konec Bohemians Praha 1905 – FK Mladá Boleslav
0:0
(0:0)
Komentuje: Martin Augustin
 
Statistiky zápasu:

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 8:7.
 
Ďolíček vidí další bezgólovou remízu, což je zde letos hodně častý výsledek. Zatímco v první půli a na začátku druhé byli mírně lepším týmem hosté, tak zhruba od 60. minuty převzali iniciativu fotbalisté Bohemians, kteří měli místy velký tlak. Z něj pramenilo i spoustu rohů a nadějné příležitosti, které však zelenobílí nedokázali proměnit. I proto se tak oba týmy rozcházejí smírně.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Po Dostálově centru se míč pohyboval na malém vápně, kde o něj bojovali tři domácí hráči s obránci soupeře. Jeden z nich se nakonec k zakončení dostal, ale nasměroval ho do rukavic Šedy! Ďolíček si jen hlasitě povzdychl.
 
90+1
Júsuf Hilál si před šestnáctkou rovnal míč na střelu. Prostor k ní ale nenašel.
 
90+1
Rozhodčí nastaví tři minuty.
 
89
Paixao je ještě doošetřován v zámezí. Hra pokračuje.
 
88
Vodháněl se po střele nepříjemně střetl s Paixaem da Silvou. Zatímco domácí hráč to rozchodil, tak brazilský fotbalista je v péči lékařů.
 
87
Po rohu se míč odrazil právě k Janovi Vodhánělovi, který číhal na pravém rohu šestnáctky. Jeho volej prolétl nad břevnem!
 
87
Vodháněl se hned zapojil do hry, když poslal míč doleva na Barteka. Jeho přízemní centr byl sražen na roh.
 
86
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Jan Vodháněl.
 
86
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Marek Matějovský, přichází Petr Mareš.
 
84
Další dobrý centr Vaníčka z pravé strany. Nabíhající Hůlka byl ale ustrážen defenzivou modrobílých.
 
83
Nyní posílal míč do šestnáctky Ljovin. Jeho centr odhlavičkoval do bezpečí Klíma.
 
81
Hosté se opět ubránili. Klokani se v průběhu druhé půle hodně zlepšili, jsou lepším týmem, ale ukazuje se, že koncovka je velkou slabinou svěřenců Martina Haška.
 
80
Opět tlak Bohemians. Ten rezultoval ve sraženou střelu, po níž bude Boleslav čelit dalšímu rohovému kopu.
 
79
Hosté roh odvrátili, ale vzápětí přišla další akce Bohemians. Vaníček zatáhl míč po pravé straně a centrem našel Daniela Krcha, který po rohu ještě zůstal na hrotu útoku. Jeho prudkou hlavičku zablokoval bránící hráč, který tak Šedovi hodně pomohl!
 
79
Tu rozehrával Dostál. Jeho prudký centr hosté odvracejí na roh.
 
78
Dostál rozběhl na pravé straně Reitera. Toho stáhl k zemi Marco Túlio, který dostává žlutou kartu. Domácí budou navíc zahrávat zajímavou standardku.
 
77
Dnešní utkání sleduje 4401 diváků.
 
76
Antonín Vaníček chtěl překvapit Šedu obloučkem od postranní čáry. Myšlenka dobrá, Šeda byl venku z brány, ale provedení bylo horší. Scházela přesnost.
 
75
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Abdalláh Júsuf Hilál.
 
75
Nakopnutý míč propadl hostující obranou a tak se za ním vydal rychlonohý Reiter. Šeda situaci výborně vyhodnotil, vyběhl mimo pokutové území a odkopem vše vyřešil.
 
74
Hůlka chtěl vysunout Dostála, ale adresoval mu přihrávku, kterou nemohl pravý krajní hráč Bohemky zachytit.
 
73
Po dalším rohu už klokani definitivně dostali míč do bezpečí.
 
72
Odražený míč napálil Matějovský. Střela byla tečována obranou a tak se bude kopat další roh.
 
72
Túlio získal pro hosty v souboji s Dostálem roh.
 
71
Vaníček nekopl roh vůbec špatně. Jeho prudký centr si ale našel jeden z obránců, který míč dostal do bezpečí.
 
70
Po zablokovaném centru Dostála uvidíme další roh Bohemians.
 
69
Domácí nápor pokračuje. Puškáč sklepl hlavou balón na Antonína Vaníčka, který se dostal k přízemní střele k bližší tyči. Ta ale neměla razanci na to, aby zaskočila Šedu.
 
68
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Wiesner, přichází Ewerton Paixao da Silva.
 
67
Domácí fotbalisté v posledních minutách hodně ožili. S nimi i publikum.
 
66
Tohle je drtivý tlak Bohemky! Viděli jsme sérii rohů i šance! Tu největší měl Antonín Vaníček, jehož vychytal Šeda.
 
64
Tentokrát se po rohu odrazil balón na levý roh šestnáctky, kde byl David Bartek! Ten se protlačil až před Šedu a ještě se snažil najít Davida Puškáče. Hosté s velkými problémy dostali míč na další roh!
 
63
Balón se po rohu odrazil ke Kamilovi Vackovi, který střílel z takového poloskluzu. Míč skončil nad, ale byl tečován. Další roh pro Bohemku...
 
62
Centr Martina Dostála hosté srazili do zámezí. Domácí budou zahrávat roh.
 
61
Druhým ožluceným hráčem Bohemians se stává Antonín Vaníček. Ten je potrestán za to, že bránil Matějovskému v rozehrávce přímého kopu.
 
60
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Josef Jindřišek, přichází Kamil Vacek.
 
58
Hosté střídají. Odchází Pavel Bucha, kterého nahrazuje Dominik Mašek, jenž byl ještě na podzim hráčem Bohemians. Maška vítá na trávníku potlesk.
 
58
Za faul v hlavičkovém souboji je potrestán žlutou kartou domácí Lukáš Pokorný.
 
58
Zajímavý závar před bránou Mladé Boelslavi. Míč ale nad hlavami hráčů vyboxoval brankář Šeda.
 
57
Nepříliš jistý obranný zákrok předvedl Túlio. Domácí budou díky tomu vhazovat.
 
56
Žlutou kartu dostává Alexej Tatajev (FK Mladá Boleslav).
 
55
Hosté jsou ve druhé půli lepším týmem. Na levé straně pokutového území se dostal k míči Tomáš Wiesner, který si ho navedl na pravačku a vystřelil. Naštěstí pro domácí bránu netrefil.
 
54
David Puškáč se ocitl na zemi, ale odpískání faulu se nedočkal. U míče opět hosté.
 
53
Teď už domácím příznivcům zatrnulo. Kousek za šestnáctkou se dostal k odraženému míči Marek Matějovský, který ho napálil tak metr vedle levé tyče!
 
53
Do zakončení se boleslavští fotbalisté nedostali, míč má brankář Bohemians Fryšták.
 
52
Hosté se usadili na útočné polovině a obklíčili prostor u šestnáctky Bohemians. Uvidíme, zda něco vymyslí.
 
50
Puškáč rozehrál míč doleva, kde byl Antonín Vaníček. Ten si ho navedl na pravačku a zkusil zakončit. Bránu netrefil, ale alespoň roztleskal domácí fanoušky, kteří chtějí vidět u svého týmu více střelby a zakončení.
 
48
Hosté se elegantně vymanili z presinku Bohemians. O chvíli později však vybojoval míč ve středu hřiště Vladislav Ljovin.
 
47
Centr z pravé strany prolétl nad hlavou nabíhajícího Tatajeva. Toho tak o sekundu později zalehl bránící hráč, ovšem penaltu si hosté nevymodlili.
 
46
Začal druhý poločas.
 
První poločas zápasu mezi Bohemkou a Mladou Boleslaví gól nenabídl. Zatímco domácí si žádnou příležitost nevytvořili, tak tým z města automobilů přeci jen dvakrát zahrozil. V první situaci neprostřelil Fryštáka Bucha a dorážka Tatajeva skončila nad. V závěru poločasu pak neuspěl tváří v tvář brankáři klokanů Přikryl.
 
45
První poločas skončil.
 
45+1
Domácí také ještě předvedli zajímavou akci. Reiter zatáhl míč na pravém křídle a zpětnou přihrávkou hledal Davida Puškáče. Toho včas pokryl jeden z bránících fotbalistů.
 
45+1
Přeci jen mohl přijít gól! Matějovský vysunul kolmou přihrávkou Tomáše Přikryla, který se ocitl sám před Fryštákem. Ten včas vyběhl a nenechal se prostřelit... Rozhodčí Lerch přidá ke 45 minutám obligátní minutku navíc.
 
45
První poločas spěje ke svému konci. Vypadá to, že gól nepadne.
 
45
Vaníček neudržel míč na hřišti, dostal se s ním za postranní čáru. Vhazují hosté.
 
43
Domácí teď přitlačili soupeře. V prvním případě se ale míč v šestnáctce neodrazil k hráčům Bohemians a centr Hůlky zase zpacifikovala obrana.
 
43
Tatajev bude v pořádku. U lajny už čeká na pokyn k návratu do hry.
 
42
Na zemi zůstává ležet hostující Alexej Tatajev. Na trávník už míří zdravotníci.
 
41
Prostor se ve středu hřiště otevřel před Markem Matějovským. Zkušený hostující záložník se nerozpakoval a zkusil to tak z 25 metrů. Zamířil ovšem nad.
 
40
Na pravé straně měl dost prostoru Martin Dostál. Ten i odcentroval, ovšem Ljovin se na zadní tyči k míči nedostal a po následných hlavičkových soubojích se balónu zmocnil Šeda.
 
39
Domácí reklamovali ruku Buchy. Rozhodčí ale nechává hru pokračovat.
 
38
Přihrávka Túlia nebyla přesná, míč zachytil domácí kapitán Josef Jindříšek. Ani klokani ale nezůstali na balónu dlouho.
 
36
Před pár minutami jsem psal, že fotbalisté Bohemians začínají mít více ze hry. Trvalý jev to ale nebyl. Teď se hraje převážně ve středu hřiště.
 
34
Přihrávka za obranu byla adresována Puškáčovi. Ten měl ale k míči příliš daleko.
 
33
První velká šance zápasu! Pavel Bucha se na pravé straně šestnáctky elegantní kličkou zbavil obránce a prudkou střelou na zadní tyč protáhl Fryštáka, který míč vyrazil. Odražený balón si na hranici šestnáctky našel Alexej Tatajev, který ho poslal nad břevno!
 
31
Hráči Bohemians zakombinovali na levé straně, odkud posílal Bartek do šestnáctky přízemní centr. Ten ale našel jen obránce Klímu.
 
30
Fotbalisté Bohemians začínají mít více ze hry. To se fanouškům samozřejmě líbí.
 
28
Oblouček Jindříška hledal Davida Puškáče, který si zaběhl za obranu Mladé Boleslavi. U míče byl však dříve Šeda, který situaci dobře vyhodnotil!
 
27
Jeden z domácích hráčů se pokusil vystřelit ze střední vzdálenosti. Střela však byla ztlumena Puškáčem a míč končí u Šedy.
 
26
Žlutou kartu dostává hostující kapitán Marek Matějovský. Ten pak s rozhodčím ještě diskutoval, ale tato konverzace už změnu rozhodnutí sudího Lercha asi přinést nemohla.
 
24
Na pravé straně spolupracovala hostující dvojice Matějovský – Fulnek. Druhý jmenovaný byl při snaze proniknout do pokutového území ubráněn za cenu rohu.
 
23
Vladislav Ljovin to měl před šestnáctkou slušně srovnané na střelu. Místo ní ale ještě zkoušel kličkovat a o míč přišel. Domácí fanoušci nesměle pískají, s takovým řešením situace nebyli spokojeni.
 
21
Marek Matějovský zvolil přenesení hry na levou stranu na Túlia. Ten poslal do pokutového území centr, ke kterému měli jeho spoluhráči hodně daleko. Zelenobílí se tak v klidu ubránili.
 
21
Reiter se nacházel v ofsajdu. Míč uvede do hry Jan Šeda.
 
19
Z přetlačované ve středu hřiště vyšli vítězně domácí. Jindříškova přihrávka však byla pro Puškáče příliš dlouhá a míč dolétl až k Šedovi.
 
18
Dalekonosná střela hostujícího Túlia se mezi tyče nevešla. Vykopává Fryšták.
 
16
Rudolf Reiter napadal bránícího Jugase, který míč raději zakopl na tribunu. Rozehrávat však bude Boleslav, domácím byl máván ofsajd.
 
15
Po něm se domácí ubránili a odkopli míč až na polovinu soupeře.
 
14
Marek Matějovský ukázal svůj cit pro hru a přesnou přihrávkou vysunul Tomáše Přikryla. Ten byl ale křižován obráncem a tak musel ještě přihrávat. Domácí srazili balón na roh.
 
14
Klokani se pomalu osmělují a stále častěji se dostávají na svou útočnou polovinu.
 
12
Zahrozili Pražané. Centr Bartka z levé strany našel hlavu nabíhajícího Davida Puškáče. Domácí útočník ale zamířil jen do středu brány, kde byl Šeda.
 
10
Hosté předvedli zajímavou kombinaci. Míč putoval na pravé křídlo, odkud ho Fulnek z první centroval do šestnáctky. Nabíhající Přikryl před bránou nedosáhl.
 
9
Ve středu hřiště získal míč Ljovin, který ho posunul Jindříškovi. Domácí kapitán přenesl hru na levé křídlo, kde byl Bartek. Bohužel pro domácí už nadějně vyhlížející akce neměla další kloudné pokračování.
 
8
Jeden z hostujících obránců posílal dlouhý pas na rozběhnutého Přikryla. Před ním míč tečoval Krch a útočník Boleslavi tak nemohl balón dostihnout.
 
7
Po souboji u lajny skončil míč až v sektoru hostujících příznivců. Vhazují fotbalisté Bohemians.
 
7
Kombinaci mezi Přikrylem a Fulnekem zastavila levá strana domácí obrany. Klokani mohou vyvézt míč dopředu.
 
5
Na Dostálův centr z pravé strany si nabíhal David Bartek, který zavíral zadní tyč. Míč si ale stáhl ze vzduchu brankář Šeda.
 
4
Domácí se ubránili a vyrazili dopředu. Jejich protiakci zastavil ofsajd Davida Puškáče.
 
3
Wiesnerův nákop hledal Tomáše Přikryla. Defenziva Bohemky míč odehrála na roh.
 
2
Hosté jsou zatím častěji v ofenzivě. Nyní ale neudrželi míč na hřišti a Bohemka tak bude vhazovat.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Vyhlášeni jsou také nejlepší hráči Bohemians za březen napříč všemi kategoriemi. Za A-tým byl vyhlášen čerstvý reprezentant do 21 let Antonín Vaníček.
 
Před začátkem utkání domácí klub oceňuje svou legendu – bývalého brankáře a trenéra Vladimíra Borovičku.
 
V zimní přestávce zamířil z Bohemky do Mladé Boleslavi Dominik Mašek, který začne zápas na lavičce. Opačným směrem pak přestoupil stoper Lukáš Hůlka, který nastoupí v základní sestavě klokanů.
 
Úvodní sestavy:

Bohemians Praha 1905: Fryšták – Hůlka, Krch, Pokorný – M. Dostál, Jindřišek (C), Ljovin, Bartek – Reiter, Puškáč, Vaníček.
Náhradníci: Valeš – Júsuf Hilál, Vodháněl, Vondra, Vacek, Bederka, Koubek.

FK Mladá Boleslav: Šeda – Fulnek, Jakub Klíma, Jugas, Túlio – Bucha, Hubínek, Matějovský (C), Tatajev, Wiesner – Přikryl.
Náhradníci: Stejskal – Mašek, Mareš, Paixao da Silva, Tvaroh, Křapka, Provazník.

Rozhodčí: Lerch – Pospíšil, Vitner.
 
Vzájemné utkání v podzimní části sezóny skončilo výhrou Mladé Boleslavi v poměru 3:0. Klokani tak mají svému soupeři co vracet.
 
Bohemians Praha 1905 (14. místo, 6 – 8 – 12, skóre 25:35, 26 bodů)
Fotbalisté Bohemians neprožívají moc dobrou sezónu. V tabulce jim patří až čtrnácté místo, které by znamenalo baráž proti týmu z F:NL a už je v podstatě jasné, že po skončení základní části si zahrají skupinu o udržení. Poslední zápasy přesto mohou dávat fanouškům klokanů trochu optimismu. Mužstvu se začalo dařit venku, kde dvakrát v řadě vyhrálo a naposledy padlo až po velkém boji 2:3 v Plzni.

Na Viktorce Bohemka dokázala srovnat dvougólové manko a poté měla velkou šanci na obrat. Ljovin však nedokázal skórovat do téměř prázdné brány a duel poté rozhodli domácí. V týdnu pak Bohemians konečně zabrala i doma. V MOL Cupu přehrála 1:0 Olomouc a poprvé v klubové historii se v Ďolíčku slavil postup do pohárového semifinále. V něm se zelenobílí utkají s ostravským Baníkem.

Posledních 5 zápasů Bohemians:
Bohemians – Slavia 0:3
Karviná – Bohemians 0:3
Bohemians – Opava 0:0
Plzeň – Bohemians 3:2
Bohemians – Olomouc 1:0 (MOL Cup)
 
FK Mladá Boleslav (6. místo, 10 – 7 – 9, skóre 46:40, 37 bodů)
Fotbalisté Mladé Boleslavi bojují o to, aby si po základní části zahráli skupinu o titul. Ve vyrovnaném středu tabulky sice nemají nic jistého, vždyť od desáté Olomouce je dělí jen tři body, ovšem aktuální forma hraje v jejich prospěch. Sedmkrát v řadě už totiž neprohráli (bilance 4 – 3 – 0). Naposledy Bolka potěšila své fanoušky domácí výhrou 2:1 nad Spartou, kterou mužstvu trefil zkušený záložník Marek Matějovský. Kouč Weber (v minulosti působil i v Bohemce) se bude muset v Ďolíčku vypořádat s několika absencemi. Karetní tresty do hry nepustí Tomáše Hájka, Laca Takácze a především nejlepšího ligového střelce Nikolaje Komličenka.

Posledních 5 zápasů Mladé Boleslavi:
Ml. Boleslav – Jablonec 1:0
Slovácko – Boleslav 1:1
Ml. Boleslav – Příbram 2:0
Ostrava – Ml. Boleslav 1:1
Ml. Boleslav – Sparta 2:1
 
Vítám tu všechny fotbalové fanynky a fanoušky! Vršovický Ďolíček bude v neděli hostit utkání 27. kola FORTUNA:LIGY mezi pražskými Bohemians a Mladou Boleslaví. Zatímco čtrnáctí domácí nutně potřebují body v boji o záchranu, tak šestá Boleslav bojuje o postup do skupiny o Titul, kam se vměstná právě šest nejlepších mužstev soutěže po základní části.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.