po prodl. FC Hradec Králové – Bohemians Praha 1905
2:1
(0:1)
Komentuje: Petr Šatalík
 
Ode mne je to z tohoto fantastického duelu již naprosto vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou.
 
Statistiky utkání Hradec Králové – Bohemians Praha

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 10:5.
Střely mimo: 13:4.
Rohy: 9:3.
 
Erik Prekop je po dnešní trefě se šesti góly nejlepším střelcem MOL Cupu v letošní sezóně!
 
Votroci postupují do semifinále domácího poháru po patnácti letech!
 
vs.


FC Hradec Králové vs. 1.FC Slovácko – semifinále MOL Cupu
 


FC Hradec Králové – účastník semifinále MOL Cupu v sezóně 2021/22
 
Je konec, je po všem! Hradec Králové poráží Bohemians Praha ve čtvrtfinále MOL Cupu 2:1 po prodloužení a postupuje do semifinále domácího poháru! Přitom Klokani měli k souboji se Slováckem tak blízko! Ještě v 95. minutě základní hrací doby vedli 1:0 a pár sekund je dělilo od toho, aby soupeře tímto výsledkem udolali. Jenže právě v tu chvíli přišel centr Jana Mejdra, jediná chyba brankáře Valeše, který míč neudržel a pohotová dorážka Erika Prekopa, který tak v závěrečných vteřinkách srovnal na 1:1!

V prodloužení měly oba celky největší šance hned po úvodním hvizdu. V 91. minutě však Bartek bránu Votroků přestřelil. Po změně stran šel do velké šance Daniel Vašulín, tu první sice nevyužil, jenže kapitán Vlkanova mu centrem z levého křídla mičudu vrátil a útočník Hradce, kterému se celý zápas nedařilo, protrhl střeleckou smůlu, když lehkou hlavičkou něžně usměrnil míč k zadní tyči, kam se Valeš už nemohl dostat. Svěřenci Miroslava Koubka tak celý duel překlopili na svou stranu a zbývajících patnáct minut si pohlídali, Klokani už žádnou šanci nedokázali vytvořit a v MOL Cupu končí!
 
122
Konec zápasu.
 
122
Balon jde ještě jednou k rohovému praporku u klece Bohemians, Vašulín a Prekop jej drží v rohu hrací plochy, sudí Klíma píská konec, hráči Hradce vítězně zvedají ruce do vzduchu a objímají se!
 
121
Hraje se už přes čas, Čech dobíhal u půlící čáry míč, zezadu ho však jako tank převálcoval Köstl, Votroci tak zahrají další standardku.
 
120
Čech ještě přichází na hřiště vyztužit obranu Votroků, Rybička míří na lavičku. Prekop skvěle u krajní čáry udržel míč proti napadajícím soupeřům a další aut bude muset vhodit Mejdr až u rohového praporku na půli Klokanů.
 
120
Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Rybička, přichází Čech.
 
119
Vašulín se dokázal dostat tělem před Bartka, ten sice dostal míč do zámezí, ale Hradci určitě aut na útočné polovině vadit nebude.
 
119
Adam Vlkanova mohl jít kupředu po levé lajně, jenže se jen dopustil faulu a Valeš spěchá na středový kruh, aby rozehrál standardku až na velké vápno Votroků.
 
118
Bartek musí vrátit míč do hry u vlastního pokutového území dalším autem, Jindřišek ve středu trávníku přetlačil Radu a Keita získává aut pro Bohemians.
 
117
Josef Jindřišek se na pravé lajně zlobí, že aut budou házet Hradečtí. Leibl nyní dává ochutnat Pražanům jejich vlastní medicínu, když podobně jako předtím Koubek zdržuje hru.
 
116
Klokani vhazují na půlící čáře, konkrétně je to opět Bartek, který ale posílá balon na jistotu dozadu pro Jiřího Bederku, který posílá vysoký balon kupředu.
 
116
Jan Mejdr skvěle zapracoval směrem dozadu, pohlídal na zádech napadajícího soupeře a balon je v zámezí. Vízek může vykopávat od své klece.
 
115
Mejdr bude házet aut u vlastního pokutového území. Snažil se poslat míč co nejdál, Bartek ho následně o Prekopa dostal zpět do zámezí.
 
115
Východočeši nyní šli do přečíslení čtyři na dva, celou situaci ale zbrzdili a rána Vlkanovy nakonec Valešovi moc starostí nenadělala! Následně byl Prekop sestřelen zezadu dobíhajícím hráčem, vypadá to však, že ale bude v pořádku.