konec FK Viagem Příbram – FK Ústí nad Labem
2:0
(1:0)
Komentuje: Tomáš Reiner
 
Příbram zvládla důležitý souboj o záchranu, když na domácím hřišti jasně přehrála Ústí nad Labem a ukončila sérii tří zápasů bez vítězství. Hrdinou se stal obránce Stefan Vilotić, na jehož trefu po přestávce ještě navázal Tomáš Wágner. Domácí hráči vyhráli zaslouženě a hosty až na jednu výjimku k ničemu nepustili. Konec. 1.FK Příbram 2 FK Ústí nad Labem 0.
 
90+5
Konec zápasu.
 
90+3
Tomáš Wágner hlavičkoval po pěkném centru z levé strany přesně k pravé tyči, Jan Plachý ho ale senzačně v závěru dnešního utkání vychytal!
 
90+1
Nad rámec dnešního utkání bylo nastaveno 5 minut.
 
89
Alespoň čestný úspěch hostů mohla přinést hlavička po standardní situaci, Vojtěch Čítek ale hlavičkoval ze tří metrů nad bránu a domácí vedou stále o dva góly.
 
88
Poměrně dlouho se nehrálo, protože domácí brankář Martin Melichar musel být ošetřován. Martin Melichar se za potlesku fanoušků zvedl a pokračuje v zápase.
 
85
Karel Soldát předvedl hodně ostrý skluz, hosté ale dostali výhodu a ze střední vzdálenosti vystřelil na ose hřiště Filip Gedeon. Martin Melichar poté snadno zasáhl a domácí Karel Soldát dodatečně dostal žlutou kartu.
 
84
Žlutou kartu dostává Ladislav Krobot (FK Ústí nad Labem).
 
82
Střídající Emmanuel Antwi mohl zvýšit na 3:0, když si na pravé straně šestnáctky naběhl na krásný pas za obranu, Jan Plachý se ale přehodit nenechal! Nádherná akce z produkce domácích.
 
80
Po rohovém kopu Příbrami vznikl v hostující obraně velký zmatek a střídající Karel Soldát mířil ze značky pokutového kopu vysoko nad!
 
79
Jonáš Jiránek si pomáhal hodně rukama, domácí akci ale nezastavil a zpětný přízemní centr z levé strany šestnáctky od Pavla Hájka byl sražen na rohový kop.
 
76
Ústí nad Labem mohlo snížit po rozehrání rohového kopu, na hranici malého pokutového území ale vyskočil do vzduchu Denis Halinský a hlavou míč odvrátil pryč.
 
75
Jonáš Jiránek byl na pravém křídle hodně důrazný a nakonec po souboji s Janem Kvídou vybojoval standardní situaci. Centr Jiřího Miskoviče byl odvrácen.
 
74
Fotbalisté Příbrami dnes hrají skvěle organizovaně. V obraně nepouští soupeře do absolutně žádné brankové příležitosti a směrem kupředu jsou hodně nebezpeční.
 
71
Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Daniel Procházka, přichází Emmanuel Antwi.
 
71
Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Tomáš Pilík, přichází Pavel Hájek.
 
70
Příbram právě vstřelila branku!
Dominik Gembický pěkně pronikl z levé strany do šestnáctky a poté naservíroval na hranici malého pokutového území zpětnou přihrávku TOMÁŠOVI WÁGNEROVI, který se nemohl mýlit a z blízkosti po zemi zamířil do prázdné brány! Branka až do kuchyně. Stav 2:0. Asistence: Dominik Gembický.
 
69
Bylo by to hodně kuriózní vyrovnání, protože Ústí nad Labem do této chvíle nemělo žádnou slibnou brankovou příležitost. Příbram spoléhá čím dál více na protiútoky.
 
67
Josef Švanda to udělal na pravém křídle hodně chytře, protože si všiml, že je domácí brankář více z brány a úmyslně se ho pokusil překonat dlouhým nákopem, který se snášel pod břevno, Martin Melichar ale předvedl volejbalový zákrok a po jeho plácnutí do míče mu pomohl obránce!
 
66
Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Jakub Emmer, přichází Lorenzo Gonzalez.
 
64
Ústí nad Labem předvedlo hodně nebezpečný centr, který byl na vzdálenější levé tyči odvrácen na rohový kop, a poté už žádné nebezpečí nepřišlo. Stav 1:0.
 
61
Jan Kvída si nádherně obhodil jednoho z protihráčů a vypadalo to, že poběží sám na bránu, nakonec ale míč nestihl a včas proti němu vyběhl brankář Jan Plachý.
 
60
Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Stanislav Vávra, přichází Dominik Gembický.
 
60
Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Ondřej Novotný, přichází Karel Soldát.
 
59
Petr Kurka nakonec nestřídal a byl to právě on, kdo odvedl v blízkosti rohového praporku dobrou práci a Ústí nad Labem díky němu mohlo obstarat vhazování.
 
57
Jakub Emmer měl na pravém křídle hodně místa, směrem kupředu ale nevymyslel nic kloudného a domácí fotbalisté Příbrami mohli v poklidu vhazovat.
 
56
Vojtěch Čítek předvedl uvnitř vlastní šestnáctky pěkný skluz a odvrátil míč na rohový kop, po kterém domácí Denis Halinský hlavičkoval nad!
 
54
Ústí nad Labem nyní rozehrálo v rychlém sledu dvě standardní situace, jednu ze hřiště a druhou z rohového kopu. Po druhém centru hosté faulovali a pískalo se.
 
53
Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Adam Čičovský, přichází Ilja Tymošenko.
 
52
Fotbalisté Příbrami kombinovali v blízkosti šestnáctky soupeře, zkušený Tomáš Pilík byl ale zdvojen a donucen ke zpětné přihrávce směrem ke středovému kruhu.
 
50
Jeden z domácích fotbalistů sklepával míč na pravé straně šestnáctky hlavou pod sebe, ani tentokrát z toho ale nic nebylo, protože se pískal a mával ofsajd.
 
49
Daniel Fišl předvedl fantastický diagonální pas, kterým přenesl hru z levého křídla na úplně volnou pravou stranu, bohužel pro domácí z toho ale nic nebylo.
 
46
Adam Čičovský fauloval ve středovém kruhu a za ostrý faul viděl od rozhodčího Pavla Orla žlutou kartu.
 
46
Tomáš Wágner rozehrál druhý poločas a jsme zvědaví, zda dokáže po přestávce vstřelit svůj první gól v letošní sezóně po návratu do Příbrami. Skóre je utkání 1:0.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Druhý poločas začne přibližně v 17:33.
 
Z kraje zápasu to vypadalo na hodně opatrné utkání, které skončí bezbrankovou remízou, jenže úvodní hlavička Stefana Vilotiće byla předzvěstí toho, co se bude dít dále. Domácí obránce poslal domácí do vedení po necelé půlhodině hry a poté to byla hra na jednu bránu, Ondřej Novotný ale v tváří v tvář hostujícímu brankářovi neuspěl, stejně jako o chvilku později Tomáš Wágner. Poločas. 1.FK Příbram 1 FK Ústí nad Labem 0.
 
45
První poločas skončil.
 
45
Závěr prvního poločasu se odehrává na polovině Ústí nad Labem a Příbram už nechce udělat nic, co by ohrozilo její poločasové vedení. Domácí vedou 1:0.
 
41
Mychajlo Kabancov fauloval zbytečně ostře na útočné polovině svého týmu a od rozhodčího viděl kartu.
 
37
Tomáš Wágner byl hodně blízko prvního gólu v letošní sezóně, když si naběhl uprostřed šestnáctky na skvostný centr z pravé strany a hlavičkoval těsně nad! Domácí jsou teď na koni.
 
36
Josef Švanda skončil na trávníku na pravé straně šestnáctky a říkal si o penaltu, jenže Tomáš Pilík ho odstavil od míče čistě a navíc vybojoval odkop od brány.
 
33
Ondřej Novotný měl nyní obrovskou šanci po přízemním centru z levé strany hřiště, když se ocitl před bránou úplně sám, z blízkosti ale napálil Jana Plachého, který dokázal míč na brankové čáře zastavit! Mohlo to být o dva góly!
 
32
Tomáš Wágner skončil na levé straně šestnáctky na trávníku, penalta se ale nepískala a Stefan Vilotić naopak viděl žlutou kartu za nemístné protesty.
 
31
Ačkoliv si Příbram příliš mnoho šancí nevytvořila, zaslouženě se ujala vedení. Domácí fotbalisté dominovali držení míče a směrem kupředu jsou lepší.
 
28
Příbram právě vstřelila branku!
Stanislav Vávra na ose hřiště potáhl míč a natáhl na sebe snad pět hráčů, čehož po jeho diagonální přihrávce využil STEFAN VILOTIĆ, když prudkou střelou z levé strany šestnáctky zamířil k přední tyči! 1:0 pro Příbram. Asistence: Stanislav Vávra.
 
26
Jan Kvída se s tím na pravém křídle nemazlil a ihned poslal za obranu vysoký kolmý pas, po kterém se málem dostal v šestnáctce do zakončení Daniel Procházka. Míč ale skákal a sebral ho Jan Plachý.
 
25
Daniel Procházka byl na pravém křídle udeřen loktem do obličeje a po kontaktu s Vojtěchem Čítkem následovala standardní situace rozehraná nakrátko.
 
24
Petr Kurka na levém křídle pronikl do pokutového území Příbrami, jenže poté se ocitl v souboji s Denisem Halinským a ve velké rychlosti nedokázal odcentrovat.
 
23
Utkání Na Litavce bych se za současného vývoje zápasu nebál označit za tradiční souboj dvou celků usilujících o záchranu. Nikdo nechce udělat chybu a šance nejsou.
 
22
Příbram je směrem dopředu aktivnější, ani přes velkou snahu a úsilí si ale zatím žádnou zajímavou šanci, po které by míč mířil přímo na branku, nevytvořila.
 
21
Denis Halinský hledal dlouhým kolmým pasem z pravé strany vlastní poloviny hřiště na ose nabíhajícího Tomáše Wágnera, útočník Příbrami byl ale pokryt.
 
18
Tomáš Pilík rozehrál na levém křídle standardní situaci a do šestnáctky soupeře poslal vysoký centr, proti kterému se dobře vydal Jan Plachý, a míč vyboxoval.
 
16
Denis Halinský udělal v obraně Příbrami obrovskou chybu a Adam Čičovský se ocitl na levé straně v slibné šanci, nedokázal ovšem vystřelit ani přesně přihrát.
 
15
Jiří Miskovič rozehrál standardní situaci a na vzdálenější pravé tyči zavíral akci Jonáš Jiránek, jehož přízemní střela z ostrého úhlu byla domácími zablokována.
 
13
Stefan Vilotić si naběhl na vzdálenější levé tyči na krásný přetažený centr z pravé strany a jeho hlavička minula vzdálenější pravou tyč brány!
 
12
Úvod utkání je hodně opatrný z obou stran a defenzivy obou týmů vítězí nad jakýmkoliv útočným snažením. Zatím jsme neviděli žádnou šanci, natož slibnou.
 
10
Jan Kvída pěkně zasekl míč na pravé straně šestnáctky a vypadalo to, že se krásně uvolní, jenže přes Jonáše Jiránka projít nedokázal a skončil na zemi. Hrálo se.
 
8
Ondřej Novotný se dostal na pravé straně šestnáctky k centru z brankové čáry, na přední tyči ovšem nebyl nikdo z domácích hráčů a Jan Plachý si pro míč došel.
 
7
Na opačné straně mohl zahrozit Jiří Miskovič, v blízkosti šestnáctky mu ale nevyšlo zpracování po krátké kolmé přihrávce a na ose hřiště se k ničemu nedostal.
 
5
Tomáš Wágner se mohl dostat do zajímavé šance, jenže přihrávka do šestnáctky mu mířila na paty a Tomáš Pilík vzápětí na hranici šestnáctky promeškal okamžik pro střelu.
 
2
Příbram rozjela poměrně dobrou kombinační akci, jenže Stanislav Vávra nedokázal na pravém křídle odcentrovat přes jednoho z obránců Ústí nad Labem, který míč získal.
 
1
Fotbalisté Ústí nad Labem právě obstarali výkop zápasu a ihned poslali dlouhý kolmý pas na pravé křídlo, tam ovšem nestihl nikdo doběhnout a vhazovala Příbram.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

1.FK Příbram: Melichar – Kvída, Halinský, Fišl, Vilotić – T. Pilík (C), M. Čermák, Vávra, D. Procházka – Novotný, Wágner.
Náhradníci: Smrkovský – Vokřínek, Petrák, Hájek, Soldát, E. Antwi, Gembický.
Trenér: Marek Nikl

FK Ústí nad Labem: J. Plachý – Švanda, Kabancov, Čítek, Kurka – Emmer, Gedeon, Miskovič (C), Jiránek – Čičovský, Krobot.
Náhradníci: D. Němec – Uličný, Havrda, Gonzalez, Strada, Pražák, Tymošenko.
Trenér: David Jarolím

Rozhodčí: Pavel Orel. Asistenti: Matěj Vlček, Zdeněk Arnošt.
 
FK Ústí nad Labem

Ústí nad Labem se nachází ve stejné formě jako domácí Příbram, oba týmy čekají tři zápasy na výhru, když mezi dvěmi porážkami shodně obraly o body pražský tým. Příbram remizovala 1:1 se Spartou B, zatímco tým ze severu Čech uhrál bezbrankovou remízu proti Žižkovu. Nejlepším střelcem Ústí nad Labem je Ladislav Krobot, který v letošní sezóně národní ligy nastřílel pět gólů.
 
1.FK Příbram

Klub z hornického města bojuje letos o záchranu, což se sice zdá být na jednu stránku hodně špatné, je ovšem potřeba uvědomit si fakt, že příbramský klub prochází obměnou a dává šanci mladým hráčům. Příbram má na soupisce pouze pět hráčů starších než ročník 1995. Jsou jimi Jan Kvída, Tomáš Pilík, Karel Soldát, Stanislav Vávra a navrátilec Tomáš Wágner, který zatím čeká na gól.
 
Místo toho, aby fotbalisté Příbrami po sestupu tradičně bojovali o rychlý návrat do nejvyšší soutěže, naopak bojují o záchranu a ve středu odpoledne je čeká velice důležité utkání proti Ústí nad Labem. Hosté jsou v tabulce výše postavení, současná forma obou celků je ale identická, a tak lze očekávat vyrovnané utkání, stejně jako tomu bylo loni v srpnu. Zápas skončil 2:2.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.