konec FC Fastav Zlín – SFC Opava
3:1
(2:1)
Komentuje: Lukáš Mihal
 
To je ode mě ze zlínské Letné vše, děkuji Vám za pozornost a přeji poklidný zbytek této deštivé soboty.
 
Dnešní utkání sledovalo 1350 diváků.
 
Fastav skvěle začíná skupinu o záchranu, a to když v úvodním domácí duelu poráží Opavu 3:1. Zlín byl od samotného počátku lepší, po půlhodině už vedl 2:0. V závěru první půle si Slezané ještě vykřesali naději, protože snížili, ale nakonec to k ničemu nebylo. V 63. minutě definitivně rozhodl Tomáš Poznar, který pěknou hlavičkou upravil na konečných 3:1. Ševci následně toto vedení v klidu drželi a nakonec se radují ze zasloužených třech bodů, které jim dost pomůžou v boji o udržení. Naopak Opava se kvůli této porážce propadá na poslední místo.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Dominik Simerský ještě musel vytáhnout jeden důležitý obranný zákrok. Hosté se následně dopouští ofsajdu, takže už žádný další útok asi nestihnou.
 
90+2
Ševci bez problémů drží míč na útočné polovině, Opavě se vůbec nedaří rozehrávka. Zápas se tak spíše už jenom dohrává.
 
90+1
Nastavují se tři minuty.
 
90
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Tomáš Poznar, přichází Ondřej Bačo.
 
90
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Róbert Matejov, přichází Martin Cedidla.
 
90
Lamin Jawo společně s Antonínem Fantišem získali na útočné polovině cenné sekundy pomocí pěkné kombinace. Mezitím už pomalu vstupujeme do nastavení.
 
89
Vilém Fendrich posílá všechny své spoluhráče na útočnou polovinu, až pak teprve odkopává. K ničemu to ale nebylo, protože Zlín si bez větších problémů sebral míč zpět pod kontrolu, bude vhazovat.
 
87
Opava už začíná svého soupeře pořádně tlačit. Po dalším centru se musel po míči natahovat Stanislav Dostál, což se mu ale nepovedlo. Může být rád za to, že balón si nakonec cestu mezi tři tyče nenašel.
 
86
Nyní už se ale Lukáš Železník do šance dostal a mohlo z toho být snížení! Po přihrávce okamžitě zakončoval z hranice šestnáctky, mířil k pravé tyči, ale do jeho rány se skvěle vložil jeden z bránících hráčů, který tak zabránil téměř jistému gólu!
 
86
Lukáš Železník dostával nadějnou přihrávku do běhu, ale do žádné šance ho nepustil Petr Buchta, který hlavou míč odvrátil do bezpečí.
 
85
O rozehrání přímého kopu se tentokrát postaral Marek Hlinka, který se pokusil o překvapivé přízemní zakončení. To se sice dostalo přes všechny hráče před ním, ale míč skončil jen vedle levé tyče.
 
84
Opava musí začínat další útok od svého brankáře, ale má to hodně těžké, jelikož domácí získávají čas velmi aktivním napadáním. Díky tomu nakonec donutili Matěje Hrabiny k faulu, což znamená nebezpečnou standardní situaci.
 
83
Karol Mondek využil ponechané výhody k nebezpečně průniku a následnému centru, ale ten byl moc vysoký. I přesto se balón ještě dostal k Filipu Součkovi, který to zkusil z dost těžké pozice, ale také nebyl úspěšný.
 
81
Zlín bude rozehrávat přímý kop téměř od rohového praporu. Adnan Džafić tak centruje na bližší tyč, ale tam měli Slezané dobře zahuštěný prostor, takže tudy balón nemohl projít.
 
80
Žlutou kartu dostává Štěpán Harazim (SFC Opava).
 
80
Tu zakončili ševci další ránou z dálky, o kterou se tentokrát postaral Antonín Fantiš. Ten sice mířil mezi tři tyče, ale střela neměla dostatečnou razanci, takže Vilém Fendrich bez problémů zasáhl.
 
79
Matěj Helešic si hledal cestu na střed hřiště. Přes prvního se sice dostal, ale přes toho druhého už ne. Zlín následně startuje další protiakci.
 
78
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Jakub Janetzký, přichází Lamin Jawo.
 
78
Dominik Simerský jistě odvrátil centr z pravé strany, domácí následně míří do přečíslení pět na tři, které Adnan Džafić řešil jedovatou střelou. Jenže to skončila jen nad horní tyčkou.
 
77
Fastav už pomalu začíná hrát na čas. Směrem dopředu nic neriskuje, naopak se soustředí na to, aby měl vzadu dostatek hráčů.
 
76
Při souboji Róberta Matejova a Václava Juřeny nakonec fauloval domácí hráč. Matěj Helešic tak následně hledá nákopem právě Juřenu, který vybídl ke střele Filipa Součka, který to okamžitě zkusil. Z hranice pokutového území však mířil přímo na gólmana.
 
75
Dominik Simerský dostal krátkou přihrávku od Jakuba Janetzkého, kvůli čemuž musel nakopávat. Míč tak končí jen mimo hrací plochu, hosté budou vhazovat.
 
74
Domácí musí stále zůstávat v pozoru, Opava se stále snaží aspoň o remízu. Po dalším centru však následovala jen další hlavička nad, což znamená odkop pro domácího brankáře.
 
73
Róbert Matejov skvěle přenesl hru na Petra Jiráčka, který následně dobře uvolnil Cheicka Condeho. Ten se s míčem dostal až do vápna, ale tam měl minimum prostoru, takže nakonec nastřelil jen prvního protihráče před sebou.
 
72
Cheick Conde pod napadáním dvou hráčů míč dokázal odehrát jen do autu, z čehož není zrovna šťastny. Vzápětí ale dobře zapracoval Róbert Matejov, který získal aut pro Zlín.
 
71
Také Antonínu Fantišovi se centr od rohového praporku moc nepovedl, ale i přesto se ke střele dostal Petr Jiráček. Z dálky však mířil jen nad horní tyčku.
 
70
Další nebezpečný vzdušný pas vyslal do šestnáctky Petr Jiráček, ale byl moc vysoký, takže nakonec skončil až u Róberta Matejova. Ten opět zkusil štěstí, tentokrát získal aspoň roh.
 
69
Karol Mondek sice dobře vystihl soupeřící přihrávku, ale následně jen nepřesně hledal Štěpána Harazima. Míč nakonec skončil až za brankovou čárou, což znamená odkop pro Stanislava Dostála.
 
68
Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Bojan Dordić, přichází Karol Mondek.
 
68
Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Jan Řezníček, přichází Lukáš Železník.
 
68
Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Tomáš Jursa, přichází Jiří Texl.
 
67
Souboj u půlící čáry dopadl lépe pro domácí fotbalisty, protože Tomáš Poznar dokázal od Filipa Součka míč odrazil za pomezní čáru.
 
66
Další centr už bosenskému hráči nevyšel podle představ, protože našel jen hlavu Matěje Hrabiny, který tak odčinil svůj předchozí faul. Zlín následně ještě pokračoval v útoku, ale vše ukončuje ofsajd Antonína Fantiše.
 
65
Žlutou kartu dostává Matěj Hrabina (SFC Opava).
 
64
Žlutou kartu dostává Matěj Helešic (SFC Opava).
 
63
Zlín právě vstřelil branku!
Ševci si tři body nenechají vzít a opět odskakují na rozdíl dvou branek! Domácí získali ve středu útočné poloviny přímý kop, který nevypadal ani tak nebezpečně. Adnan Džafić však dokázal vymyslet naprosto ukázkový vzdušný pas na TOMÁŠE POZNARA, který ještě lepší hlavičkou uklidil míč k pravé tyči. Asistence: Adnan Džafić.
 
63
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Lukáš Bartošák, přichází Petr Jiráček.
 
62
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Vachtang Čanturišvili, přichází Antonín Fantiš.
 
62
Další zlínskou šanci už nedovolil postranní rozhodčí, který Tomáši Poznarovi odmával ofsajdové postavení.
 
61
I Fastav se konečně probral a trochu ohrozil soupeřící klec! Centr Lukáše Bartošáka Adnan Džafić prodloužil až na Róberta Matejov, který se prezentoval stříleným centrem, který se zatočil jen těsně vedle levou tyčku!
 
60
Zlín opět nebyl daleko od inkasovaného druhého gólu, Stanislav Dostál nakonec musel jít do souboje s Bojanem Dordićem, který ho naštěstí pro něj fauloval, takže zlínský brankář bude moci v klidu rozehrát.
 
59
Vachtang Čanturišvili zkusil štěstí z velké dálky, ale tentokrát měl smůlu, protože míč letěl až několik metrů nad bránu. Viléma Fendricha tak po dlouhé době čeká kontakt s míčem.
 
58
Vachtang Čanturišvili dostal dobrou přihrávku do běhu, ale k míči se nedostal, protože Matěj Hrabina se prezentoval skvělým obranným skluzem, který byl navíc v rámci pravidel.
 
57
První větší šanci ve druhé půli si vytvořili hosté. Tomáš Jursa byl s míčem v šestnáctce a už se napřahoval k zakončení, ale dobře zapracoval Cheick Conde, který mu to nedovolil a navíc si na soupeři vynutil faul.
 
55
Adnan Džafić se nedostal přes Jana Řezníčka, který tak okamžitě nastartoval protiútok přihrávku na Václavu Juřenu, ale ten byl moc pomalý, protože u míče byl první jeden z bránících hráčů.
 
54
Jan Řezníček se vůbec nepovedla volej, kterou chtěl přihrávat. Míč totiž poslal mimo hrací plochu, což znamená snadnou rozehrávkou pro domácí fotbalisty.
 
53
Róbert Matejov skvělým nákopem našel Adnana Džafiće, ale ten se následně musel stáhnout dozadu, protože byl ostře napadán. Další nákop slovenského beka už tak přesný nebyl.
 
52
Tomáš Jursa posílá z přímého kopu nebezpečný centr do šestnáctky, ale domácí tuto situaci dokázali vyřešit, míč nakonec srazil do bezpečí Dominik Simerský.
 
51
V tuto chvíli můžeme sledovat snad nejnudnější pasáž zápasů. Oba týmy se pravidelně střídají v držení míče, ale ani jeden z nich se nemůže dostat do žádné šance.
 
50
Nyní se už delší chvíli hraje na polovině Zlína, kde míč drží hlavě Stanislav Dostál. Tomu se tentokrát již podařilo poslat spoluhráče do útoku.
 
49
Jakub Janetzký mohl poslat do samostatného úniku Tomáše Poznara, ale poslal mu moc dlouhou přihrávku do běhu, která skončila až u Viléma Fendricha, který rychle rozehrává.
 
48
Stanislav Dostál musel rozehrávat pod tlakem napadajícího Václava Juřeny, ale zvládl to docela bez problémů, i když po jeho odkopu je míč v moci soupeře.
 
47
Zlín se však díky dobrému napadání dostal zpět k míči, ale vzápětí zase porušil pravidla. Jakub Janetzký byl totiž v ofsajdovém postavení.
 
46
Hned na úvod druhé půle domácí zamířili dopředu přes levou stranu, kde získali aut. Ten však nebyl dobře vhozen, takže vhazovat budou Slezané.
 
46
Začal druhý poločas.
 
První půle byla herně docela dost jednoznačná, protože Zlín ve většině času svého soupeře jasně přehrával. Díky tomu skóroval již ve 2. minutě zásluhou Adnana Džafiće a ve 30. minutě zvýšil na 2:0 Róbert Matejov. Vypadalo to, že Fastav si do druhého poločasu ponese dvoubrankový náskok, ale s tím nesouhlasil Jan Řezníček, který krátce před koncem snížil na 1:2 a oživil tak zápletku dnešního duelu, který nám ještě slibuje výbornou podívanou.
 
Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
 
45+1
První poločas skončil.
 
45
Opava právě vstřelila branku!
Hosté se přece jen prosazují před přestávkou a tento duel může být ještě hodně zajímavý! Centr Matěje Helešice z levé strany se přes Václava Juřenu se štěstím dostal až do malého vápna, kde zůstal na chvíli nehlídaný, čehož dokonale využil JAN ŘEZNÍČEK, který ho dokázal doklepnout do sítě. Asistence: Václav Juřena.
 
44
O míč se stále oba týmy celkem aktivně perou, i když konec prvního poločasu přijde co nevidět. Nikdo už každopádně nechce inkasovat.
 
43
Na druhé straně se dobře uvolňoval také Tomáš Jursa, který se však kvůli pozorným zlínským stoperům do zakončení nedostal. Jeden z opavských následně fauloval, což definitivně ukončuje útočné snažení hostů.
 
42
Adnan Džafić mohl přidat svou druhou trefu v dnešním zápase, protože si ho skvěle všiml Jakub Janetzký, který ho dobrým pasem dostal do úniku. Bosenskému útočníkovi se však zakončení pod tlakem nepovedlo, protože šlo jen do spolehlivě chytajícího Viléma Fendricha.
 
41
Ten byl ale pro domácí fotbalisty docela nebezpečný, protože míč se nějakou dobu zdržel v malém vápnu. Nakonec vše úspěšně vyřešil Cheick Conde, který ho odkopl do bezpečí.
 
41
Matěj Helešic se pokoušel o přesný centr v ponechané výhodě, ale Róbert Matejov před něho dobře poskočil, díky čemuž srazil míč alespoň na roh.
 
40
Adnan Džafić si z pravé strany míč navedl na levačku, následně naznačil zakončení, ale překvapivě odcentroval. I přesto se ale hosté bez problémů ubránili a vzápětí získali odkop pro svého brankáře.
 
39
Domácí nakonec přece jen zakončili akci, i když ne moc úspěšně. Tomáš Poznar pálil téměř ze středu pokutového území, ale rána se mu vůbec nepovedla, protože přeletěla i ochrannou síť.
 
38
Matěj Helešic fauloval při hlavičkovém souboji Adnana Džafiće, který tak bude moci z přímého kopu poslat další centr do šestnáctky, ale nakonec raději rozehrává nakrátko na Petra Buchtu.
 
37
Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Jan Schaffartzik, přichází Štěpán Harazim.
 
36
Centr od rohového praporku do bezpečí uklidil Filip Souček. Vachtang Čanturišvili pak musel spěchat dozadu, aby si mohl narazit se Stanislavem Dostálem, protože hosté viděli příležitost protiútoku.
 
35
Domácí s rozehrávkou nikam nespěchají, už pěknou chvíli se i míč mění jen Dominik Simerský s Petrem Buchtou. Z tohoto počátku akce nakonec vznikl centr Róberta Matejova, který Matěj Hrabina raději srazil na roh.
 
34
Slezané v útoku vymysleli jen moc vysoký centr, který vyletěl od kopačky Matěje Helešice. Stanislav Dostál se tak po dlouhé době zapojuje do hry, protože odkopává.
 
33
Zlín stále nemá dost a napadá rovnou ve čtyřech hráčích. Tentokrát ale hosté žádné zaváhání nedovolili, raději rozehráli vysokým nákopem.
 
32
Jeden z hráčů Opavy si vyžaduje ošetření a hra tak bude na chvíli přerušena. Nakonec je to Jan Schaffartzik, která odchází za postranní čáru po svých, takže nejspíš bude v pořádku.
 
30
Zlín právě vstřelil branku!
Ševci naprosto zaslouženě odskakují na dvoubrankový rozdíl a kráčí si pro jistou výhru! RÓBERT MATEJOV luxusně vystihl soupeřící rozehrávku, díky čemuž se dostal do úniku. Ten zkušeně využil střelou k bližší tyči, proti které nemohl Vilém Fendrich nic dělat.
 
29
Lukáš Bartošák nechtěl riskovat žádný nebezpečný rychlý útok soupeře, kvůli čemuž raději zatáhl za záchrannou brzdu. Bojana Dordiće poslal k zemi, takže se může vrátit.
 
28
Tomáš Poznar si při napadání Jana Žídka pomohl nedovoleným zákrokem. Brankář hostů tak po dlouhé době bude moct poslat své spoluhráče dobře, což také činí.
 
27
Opravdu tomu bylo tak, protože Marek Hlinka zkusil štěstí z velké dálky a Vilém Fendrich musel zase zasáhnout. I následný roh musel řešit on, i když hlavička Petra Buchty byla velmi slabá, takže to pro něho nebylo nic náročného.
 
26
Dlouhý nákop za obranu opět dobře vyřešil Vilém Fendrich, který je zatím jednoznačně nejdůležitějším hráčem Opavy. A v dalších chvílích bude možná muset opět zasahovat, protože jeho spoluhráči opravdu rychle přišli o míč.
 
25
Jakub Janetzký byl v další obrovské příležitosti, ale tohoto souboje opět vyšel vítězne Vilém Fendrich! Ten před soupeřícího forvarda vyběhl téměř až na hranici vápna, což se vyplatilo, protože soupeře musel míč předat jen na Vachtanga Čanturišviliho. Ten poté jen nepřesně odcentroval.
 
24
I následný rohový kop musel řešit brankář hostů, který to opět zvládl na výbornou. Následně přišla jen nepřesná zlínská střela, takže Vilém Fendrich může rozehrávat.
 
23
Nyní už Lukáš Bartošák odcentroval přesně a hned z toho byla šance! V dobré pozici se tak ocitl Jakub Janetzký, který chtěl hlavně trefit bránu, díky čemuž se Vilém Fendrich stihl přesunout a alespoň míč vyrazil na roh!
 
23
Tomáš Poznar se v šestnáctce opět chystal k hlavičce, tentokrát centroval Lukáš Bartošák. Míč však skončil jen na hlavě jednoho z opavských stoperů, který ho bez váhání uklidil do bezpečí.
 
22
Opava se po delší době dostala do útoku, ale tam domácí dobře zahustili prostor před svou šestnáctkou, díky čemuž nakonec míč získali. Následně se pomalu ubírají dopředu.
 
21
Fastav zatím docela o dost přehrává svého soupeře. Vilém Fendrich tak musel vytahovat další zákrok, i když tentokrát nebyl moc složitý.
 
20
Tomáš Poznar hlavou skvěle prodloužil na Jakuba Janetzkého, který však nebyl v dostatečné rychlosti, kvůli čemuž ho předstihl Filip Souček. Toho tak musel fauloval, což hlavní rozhodčí nenechává bez odezvy.
 
19
Vachtang Čanturišvili se vrátil až ke svému gólmanovi, aby mu pomohl s rozehrávkou, ale nezvládl to úplně ideálně. Jeho následný nákop totiž skončil jen na hlavě Filipa Součka, který tak pro svůj tým získal míč.
 
18
Svůj první roh v zápase rozehrává také Zlín. Adnan Džafić však centruje jen do prostoru, kde nebyl žádný ze spoluhráčů. Míč však zůstává v moci ševců, protože Slezané nerozehráli zrovna nejpřesněji.
 
17
Následná rozehrávka zlínského brankáře však už tak úspěšná nebyla, protože míč poslal jen k Václavu Juřenovi. Ten se pokusil o centr, ale trefil se jen do dobře postaveného Petra Buchty. Následně se ještě vyžadoval penalty kvůli případné ruce, ale Petr Buchta ihned signalizoval, že byla u těla, a měl pravdu.
 
16
Na druhé straně z pravé strany posílal přihrávku do pokutového území Matěj Hrabina, ale míč letěl moc blízko Stanislava Dostála, který tak bez problémů zasáhl.
 
15
O přesný vzdušný pas do šestnáctky se nyní pro změnu pokusil Tomáš Poznar, ale hosté dobře střeží předbrankový prostor. Zahustili tam prostor a žádnému soupeře ani nedali šanci na zisk míče.
 
14
Filip Souček svým odkopem našel jen Petra Buchtu, který okamžitě startuje protiútoku svého týmu. Ten však Lukáš Bartošák zahazuje přetaženým centrem.
 
13
Cheick Conde si při souboji s Bojanem Dordićem pomohl hraničním zákrokem, který ale také není faul, což znamená odkop pro Stanislava Dostála. Hlavní rozhodčí je dnes hodně benevolentní.
 
12
Adnan Džafić mohl být i u druhého zlínského gólu, jenže finální přihrávku se mu moc nepovedla, protože skončila jen v náruči Viléma Fendricha. Kdyby prošla, mohl Jakub Janetzký zakončovat do odkryté klece.
 
11
Róbert Matejov raději uklidil nebezpečný míč do autu, hosté tak vhazují na levé straně a stále mohou dobývat soupeřící obranný val.
 
10
Jakub Janetzký už se rozbíhal do úniku, dokonce už dostal i přihrávku. Kvůli Janu Schaffartzikovi však skončil jen na zemi, ale faul to není, takže se ve hře pokračuje.
 
9
Opava dává většinu své síly do útoku, na což zase málem doplatila. Tomáš Poznar dostával nadějný nákop za obranu, ale hostující stoper k němu balón nakonec nepustil.
 
8
Po skvělém zákroku svého brankáře se ševci jakoby probrali, protože už dlouho drží míč pod kontrolou. Vepředu tak mohl něco vymýšlet Vachtang Čanturišvili, ale ten nakonec jen nepřesně přihrál.
 
7
Teď ale měli domácí obrovské štěstí! Dominik Simerský dost nešťastně prodloužil míč na zadní tyč, kde se k zakončení hlavičkou dostal Jan Řezníček. Stanislav Dostál však balón udržel jen na brankové čáře, takže se o dorážku mohl pokusit Filip Souček. Zlínský gólman však prokázal rychlé reflexy a dokázal míč včas odkopnout do bezpečí!
 
6
Slezané dostávají soupeře pomalu pod tlak, protože další útočnou akci musel Dominik Simerský řešit jen odkopem na další rohový kop.
 
5
Opava se pokouší o rychlou reakci, ale svůj první rohový kop zahodila dost vysokým centrem, který celou zlínskou šestnáctku přeletěl.
 
3
Fastav byl ihned v další šanci. Tomáš Poznar opět dostával přihrávku do malého vápna, ale na míč zase nedosáhl, takže je z toho odkop pro Viléma Fendricha.
 
2
Zlín právě vstřelil branku!
Domácí otevírají skóre hned ze svého prvního útoku! Vše začalo u Cheicka Condeho, který dobře zachytil soupeřící výkop. Míč následně procedil na Vachtanga Čanturišviliho, který pak dokázal uvolnit Jakuba Janetzkého. Ten poslal balón před bránu, kde nejprve nemohl zakončit Tomáš Poznar, což ale bylo vlastně dobře, protože tak vznikla ideální střelecká pozice pro ADNANA DŽAFIĆE, který bez problémů otevřel skóre dnešního duelu prudkou střelou. Asistence: Jakub Janetzký.
 
2
Václav Juřena se hned na začátku utkání prezentoval docela nešetrným zákrokem, po kterém se Róbert Matejov svíjí v bolestech. Na kartu to ale dle hlavního sudího nebylo.
 
1
Úvodní výkop zápasu obstarali fotbalisté Opavy, kteří ihned vzápětí nakopli dopředu. Tam Bojan Dordić vybojoval míč pro Matěje Hrabinu, který ale nakonec dokázal přihrát jen dozadu.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

FC Fastav Zlín: S. Dostál – Matejov, P. Buchta, Simerský, Bartošák – Džafić, Hlinka, Conde, Čanturišvili – Poznar (C), Janetzký.
Náhradníci: Rakovan – Jiráček, Jawo, Cedidla, Fantiš, Bačo, Chwaszcz.

SFC Opava: Fendrich – Hrabina, Hnaníček, Schaffartzik, Žídek (C) – Helešic, Jan Řezníček, Souček, Jursa, Dordić – Juřena.
Náhradníci: Lasák – Harazim, Zavadil, Mondek, Texl, Hošek, Železník.

Rozhodčí: Hrubeš – Koval, Vitner.
 
SFC Opava
Naopak Opava na konci základní části docela dost překvapila České Budějovice, které zdolala 2:0, díky čemuž se alespoň prozatím odlepila z poslední pozice, která zajišťuje přímý sestup. Slezany však ještě čeká obrovský kus, protože jsou dost v nepříznivé pozici. Po přestávce si sice vedli dobře, protože z šesti duelů získali šest bodů, ale pořád rozhodně nemají vyhrána. V nadstavbové skupině o udržení budou hrát třikrát venku, navíc začínají na místě zaručují baráž. Ve prospěch dnešních hostů nehovoří ani střelecká produktivita, protože ve třiceti zápasech skórovali jen 16x, což je docela dost špatné. Opava tak z dnešního zápasu potřebuje aspoň bod. Samozřejmě se však pokusí o výhru, ale se Zlínem rozhodně nehraje ráda, protože ve dvou letošních utkáních má s ním skóre 0:5 a nezískala v nich jediný bod. Uvidíme, jestli její střelecké trápení proti Fastavu potrvá.

Poslední tři utkání
Opava vs. České Budějovice – 2:0
Sparta vs. Opava – 2:0
Opava vs. Slovácko – 1:1
 
FC Fastav Zlín
Zlín nezakončil základní část zrovna povedeně, ale musíme zmínit, že hrál proti dvěma nejlepším celkům ligy. Jasně padl se Slavií a Plzní, ale ševci naopak skvěle zvládli důležitý duel s posledním týmem soutěže a vyždímali maximum i ze zápasů s Mladou Boleslaví a Ostravou. Fastav totiž s těmito dvěma silnými celky remizoval, v extrémně důležitém zápase pak zdolal Příbram, díky čemuž si vydobyl konečnou třináctou příčku, takže v nadstavbové části sehraje tři domácí představení. Hned na úvod se od Zlína očekává výhra nad Opavou, se kterou si letos dvakrát bez problémů poradil. Dnešní domácí by si navíc v případě dnešní výhry dost ulehčili souboj o udržení, takže se můžeme těšit na souboj o každý kousek hřiště!

Poslední tři utkání
Slavia vs. Zlín – 1:0
Plzeň vs. Slavia – 3:0
Zlín vs. Příbram – 1:0
 
Zdravím všechny fandy české kopané! Minulou neděli se konečně zakončila základní část FORTUNA:LIGY, nyní tedy přichází nadstavba, která bude dvakrát tak důležitá. Hned na úvod skupiny o záchranu tak budeme moci sledovat veledůležitý souboj mezi Zlínem a Opavou. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.