konec AC Sparta Praha – SK Slavia Praha
2:1
(0:1)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
S konstatováním, že dramatické pražské derby vyhrála Sparta 2:1, se z Letné loučí Tomáš Kohlmann a u dalších fotbalových přenosů se těším na přečtenou.
 
STATISTIKY UTKÁNÍ:

Střely celkem: 15 – 6
Střely na bránu: 6 – 3
Zásahy brankářů: 2 – 4
Rohové kopy: 12 – 5
Žluté karty: 2 – 5
Červené karty: 0 – 0
 
Tříbodovým ziskem se sparťané udrželi na dostřel vedoucí Plzni, které se přiblížili na rozdíl dvou bodů, Západočeši ale disponují zítřejším utkáním s Brnem k dobru.

Naopak Slavia zůstává dvanáctá se sedmibodovým náskokem na sestupové pásmo.
 
Díky obratu završenému v samém závěru utkání tak stále ještě velmi zaplněná Letná může i deset minut po skončení zápasu slavit s domácími fotbalisty, ocenit podporu svých příznivců šli také smutní slávisté.
 
Nečekaně dramatické derby, které Sparta vyhrála 2:1 trefou Brabce až v samém závěru, se ještě dohrává důraznou výměnou názorů mezi několika fotbalisty obou celků po závěrečném hvizdu.

To už ale nezmění nic na faktu, že Sparta vítězí v 283. derby nad Slavií 2:1. Hosty poslal do vedení v úvodu zápasu Milan Škoda, po změně stran ale domácí výrazně ožili a jejich snahu korunovali svými trefami kapitán Lafata a mladý stoper Brabec, jenž vstřelil zatím nejdůležitější branku své nedlouhé kariéry v seniorské kopané.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
V samém závěru je ještě žlutou kartou potrestán Konaté za zákrok na útočné polovině.
 
90+2
Skákající fanoušci na Letné vyprovází ze hry potleskem Václava Kadlece, jenž uvolňuje místo právě Kováčovi.
 
90+1
Rozhodčí Královec ještě dává hostům tři nastavené minuty naděje.
 
90+1
U postranní čáry už je připraven ke vstupu do hry také Radoslav Kováč, sparťanský stoper.
 
90+1
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Levan Kenia, přichází Marek Červenka.
 
89
Sparta právě vstřelila branku!
Sparťané otáčí 283. derby pražských "S"! Dočkal centrem od rohového praporku posadil míč na hlavu Costy, jehož střelu prodloužil do sítě JAKUB BRABEC!
 
89
Opět v akci Škoda, tentokrát zkusil Štěcha překonat z otočky zády k brance, míč ale nasměroval jen vedle sparťanské svatyně.
 
88
A právě následný Hrubého centr mohl přinést nebezpečnou situaci před sparťanskou brankou, Škoda se ale u vzdálenější tyče nedokázal prosadit.
 
87
Žlutou kartu za zdržování hry vidí také Robert Hrubý.
 
87
Vácha v souboji s Hrubým podle výroku arbitra Královce zahrál rukou a bude se kopat proti domácím.
 
86
Rohový kop Sparty zahrával Krejčí, jeho centr ale byl příliš krátký a hosté bezpečně odvrátili míč daleko od vlastního pokutového území.
 
85
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Michal Švec, přichází Damien Boudjemaa.
 
85
Do Hrubého rány se obětavě položil Brabec a dokázal míč odrazit až za postranní čáru.
 
84
Krejčí si na levé straně pole v běhu výborně zpracoval dlouhý pas Kadlece, poté ale z úhlu střílel pouze za hostující branku.
 
83
Dočkal tentokrát pouze centroval a ani tato varianta nepřinesla ohrožení slávistické branky, naopak do rychlého brejku spěchal Škoda, ten se ale nedokázal na pravém křídle prosadit.
 
82
Kadlec nedokázal před pokutovým územím Slavie obelstít Latku, ovšem pouze kvůli zásahu rukou hostujícího kapitána a Sparta už potřetí dnes bude zahrávat standardní situaci z nějakých pětadvaceti metrů od hostující svatyně.
 
81
Žlutou kartou za zdržování hry je potrestán Martin Berkovec.
 
80
Dočkal přesným centrem od rohového praporku vyzval k zakončení Lafatu, jenž předskočil dva zadáky soupeře a následně hlavičkoval jen těsně vedle tyče hostující branky!
 
79
Na Dočkalův centr si naskočil Kadlec, jenž prodloužil míč před branku, kde Bílek stačil v poslední možnou chvíli ukopnout míč před Lafatou. Situaci ale odnesl nějakým šrámem brankář Berkovec, jenž musí být ošetřen.
 
78
Michala Švece postihly křeče a prodlevu v pokračování hry sparťanská část publika nesla pískotem, už se ale může hrát dále.
 
77
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Marek Matějovský, přichází Jakub Řezníček.
 
76
Ten sparťané rozehráli nakrátko a při následné snaze byl signalizován ofsajd Tiémoka Konatého, situace ale byla velmi hraniční.
 
76
Konaté si na pravém křídle posunul míč mezi dva hostující zadáky a byť jej na hrací ploše nedostihl, tak díky teči mohou domácí zahrávat rohový kop.
 
75
Tamás, obklíčen u postranní čáry trojicí sparťanů, dokázal vytěžit v těžké pozici maximum, odpískaný faul Váchy.
 
73
Krejčí vnikl do pokutového území hostů netradičně z pravého křídla, následnou ránu dokázal propasírovat mezi nohami Tamáse, na pozorného Berkovce ale nevyzrál.
 
72
Costa nedovoleně srazil Latku, ten se otočil k sudímu Královcovi a z pár centimetrů mu důrazně sdělil svůj názor na neodpískaný skluz Váchy, předcházející Costově zákroku o několik sekund.
 
71
Krejčí se při pokusu o centr od levé postranní čáry ukopl a místo před branku poslal balón téměř až do horního patra letenské Generali Areny za hostující brankou.
 
69
Žlutou kartou je napomenut Levan Kenia.
 
68
Derby s číslem 283 sleduje 18 665 fanoušků ve vyprodané Generali Areně a příznivci obou celků doprovází atraktivní souboj skvělou atmosférou.
 
67
Kadlec si potáhl míč k pokutovému území a po individuální akci pálil levačkou, jeho rána ale díky pohotové defenzivě Vršovických nedoputovala k Berkovcovi.
 
66
Sparta právě vstřelila branku!
Letná bouří radostí! Po takřka házenkářském obléhání pokutového území hostů Dočkal prudce vypálil, Berkovec míč pouze vyrazil, DAVID LAFATA předstihl Latku a sparťanský kapitán ve skluzu dopravil míč do odkryté svatyně!
 
64
Kadlec nebezpečně pálil zpoza pokutového území a Berkovec konečky prstů vytěsnil jeho projektil do tyče! Jednoznačně nejtěžší dosavadní zákrok slávistického brankáře, drží ale nadále čisté konto.
 
63
Konaté si při průniku kolem pokutového území sešívaných naložil příliš velké sousto a byť obešel několik protihráčů, nakonec ztroskotal.
 
62
Costa přesným centrem našel Lafatu, ten ale v záklonu nedokázal nasměrovat míč ke Kadlecovi a Latka rozehrál do pole.
 
61
Tradiční sběratel žlutých karet Aldo Baez přidává na své konto svoji jubilejní desátou v této sezóně, to když ve středu pole nedovoleně atakoval Váchu.
 
60
Svoji jedenáctku mění také hosté, Proška na závěrečnou půlhodinu střídá Martin Dostál.
 
59
Konaté z úhlu volil překvapivou střelu a jeho prudká rána nakonec nebezpečně proletěla jen těsně vedle vzdálenější tyče hostující branky.
 
58
Střídání domácích, ze hřiště bleskově odběhl Lukáš Mareček, nahrazuje jej Tiémoko Konaté.
 
57
Dočkal si v těsné blízkosti pokutového území zasekl míč kolem Baeze, následně levačkou přestřelil branku.
 
55
Hosté budou ve druhém poločase hrát především na brejky a hned toho prvního využil k samostatnému úniku Robert Hrubý, talentovaný středopolař se snažil obstřelit Štěcha, ten ale skvělým zákrokem vytěsnil míč těsně vedle své branky!
 
54
Sparťané se nastěhovali k pokutovému území a byť jejich kombinace vypadala dlouho velmi nadějně, tak Krejčí do pokutového území neprorazil.
 
52
Matějovský před pokutovým územím posunul míč na Váchu, jenž si všiml rozběhnutého Lafaty, ovšem svému kapitánovi adresoval velmi nepřesnou přihrávku, kterou stačil zachytit Bílek.
 
51
Mareček hledal za hostující obranou rozběhnutého Krejčího, ten ale byl přistižen v těsném postavení mimo hru.
 
50
Za dlouhým nákopem se po sparťanské polovině rozběhl Prošel, výrazně blíže ale měl k míči domácí brankář Štěch.
 
48
Dočkal směroval pas do pokutového území ke vzdálenější tyči na Krejčího, ten ale neměl šanci na balón dosáhnout a bude se kopat od hostující branky.
 
46
Druhou pětačtyřicetiminutovku rozehrály oba celky v zahajovacích sestavách. Dá se očekávat, že hlavní dění se bude konat před Martinem Berkovcem, jenž hájí branku umístěnou dále od Letenské pláně.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Hvizd sudího Královce, značící konec prvního poločasu, pak už doprovodilo podstatně hlasitější pískání sparťanských fanoušků.

K němu výraznou měrou přispěl Milan Škoda, jenž ve čtvrté minutě proběhl s míčem po útočné polovině a své dlouhé sólo zakončil přesným zakončením, kterým poslal hosty do nečekaného vedení a protože sparťané sice měli územní převahu, ale vůbec se jim nedařila finální fáze, byli nakonec i v dalším průběhu prvního poločasu nebezpečnější hosté.

Před námi je ale ještě dalších pětačtyřicet minut fotbalového boje. Dějství druhé bude zahájeno zhruba ve 20:20 a jste k jeho sledování srdečně zváni.
 
45+3
První poločas skončil.
 
45+3
Matějovského kolmice pouze proletěla útočnou polovinou až za brankovou čáru u rohového praporku. Z protilehlé tribuny se ozývá mírný pískot, z kotle domácích fanoušků pak skandování "Bojujte za Spartu!".
 
45+2
Útočná snaha slávistů je ale ukončena nedovoleným počínáním Latky před branou, rozehrávat může Štěch.
 
45+2
Dvojice rohových kopů hostů, k tomu druhému musí grůzinský Kenia přeběhnout přes celou šíři hřiště.
 
45+1
Hlavní arbitr pražského derby Pavel Královec prodlužuje první poločas o tři nastavené minuty.
 
45
Prošek dostal plno volného prostoru na pravém křídle, posléze nabídl míč před pokutové území Škodovi, slávistický útočník ale byl proti obrovské početní přesile příliš osamocen a nedokázal vystřelit, ani udržet míč.
 
43
Před pokutovým územím Slavie byl Kadlec pozdě v souboji s Latkou, kterého ostrým skluzem sestřelil a byť tento střet odnesli šrámem oba fotbalisté, tak žlutou kartou bude potrestán právě domácí útočník.
 
42
Oranžové kopačky Matějovského hledaly před branku nabíhajícího Kadlece, míč ale snadno ze vzduchu stáhl Berkovec.
 
41
Costův sražený centr před branku doputoval k brankáři Berkovcovi, jenž příliš dlouhým výkopem spíše pouze odevzdal míč zpět soupeři.
 
40
Mareček místo centru vzduchem volil přízemní pas do pokutového území, což se z domácího pohledu ukázalo jako dobrá varianta, neboť Kadlec připravil míč k Dočkalově levačce, reprezentační středopolař ale pálil nad slávistickou branku.
 
38
Po rohovém kopu Dočkala vznikl obrovský závar několik decimetrů před brankou Berkovce, domácím se ale i přes veškerou snahu nepodařilo nasměrovat míč do odkryté svatyně!
 
37
Útočná snaha fotbalistů v rudém ale trvá a budou zahrávat rohový kop také z opačné strany. To ale až po ošetření Kenii, jenž zůstal ve středu pole ležet na trávníku.
 
36
Sparťané se nastěhovali k soupeřově brance, ani čtvrtý rohový kop ale nevyužili k vůbec nějakému zakončení, natož ohrožení Berkovce.
 
36
I na tak výborně připraveném trávníku, jaký je dnes na Letné, se Prošek při pokusu o centr ukopl a balón mu uskočil za brankovou čáru.
 
34
Série obrovských šancí hostů! Do pokutového území nebezpečně vnikl Piták, následně ale Škoda ani Prošek nepropálili bránící sparťanské fotbalisty!
 
33
Po dlouhém výkopu Berkovce si Škoda zády k brance zpracoval míč a z otočky napřáhl k povedené pumelici, která se za zády marně plachtícího Štěcha odrazila od břevna domácí branky!
 
32
Zatímco příznivci sešívaných rozehráli ve svém sektoru pyrotechnické představení, tak rozběhnutý Prošek po úprku podél pravé postranní čáry nacentroval pouze do pozorného Štěcha.
 
31
Nakonec střílel Dočkal a byť přízemní ranou prostřelil zeď, tak jeho ránu tečoval Kadlec daleko vedle slavistické branky.
 
30
U míče tentokrát trojice Krejčí, Dočkal a Vácha.
 
29
Kadlec byl zatažen za dres Baezem v blízkosti pokutového území a Spartě se nabízí možnost další velmi zajímavého přímého volného kopu.
 
28
Krejčí hledal rozběhnutého Kadlece kolmicí do pokutového území, ta ale byla nepřesná a míče se snadno zmocnil Martin Berkovec, brankář červenobílých.
 
27
Sparťané ale nejsou zatím (nejen) ze standardních situací nijak nebezpeční, hosté si snadno poradili i s dalším rohovým kopem Dočkala.
 
26
Po závaru před slávistickou brankou střílel Matějovský a Bílek jeho ránu nadrazil nad branku vysokým obloukem.
 
25
Na přetažený centr si u vzdálenější tyče naskočil Škoda, střelec úvodní branky zápasu ale tentokrát nedokázal nasměrovat svůj hlavičkový pokus mezi tři tyče.
 
24
V souboji dvou šestek Tamás vybojoval na Váchovi rohový kop přímo u hostujícího kotle, což fanoušci z Vršovic kvitují s povděkem.
 
24
Z dvaceti metrů se nebezpečně opřel do míče Dočkal a byť jeho rána nepostrádala razanci, tak mířila do samého středu branky a Berkovec dokázal ukrýt balón před fotbalisty v rudém lačnícími po dorážce.
 
23
Krejčí už je zpět na trávníku a v útočné akci byl přibrzděn Švecem, míč se odrazil za postranní čáru.
 
22
Matějovský nákopem do pokutového území našel hlavu Costy, ten už ale nedokázal prodloužit míč na nabíhající Kadlece s Lafatou.
 
21
Za doprovodu fyzioterapeutů už Krejčí zamířil za postranní čáru a ve hře se může pokračovat. Slávisté sportovně vrátili míč soupeři.
 
20
Po ostrém střetu ve středu pole se jen těžce zvedá z trávníku otřesený Krejčí.
 
19
Z připravené trojice Krejčí – Lafata – Vácha nakonec střílel poslední jmenovaný, trefil ale pouze zeď fotbalistů v sešívaném. Sparťanský středopolař tak nedokázal navázat na svoji trefu ze září 2013, kdy v Edenu skóroval z podobné pozice.
 
18
Kadlec si vynutil faul v nebezpečné blízkosti pokutového území Slavie a domácím se nabízí zajímavá šance standardní situace z nebezpečné palebné pozice.
 
17
Dočkal si zahrál biliár s hostujícími fotbalisty, jeho centr se ale od Tamáse a posléze Baeze odrazil přímo k brankáři Berkovcovi.
 
16
Na levé straně pole z hostujícího pohledu se otevřelo obrovské množství prostoru před Tamásem, ten si narovnal míč na levačku, s nepříliš razantní střelou si ale Štěch poradil.
 
14
Dočkalův centr ale nenašel nikoho z fotbalistů v rudém a domácí posléze proshospodařili i možnost rohového kopu, když po nepříliš povedené přízemní rozehrávce byl Kadlec přistižen v postavená mimo hru.
 
13
Rychlý průnik Krejčího po levém křídle zastavil Latka pouze za cenu žluté karty a Sparta dostává příležitost standardní situace v podobě "zkráceného rohu".
 
12
Slávisté jsou nadále velmi nebezpeční, Keniův centr ale pouze proletěl pokutovým územím a neujal se ani pas Pitáka do pokutového území z opačné strany.
 
11
Maďarský zadák Slavie Tamás se sprintem rozběhl po útočné polovině a protože se před ním domácí defenziva zcela otevřela, mohl Tamás vniknout až do pokutového území, zakončit svůj průnik střeleckým pokusem už ale nedokázal.
 
10
Domácí ale zůstávají v náporu, Dočkalova rána byla nadražena nad hostující branku, z následného rohového kopu už žádné ohrožení pro Berkovce nepřišlo.
 
9
Sparťané poprvé uzamkli soka před jeho brankou, na Krejčího centr si ale marně naskakoval Mareček a Matějovskému poté vůbec nevyšel další pas do pokutového území.
 
7
Velmi početná skupina fanoušků v hostujícím kotli oslavila úvodní trefu vysvlečením do půl těla, k čemuž využívají i ideálního fotbalového počasí.
 
6
Slávisté se snaží využít obrovské psychické vzpruhy a po zákroku Matějovského na Keniu budou rozehrávat na útočné polovině.
 
4
Slavia právě vstřelila branku!
Autorem branky je MILAN ŠKODA.
Šokující úvod na Letné! MILAN ŠKODA ve středu pole převzal míč, u postranní čáry se vyhl skluzu Brabce, zcela osamocen pronikl do pokutového území, kde jej nedokázal zastavit ani Mario Holek a slávistický útočník zakončil své sólo přesnou ránou mezi Štěchovy nohy!
 
4
Domácí přenesli hru na pravé křídlo, tam se Kadlec nedokázal probít do pokutového území.
 
4
Costa podél levé postranní čáry pronikl s míčem na útočnou polovinu, poté zasekl a rozehrál Matějovskému.
 
3
Ten ale byl brzy ukončen ztrátou míče a protože na druhé straně Piták centroval až za branku Sparty, bude od své svatyně rozehrávat Štěch.
 
2
První nákop do pokutového území Sparty s jistotou zachytil Marek Štěch a také domácí se vydávají na první útočný výlet.
 
1
Úvodního výkopu se ujali hosté a zápas je rozehrán! Jak je neodmyslitelnou tradicí, sparťané hrají v rudém a hosté v červeno-bílé barevné kombinaci.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Za velkých ovací publika domácí kapitán David Lafata přebírá dres s číslem 150 a jeho jmenovkou. Lafata v minulém kole v Hradci Králové vstřelil svůj právě 150. gól v české nejvyšší soutěži. Hlasatel navíc připomenul jeho další osobní úspěch, když se nedávno stal Fotbalistou roku 2014.
 
Za tónů sparťanské klubové hymny přivedla trojice rozhodčích v čele s Pavlem Královcem dvaadvacet fotbalistů na jeviště velkého fotbalového divadla.
 
Na hrací plochu nastoupili desítky domácích vlajkonošů a předzápasový program se kvapem blíží k oficiálnímu nástupu hlavních aktérů dnešního zápasu.
 
Do zahajovacího výkopu zbývá deset minut a zatímco tribuny se velmi rychle zaplnily už téměř do posledního volného místa, tak fotbalisté již zamířili zpět do útrob stadiónu, čehož domácí pořadatelé využili k závěrečnému pokropení trávníku.
 
Sparta dnes představila novinku, když na celém stadiónu zpřístupnila fanouškům veřejnou wifi síť zdarma. Kapacita sítě svou velikostí nabízí přístup potencionálně všem divákům naráz v jeden moment. Stadion pokrývá 82 přístupových uzlů šířících wifi signál, což na sportovních stadiónech v rámci českého území je úplnou novinkou.
 
Jak už jsem zmiňoval, dnes nás čeká 283. derby dvou nejpopulárnějších týmů v republice a v těch dosavadních 282 duelech hovoří bilance ve prospěch Sparty. Šestatřicetinásobný ligový šampión zvítězil 131x, v 65 případech se oba týmy rozešly smírně a Slavia zvítězila v 86 zápasech. Celkové skóre pak je 512:417 ve prospěch letenského celku.

V rámci nejvyšší soutěže pak oba týmy odehrály 164 vzájemných soubojů s bilancí 81-35-48 (280:207). Nejlepšími střelci největšího pražského derby jsou Bican (Slavia) s 35 brankami, za Spartu vsítil nejvíce branek Ludl (19).
 
Zatímco v úvodu týdne v Praze ještě vydatně sněžilo, tak o víkendu už českou metropoli konečně navštívilo krásné jarní počasí a utkání se bude hrát za naprosto za jasné oblohy a téměř dvaceti stupňů na teploměru.
 
Slávisty na trávníku doplnili také připravující se sparťané a při pohledu na sektory fanoušků obou pražských rivalů je jistě, že utkání bude doprovázet skvělá atmosféra.
 
Čtyřicet minut před úvodním výkopem jsou "kotle" fanoušků obou týmů již zcela plné a na tradičně skvěle připravený pažit letenské arény se za hlubokého pískotu domácích příznivců vyběhli jako první rozcvičovat fotbalisté pražské Slavie.
 
Úvodní sestavy:

AC Sparta Praha: Štěch – Mareček, Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Dočkal, Vácha, Matějovský – V. Kadlec, Lafata (C), Krejčí.
Náhradníci: Miller – Chvátal, Řezníček, Schranz, Kováč, Konaté, Švejdík.

SK Slavia Praha: Berkovec – Švec, Bílek, Latka (C), Tamás – Baéz, Hrubý – Piták, Prošek, Kenia – Škoda.
Náhradníci: Rakovan – Fialka, Dostál, Boudjemaa, Dame, Červenka.

Rozhodčí: Královec – Wilczek, Nádvorník.
 
Krásný fotbalový večer z pražské Letné, kde v rámci 283. vzájemného derby Sparta přivítá Slavii, přeje všem fanynkám a fanouškům dobrého fotbalu Tomáš Kohlmann!

Ačkoliv stará pravda říká, že derby nemá favorita, tak dnes toto rčení určitě platit nebude. V pozici favorizovaného celku totiž do zápasu vstoupí domácí Sparta, která na svého rivala disponuje již šestadvacetibodovým náskokem.

AC SPARTA PRAHA

Sparťané se letos prezentují především skvělou defenzivou, když v dosavadních dvaadvaceti kolech inkasovali pouhých devět branek a v této obranné statistice jednoznačně kralují celé lize. Bodově ale přesto zaostávají za Plzní, která na jaře ještě neztratila ani bod a protože Sparta už ztratila v Ostravě (1:1) i Jablonci (0:0), ztrácí na Západočechy pět bodů a kýžený titul už ani zdaleka nemá ve svých rukách.

Domácí vstoupí do zápasu takřka kompletní, největší otazník visí nad Pavlem Kadeřábkem, jenž po měsíčním zranění už "zahodil" berle a začal se připravovat s týmem, ovšem ještě ve středu trenér Lavička dával své opoře padesátiprocentní šanci na účast v zápase.

Po dlouhém zranění už se do tréninkového procesu vrací i brankář Bičík, ovšem dá se předpokládat, že se mezi tyčemi objeví opět Marek Štěch, který podává velmi jisté výkony.

SK SLAVIA PRAHA

Fotbalisté z Vršovic rozehráli aktuální sezónu skvěle. Se čtyřmi výhrami se slávisté po pěti kolech usadili na samém čele ligového pelotonu, ovšem v pokračování závodu o českého šampióna už jim brzy začal docházet dech a momentálně se krčí až v hloubi druhé poloviny startovního pole, když s pětadvaceti body obývají dvanáctou pozici.

To také proto, že od zmíněného pátého kola Slavia zvítězila pouze dvakrát v sedmnácti zápasech! Aby se jí to povedlo dnes, muselo by se shromáždit jistě velké množství pro Slavii šťastných okolností, nicméně hrát se začne za stavu 0:0 a před zápasem rozhodně fotbalisté z Vršovic nemohou být odepisováni.

Trenéru Beránkovi navíc komplikuje situaci velké množství ztrát, neboť z nejrůznějších důvodů budou chybět Deli (vzájemná dohoda klubů), Vukadinovič (disciplinární trest) a kvůli zranění možná také Latka, Bílek a Zmrhal.

ROZHODČÍ

Tradičně vypjaté derby bude řídit bezpochyby nejlepší český arbitr, Pavel Královec. Osmatřicetiletý sudí už má letos za sebou pět zápasů Ligy mistrů včetně velmi vyhroceného osmifinálového souboje Leverkusenu s Atléticem Madrid, ve kterém rozdal devět žlutých a jednu červenou kartu. Naposledy Královec rozhodoval zápas kvalifikace o postup na evropský šampionát mezi Anglií a Litvou v londýnském Wembley.

Královcovi budou na čarách pomáhat Martin Wilczek a Ivo Nádvorník, čtvrtým do party pak bude Radek Příhoda.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.