konec SK Slavia Praha – FC Trinity Zlín
3:0
(2:0)
Komentuje: Michal Luxa
 
S konstatováním, že Slavia půjde do nadstavby z vedoucí pozice, naopak Zlínu se přiblížily "barážové" Teplice, se loučím a přeji příjemný zbytek večera.
 
Pětadvacet minut byl Zlín Slavii vyrovnaným soupeřem, ovšem poté Pražané potvrdili roli favorita a berou důležité tři body. V souboji o titul už zůstává se sešívanými pouze hráči Plzně, kteří také zvítězili. Naopak ze hry už odstupuje Sparta, která podlehla Olomouci 0:2.

Slavia si ve druhém poločase pohlídala vedení taktickým výkonem a její vítězství mohlo být mnohem vyšší, jenomže zahazovala šance. A tak se mezi střelce už zapsal pouze Peter Olayinka, jenž stanovil konečné skóre.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Martin Cedidla vhodil míč do hry takovým způsobem, že Jakub Janetzký na něj nemohl dosáhnout. A tak bude od branky rozehrávat Přemysl Kovář.
 
90+1
K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hráč tři minuty nad rámec normální hrací doby.
 
90
V poslední minutě normální hrací době začala Slavia kombinaci od Přemysla Kováře. Sešívaní se rychle prokombinovali na útočnou polovinu, kde byl faulovaný Srdjan Plavšić.
 
88
Zlínští se vydali za další akcí, jenomže Martin Cedidla a Rudolf Reiter se srazili. Následně míč mimo plochu poslal sportovně Peter Olayinka.
 
87
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ondřej Kolář, přichází Přemysl Kovář.
 
86
Slavia zůstává u balonu a už si koncovku zápasu užívá. Mladá Boleslav souboj s Plzní nevyrovnala, jelikož do hry ještě zasáhl VAR. Západočeši tak stále vedou.
 
84
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Jan Hellebrand.
 
83
Střetnutí už se dohrává, spíše z povinnosti. O vítězství Slavie už není pochyb, jelikož sešívaní vedou 3:0.
 
82
Za vápnem si balon zpracoval Daniel Fila, který dával nepřesnou přihrávku na spoluhráče. Do protiakce mířil Zlín, jenomže Rudolfa Reitera zastavil dalším čistým skluzem Ondřej Kúdela.
 
80
Po delší době si zákrok do statistik zapisuje také Ondřej Kolář. Slavistický brankář čelil slabému pokusu, který z hranice velkého vápna vyslal Lamin Jawo.
 
79
Rudolf Reiter přebral do pohybu balon, jenomže na zem se položil David Hovorka, který soupeře čistě odzbrojil od míče.
 
78
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Róbert Matejov, přichází Jakub Kolář.
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ivan Schranz, přichází Srdjan Plavšić.
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ondřej Lingr, přichází Daniel Fila.
 
77
Pokračujeme v té samé písničce, kdy Slavia kombinuje na útočné polovině. V posledních minutách už to vypadá, že hostujícímu mužstvu docházejí síly.
 
76
Domácí mužstvo už nemá kam spěchat, a tak v klidu kombinovalo kolem středového kruhu. Po chvíli se Slavia vydala do akce, ovšem Ibrahim Benjamin Traoré nezvládl nahrávku do vápna.
 
74
Kapitánskou pásku od Stanislava Tecla převzal Peter Olayinka!
Slavia se i po vystřídání nachází na útočné polovině, kde ztratila balon a následně se dopustila dalšího nedovoleného zákroku.
 
73
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Tomáš Holeš, přichází Ibrahim Benjamin Traoré.
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Stanislav Tecl, přichází Yira Sor.
 
72
Tomáš Holeš si dlouho hledal pozici ke střele, ale po chvíli vymyslel přihrávku na Stanislava Tecla. Domácí kapitán se pokoušel o střelu z otočky, kterou trefil soupeře.
 
71
Volný kop rozehrával Robert Hrubý, který spoluhráče před brankou nenašel. Míče se zmocnila Slavia, která se téměř okamžitě přesunula na útočnou polovinu.
 
70
Alexander Bah vystoupil proti akci soupeře, ale kousek od šestnáctky fauloval střídajícího Martina Filla. Zlín tak bude rozehrávat zajímavou standardní situaci.
 
69
Do konce střetnutí chybí jednadvacet minut a před brankou Zlína spolu hráli Peter Olayinka a Stanislav Tecl. Jenomže ani jeden z nich toho moc nevymyslel.
 
67
Také Zlínští vstřelili branku, která pro ofsajd nemohla platit! Lamin Jawo vymyslel kolmou přihrávku na pravou stranu vápna, kde byl v náběhu Rudolf Reiter, jehož pokus zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Ondřej Kolář byl už jen v pozici diváka, ale měl štěstí na své straně – gól Fastavu neplatí!
 
66
Zlínský Cheick Oumar Conde vymyslel kolmou přihrávku za obranu, kam se rozeběhl Martin Cedidla. Jenomže balon dostal příliš razance, a tak se k němu dostal dříve Ondřej Kolář.
 
64
Slavia právě vstřelila branku!
Sešívaní mířili do otevřené obrany a vyřešili celou situaci na jedničku! Stanislav Tecl posunul balon na pravou stranu šestnáctky, odkud Ivan Schranz přihrával na zadní tyčku, kde se nacházeli Lukáš Provod a především PETER OLAYINKA. Asistence: Ivan Schranz.
 
63
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Youba Dramé, přichází Lamin Jawo.
 
63
Matej Rakovan se ve druhém poločase nenudí a Slavia pořádá festival zahozených šancí! Dalším pokusem na zadní tyč se prezentoval Stanislav Tecl, avšak hostující brankář byl připravený zasáhnout.
 
62
Dalším pokuse zpoza vápna se prezentoval Alexander Bah, jehož pokus vyrazil Matej Rakovan. Následný centr mířil na zadní tyčku, kde byl dostoupený David Jurásek, jenž hlavičkoval vedle branky.
 
60
Ondřej Lingr zachytil balon a udělal s ním pár rychlých kroků. Až za šestnáctkou se odhodlal stejný hráč ke střele, která mířila jen těsně nad břevno Rakovanovy branky.
 
59
Centr z pravé strany mířil na hranici vápna, avšak David Jurásek i Youba Dramé po osobním souboji skončili na zeleném pažitu.
 
58
Na druhou stranu se vydal Martin Cedidla, jehož skluzem zastavil Tomáš Holeš. Zlínští pokračovali na útočné polovině a přihrávku mezi soupeře dostával Rudolf Reiter, jemuž míč na hranici šestnáctky při otočení utekl.
 
57
Slavia v krátkém sledu rozehrávala dva rohové kopy, po nichž nevystřelila. Sešívané to nemusí trápit, jelikož Zlín jim opět míč vrátil, a tak tlak stále pokračuje.
 
56
Až na levém křídle se nacházel stoper David Hovorka, jehož přízemní centr zamířil k soupeři. Slavia se rychle k míči vrátila a Lingův tečovaný pokus mířil do branky. Jenomže Matej Rakovan předvedl parádní zákrok, jelikož se stihl vrátit do správné pozice.
 
55
Tomáš Holeš obral o míč soupeře a za vápnem se balonu chopil Lukáš Provod. Jeho krásné zakončení letělo ke vzdálenější tyči, kam se včas dostal také Matej Rakovan.
 
54
Lukáš Provod ztratil balon na útočné polovině, a tak podražením zastavil Jakuba Janetzkého. Hostující celek po rozehrání vyzkoušel nákop za obranu, jenž neslavil úspěch.
 
53
Domácí celek nikam nespěchá a kombinuje na vlastní polovině. Za všechno může také fakt, že Zlín velmi vysoko soupeře napadá.
 
51
Hostující celek nenavázal na dobrý vstup do prvního poločasu. Možná je to i tím, že sešívaní už hrají v pohodě a moc soupeři balon nepůjčují.
 
50
Bodový rozdíl mezi Slavií a Plzní zůstává neměnný, jelikož oba celky ve svých zápasech vedou. Vraťme se na trávník, kde do vápna mířil Peter Olayinka, jehož tělem odstrčil Václav Procházka.
 
49
Pražané vybojovali další rohový kop, ale Provodův centr byl odhlavičkovaný za vápno. Tam se nacházel David Jurásek, jehož střela byla zablokovaná.
 
48
David Jurásek se znovu prezentoval přesným pasem, který si zpracoval na levou stranu šestnáctky Stanislav Tecl. Domácí kapitán se zachoval jako útočník, ale zakončení poslal jen nad zlínskou branku.
 
47
Po zisku míče okamžitě upaloval na útočnou polovinu Lukáš Provod, jenomže Slavia brejkovou situaci překombinovala. Stanislav Tecl se snažil přihrávat před branku, ale míč byl sražen k brankáři.
 
46
Se dvěma změnami bude Zlín pokračovat v utkání, který byl před malou chvilkou rozehrán. Hráči ve žlutých dresech se nacházejí v kombinaci, zatím kolem středového kruhu.
 
46
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Antonín Fantiš, přichází Rudolf Reiter.
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Vachtang Čanturišvili, přichází Martin Fillo.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Do střetnutí vstoupil Zlín sympaticky a rozhodně byl Slavii vyrovnaným parťákem. Jenomže hostující celek nedokázal využít zaváhání Davida Hovorky. Zhruba od pětadvacáté minuty sešívaní začali dominovat, a tak se ve dvaatřicáté minutě prosadil Stanislav Tecl a chvíli po něm také Lukáš Provod, jenž nachytal na hruškách Mateje Rakovana. Pražané tak míří za vítězstvím, čímž si hlídají vedoucí pozici ve FORTUNA:LIZE.
 
45+1
První poločas skončil.
 
45+1
V jediné nastavené minutě rozehrávala Slavia rohový kop. Centr od praporku mířil až na hranici vápna, odkud hlavou nezamířil přesně Ondřej Lingr.
 
45
Domácí celek zhruba od pětadvacáté minuty potvrzuje roli favorita. Juráskův další centr odehrál na rohový kop Václav Procházka.
 
43
A znovu hrozila Slavia! Na přihrávku si v pokutovém území naběhl Ondřej Lingr, který trefil vybíhajícího Mateje Rakovana. Kdyby sešívaný záložník zvedl hlavu, viděl by osamoceného Davida Juráska.
 
42
Za vápnem si přehodil míč na pravou nohu Robert Hrubý, který směřoval zakončení k pravé tyči. Jenomže Ondřej Kolář celou situaci dobře viděl a balon vyrazil ke spoluhráči.
 
41
Pražané rozehráli standardní situaci, avšak balon mířící před branku si pohlídal Matej Rakovan. A tak se hra otočila, jenomže na hranici vápna předskočil Dramého Lukáš Provod.
 
40
Ivan Schranz poslal přihrávku doleva, odkud poslal míč do soupeře poslal David Jurásek. Zlín mohl otočit hru, jenomže Youba Dramé se dopustil zbytečné ztráty a také faulu.
 
39
Slavia po dvou rychlých brankář míří za dalším vítězstvím, který jí zajistí první příčku. Sešívaní se tak nemusejí koukat na to, jak zrovna hraje Plzeň.
 
36
Slavia právě vstřelila branku!
Matej Rakovan si tento gól za rámeček nedá, jelikož inkasoval velmi lacinou branku! LUKÁŠ PROVOD si od postranní lajny navedl míč za šestnáctku a vystřelil přímo na hostujícího brankáře. Jenomže Rakovanovi proskočil balon mezi nohama až do sítě. Asistence: Alexander Bah.
 
36
Přihrávka Zlína mířila mezi Davida Hovorku a Davida Juráseka. Mezi nimi se nacházel také Youba Dramé, který neměl rychlé první kroky, a tak jej první jmenovaný zbavil míče.
 
35
Na vlastní polovině se faulu dopustil Robert Hrubý, který sáhl do obličeje autora zatím jediné trefy. Slavia rychle rozehrála, avšak Bahův centr neprošel přes prvního bránícího hráče.
 
33
Po sympatickém začátku Zlín inkasoval, a tak bude muset dohánět manko. Právě hráči ve žlutých dresech kombinují kolem středového kruhu.
 
32
Slavia právě vstřelila branku!
Tahle branka už platit bude a Slavia jde do vedení! Z pravé strany odcentroval Alexander Bah a do volného prostoru si nabíhal STANISLAV TECL, jenž předskočil bránícího hráče a zamířil k bližší tyči – 1:0. Asistence: Alexander Bah.
 
30
Výrok pomezního rozhodčího byl správný a proto stav zápasu zůstává neměnný, jelikož přihrávku ještě tečoval nejspíše Ivan Schranz.
 
29
Přihrávka domácího celku mířila za obranu, kam si také nabíhal Stanislav Tecl. Domácí kapitán podstřelil vybíhajícího Mateje Rakovana. Ovšem praporek pomezního rozhodčího šel nad hlavu, a tak se zkoumá video!
 
28
Žlutou kartu dostává Vachtang Čanturišvili (FC Fastav Zlín).
 
27
Ondřej Kúdela trochu vystoupil a za ním si nabíhal Youba Dramé, kterého našel Antonín Fantiš. Jenomže znovu je v permanenci praporek asistenta na lajně.
 
26
Na pravé straně dostal hodně prostoru Martin Cedidla, který se z pozice obránce vysunul na křídlo. Po nepřesném centru šel ale praporek pomezního rozhodčího nad hlavu.
 
25
Na pravé straně útočné poloviny se objevil Peter Olayinka, jehož centr mířil na první tyčku. Avšak slavistický záložník nepřekonal pasem prvního bránícího hráče.
 
24
Centr z levé strany prodloužil za sebe Stanislav Tecl, jenž za sebou cítil ještě nabíhajícího Ivana Schranze. Jenomže hostující obrana byla dobře postavená a míč znovu poslala do bezpečných míst.
 
23
Na hranici pokutového území přebíral v pohybu Stanislav Tecl, který skončil na zeleném pažitu. Zlínští se balonu na malou chvíli zmocnili, ale následně ho vrátili domácím.
 
22
Dvaadvacet minut je minulostí a můžeme říci, že Slavia drží více balon na kopačkách. Jenomže Zlín se favorita nezalekl a hraje s ním vyrovnanou partii. Další útočné snažení hostů překazil faul Cheicka Oumara Condeho.
 
20
Z velké dálky se do balonu opřel Tomáš Holeš, jehož pokus pěkně plachtil vzduchem, ale také velmi rychle padal. A tak musel reagovat Matej Rakovan, který celou situaci raději jistil.
 
19
Youba Dramé poslal míč mezi dva soupeře, a tak se na pravé straně šestnáctky nacházel Vachtang Čanturišvili. Ten si přehodil míč na levou nohu, jenomže zakončení poslal vysoko nad branku.
 
18
Robert Hrubý obtěžoval za hranicí pravidel Stanislava Tecla, avšak Slavia dostala výhodu. Jenomže přihrávka na pravou stranu byla nepřesná, a tak bude vhazovat hostující celek.
 
17
Na pravé straně zlobil bránícího hráče Youba Dramé, který znovu soupeře donutil ke kratší nahrávce brankáři. Ondřej Kolář byl znovu pozorný a míč odehrál raději na dlouhou tribunu.
 
16
Pražané vybojovali další rohový kop, ovšem ani po něm se nedostali k zakončení. Slavia tak kombinovala na útočné polovině, ale Zlín jí donutil k ústupu.
 
15
Lukáš Provod zalepil balon u postranní čáry, ale byl velmi dobře hlídán, a tak sešívaní pouze vhazovali. Následně stejný hráč centroval, ale na zadní tyči nedostal moc času na hlavičku Ondřej Lingr.
 
14
Aktuálně se do čela FORTUNA:LIGY posouvá Plzeň, který vede Mladé Boleslavi. Naopak Sparta prohrává už 0:2 v Olomouci.
 
13
Ivan Schranz prostrčil míč na levou stranu šestnáctky, kam si nabíhal slavistický kapitán. Stanislav Tecl okamžitě pálil, avšak jenom do připraveného Mateje Rakovana.
 
12
U středové čáry šli do souboje Tomáš Holeš a Robert Hrubý. Druhý jmenovaný zůstal ležet na hrací ploše a zlínský hráč byl podle sudího faulovaný.
 
11
Centr od rohového praporku zamířil na první tyčku, kde se v trochu krkolomné pozici nacházel Stanislav Tecl. Jeho slabá hlavička ale byla znovu zablokovaná.
 
10
Zpoza vápna vystřelil Lukáš Provod, který se prezentoval technickým zakončením. Jenomže balon mířil jen nad branku, a tak se bude odkopávat od branky Zlína. Po chvíli se sešívaní dostali k míči a Peter Olayinka vybojoval roh.
 
9
Slavia si ve středu pole narazila míč a následně na pravé straně uháněl dopředu Ondřej Lingr. Ten se pokoušel o přihrávku po zemi, avšak trefil jen prvního bránícího hráče.
 
8
Na pravé straně neměl moc prostoru Ivan Schranz, a tak to Slavia zkusila z druhé strany. Centrem se prezentoval Lukáš Provod, jehož snažení bylo odehrané mimo nebezpečnou zónu.
 
7
Hostující celek mohl jít znovu do akce, když si za obranu nabíhal Jakub Janetzký. Jenomže zlínský ofenzivní hráč se nacházel v těsném ofsajdu, což viděl také pomezní rozhodčí.
 
6
Zlín zatím hraje hodně sympaticky a znovu byla k vidění kolmá přihrávka, za kterou se vydal Antonín Fantiš. Jenomže z branky vyrazil také Ondřej Kolář, jenž to měl k míči o trochu blíže.
 
5
Na druhé straně mířilo přenesení hry na levou stranu, kde byl v náběhu jeden z hostujících hráčů. Jenomže balon znovu opustil hrací plochu a vhazovat bude Slavia.
 
4
Domácí celek hraje zatím velmi trpělivě, sledujeme postupné útoky od obrany. Po chvíli přišel pas na levou stranu, kde David Jurásek neuspěl.
 
3
Slavia po přihrávce Davida Hovorky byla pod tlakem, ale Zlín netrefil prázdnou branku Praženů. Zlín totiž nezvládl kombinaci před šestnáctkou. Po chvíli se přeci dostal do vápna, ale Draméův pokus byl zablokovaný.
 
2
Do dnešního střetnutí nastoupila Slavia v tradičních bíločervených dresech, naopak Fastav Zlín se oblékl do žluté sady. Vraťme se na trávník, kde je u balonu stoper Ondřej Kúdela.
 
1
Rozhodčí Miroslav Zelinka dal pokyn k zahájení dnešního zápasu. Na útočnou polovinu se vydal Zlín, který se zmocnil balonu po nákopu Slavia. Avšak Vachtang Čanturišvili se umotal v kličkách a opustil hrací plochu.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

SK Slavia Praha: O. Kolář – Bah, Kúdela, Hovorka, Jurásek – Holeš, Provod – Schranz, Lingr, Olayinka – Tecl (C).
Náhradníci: Kovář – Talovierov, Plavšić, Fila, Sor, Traoré, Kačaraba.
Trenér: Jindřich Trpišovský.

FC Fastav Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, Procházka (C), Matejov – Čanturišvili, Conde – Y. Dramé, R. Hrubý, Janetzký – Fantiš.
Náhradníci: S. Dostál – Fillo, Reiter, Jawo, Hellebrand, Chwaszcz, J. Kolář.
Trenér: Marek Kalivoda.

Rozhodčí: Zelinka – Paták, Podaný.
 
Ještě jednou vás vítám u zápasu Slavie se Zlínem, který odstartuje zhruba za padesát minut. Již jsou známy sestavy, a tak si je za pár okamžiků představíme.
 
Střetnutí mezi Slavií a Zlínem startuje ve středu od 18 hodin. Ze souboje je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Doufejme, že nás čeká napínavý průběh zápasu a především atraktivní fotbal. Pojďme se společně bavit FORTUNA:LIGOU.
 
Oba celky mezi sebou v letošní sezóně odehrály dva souboje, z nichž vítězně vždy odešla Slavia. V podzimním souboji vyhráli Pražané ve Zlíně 1:0, když se o jedinou trefu postaral Jan Kuchta. Soupeři se pak potkali i v osmifinále MOL Cupu, kdy sešívaní vyhráli v Edenu 3:1.
 
Při pohledu na tabulku zjistíme, že Slavia se o bod vyhřívá na vedoucí pozici FORTUNA:LIGY. Pokud sešívaní zvítězí, nemusejí se ohlížet na výsledek Plzně v Mladé Boleslavi. Pražané tak kráčejí z nejlepší možnou pozicí před nadstavbovou části sezóny. Úřadující mistr v letošní sezóně posbíral sedmdesát bodů a pouze třikrát odešel poražený. Nikdo v boji o ligový titul nesmí zapomínat ani na druhé pražské S! Právě Sparta hraje v posledních týdnech v nelepší formě a ztrácí na Slavii "jen" čtyři body. Zatímco Pražané ještě o něco hrají, tak Zlín je odsouzený do boje ve skupině o udržení. Fastav se totiž nachází na jedenácté pozici a na desátou Olomouc ztrácí už čtyři body, což nemůže dohnat. Jenomže hostující tým musí koukat také pod sebe, protože Pardubice a Teplice na barážových příčkách ztrácejí na Zlín šest bodů.
 
Vítám vás u střetnutí posledního kola FORTUNA:LIGY před vstupem do nadstavbové části. Zatímco Zlínu už jde pouze o prestiž, tak Slavii bude hrát o vedoucí příčku tabulky.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.