konec FC Zbrojovka Brno – FC Baník Ostrava
2:1
(1:0)
Komentuje: Roman Zajíček
 
90+6
Tutovka jako hrom. Hostující Tijani se vyšrouboval v pokutovém území do vzduchu a Berkovec vytáhl zákrok odpoledne. Míč dokázal v klíčový moment vytáhnout těsně nad břevno.
 
90+4
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
ze hřiště odchází Jiří Texl, přichází Jan Hlavica.
 
90+4
Žlutá karta pro tým FC Baník Ostrava (Jiří Fleišman).
 
90+3
Ostravští fanoušci se drží za hlavu. Přízemní ránu z voleje vyslal Srdan Plavšič a Zbrojovka může děkovat Berkovcovi, že jeho ránu viděl a s obtížemi ji dokázal pokrýt. Hosté byli blízko vyrovnání.
 
90
Žlutá karta pro tým FC Zbrojovka Brno (Jakub Šural).
 
88
Zbrojovka se sice trochu kostrbatě dostala do šance, ale mohlo být hotovo. Pachlopník šikovnou stahovačkou překvapil obránce Baníku a pak vyslal technickou střelu. Ta ale skončila těsně nad bránou.
 
84
Žlutá karta pro tým FC Zbrojovka Brno (Martin Berkovec).
 
80
Baník právě vstřelil branku! Deset minut před koncem je zaděláno na drama. Z levé strany se povedl přesný centr Fleišmanovi, jehož pas propadl za hranici velkého vápna. Na něm se k přízemní střele dostal střídající MATĚJ ŠÍN a Berkovec plachtil k pravé tyči marně.
 
78
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
ze hřiště odchází Wale Musa Alli, přichází Ondřej Pachlopník,
ze hřiště odchází Jan Hladík, přichází Filip Blecha,
ze hřiště odchází Michal Ševčík, přichází Lukáš Rogožan.
 
75
Druhý poločas je určitě hodně zajímavý. Zbrojovka je sice pod tlakem, ale vede rozdílem dvou gólů. A platí to i po střele střídajícího Jaroně, jehož pokus konečky prstů vytěsnil mimo bránu Berkovec.
 
73
Kdepak, ještě není nic hotové. Ostravský Tijani se prosadil na malém vápně hlavou a míč mířil do opuštěné brány. Jenže na čáře stál brněnský Tijani a bez nějakých nervů jej odeslal do bezpečí.
 
70
Mohlo být sníženo. Souboj dvou Tijanů vyhrál ten ostravský, který se dostal k hlavičce a jeho pokus jen těsně minul pravou Berkovcovu tyč.
 
69
Domácí nemají dost a mohli přidat třetí gól. Po Řezníčkovi druhý nejlepší hráč Musa Alli mířil sám na bránu, ale ani nadvakrát nedokázal Laštůvku překonat.
 
67
Není co řešit, Zbrojovka vede a branka platí.
 
66
Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
ze hřiště odchází Cadu, přichází Petr Jaroň.
 
66
Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
ze hřiště odchází David Buchta, přichází Matěj Šín.
 
66
Situaci ovšem ještě řeší VAR!
 
65
Brno právě vstřelilo branku! A podívejte se na to. První vážnější šance Zbrojovky ve druhém poločase končí druhým gólem. A kdo u toho byl? Ano, opět JAKUB ŘEZNÍČEK. Celou situaci ale báječně vymyslel Hladík, který se nadvakrát uvolnil po levé straně, byť to nebylo snadné. Nejprve sice jeho střela neprošla, pak už ano a odražený míč uklidil do sítě brněnský kapitán.
 
63
Žlutá karta pro tým FC Baník Ostrava (Jan Juroška).
 
62
Prudká střela Filipa Kaloče, který se toho rozhodně nebojí. Jeho pumelice provětrala rukavice gólmana Berkovce. Brňané jsou pod tlakem a museli odolávat dalším dvěma rohům.
 
61
Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
ze hřiště odchází Jiří Boula, přichází Muhamed Tijani.
 
57
Žlutá karta pro tým FC Baník Ostrava (Srdjan Plavšić).
 
56
Žlutá karta pro tým FC Zbrojovka Brno (Lukáš Endl).
 
56
Další zákrok Laštůvky. Zbrojovka na hranici vápna zakombinovala, Hladíkovi se míč trošku zamotal pod nohy a nakonec v tísni vystřelil. Laštůvka si připisuje jednoduchý zákrok.
 
55
Brňané hned třikrát ohrozili brankáře Ostravy. Dvě střely byly zablokované, především ta Texlova nebyla vůbec špatná. Nakonec přišel ještě jeden pokus z velké dálky od Ševčíka, Laštůvka má míč v rukavicích.
 
49
Obrovská šance Baníku a v ní Kaloč. Ten se před vápnem opřel do míče a Berkovec musel vytasit perfektní zákrok. O dorážku se ještě snažil Boula, ale už byl hodně v úhlu.
 
45+1
Žlutá karta pro tým FC Baník Ostrava (Karel Pojezný).
 
32
Síť Baníku se opět dala do pohybu. Alli se uvolnil na levé straně a krásným centrem na zadní tyči našel Hladíka. Jeho pokus hlavou však končí kousíček vedle, konkrétně na boční síti.
 
31
Byl z toho perfektně kopnutý Ševčíkův roh do malého vápna, který Laštůvka vyrazil před sebe. K zakončení se procpal důrazně Endl a míč končí těsně nad. Respektive ho Laštůvka sbírá z horní sítě.
 
13
Obrovská šance aktivního Plavšiče, který byl velmi blízko gólu. Nejprve to vypadalo, že bude pálit z jedničky, ale udělal kličku a pokusil se o technický pokus. Berkovec zůstal stát a čekal co bude, ostravský fotbalista trefil boční síť.
 
9
Brno právě vstřelilo branku! Čekání na branku trvalo jen devět minut. Domácí byli v útoku, drželi míč a rychle zakombinovali. JAKUB ŘEZNÍČEK se dostal na malé vápno, kde ho našel parádně z pravé strany Alli a nebylo co řešit. Brněnský kapitán uklidil svůj dvanáctý letošní gól do sítě. Situaci ještě řešil drobnou kontrolou VAR, ale gól bude podle všeho platit. Asistence: Wale Musa Alli.
 
4
Ovšem defenziva Zbrojovky teď trestuhodně ponechala prostor pro Plavšiče, který si uviděl volné místo před hranicí velkého vápna a opřel se do míče. Nebyl to vůbec špatný pokus, míč letěl metr nad brněnskou bránu.