konec SK Sigma Olomouc – Bohemians Praha 1905
2:1
(0:0)
Komentuje: Miroslav Fantal
 
Hostům to ale nevyšlo, ihned po rozehrávce byl odpískán konec.
 
Konec zápasu.
 
90+1
Bohemians právě vstřelili branku!
Tak ještě je tu drama! V nastaveném čase se prohnal olomouckou obranou JAKUB HORA, který obešel gólmana soupeře a zakončil do prázdné.
 
90
Lietava si připravil míč na střelu a z osmnácti metrů nechal vyniknout Zlámala, který uspěl.
 
90
Konec zápasu se blíží, nastavovat se budou dvě minuty.
 
89
Po nepřesné střele Rady dochází k třetímu střídání domácích. Ze hřiště odchází Depetris, několik minut do statistik si zapíše Rolinc.
 
89
Hosté mají stále míč na svých kopačkách, jsou ale daleko od branky Zlámala.
 
88
Všichni domácí hráči jsou na vlastní polovině, domácí se už jen brání.
 
87
Po Škerleho odkopu do země nikoho se hosté přiřítili s další akcí. Budínského centr obrana domácích zajistila.
 
86
Na polovině hřiště zůstal ležet Navrátil a z trávníku se příliš rychle na nohy nestaví. Sigma nemusí spěchat.
 
85
Z pětadvacet metrů vystřelil Houska, vůbec ale neměl seřízené mířidla, míč šel hodně mimo.
 
84
Jindřišek se dostal k zakončení, mířil ale jen do připraveného Zlámala. Následně byla hra chvíli přerušena, neboť jeden z domácích hráčů zůstal ležet na trávníku.
 
83
Budínský vybojoval rohový kop, hostům už nezbývá moc času.
 
82
Hosté střídají, místo Kaliny nastoupí Kuklys.
 
82
Přestože domácí vedou o dvě branky, k úplně defenzivě by se stahovat nemuseli. Hanáci nyní jen brání dvoubrankové vedení, dopředu se neženou.
 
81
Lietava se dostal za obranu soupeře, byl však ve velkém úhlu, a tak přízemním centrem vybízel spoluhráče. Nikdo v domácí šestnáctce míč nezasáhl.
 
80
Javůrek si v souboji o míč s Budínským počínal dobře a nechal jej dojít až do autu. Vhazovat bude samozřejmě Sigma.
 
79
Trenér Psotka stahuje ze hřiště Schulmeistera, místo něhož si zahraje Šindelář.
 
79
Nic zajímavého v posledních minutách na hřišti není k vidění. Olomoučtí fotbalisté se snaží o pozornou obranu, a to se jim také daří.
 
76
Rada byl osamocený a hlavičkoval, jenže přímo jen do jednoho z domácích obránců, který míč odvrátil. I kdyby se ale hosté prosadili, nebylo by jim to nic platné, sudí odpískal faul.
 
75
Hora vybojoval rohový kop ve prospěch svého mužstva. Hosté jej také rychle rozehráli a vzápětí získali další.
 
74
Nejprve centroval do šestnáctky Zahradníček, na což obrana soupeře reagovala odkopem. Míč ale doputoval jen ke Schulmeisterovi, který vypálil z dálky těsně nad!
 
73
Ze střední vzdálenosti prověřil pozornost domácího brankáře Hora. Jeho rána byla ještě tečována, Zlámal ale byl připravený.
 
72
Fotbalisté Bohemians se budou jistě snažit o rychlou odpověď, na polovinu Sigmy se jim ale těžko dostává.
 
70
Hosté podruhé v zápase volí možnost vystřídat. Nerad odchází z hrací plochy, posledních dvacet minut si zahraje Budínský.
 
69
Olomouc právě vstřelila branku!
Dlouhý výkop gólmana Zlámala skončil na druhé polovině hřiště až u Varadiho, který centrem z pravé strany hledal Depetrise. Míč sice hlavičkou zasáhl DANIEL KRCH, ovšem takovým způsobem, že překonal Berkovce. Sigma vede už 2:0.
 
69
Až nyní se málem k centru dostal Hora. V souboji u rohového praporku chtěl míč odrazem od Dreksy dostat do zámezí, to mu ale nevyšlo.
 
68
U míče jsou fotbalisté klokanů, těžko se ale dostávají na polovinu soupeře.
 
67
Olomoučtí byli chvíli nastěhování před šestnáctkou svého soupeře, ale k ničemu vážnějšímu to nevedlo. Berkovec mohl zůstat v klidu, všechnu práci vyřešili jeho spoluhráči.
 
65
Domácí rozehrávali z pravého křídla z dobré pozice, ovšem Pospíšil to přehnal s razancí a míč skončil za brankou soupeře.
 
64
Už i hostující trenér reaguje na vývoj utkání. Pro Moravce zápas dnes skončil. zahraje si naopak Bartek.
 
63
Domácí zahrávali standardní situaci z pozice blízké rohu hřiště. Na centr do šestnáctky vyskočil nejvýše Berkovec, který poslal míč do bezpečí.
 
62
Domácí poprvé v utkání střídají. Místo Nepožitka si zahraje Navrátil.
 
61
Z rohového kopu sice hosté nezahrozili, až chvíli po něm. Nerad hlavičkoval ve vápně těsně vedle branky Sigmy.
 
60
Moravec odcentroval míč do vápna, domácí ale hostující příležitost zneškodnili hned v zárodku a míč poslali na roh.
 
59
Hraje se hlavně uprostřed hřiště, oba týmy se snaží něco vymyslet, ale nedaří se jim to.
 
57
Pospíšil byl u míče jako první, ovšem nesmyslně do něj vlétl Moravec, který od sudího inkasuje žlutou kartu.
 
56
Olomoučtí se snaží probojovat do další příležitosti, úspěšná je ale defenziva klokanů, která je příliš blízko ke své šestnáctce nepouští.
 
55
Rada přišlápl nohu Nepožitka, který se svíjel v bolestech na trávníku. Sudí odpískal faul hostujícího hráče.
 
54
Autor branky je evidentně při chuti. Pospíšil obdržel přihrávku do podobné pozice, tentokrát ale mířil na druhou stranu. Branku soupeře těsně minul.
 
53
Olomouc právě vstřelila branku!
Tak jsme se přeci jen dočkali branky. A ne ledajaké. MARTIN POSPÍŠIL si potáhl míč od autové čáry až před šestnáctku, odkud vyslal střelu nechytatelně k levé tyči. Berkovec se marně natahoval.
 
52
Hora se na levém křídle zbavil dotírajícího obránce Sigmy, zároveň si ale míč nepřesně předkopl do autu.
 
50
Hanáci vybojovali rohový kop. Prudký centr do šestnáctky soupeře sice někdo z domácích hlavou lízl, míč ale skončil mimo prostor branky.
 
49
Po souboji mezi Moravcem a Javůrkem skončil domácí hráč na trávníku. A jelikož v tom měl hostující záložník prsty, pískalo se proti brance Berkovce.
 
48
Hora zaběhl za domácí defenzivu na lobem svého spoluhráče. Tentokrát se nejednalo o postavení mimo hru, ovšem jako první byl u míče Zlámal.
 
47
Domácí předvedli zřejmě nacvičený signál, ovšem Javůrkova přízemní rána přes hradbu těl neprošla.
 
46
Houska si z hostujících obránců udělal kuželky, jeho zblokovaný pokus poté přistál na kopačce Depetrise, který pálil z dobré pozice, ale opět někdo z hostů míč tečoval jen na rohový kop.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Oba celky vybíhají na hrací plochu, vypadá to, že k žádným změnám nedošlo.
 
V prvních pětačtyřiceti minutách jsme svědky branky nebyli. Příliš možností k tomu ani nebylo, oba týmy si vypracovali po jedné větší příležitosti. Druhá půle začne zhruba v 18:04.
 
45+1
První poločas skončil.
 
45+1
Již se hraje první minuta nastavení, která by také podle slov hlasatele měla být jedinou. Míč mají na svých kopačkách hosté.
 
45
Olomoučtí získali míč na polovině hřiště. Jmenovitě to byl Depetris, který si mohl vybrat, komu ze spoluhráčů jej pošle. Místo toho ale domácí útočník vystřelil z hodně velké vzdálenosti a minul.
 
43
Varadi se probíjel obranou soupeře, v nejméně vhodnou chvíli ale podklouzl a z nadějné možnosti sešlo.
 
41
Houska vybojoval na vlastní polovině míč a ve sprintu se sním snažil přejít na hostující část hřiště. jelikož byl ale sám, musel se zastavit. A následně o míč přišel.
 
40
Hostující záložník musí pryč z hrací plochy, jeho tým bude hrát chvíli o deseti. Brzy se ale na hřiště vrátí.
 
39
Hora si narazil s Lietavou, jeho spoluhráč mu ale míč vrátil příliš složitě, takže Hora nedokázal zakončit. Chvíli poté tentýž hráč zůstal ležet na trávníku a musí k němu lékař.
 
37
Přetažený centr Varadiho z pravé strany nenašel nikoho v modrém dresu. Sigma se snaží, ale do střelecké pozice se nemůže dostat.
 
36
Po nedovoleném zákroku na Varadiho rozehrávali domácí. Zahradníček ale nabídnuté příležitosti vůbec nevyužil. Místo, aby míč směřoval do chumlu hráčů před brankou, nechal vyniknout Berkovce, který si neměl problémy s uklidněním situace.
 
35
Hora pronásledoval prudkou přihrávku přes obranu Sigmy, ale opět se vystavil do ofsajdu. Ještě že tak, alespoň tedy pro domácí, neboť Zlámal při výběhu ze své klece podklouzl.
 
34
Rada uviděl na levém křídle volného Kalinu a snažil se míč na něj protlačit. Naneštěstí ale v cestě míči stál jeden z obránců Sigmy, který zasáhl.
 
33
Nerad dostal míč ulicí do šestnáctky Sigmy, ale příliš si jej předkopl. Olomoučtí budou odkopávat od branky.
 
32
Další z řady ofsajdů vršovického celku. Míč rozehraje dopředu gólman Zlámal.
 
31
Lietava se probíjel mezi hordou domácích obránců, do zakončení se ale nedostal, neboť modrá přesila jej od míče bez faulu odstavila.
 
30
Lietava se řítil do domácí šestnáctky po boku jediného obránce, opět ale byl v pohotovosti praporek sudího na lajně. Hosté pokračovat nemohli.
 
29
Zahradníček odvrátil míč před Radou, který by tak měl příležitost k centru před Zlámala.
 
28
Krch se hnal za dlouhým nákopem z vlastní poloviny. Stopeři Sigmy pouze zvedli ruce, aby sudí na lajně odmával ofsajd. Naštěstí pro ně se tak i stalo, v opačném případě by hráč klokanů šel sám na branku.
 
27
Nepožitek měl na pravé straně dostatek času a prostoru k tomu, aby poslal pěkný centr do vápna soupeře. Jenže olomoucký mladík neuspěl, jeho nízká přihrávka do šestnáctky skončila na hlavě Brabce.
 
26
Hora se pokoušel dostat za Zahradníčka. Bohužel pro něj se mu to nepovedlo, domácí hráč si ale možná pomohl nedovoleným způsobem. Nicméně hra pokračuje bez přerušení.
 
25
Pospíšil vyzval Nepožitka ke dlouhému sprintu za míčem, domácí hráč ale byl příliš pomalý, aby zastavil míč na hrací ploše.
 
24
Olomoučtí fotbalisté přečkali nebezpečí a poslali míč daleko od své branky. Do hry se tak dostal i sám gólman Bohemians, který poslal své spoluhráče dlouhým pasem dopředu.
 
23
Pauschek dělá svým protihráčům velké problémy. Po jeho rychlém průniku domácí odvrátili míč na rohový kop.
 
21
Z dvaadvaceti metrů vypálil domácí Schulmeister, jeho střelecký pokus ale mířil přímo do míst, kde čekal připravený Berkovec.
 
20
Moravec se řítil proti Javůrkovi, ale obejít domácího obránce se mu nevydařilo. Následně chtěl míč posla do vápna Hora, ale domácí se ubránili.
 
19
Jindřišek napřáhl z velké vzdálenosti, ale rána mu vůbec nevyšla. Míč letěl hodně vysoko a branku Sigmy přeletěl.
 
18
Dreksa ostrým způsobem zajel pod nohy Hory, za nedovolené počínání si zblízka prohlédl žlutou kartu.
 
18
Domácí gólman mohl zůstat v klidu, hosté nic vážnějšího nevymysleli. Naopak se budou muset bránit domácímu nájezdu.
 
17
Hanáci ale o míč zase přišli, a dokonce se provinili nedovoleným způsobem proti pravidlům. Klokani budou rozehrávat na třiceti metrech od brány Sigmy.
 
16
Rozehrávka ale hostům příliš nevyšla, míč skončil v náruči Zlámala. Domácí mají šanci něco vymyslet.
 
15
Po nedovoleném zákroku na jednoho z hráčů v zeleno-bílém dresu budou hosté rozehrávat z poloviny hřiště.
 
14
Olomoučtí na pravé straně obrany dobře operují a hosty daleko napouští. Sigma ovšem pouze odkopává, pokračují tak Pražané.
 
13
Fotbalisté Bohemians jsou více na míči a snaží se projít přes obranu soupeře do pozice ke střelbě. Defenziva Sigmy je ale nepouští.
 
12
Poprvé zahrozili také klokani. Pauschek poslal do šestnáctky Sigmy prudký přízemní centr, který si málem za záda svého gólmana srazil Škerle. Zlámal naštěstí pro domácí zasáhl nohou.
 
10
Následný rohový kop domácímu týmu málem vyšel. Na zadní tyči si počíhal Nepožitek, který z voleje netrefil podle svých představ.
 
9
Ze střední vzdálenosti napřáhl Schulmeister, proti kterému se musel skvělým zákrokem blýsknout Berkovec.
 
8
Hraje se převážně ve středu hřiště, ani jedno mužstvo se nemůže dostat do zakončení.
 
7
S míčem na svých kopačkách na polovině hřiště hrají klokani, kteří svého soupeře nepouští do hry. Za obranu domácích si nabíhal Hora, v poslední možné chvíli mu míč ukopl Varadi.
 
6
Dlouhý míč za obranu Sigmy stíhal Lietava, prudká přihrávka byla ale pro vysokého útočníka příliš velkým soustem.
 
5
Pražané se na chvíli podívali před vápno svého soupeře, nakopávanými centry ale Zlámalovu branku neohrozili.
 
4
Depetris v souboji na pravém křídle měl možnost vysunout Varadiho, na poslední chvíli ale zasáhla defenziva soupeře.
 
3
Olomoučtí jsou zatím aktivnějším mužstvem, na levé straně ale o míč přišli kvůli přetaženému pasu.
 
2
Domácí fotbalisté se hned na začátku dostali s míčem do vápna. Pospíšil z levé strany našel Depetrise, který se zkoušel obtočit kolem protihráče, v souboji ale upadl a o balón přišel.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Oba celky přichází na hrací plochu. Domácí Sigma bude hrát ve svých tradičních modrých dresech, hosté z pražských Vršovic v zeleno-bílé kombinaci.
 
Úvodní sestavy:

SK Sigma Olomouc: Zlámal – Varadi, Dreksa, Škerle (C), Javůrek – Zahradníček, Houska, Nepožitek, Pospíšil, Schulmeister – Depetris.
Náhradníci: Blaha – Svozil, Šindelář, Navrátil, Rolinc, Chorý.

Bohemians Praha 1905: Berkovec – Pauschek, Brabec, Krch, Kalina – Jindřišek (C), Moravec, Hora, Rada, Nerad – Lietava.
Náhradníci: Havránek – Šmíd, Cseh, Bartek, Jeremenko, Kuklys, Budínský.

Rozhodčí: Ardeleánu – Kordula, Kotík.
 
Vzájemné souboje mezi Olomoucí a Bohemians 1905 ve většině případů vyznívají lépe pro Hanáky, kteří vyhráli celkem desetkrát. Pouze ve čtyřech duelech brali všechny body klokani. Hned v devíti zápasech se body musely dělit. Naposledy se oba týmy setkaly na podzim, Olomouc tehdy v Ďolíčku vyhrála 2:0.
 
SK Sigma Olomouc

Ve velmi podobné situaci se nachází také olomoucká Sigma. Tu dělí jen jediná příčka od sestupových pozic, na svého nedělního soupeře mají Hanáci náskok pouhých dvou bodů. V případě výhry by se mohla Olomouc uklidnit, naopak pokud body na domácím trávníku ztratí, může spadnout až na dno tabulky. Sigma se z posledního vítězného utkání radovala před více jak měsícem, v prvním jarním kole porazila Slavii. V minulém kole naopak inkasovala těžký direkt v Jihlavě v podobě výsledku 0:5, po kterém musí samotní hráči uhradit svým fanouškům část ceny vstupenek.
 
Bohemians Praha 1905

Fotbalisté pražských Bohemians v právě probíhajícím ročníku nasbírali pouhých devatenáct bodů, což je řadí až na patnáctou pozici, která znamená sestup do druhé ligy. Právě tuhle hrozbu budou chtít klokani co nejdříve odvrátit, nečeká je ale nic jednoduchého. V jarní části sezóny se jim podařilo zvítězit pouze jednou, a to v domácím prostředí proti Liberci. Poslední dvě utkání skončila bezbrankovou remízou. Svěřenci trenéra Klusáčka neskórovali už více jak 220 minut.
 
Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu 23. kola české nejvyšší fotbalové soutěže. Olomouc v domácím prostřední vyzve pražský celek Bohemians 1905. Utkání začíná v 17:00.