nakonec přece jen přišla nebezpečná nahrávka do vápna, kde ale míč jen sklepl Courtoisovi Pino.
 
38
S Mendym si na levé straně narazil Vinícius. Právě brazilský útočník poté zkoušel obejít hned dva obránce najednou, ale neuspěl.
 
36
Po delší odmlce se u balonu objevil i Toni Kroos. Po souhře s Valverdem přišel sice centr, ale postrádal přesnost a Villarreal bude vhazovat.
 
35
Po zaváhání Pareja mířili hosté do přečíslení. Benzema však proti jedinému obránci nepřihrával Viníciusovi a následně se nechal poslat k zemi.
 
34
Po sražené střele Baeny měli domácí k dispozici další rozehrávku z rohového čtvrtkruhu. I tentokrát ale defenziva Realu obstála.
 
33
Nyní centroval od rohového praporku Coquelin. Před Courtoisem se vyšrouboval nejvýše do vzduchu Valverde a bezpečně balon odvrátil.
 
32
Po faulu na Baenu rozehrával standardní situaci Dani Parejo. Na zadní tyči ještě vracel míč do ohně Chukwueze, ale obrana Realu dokázala zasáhnout.
 
31
I po více než půlhodině hry je stav zápasu stále bezbrankový. Baena je v posledních minutách hodně u balonu, nyní musel snést tvrdý střet s Militaem.
 
30
Nebezpečná situace před vápnem Realu. Chukwueze přihrál proti noze Baenovi, který však z plného běhu pálil jen těsně vedle pravé šibenice.
 
29
Rybičkou poslal míč hlavou k Reinovi Alberto Moreno, tak aby domácí gólman mohl hrát rukama. Benzema byl od zisku balonu daleko.
 
28
Velverde vystihl nepřesnou nahrávku Coquelina. Následně už si říkal o balon Benzema, ale Velverdeho pobídka skončila jen u kopaček velezkušeného Albiola.
 
27
Tentokrát musel Militao ukázat své defenzivní kvality. Nabíhajícího Pina čistě odzbrojil a následně ještě dokázal nahrát do pohybu Viníciusovi.
 
26
Zhruba z pětadvaceti metrů pálil domácí Álex Baena. Jeho pokus vystrašil Courtoise, ale nakonec zamířil pouze vedle levé tyče.
 
25
Juan Foyth měl na pravé straně o něco více čase. Milimetrově nahrával Parejovi, který však musel pod tlakem Kroose poslat míč zpět ke stoperům.
 
23
Thibaut Courtois drží čisté konto! Parádní průniková nahrávka našla v pokutovém území Morena, který už byl sám proti belgickému brankáři, ale z blízkosti ho nedokázal propálit.
 
22
Tlak Realu pokračoval rozehrávkou od rohového praporku. Domácí se ale okamžitě osvobodili dlouhým odkopem až ke středové čáře.
 
21
Benzema si přišel pro balon až téměř k obranné řadě svého týmu. Následně oslovil přihrávkou Tchouaméniho, který poslal do šance Militaa. Brazilský obránce však pálil nepřesně.
 
20
Hostující tým začíná přebírat kontrolu nad zápasem. Velverde se ještě z pravé strany k centru neodhodlal, ale na druhém kraji to zkoušel Vinícius. Přes obranu se ale znovu neprobojoval.
 
19
Z levé strany zkusil proskočit více k ose trávníku Vinícius. Brazilský křídelník však o balon přišel hned při souboji s Foythem.
 
18
Rozehrávky z místa přestupku se ujal Toni Kroos. Čerstvě třiatřicetiletý záložník ale přihrál jen do kombinace Modrićovi. Obrana Villarrealu bezchybně míč odvrátila.
 
17
Opět je faulovaný Éder Militao. Nyní je z toho dokonce žlutá karta pro Torrese, který soupeře trefil loktem do obličeje.
 
16
U postranní lajny fauloval Foyth Viníciuse a hra se opět přesune na útočné území Realu Madrid. Madridský celek ale s ofenzivou nespěchá.
 
15
Ke slovu se dostal také aktuální držitel Zlatého míče. Karim Benzema si těsně před vápnem narazil s Viníciusem, ale jeho následná rána se do branky nevešla.
 
14
Hosté sice získali míč, ale kolem Mendyho se ihned seběhlo hned několik protihráčů. Až po faulu na Militaa si mohou hosté oddechnout.
 
13
Zpoza postranní lajny vhazoval Éder Militao. Real se ale u míče příliš dlouho nezdržel po nepřesnosti Tchouaméniho. Domácí jsou zatím více u balonu v začátku zápasu.
 
11
S Coquelinem spolupracoval ve středu pole Dani Parejo. Domácí fotbalisté se udrželi s míčem v blízkosti pokutového území. Průniková nahrávka na Gerarda Morena už ale šla do ofsajdu.
 
10
Úvodní desetiminutovka pokračuje ve vysokém tempu. Nyní kroutil centr do šestnáctky Luka Modrić. Na první tyči ještě posouval balon Vinícius, ale spoluhráče už dále nenašel.
 
9
Chybu při zpracování udělal Parejo, ale zisk balonu ve velmi nadějné pozici nevyužil Tchouaméni. Villarreal zažehnal nebezpečí ještě před vápnem.
 
8
Znovu byl u balonu Vinícius Júnior. Dlouhým přenesením hry našel Kroose, který okamžitě cpal balon směrem na Benzemu. Hostující kapitán byl ale strážen hned dvěma soupeři.
 
7
Pau Torres si několikrát vyměnil míč s Albiolem. Právě kapitán Villarrealu poté přihrával do souboje Parejovi, který si pomohl faulem s Viníciusem.
 
6
Také Real se snaží útočit. Prudká přihrávka směrem na Valverdeho však neprošla kolem bránícího Morena. Domácí fotbalisté se ale poté míče pouze zbavili odkopem.
 
5
Od Courtoise putoval balon k pravé straně, kde byl Militao, ale brazilský obránce ztratil míč a hned bylo pořádně horko před hostující brankou. Na malém vápně tečoval míč patou Coquelin a ten zamířil do vzdálenější tyče.
 
3
Mendy by u postranní lajny sražen k zemi. Hlavní rozhodčí okamžitě píská a u balonu tak zůstanou hostující fotbalisté.
 
2
Villarreal měl hned v úvodu k dispozici rohový kop. Odražený balon zkusil před vápnem nasměrovat na Courtoise Moreno, ale branku netrefil.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

Villarreal CF: Reina – Foyth, Albiol (C), P. Torres, A. Moreno I – Coquelin, Parejo, Baena – Chukwueze, G. Moreno, Pino.
Náhradníci: Jörgensen – Femenía, Cuenca, Danjuma, Mojica, Trigueros, Morlanes, Morales, Mándí, Pedraza.

Real Madrid CF: Courtois – Militao, Rüdiger, Alaba, Mendy – Kroos, Tchouaméni, Modrić – Valverde, Benzema (C), Vinícius Júnior.
Náhradníci: Lunin, L. López – J. Vallejo, Nacho Fernández, Hazard, Asensio, Camavinga, L. Vázquez, Ceballos, Rodrygo.

Rozhodčí: Soto – De Francisco, Álvarez.
 
Posledních pět vzájemných zápasů

12.02.2022 Villarreal – Real Madrid 0:0
25.09.2021 Real Madrid – Villarreal 0:0
22.05.2021 Real Madrid – Villarreal 2:1
21.11.2020 Villarreal – Real Madrid 1:1
16.07.2020 Real Madrid – Villarreal 2:1
 
Real Madrid CF

Gigant z Madridu okupuje po patnácti odehraných kolech druhou příčku, ale pouze o skóre za Barcelonou se stejným bodovým ziskem. Právě v předcházejícím kole se Madridští dotáhli na svého odvěkého soka po zaváhání Barcelony v derby s Espanyolem.

Řada madridských fotbalistů zápolila na mistrovství světa až do posledních dnů a tak se v souboji s Valladolidem dostali do základní sestavy Ceballos nebo Asensio. To Karim Benzema na šampionátu kvůli zranění nestartoval, ale jeho právě jeho dva góly rozhodly. Nejprve se prosadil z penalty a druhý zásah přidal v samotném závěru po nahrávce Camavingy.

Také Real v týdnu naskočil do Copa del Rey. Carlo Ancelotti postavil proti čtvrtiligovému Cacerenu převážně hráče z lavičky a bylo to znát. Madridští se nemohli dostat do tlaku a postup zachraňoval jedinou brankou zápasu až dvacet minut před koncem Rodrygo.
 
Villarreal CF

Fotbalisté Villarrealu jsou po patnácti odehraných kolech na solidní sedmé příčce ligové tabulky se ztrátou pouhých třech bodů na čtvrté Atlético, které by aktuálně mířilo jako poslední do základní skupiny Ligy mistrů v příštím ročníku.

Po mistrovství světa má za sebou Villarreal tři soutěžní zápasy. Ve třetím kole měl obrovské potíže s pětiligovým Guijuelu. Obrovské outsidery poslal do vedení již v úvodu zápasu Carmona, poté přišlo vyloučení Quintany a Guijuela dohrávala od 26. minuty v deseti. Ještě v prvním poločase srovnal z penalty Moreno, ale další branka již v základní hrací době nepadla. Zápas dospěl až do prodloužení, kde už pohlídal postup favorita rozhodující trefou Danjuma. O poznání pohodlnější bylo úterní čtvrté kolo. Villarreal sestřelil Cartagenu jednoznačně 5:1.

Na Silvestra poté Villarreal sebra tři body v souboji s nebezpečnou Valencií, když na gól Cavaniho dokázal těsně před poločasem zareagovat Chukwueze a v závěru zápasu rozhodl Juan Foyth.
 
Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž La Liga pokračuje šestnáctým kolem a my se společně zaměříme na utkání Villarrealu, který na domácím trávníku přivítá Real Madrid.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.