konec FK Fotbal Třinec – MFK Chrudim
2:1
(0:1)
Komentuje: Igor Mainka
 
Z dnešního utkání je to vše. Děkuji vám za pozornost a třeba se zde sejdeme v sobotu dopoledne, kdy místní fotbalisté hostí na stadionu Rudolfa Labaje Prostějov.
 
Třinečtí fotbalisté zvládli těžkou situaci a v přímém souboji o záchranu dokázali otočit nepříznivý výsledek. Gólový účet odstartoval už v prvním poločase proměněným pokutovým kopem Záviška. Po změně stran dostali výhodu pokutového kopu také domácí, ale Javůrek minul branku. Nakonec Slezané využili až druhou nabídku. V přesilové hře využil pokutový kop Petráň a vyrovnal na 1:1. O třech bodech nakonec rozhodl nastavený čas a střídající René Dedič, který dotlačil míč za brankovou čáru.

Třinečtí získali důležité tři body a odskočili svému soupeři v tabulce. Lepší vzájemný zápas zůstává na straně Chrudimi, která bude muset v dalších zápasech nahnat tři body na Slezany.
 
90+6
Konec zápasu.
 
90+5
Ani jedna lavička se po gólovém momentu neudržela a vypustila své emoce. Realizační tým vyběhl na trávník. Žluté karty dostali domácí trenér Martin Zbončák, masér René Raszka a chrudimský trenér Radek Kronďák.
 
90+5
Třinec právě vstřelil branku!
Slezané otáčejí zápas na svou stranu! Závar před třineckou brankou nakonec využil vystřídavší RENÉ DEDIČ, který protlačil míč přes brankáře Flodra až do brány!
 
90+4
Velká šance na druhé straně, po zpětné přihrávce Závišky střílel od levé tyče Surmaj, ale brankář Hasalík fantasticky zasáhl.
 
90+3
Juřena vypustil zajímavý centr z pravé strany, ale před Dedičem zasáhl míč Šejvl. Následného centru Machuči se zmocnil brankář Floder.
 
90+2
Kania s Javůrkem si nepohlídali ofsajdovou hranici a přerušili slibnou akci Třince u soupeřovy brány.
 
90+1
Dnešní utkání sleduje 420 diváků.
 
90+1
Hlavní rozhodčí prodlouží druhou půli minimálně o pět minut.
 
90
Kania fauloval v souboji s Kesnerem chrudimského hráče a inkasoval žlutou kartu.
 
89
Juřena strčil v přerušené hře do Kesnera, ten s velkou ochotou upadl na zem. Rozhodčí celou situaci vyřešil domluvou.
 
88
Chrudimští už se brání za cenu odkopů daleko ze hřiště.
 
86
Chrudim střídá, Průchu nahradil Juliš.
 
86
Machuča nacentroval z pravé strany před bránu, kam si nabíhala dvojice domácích hráčů a moc nechybělo, aby míč do brány dostali Dedič s Petráněm.
 
85
Krásný centr Kanii z levé strany zamířil přesně před malé vápno, kam si naběhl Petráň. Brankář Floder předvedl fantastický zákrok proti třineckému útočníkovi, který hlavičkoval pod břevno.
 
83
Omasta chtěl zastavit slibnou akci soupeře, a tak fauloval Surmaje. Rozhodčí ocenil jeho počin žlutou kartou.
 
82
Třinečtí jsou v laufu, centr Kanii z levé strany zamířil na zadní tyč, kde číhal Juřena, ale v souboji s obráncem si počínal nedovoleně.
 
80
Třinec právě vstřelil branku!
K pokutovému kopu se postavil MICHAL PETRÁŇ a střelou po zemi do levé poloviny brány vyrovnal na 1:1! Brankář Floder trefil stranu, ale na míč si nesáhl.
 
79
Třetí penalta v zápase! Petráň dostal loktem do hlavy od Koželuha a sudí neváhal ani vteřinu. Penalta pro Třinec!
 
77
Po faulu Juřeny zůstal ležet na trávníku Koželuh. Rozhodčí ukázal třineckému útočníkovi žlutou kartu.
 
75
Dvojité střídání udělal trenér Kronďák. Utkání skončilo pro Firbachra a Kejře a místo nich přišli Surmaj s Míkou.
 
74
Domácí tým naposledy střídal, obránce Ba odešel, místo něj přišel útočník Petráň.
 
73
Zajímavý centr Omasty z pravé strany mířil na Dediče, ale brankář Floder si došel pro míč, navíc byl faulován. Na trávník zamířil masér chrudimského celku.
 
71
Omasta hledal z pravé strany přihrávkou v šestnáctce Juřenu, tomu míč po dvou kontaktech utekl za brankovou čáru.
 
68
U středového kruhu byl faulován obránce Ba. Po střetu s Vránou zůstali oba ležet na zemi, chrudimský hráč ale za svůj počin inkasoval žlutou kartu. Jelikož byla druhá, zápas pro něj skončil.
 
68
Obrovská šance Třince, míč se po centru z pravé strany dostal k levé tyči, odkud střílel zřejmě Bedecs, ale jeho ránu akrobatickým zákrokem vyrazil brankář Floder!
 
67
Domácí trenér podruhé střídá, Hýbla nahradil Dedič.
 
66
Javůrek zkusil odcentrovat levačkou z pravé strany, ale obránci Chrudimi stáli na svých místech.
 
65
Další šance na straně Chrudimi, jeden z chrudimských hráčů tak dlouho kličkoval v šestnáctce s míčem, až doběhl do malého vápna, kde zaúřadoval Hasalík, který mu sebral balón od nohy.
 
64
Kejř zahrál míč z přímého kopu na zadní tyč, kam si nabíhala dvojice jeho spoluhráčů. Tuto situaci ještě bránící domácí hráči odvrátili, ale na dorážku Šejvla z hranice šestnáctky už byli krátcí. Gól to však nebyl, obránce Chrudimi minul branku.
 
63
Nejprve se na pravé straně ocitl na zemi Firbacher a o pár sekund později Kesner. V obou případech měl prsty Machuča, který druhého jmenovaného fauloval.
 
61
Obránce Ba chtěl zahrát míč na jistotu Hasalíkovi, jenže do hlavičky mu vlétl Záviška a zkusil přejít přes třineckého gólmana. Hasalík roztáhl ruce a sebral míč z nohy chrudimského středopolaře.
 
60
Ba rukou zablokoval rychlý protiútok Chrudimi kolem střídaček, rozhodčí přerušil hru a vrátil míč Východočechům.
 
60
Kesner podrazil u pravé postranní čáry Javůrka, domácí pokračovali v útoku, ale Omasta se k centru nedostal.
 
58
Třinečtí se snažili tlačit, vytvářeli si šance, nevyužili penaltu a nyní sledujeme rozkouskovanou hru na obě strany se spoustou nepřesností.
 
56
Ani z tohoto rohu gólově nezapršelo, navíc na hranici pokutového území fauloval ramenem Habusta. Míč mají hráči Chrudimi.
 
55
Po akci Kanii na levé straně a následném centru míč skončil v boční síti. Pomohl mu k tomu bránící Kesner.
 
54
Javůrek rozehrál aut na Machuču, ten si v akrobatické pozici zkoušel předkopnout míč před sebe, ale soupeř mu míč odrazil do zámezí. Rohový kop pro Slezany.
 
53
Dlouhý nákop Habusty z vlastní poloviny mířil na hlavu Kanii v pokutovém území, ale výše vyskočil brankář Floder a míč chytil do rukavic.
 
50
K penaltě se postavil Javůrek, ale střelou po zemi k levé tyči trefil jen láhev na pití vedle branky!
 
49
Nepovedený nákop Kejže na Firbachra zachytili domácí, Kania se vydal do rychlého protitútoku, kličkou se ve vápně uvolnil kolem soupeře a ten ho fauloval! Pokutový kop pro Třinec!
 
46
Vypadá to, že trenéři ve druhé půli nesáhli ke změnám.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Dnešní utkání navštívilo také několik trenérů s druholigovými zkušenostmi – Roman West, Daniel Smejkal nebo David Oulehla.
 
První poločas nabídl průměrnou druholigovou kopanou s prvky fotbalu a zajímavými momenty. O výsledku první půle rozhodl pokutový kop ze 17. minuty, který proměnil Záviška. Třinečtí měli také příležitosti, dobré pokusy vyslal Javůrek, ale brankář Floder míč za svá záda nepustil.
 
45+3
První poločas skončil.
 
45+2
Nešického přímý kop se odrazil od zdi na hranici šestnáctky, kde byl Kania, ale jeho nepříliš razantní hlavička neohrozila gólmana Flodra.
 
45+2
Další standardní situace už je pro Třinecké mnohem blíž soupeřově brance. Míč je zhruba metr za šestnáctkou na levé straně.
 
45+1
Po faulu u postranní čáry uviděl žlutou kartu chrudimský Vrána.
 
45
Dlouhý aut Omasty doskákal až k Habustovi, který si zkoušel nachystat míč na střelu, ale soupeř byl příliš blízko a míč mu vypíchl.
 
44
Zajímavý nákop Habusty z pravé strany, míč prolétl kolem vápna mezi dvojici třineckých hráčů, ale Kania s Juřenou měli k míči daleko.
 
44
Spolupráce Machuči s Omastou skončila v autu, domácí vhazují.
 
42
Javůrek zahrál rohový kop na přední tyč, kam si naběhl Javůrek, který hlavou poslal balón nad branku.
 
42
Rychlá přihrávka za obranu na Omastu a je z toho rohový kop pro Slezany.
 
41
Slušná návštěva na třineckém stadionu vidí v těchto chvílích bojovný fotbal ve středu pole.
 
38
Zraněného Adamušku nahradil Lukáš Hasalík, pro kterého je to jarní premiéra.
 
37
Na trávník míří pořadatelé s nosítky. Do hry už se připravuje náhradní gólman Hasalík.
 
36
Po centru z levé strany chytil míč do rukou brankář Adamuška, ale při zákroku upadl a nyní je v péči zdravotníků.
 
34
Třinečtí dlouho nevystřelili na branku, odhodlal se k tomu zpoza šestnáctky Javůrek, ale jeho pokus zamířil do středu brány, kde byl připravený gólman Floder.
 
32
Firbacher se na polovině hřiště snažil projít kolem Habusty, ale třinecký kapitán jen fauloval a zastavil slibně se rozvíjející akci. Rozhodčí neváhal a domácímu hráči ukázal žlutou kartu.
 
31
Nešický hledal na přední tyči Habustu, ten prodloužil míč za sebe. Před chrudimskou brankou se k míči dostali hosté, jenže domácí defenzíva dobře zapracovala.
 
30
Kania zkoušel proniknout levou stranou do pokutového území, ale mezi dvěma bránícími hráči neprošel. Domácí budou zahrávat rohový kop.
 
29
Po přímém kopu Kejře hlavičkoval na pravé straně Firbacher, jeho střele ale chyběla přesnost a míč prolétl nad břevnem.
 
27
Nešický zahrával přímý kop z levé strany, hosté rychle získali míč a zamířili do útoku, Vrána zkoušel zakončit míč ve vápně, ale promáchl a balón na branku neposlal.
 
25
Trochu nám tempo opadlo, oba týmy nyní hrají u střídaček, kde se snaží projít přes bránící hráči.
 
21
Závar před třineckou brankou, ve vápně se nejlépe zorientoval Řezníček, který tečovanou střelou po zemi poslal míč k pravé tyči, avšak vedle branky. Rohový kop pro Východočechy.
 
21
Chrudimští útočí na druhý gól. Novou akci rozehrají od rohového praporku.
 
19
Dobrou obrannou práci předvedl Hýbl, když zastavil po pravém křídle unikajícího Průchu.
 
17
Chrudim právě vstřelila branku!
JAN ZÁVIŠKA zvolil střelu po zemi do pravé poloviny brány a byl úspěšný, Adamuška skočil na druhou stranu – 0:1!
 
16
Hezká kombinace na pravé straně, Vrána vběhl do vápna a po střetu s třineckým hráčem upadl. Pokutový kop pro Chrudim!
 
14
Rohový kop zamířil před malé vápno, kde se domácí dostali k hlavičce, ale ta letěla jen vedle pravé tyči. Hosté si na chvíli oddechli.
 
13
Další vynikající šance Slezanů! Javůrek dostal centr na pravou stranu a z hranice šestnáctky vypustil krásnou točenou střelu do levého horního rohu chrudimské branky. Brankář Floder se natáhl a míč vyrazil nad břevno.
 
13
Šance na druhé straně, když se brankáři Flodrovi nepodařil odkop, míč dopadl na nohu Juřeny, který lobem minul domácí branku.
 
12
Tak to bylo něco! Hosté pláchli do situace dva na jednoho, Firbacher vzal celou akci na sebe a prudkou střelou z hranice šestnáctky orazítkoval břevno Adamuškovy branky!
 
11
Řezníček šlápl na Omastu a přerušil kombinaci domácího celku ve středovém kruhu. Prvních deset minut nic velkého nenabídlo.
 
9
Omasta poslal dlouhý aut za Juřenu, ale za ním byli pouze hráči Chrudimi. Do protiútoku se pravou stranou vydal Kejř, ale Hýbl mu na poslední chvíli zabránil v cestě na třineckou branku.
 
7
K přímému kopu se postavil Kejř, zahrál míč na přední tyč, kam si naběhl Donát, ale hlavou přestřelil domácí bránu.
 
6
Chrudim získala zajímavý přímý kop z pravé strany, trochu kratší roh.
 
3
Adamuškovi se nevydařil odkop od vlastní branky, hosté vhazovali od domácí střídačky, jenže míč jim po krátké hře utekl do zámezí. Adamuška si odkop zopakuje.
 
1
Pravou stranou pláchl Firbacher, odcentroval před šestnáctku, ale tam byl připravený obránce Bedecs, který míč odkopl mimo šestnáctku.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Hráči už nastupují na hrací plochu, Chrudim dnes oblékla šedou variantu, Třinec je celý v červeném.
 
Trenér Zbončák dnes vsadil pouze na jednoho útočníka, kterým je Václav Juřena. Vykartovaného Bolfa nahradil Habusta, který si na rukáv nasadil kapitánskou pásku.

Jednu změnu v sestavě udělal také trenér Kronďák, když Koželuh na kraji obrany nahradil Sokola.
 
Úvodní sestavy:

FK Fotbal Třinec: Adamuška – Hýbl, T. Ba, Bedecs, Javůrek – Habusta (C) – Omasta, Nešický, Machuča, Kania – Juřena.
Náhradníci: Hasalík – Buneš, Weber, Petráň, Szewieczek, Ntoya, Klusák.
Trenér: Zbončák.

MFK Chrudim: Floder – Průcha, Donát, Šejvl, Koželuh – Kesner (C), Kejř, Jan Řezníček, Záviška, Vrána – Firbacher.
Náhradníci: Ordelt – Surmaj, Látal, Drahoš, Juliš, Sokol, D. Vácha.
Trenér: Kronďák.

Rozhodčí: Krejsa – Novák, Žurovec.
 
Chrudim už má na jaře za sebou dva zápasy, po již zmíněné podzimní dohrávce dokázala bodovat i v sobotu doma proti pražské Dukle. Po gólu Jana Řezníčka dokonce vedla, ale nakonec se musela spokojit s bodem, protože vzápětí vyrovnal Červenka a Pražané v dalším průběhu zahodili několik šancí na strhnutí výsledku na svou stranou.

Třineckým se vstup do jarní části vůbec nevydařil. V Opavě nejenže prohráli 0:3, navíc na brankáře Digaňu nevyslali ani jednu střelu. V závěru utkání inkasoval druhou žlutou kartu Lukáš Bolf, který tak dnes bude chybět.
 
Domácí restart třineckých fotbalistů se uskuteční až dnes a to hned důležitým soubojem o šest bodů. Na stadionu pod Javorovým se proti sobě postaví dva čtrnáctibodové celky. Lépe je na tom Chrudim, která v prvním vzájemném utkání zvítězila vysoko 3:0 a získala si tak slibný náskok ve vzájemné bilanci. Ta může hrát v konečném účtování výraznou roli.
 
V tomto složení měly nastoupit oba celky:

FK Fotbal Třinec: Adamuška – Bolf, Ba, Foltyn, Javůrek – Omasta, Nešický, Machuča, Kania – Dedič, Juřena.
Náhradníci: Hasalík – Hýbl, Buneš, Weber, Petráň, Bedecs, Szewieczek.
Trenér: Martin Zbončák.

MFK Chrudim: Floder – Průcha, Donát, Šejvl, Sokol – Kesner, Kejř, J. Řezníček, Záviška, Vrána – Firbacher.
Náhradníci: Ordelt – Surmaj, Látal, Drahoš, Juliš, Míka, Koželuh.
Trenér: Radek Kronďák.

Rozhodčí: Hocek – Novák, Žurovec.
 
Nový termín zápasu byl stanoven na úterý 15. března se začátkem ve 14:30.
 
Po prohlídce hřiště hlavním rozhodčím bylo rozhodnuto, že utkání mezi Třincem a Chrudimí se dnes neuskuteční.
 
Hezké ráno ze sněhem pokrytého Třince. Noční sněhová nadílka znepříjemnila situaci na stadionu a tak uvidíme, zda se utkání Třinec – Chrudim dnes uskuteční. Sledujte náš web.
 
Věnujme pár slov oběma soupeřům. Východočeši už jeden ostrý start v novém roce měli. Minulý týden sehráli na domácím hřišti dohrávku podzimu proti Vlašimi a po gólových hodech se radovali ze zisku tří bodů za výhru 4:2. Dva góly vítězů vstřelil Filip Firbacher, posila z Hradce Králové.

Chrudim v zimní přestávce výrazně obměnila kádr. Změny odstartoval konec trenéra Jaroslava Veselého, kterého nahradil Radek Kronďák. V kabině došlo k devíti odchodům i příchodům. Tým opustili například Breda, Dostálek, Fofana, nebo útočník Rybička, který přestoupil do Hradce Králové. Do chrudimské kabiny zamířili Donát, Šejvl, Vrána nebo Záviška.

Třinečtí i přes neuspokojivé umístění k výrazným změnám v kádru nesáhli. Tým opustili pouze Šteinhübel, Puchel, Burgo a Nieslanik. Po Opavě a Přibrami se vrátil zpět pod Javorový útočník Dedič, k nim přišli také záložníci Nešický s Machučou a obránce Gáč, který se vrátil ze Senice.

Zimní příprava trenéry Zbončáka s Cieslarem moc neuspokojila. Hráči si procházeli zdravotními problémy, v jednu chvíli absentovalo až čtrnáct hráčů. Zda se to projeví i na výkonech je těžké odhadovat, generálku s rezervou Baníku Slezané prohráli 1:3.
 
Už je to tady! Jarní část druhé nejvyšší soutěže odstartoval v páteční podvečer zápasy v Brně a Ústí nad Labem. Z obou duelů bral body brněnský celek, Zbrojovka porazila Prostějov 4:1 a Ústí nad Labem remizovalo s Líšní 2:2.

Dalšími čtyřmi zápasy pokračuje 17. kolo dnes. Netradičně až ve 14 hodin odstartuje ostrý souboj dvou týmů bojujících o záchranu, Třinec přivítá Chrudim. Bitvu dvou celků na rozhraní záchrany a sestupu sledujte na našem webu. Začínáme před 14. hodinou.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.