konec Bohemians Praha 1905 – AC Sparta Praha
1:3
(1:1)
Komentuje: Michal Luxa
 
Gól do kabiny nastartoval Spartu, která zvládla druhý poločas, v němž dvě trefy přidal Veljko Birmančević. Letenští se tak vracejí na první místo tabulky, kde minimálně přenocují. Bohemians předvedli dobrý výkon, který na úřadujícího mistra nestačili, a tak na jaře zvítězili pouze jednou.

Tímto se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne.
 
90+6
Konec zápasu.
 
90+5
Lukáš Haraslín mohl centrovat před branku, ale utopil se ve svých kličkách. Výborně ho odclonil Daniel Köstl a kopat se bude od brány.
 
90+4
Sám před dánským brankářem byl David Puškáč, který trefil Petera Vindahla. Gól by neplatil, jelikož praporek pomezního rozhodčího vlál ve vzduchu.
 
90+3
Zcela zbytečnou žlutou kartu uviděl Victor Olatunji, který dohrál Jana Vondru.
 
90+1
Druhý poločas se bude nastavovat minimálně o čtyři minuty. Ovšem začne se ošetřením Victora Olatunjiho, jenž zůstal ležet na hrací ploše.
 
90
Ještě jedna žlutá karta, kterou viděl Jaroslav Zelený, jenž došlápl no nohu soupeře. Bohemians budou mít další standardní situaci.
 
90
Ve střelecké pozici už byl Tomáš Wiesner, který ale volil centr, jenž měl mířit na Victora Olatunjiho. Výborně se vrátil Daniel Köstl, jenž míč zpracoval pro brankáře.
 
89
Martin Vitík atakoval centrujícího hráče tělem, a tak balon putoval do kotle příznivců Bohemians. Peter Vindahl bude jen odkopávat od branky.
 
88
Robert Hrubý poslal další pas do šestnáctky, kde chtěl Matěj Hybš vrátit míč do ohně. Jenomže trefil Martina Vitíka, a tak se kopal roh, po němž Robert Hrubý nemířil přesně.
 
86
Střídání v týmu AC Sparta Praha:
ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází Markus Solbakken,
ze hřiště odchází Matěj Ryneš, přichází Jaroslav Zelený.
 
86
Volný kop mířil znovu do šestnáctky, kde si balon našel Lukáš Hůlka. Jeho zakončení z dobré pozice mířilo kousek vedle branky.
 
85
Matěj Ryneš chtěl postupovat zpátky, ale dostoupili ho dva soupeři. Hostující obránce si vypomohl faulem a také on bude hrát se žlutým napomenutím.
 
84
Dlouhý pas mířil na levou stranu, kde Davida Puškáče navázal Martin Vitík. Hostující obránce byl důrazný a souboj vyhrál.
 
83
Sparta drží balon daleko od branky, čímž kontroluje závěr zápasu. Letenští hrají po třetí trefě hodně uvolněně.
 
81
Dalším potrestaným hráčem je Jan Shejbal, který na dlouhou nohu došlápl na nárt Tomáše Wiesnera. Letenský obránce potřebuje ošetření.
 
80
Ze střední vzdálenosti vystřelil Lukáš Hůlka, jehož pokus mířil doprostřed branky, kde byl připravený dánský gólman.
 
79
Jan Shejbal našel naběhnutého Matěje Hybše, který pro domácí celek vybojoval rohový kop. Následný centr odvrátil od branky Victor Olatunji.
 
Dnešní utkání sleduje 6195 diváků, Ďolíček je vyprodaný.
 
77
Michal Beran se pokoušel o kolmici za obranu, jenomže David Puškáč zůstal stát, a tak se balonu chopil Peter Vindahl.
 
76
Dalším potrestaným hráčem je Lukáš Hůlka, který si nezpracoval míč ideálně, a tak následně dohrál Tomáše Wiesnera.
 
76
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Robert Hrubý,
ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází David Huf.
 
74
Sparta právě vstřelila branku!
Sparta před brankou soupeře udělala zmatek! Lukáš Haraslín zkusil obalovačku na zadní tyč, avšak Lukáš Soukup balon vyrazil. S dorážkou přispěchal Martin Vitík, jehož pokus mířil do Matěje Hybše. Míč se pak odrazil na zadní tyč, kde se nejlépe zorientoval VELJKO BIRMANČEVIĆ.
 
73
Žlutá karta pro tým Bohemians Praha 1905 (Adam Kadlec).
 
72
Filip Panák měl plné nohy práce, když ho napadal David Puškáč. Jenže přišla pomoc dánského brankáře, jenž míč odehrál a následně byl faulovaný.
 
71
Lukáš Haraslín nedal přesnou přihrávku na střed hrací plochy, a tak Bohemians otočili hru. Ovšem David Puškáč dal nepřesnou přihrávku a míče se chopil Peter Vindahl.
 
70
Dlouhý pas mířil před branku Bohemians, kam si nabíhal Victor Olatunji. Ovšem z branky vystartoval Lukáš Soukup, jenž míč schoval do rukavic.
 
68
Kaan Kairinen poslal centr na zadní tyč, kde si Jana Shejbala odstrčil Ladislav Krejčí, a tak mu hlavní sudí odpískal nedovolený zákrok.
 
67
Daniel Köstl zahrál rukou, a tak se do situace ještě vložil VAR, jenž rozhodl, že penaltu Sparta rozehrávat nebude.
 
66
Victor Olatunji poslal centr na zadní tyč, odkud míč před branku vracel Veljko Birmančević. Zakončením se prezentoval Lukáš Haraslín, ale skvělým zákrokem se vytasil Daniel Köstl.
 
66
Střídání v týmu AC Sparta Praha:
ze hřiště odchází Jan Kuchta, přichází Victor Olatunji,
ze hřiště odchází Indrit Tuci, přichází Lukáš Haraslín.
 
65
Jan Kovařík rozehrával další rohový kop, který mířil na zadní tyčku. V dobrém prostoru si překáželi Jan Shejbal a Lukáš Hůlka. Zakončení mířilo jen nad branku Sparty.
 
64
Lars Friis zvedl z lavičky Victora Olatunjiho a také Lukáše Haraslína. Na hřiště tak přijde další velká síla hostujícího mužstva.
 
63
Ve vápně zůstal osamocený Jan Kuchta, kterého našel Veljko Birmančević. Letenský útočník levou nohou netrefil míč ideálně, a tak zasáhl Lukáš Soukup.
 
62
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
ze hřiště odchází Martin Hála, přichází Daniel Köstl,
ze hřiště odchází Antonín Křapka, přichází Jan Shejbal.
 
61
Další nákop Sparty mířil do vzdušného souboji, v němž Veljko Birmančević nedovoleně trefil Antonína Křapku.
 
60
Jan Kovařík neodcentroval před soupeře a balonu se chopil Indrit Tuci. Jeho dlouhý pas mířil na Jana Kuchtu, který prohrál vzdušný souboj se stoperem.
 
58
Indrit Tuci viděl v náběhu za obranu Veljka Birmančeviće. Balon šel hodně do strany, a tak se do souboje vrátil Adam Kadlec, jenž celou situaci zažehnal.
 
57
Oba týmy hrají teď vzduchem, ale nevypadá to na recept, jenž by měl šanci na úspěch. Martin Vitík další balon odehrál za postranní lajnu.
 
56
Dlouhý pas prodlužoval do vápna Indrit Tuci, avšak obrana Bohemians míč odehrála znovu k soupeři. Sparta je na balonu a kombinuje na útočné polovině hřiště.
 
55
Další nepříjemný centr mířil před branku Sparty, kde byla pořádně nepřehledná situace. Až Veljko Birmančević odehrál míč mimo prostor pokutového území.
 
54
Erik Prekop zatáhl hru k rohovému praporku, kde chtěl vybojovat zřejmě rohový kop. Ovšem souboj s Tucim prohrál a vhazovat bude Sparta.
 
53
Veljko Birmančević dostupoval Michala Berana, který už mířil mimo hrací plochu. Jan Kovařík bude rozehrávat další volný kop. K hlavičce se probojoval Erik Prekop, avšak nemířil vůbec přesně.
 
52
Bohemians rozehrávali další standardní situaci. Jan Kovařík poslal centr na první tyč, kde výborně vypomohl obraně Jan Kuchta.
 
50
Zatím se nehraje, protože z domácího kotle přiletěla na hrací plochu dýmovnice. Rozhodčí Berka se poradil s Peterem Vindahlem a následně dal pokyn k rozehrání.
 
48
Sparta právě vstřelila branku!
Rychlá protiakce Sparty končí gólem! VELJKO BIRMANČEVIĆ vybojoval míč, který dal na Jana Kuchtu. Ten si počkal na náběh srbského spoluhráče, jenž z hranice vápna vyslal přesnou technickou střelu – 1:2. Asistence: Jan Kuchta.
 
48
Matěj Ryneš hledal Jana Kuchtu, který byl v náběhu, ale přihrávka byla nepřesná. Na druhou stranu se vydal Jan Kovařík, ale Hálovi chyběl snad krok.
 
47
Už to vypadalo, že Veljko Birmančević půjde sám do vápna, ale obloučkem hledal spoluhráče. Výborně se vrátil Erik Prekop, jehož nedovoleně atakoval Tomáš Wiesner.
 
46
Pokračujeme druhým poločasem. Bohemians roztáhli hru doleva, odkud nákop mířil nahoru, kde byli úspěšnější letenští obránci.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Úvodní poločas přinesl dva góly, na každé straně po jednom. Bohemians poslal do vedení Lukáš Hůlka, avšak v nastaveném čase odpověděl Martin Vitík. Letenští měli snad ještě dalších pět velkých šancí, ale zahodili. Ani klokani nehrají nijak špatně, častokrát Spartu zatlačili, ale kromě gólu další velkou šanci nezaznamenali.
 
45+5
První poločas skončil.
 
45+4
Nejprve se na brankáře hnal Veljko Birmančević, jehož pokus Lukáš Soukup vyrazil nohou. Následně ještě centroval před branku Lukáš Sadílek a Ladislav Krejčí z malého vápna mířil hlavou nad bránu.
 
45+2
Sparta právě vstřelila branku!
Letenští odpovídají také povedenou standardní situací! Kaan Kairinen poslal centr na zadní tyč. Lukáš Soukup balon podběhl a MARTIN VITÍK je dalším střelcem zápasu. Asistence: Kaan Kairinen.
 
45+2
Matěj Ryneš poslal před branku přízemní centr, po kterém Veljko Birmančević trefil domácího brankáře.
 
45+1
První poločas se bude nastavovat minimálně o pět minut.
 
45
Indrit Tuci poslal přihrávku k penaltovému puntíku, kde do prázdna nůžkami šmikl Martin Vitík. K zakončení se tak dostal Veljko Birmančević, jenž mířil nad bránu.
 
44
Kaan Kairinen poslal před branku centr, který odvrátil Lukáš Hůlka. Následně se po pravé straně hnal Jan Kuchta, ale přihrávka před branku neprošla.
 
43
Na pravé straně byl faulovaný Martin Vitík a Sparta bude rozehrávat standardní situaci.
 
42
Sparta mohla rychle vyrovnat! Tomáš Wiesner přihrával před branku, kde znovu selhal Indrit Tuci. Kdyby balon pustil za sebe, byl tam osamocený Matěj Ryneš.
 
40
Bohemians právě vstřelili branku!
Jan Kovařík rozehrál standardní situaci parádně. LUKÁŠ HŮLKA si odstrčil Ladislava Krejčího a následně hlavou zamířil k tyči. Bohemians se tak ujímají vedení. Asistence: Jan Kovařík.
 
39
Adam Kadlec rychle odehrál míč a hned poté ho dohrál Matěj Ryneš. Rozhodčí avizovali výhodu, ale po chvíli se k zákroku vrátili. Bohemians budou rozehrávat další standardní situaci.
 
38
Letenský útočník byl v souboji s Janem Vondrou, který skončil na hrací ploše. Hlavní rozhodčí situaci posoudil jako nedovolenou.
 
37
Ladislav Krejčí hledal Jana Kuchtu, který rozvinul kombinaci. Ovšem nacházel se v ofsajdovém postavení, a tak se hra znovu přerušila.
 
36
Další pas mířil na hranici vápna, kde si přistrčením vypomohl Jan Kuchta. Lukáš Soukup bude rozehrávat ze země a Bohemians mohou myslet na útočné snažení.
 
36
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
ze hřiště odchází Milan Ristovski, přichází David Puškáč.
 
34
Kaan Kairinen se vydal pomoci spoluhráčům na pravé straně. Jenomže centr finského záložníka mířil do náruče Lukáše Soukupa.
 
33
Matěj Ryneš hledal dlouhým pasem Jana Kuchtu, ale míč byl krátký, a tak si ho ve vzduchu sebral Jan Vondra.
 
32
Erik Prekop křižným pasem hledal Martina Hálu, avšak výborně se vrátil Tomáš Wiesner. Následně souboj u středové čáry prohrál Indrit Tuci.
 
31
Jan Kuchta nahání obránce soupeře, kteří si pomáhají přihrávkou k brankáři. Sparta je ale u balonu a míří do akce, jenomže Indrit Tuci neodcentroval přesně.
 
30
Filip Panák viděl volný prostor na pravé straně, kam si nabíhal Lukáš Sadílek. Ovšem letenskému středopolaři nevyšel centr před branku.
 
28
Ladislav Krejčí neměl komu přihrát, a tak Filip Panák musel volit přihrávku na brankáře. Sparta to zkusí znovu od stoperské trojice.
 
27
Dlouhý pas prodloužil z jedné Veljko Birmančević a za balonem se vydal Lukáš Sadílek. Ovšem jeden z obránců to měl blíže a situaci přihrávkou na brankáře uklidnil.
 
25
Jan Kovařík hledal na zadní tyči Lukáše Hůlku, který míč jen přizvedl. A tak nemohl do prázdné branky zakončovat Antonín Křapka.
 
24
Erik Prekop zvítězil v souboji s Ladislavem Krejčím a ještě vybojoval přímý kop. Fanoušci Bohemians si žádají první branku zápasu.
 
23
Veljko Birmančević našel na hranici vápna Krejčího, který z jedné posouval do šestnáctky. Jan Kuchta už byl sám před brankou, ale musel se otočit a zamířil jen vedle pravé tyče.
 
22
Ladislav Krejčí nerozehrál tak, jak by měl. Na druhou stranu vystartoval Martin Hála, jehož přihrávku do vápna zachytil Filip Panák.
 
21
Veljko Birmančević ukázal, že má rychlé nohy a znovu přihrával před branku. Jenomže balon postrádal razanci, a tak si jej obrana Bohemians sebrala.
 
20
Zatímco domácí fanoušci mávají balonky, tak Erik Prekop se nezvedá po souboji s Ladislavem Krejčím. O faul se nejednalo, a tak Sparta pokračuje ve hře.
 
19
Jan Kuchta výborně napadal soupeře a vysunul dopředu Veljka Birmančeviće, který se ocitl ve vápně. Antonín Křapka uplatnil své kilogramy a srbského fotbalistu odstavil.
 
18
Ladislav Krejčí se snažil otočit hru na pravou stranu. Ovšem nepovedlo se mu to ideálně, a tak hra domácího týmu začne od Lukáše Soukupa.
 
17
Na zeleném pažitu zůstal sedět Milan Ristovski, který se drží za rameno a potřebuje lékařskou pomoc. Oba trenéři si zavolali několik hráčů, jímž dávají taktické pokyny.
 
16
Pravá strana Sparty zatím úvod zápasu moc nechytila. Tomáš Wiesner dvakrát neodcentroval a Indrit Tuci je zatím neviditelný.
 
15
Za obranu Sparty si naběhl Martin Hála, který mohl jít sám na brankáře. Letenští se dobře vrátili a soupeře o míč připravili. V tom momentu šel praporek pomezního nad hlavu, což rozčílilo Filipa Panáka, jenž uviděl žlutou kartu.
 
14
Bohemians aktuálně přebírají otěže zápasu. Ze střední vzdálenosti se napřáhl Lukáš Hůlka, jehož pokus byl hodně nepřesný.
 
13
Veljko Birmančević byl ve středovém kruhu sám, ale nezvládl zpracování, a tak hru otočil Erik Prekop. Milan Ristovski byl znovu u šestnáctky soupeře, ale nepřihrál přesně.
 
11
Standardní situaci rozehrál Martin Hála na zadní tyč. Volejem nad branku se prezentoval Adam Kadlec. Sledujeme velice zajímavý úvod zápasu.
 
10
Za vápnem Sparty se nacházel Milan Ristovski, který ignoroval náběh Hály. Domácí útočník to vzal na sebe a střelou trefil prvního bránícího hráče.
 
9
Bohemians znovu poslali pas na útočníky, jenomže ve vzduchu byl úspěšnější Filip Panák. Sparta do protiakce nemohla vyrazit, protože Lukáš Sadílek nezvládl rozehrávku.
 
8
K dalšímu zakončení se dostal také Martin Vitík, ale domácí brankář byl znovu připravený. Lukáš Soukup poslal dlouhý pas na osamoceného Milana Ristovského, avšak z branky vystartoval Peter Vindahl.
 
7
Zatímco Tomáš Wiesner neodcentroval, tak Lukáš Sadílek už ano. K hlavičce se probojoval Ladislav Krejčí, jehož hlavička rychle padala pod břevno. Jenomže Lukáš Soukup míč vytáhl nad břevno.
 
6
Milan Ristovski se hnal do vápna, kde vybojoval rohový kop. Na následný centr si počíhal Peter Vindahl, jenž míč vyboxoval až za pokutové území.
 
5
Lukáš Sadílek přehodil obránce, za nímž se nacházel Veljko Birmančević. Srbský ofenzivní hráč byl sám před brankářem, ale balon netrefil ideálně, a tak se míče chopil Lukáš Soukup.
 
4
Pěkný pas letěl po pravé straně a v náběhu se nacházel Tomáš Wiesner. Jeho následný centr byl obranou zablokovaný a pro balon si vyběhl Lukáš Soukup.
 
3
Na druhou stranu se vydal Jan Kuchta, který vybojoval rohový kop. Veljko Birmančević svůj centr kroutil na první tyč, odkud nad branku hlavičkoval Filip Panák.
 
2
Filip Panák měl pořádné starosti, když ho dostupovali Milan Ristovski a Erik Prekop. Hostující obránce si poradil, ale Matěj Ryneš míč neodehrál.
 
2
Bohemians do dnešního souboje nastoupili v zelonobílé kombinaci dresů, naopak Sparta hraje ve své černé sadě.
 
1
Rozhodčí Berka dal pokyn k zahájení zápasu. Jako první se balonu chopil Jan Kuchta, avšak následný nákop letenského týmu nebyl úspěšný.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

Bohemians Praha 1905: Soukup – Ad. Kadlec, Křapka, Hybš – Vondra, Hůlka (C), Beran, Kovařík – Prekop, Hála – Ristovski.
Náhradníci: Reichl – M. Dostál, R. Hrubý, Huf, Köstl, Necid, Petrák, Puškáč, Shejbal.
Trenér: Jaroslav Veselý.

AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Panák, Krejčí ml. (C) – Wiesner, Sadílek, Kairinen, Ryneš – Tuci, Kuchta, Birmančević.
Náhradníci: Surovčík, Vorel – Haraslín, Karabec, Olatunji, Pešek, Solbakken, M. Ševčík, P. Vydra, Zelený.
Trenér: Lars Friis.

Rozhodčí: Berka – Kubr, Vlček.
 
Oba celky se v letošní sezoně utkaly na začátku listopadu, když se v rámci čtrnáctého kola FORTUNA:LIGY. Sparťané zvítězili před vyprodaným hledištěm 2:0. Skóre otevřel v osmašedesáté minutě Veljko Birmančevič, jenž proměnil pokutový kop. Na začátku poslední desetiminutovky pak definitivně rozhodl Lukáš Sadílek.
 
Při pohledu na tabulku zjistíme, že Bohemians jsou aktuálně ve skupině o udržení, jelikož se nacházejí na jedenáctém místě, když zaznamenali jednatřicet bodů. Klokani v posledních pěti duelech třikrát remizovali, přehráli Jablonec a naposledy nestačili na Slavii. Nejlepším střelcem týmu pak je Erik Prekop, který soupeřům nasázel pět gólů. Naopak Sparta stále bojuje o ligový titul, i když začala ztrácet, když nedávno nestačila na Plzeň a naposledy remizovala na Letné s Mladou Boleslaví. Navíc družině Briana Priskeho bude chybět další čtyři zápasy Preciado, jenž znovu oplácen a uviděl červenou kartu. Letenští jsou aktuálně bod za hlavním rivalem ze Slavie, a tak potřebují v Ďolíčku zvítězit, aby soupeře dostali znovu pod tlak.
 
Přeji vám příjemné sobotní odpoledne, které má na programu osmadvacáté kolo FORTUNA:LIGY, v němž na sebe narazí v malém derby Bohemians Praha 1905 a AC Sparta Praha. Úvodní výkop je plánovaný na 15 hodinu.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.