konec SK Dynamo Č. Budějovice – FC Zbrojovka Brno
1:3
(0:1)
Komentuje: Pavel Kortus ml.
 
Dnešní zápas je u konce. Dynamo v něm podalo slabý výkon, proto prohrálo s Brnem 1:3. Hosté se dostali lacino do vedení v první půli, po změně stran svůj náskok ještě pojistili. V závěru už jen snížil Kladrubský. V záchranářských bojích je to pro Jihočechy velká ztráta. Naopak Brno se může radovat z cenných bodů. Ode mne je to pro dnešek vše, hezký zbytek večera.
 
90+2
Konec zápasu.
 
90
Nastavovat se budou dvě minuty.
 
89
Domácí vykřesali jiskřičku naděje, ale dva góly je hodně za nějaké tři minuty.
 
88
Dynamo právě vstřelilo branku!
Domácí se dočkali čestného úspěchu. Po Hanzlíkově rohu se hlavou trefil JIŘÍ KLADRUBSKÝ.
 
88
Ještě roh pro domácí.
 
86
Poslední změna v hostujícím dresu, Alois Hyčka vystřídal Jana Sýkoru.
 
85
Zápas už se pouze dohrává. Dynamo bude mít po prohře o čem přemýšlet.
 
82
Trošku už rezignovali i domácí fotbalisté. Brno drží míč a černobílí nemají síly na zvrat.
 
80
Tribuny se vylidnily. Už i domácí příznivci ví, že budou muset skousnou druhou vysokou jarní porážku.
 
78
Brno právě vstřelilo branku!
Je asi hotovo. Po další chybě v rozehrávce domácích se vydal do brejku Vávra, po jeho centru Křížek bravurně vychytal Keresteše, ale na dorážku JANA MALÍKA už byl krátký.
 
74
S nějakým nastavením chybí do konce zápasu necelých dvacet minut. Hosté pozorně brání a vůbec to nevypadá na náznak tlaku.
 
73
Jan Sýkora je při chuti. Teď se uvolnil před šestnáctkou, hodil si míč doleva, vypálil a protáhl Křížka. Ten předvedl solidní zákrok a udržel naděje svého týmu.
 
71
Jen několik desítek vteřin pobyl Stanislav Vávra na hřišti a hned má žlutou kartu. Rukama držel Kladrubského a dostává první dnešní žlutý trest.
 
70
Druhá změna hostů, nebezpečného Moukanzu nahradil Vávra.
 
68
Mohlo být definitivně rozhodnuto. Na Zavadilův ostrý roh si naskočil Pašek a hlavičkoval jen několik decimetrů vedle branky.
 
67
Po chybě Kladrubského v rozehrávce pálil Buchta, Kalod mu zblokoval jeho pokus na rohový kop.
 
66
Dynamu nejde nic. Zbrojovka brání v deseti lidech na vápně, s čímž si Jihočeši nevědí zatím rady.
 
64
Opět balon z kopačky Machovce na přední tyč, kde byla připravená obranná hradba červených dresů.
 
63
Pešek vybojoval pro svůj tým další rohový kop.
 
62
První změna v červeném dresu. Zápas skončil pro Lukáše Zoubeleho, jeho místo zaujal Jan Malík.
 
Na dnešní utkání bylo vydáno 2666 vstupenek.
 
61
Machovec mířil míč na první tyč, obrana hostí si poradila.
 
60
Druhá změna Dynama, Volešáka nahradil mladičký Jakub Pešek.
 
59
Varadiho centr zblokován na roh.
 
58
Domácí jsou často unáhlení a netrpělivý. Kladrubský centroval do vápna, kde z těžké pozice hlavičkoval Kalod do rukavic Melichárka.
 
56
Poprvé se ke slovu dostal na levé straně Machovec, ale jeho nízký balon znovu odvrátil první bránící hráč.
 
54
Další Kladrubského standardka končí na prvním bránícím hráči. To je dnešní velká bolest černobílých.
 
52
Brno právě vstřelilo branku!
To už vypadá s domácími hodně špatně. Po rychlé akci nacentroval do vápna Zavadil, Hanzlík míč odvrátil pouze k JAKUBU JUGASOVI, jenž propálil vše,co mu stálo v cestě. Sudí Paták nijak nedbal na fakt, že v moment branky leželi na hřišti hned tři zranění hráči.
 
51
Hanzlíkův míč byl však opět nízký.
 
50
Jihočeši tlačí, ale nemohou se dostat přes obranný val Zbrojovky. Teď sklepával na vápně Kalod míč pro Volešáka, jehož střela byla sražena na roh.
 
48
První pořádná akce druhé půle patří domácím. Janotka nacentroval z pravé strany a hlavička Richarda Kaloda dopadla těsně nad branku Melichárka.
 
46
Dynamo o poločase vystřídalo, nevýrazného Linharta nahradil po zranění se vracející Jaroslav Machovec.
 
46
Začal druhý poločas.
 
První poločas je u konce. Dynamo prohrává 0:1, když se z ojedinělé šance prosadil po chybě domácích Sýkora. Jihočeši měli dvě zajímavé šance, ale jinak se herně trápí. Zbrojovka od úvodní branky hraje to, co potřebuje. Druhý poločas začne v 18:03.
 
45+1
První poločas skončil.
 
45+1
Odražený míč se na hranici vápna odrazil k Varadimu, který ale prováhal správný moment k zakončení a trefil jen obránce.
 
45
Hlavní sudí nastaví jednu minutu.
 
43
Zbrojovka se pochopitelně nikam netlačí. Hraje, co potřebuje. Dynamu se v předfinální fázi nedaří, Brno se soustředí na defenzivu.
 
41
Jihočeši variují se zakládáním útoku. Občas je to dlouhý míč na Kaloda, někdy zase kombinace po zemi. Dlouhodobě však zatím nefunguje ani jedna ze strategií.
 
39
Dynamo mohlo vyrovnat! Janotkův dobrý míč do vápna uhrál Kalod i v souboji s Melichárkem, balon se odrazil k Volešákovi, který z voleje netrefil odkrytou branku.
 
37
Moukanza vybídl ke střele Zavadila, ale hostující špílmachr napálil těžký míč šajtlí mimo branku.
 
36
Po Volešákově standardce následovala "hlavičkovaná" ve vápně Zbrojovky. Tu zvládli lépe hosté, kteří se tak ubránili.
 
35
Sýkorův míč odhlavičkoval Lengyel. Následně byl o balon obrán Benát a domácí musí začít znovu.
 
34
Moukanza vybojoval další roh pro svůj tým.
 
33
Domácímu bojovníkovi není zrovna do zpěvu, ale je to tvrdý chlapík a vrací se do hry.
 
32
Po jednom z tvrdých soubojů zůstává na trávníku ležet Richard Kalod a už jsou u něj domácí lékaři.
 
30
Domácí ztratili míč ve středu hřiště a Jihomoravané šli znovu do rychlého kontru. Ten však pokazil Zoubele nepovedeným centrem, který sice skončil na břevnu, ale domácí gólman míč hlídal.
 
28
Varadi posílal zprava další nabídku do šestnáctky, kde byl však Kalod dobře bráněn. Následně se k odraženému míči dostal Benát, ale na střelu levačkou si netroufl.
 
26
Po dobré práci Benáta se domácí dostávali do brejku, Kalodův centr z pravé strany však adresáta nenašel.
 
25
Domácí trenéři na nepříznivý vývoj reagují tím, že poslali na rozcvičku trio Machovec, Pešek, Funda.
 
23
Poslední minuty patří jednoznačně Zbrojovce. Teď byl pětadvacet metrů od branky volný Moukanza, tak vystřelil. Křížek ale s jeho slabou střelou problémy mít nemohl.
 
21
Sýkora měl na noze druhý gól! Moukanza ve vápně obehrál dva obránce, poslal míč podélně před branku, kde Sýkora tísněn Lengyelem vystřelil těsně vedle. Z následného rohu nebylo nic.
 
19
Volešák chytrým obloučkem za obranu hledal Kaloda, který svedl souboj se Schusterem i Melichárkem, k míči se ale pořádně nedostal.
 
18
Na druhé straně kopal trestný kop Volešák, na bližší tyči se k míči dral Varadi, ale k hlavičce se nedostal.
 
16
V ochozech to jenom zahučelo. Křížek si pro Zavadilův centr na malé vápno nedošel, a tak mohl hlavičkovat Pašek. V tísni však zamířil nepřesně.
 
15
Moukanza se uvolnil na pravé straně, jeho následný centr odvrátil na roh Novák.
 
14
Zbrojovka se hnala za další gólovou trefou, ale Zoubele si při zpracování pomohl rukou a rozehrávat bude Křížek.
 
12
Brno právě vstřelilo branku!
Domácí věnovali Brnu úvodní gól zápasu. Jugas dostal na hranici vápna hodně prostoru a černobílým dlouho trvalo, než někdo vystoupil proti němu. Hostující obránce nahrál nepřesně, jenže hráči Dynama se nedohodli, Linhart na poslední chvíli pouze přihrál JANU SÝKOROVI, jenž si balon připravil a levačkou trefil přesně k tyči.
 
11
Po pravé straně se dostal k centru rychlonohý Pašek, míč odvrátil do autu Kladrubský.
 
10
Jihočeši rozehrávali další standardku, Hanzlíkův centr propadl ve vápně k Linhartovi, který v těžké pozici branku o metr přestřelil.
 
8
Po Paškově centru do vápna trošku nejistě zasáhl Janotka a pro míč si šel brankář Křížek. Byl však faulován Buchtou, proto gól hostí pochopitelně platit nemůže.
 
7
Varadi se na první tyči neprosadil a naopak na druhé straně mohl z brejku zaútočit Moukanza. Rozhodl se ale počkat na spoluhráče a míč nakonec ztratil.
 
6
První roh pro černobílé.
 
5
Teď už musel hostující brankář Melichárek i zasahovat. Hanzlíkův dlouhý aut zpracoval Kalod, pod sebou našel Volešáka, jenž z voleje prozkoušel skákavou střelou pozornost gólmana Zbrojovky.
 
3
První vážnější situace. Kalod na levé straně udržel míč pro Volešáka, na jehož centr do vápna si naskočil Benát a hlavou mířil z dobré pozice jen těsně vedle.
 
2
Oba týmy začaly hodně opatrně. Dvakrát musel zasáhnout na levé straně domácí obrany Hanzlík, v obou případech si poradil.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Rozhodčí Paták přivádí oba celky na hrací plochu, Dynamo v tradičních černobílých dresech, hosté v červenobílé kombinaci.
 
Hezké pozdní odpoledne ze Střeleckého ostrova, kde pomalu končí rozcvička obou celků. Dynamo nastupuje ve stejné sestavě jako v Plzni, pouze distancovaného Škodu nahradil Volešák. V sestavě Zbrojovky nechybí špílmachr Zavadil.
 
Úvodní sestavy:

SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Janotka, Lengyel, Novák, Hanzlík – Volešák, Kladrubský (C), Benát – Varadi, Kalod, Linhart.
Náhradníci: Fryšták – Funda, Dvořák, Machovec, Podstavek, Chrien, Pešek.

FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Jugas, Schuster, Košťál, Keresteš – Pašek, Zavadil (C), Zoubele, Buchta, Sýkora – Moukanza.
Náhradníci: Hladký – Buchta, Hyčka, Slančík, Vávra, Klán, Malík.

Rozhodčí: M. Paták – Jiřík, Pilný.
 
Jako hlavní sudí ho odřídí Michal Paták, na čarách mu budou asistovat pánové Jiřík a Pilný.
 
Českobudějovické Dynamo nevstoupilo do jarní části nejvyšší soutěže vůbec dobře. V plzeňské Doosan Areně schytalo od domácí Viktorie debakl 6:0. Jediným návratem je snad jen návrat po zranění do sestavy mladíků Hály, Fundy a Nováka. Pro důležitý sobotní duel by již měl být k dispozici uzdravený Jakub Pešek. Kvůli čtyřem žlutým kartám bude naopak mimo hru Michal Škoda.
 
FC Zbrojovka Brno se po sedmnácti kolech SYNOT ligy krčí na čtrnáctém místě tabulky pouhý bod od sestupu. I v součtu s podzimem Jihomoravané z posledních devíti zápasů vyhráli jediný, jednou remizovali, zbytek zápasů prohráli. Ani příprava nevyšla svěřencům trenéra Václava Kotala ideálně a povedený nebyl ani vstup Zbrojovky do jara, když doma na úvod prohrála s Duklou 0:1. Brno si při tom dalo smělý cíl rozhodnout o záchraně už v prvních šesti jarních kolech. Podzimní měření sil v jihomoravské metropoli skončilo 2:2.
 
Vítejte při sledování online přenosu z utkání 18. kola SYNOT ligy, ve kterém se v důležitém záchranářském duelu utká českobudějovické Dynamo a brněnská Zbrojovka. Duel začíná v sobotu v 17 hodin na Střeleckém ostrově.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.