konec Bohemians Praha 1905 – FK Mladá Boleslav
1:1
(0:1)
Komentuje: Václav Baumann
 
Ode mě je to pro dnešek vše, někdy příště se těším na shledanou.
 
Na spoustu zahozených šancí mohou žehrat fotbalisté Mladé Boleslavi, který na půdě pražských Bohemians 1905 vedli rychle zásluhou obránce Smejkala, který se prosadil už po pouhých dvou minutách. Především ve druhé půli si pak Středočeši dokázali vytvořit řadu dalších příležitostí, ale brankář Berkovec předváděl famózní zákroky a doháněl hosty k šílenství. A když se pak z ojedinělé šance Klokanů prosadil stříleným centrem od autové čáry Jakub Rada, skončilo utkání remízou 1:1.
 
Konec zápasu.
 
90+2
Průnik Rady zastavil Ščuk, který mu vypíchl míč a získal pro hosty autové vhazovení.
 
90+1
Útočným faulem se v pokutovém území provinil střídající Jeslínek.
 
90+1
Štajner v době, kdy je ohlášeno dvouminutové nastavení, přepouští místo pro Bořila.
 
90
Horův centr sice našel Štochla, jeho hlavička ale nebyla přesná.
 
90
Klokani budou mít ještě výhodu přímého kopu.
 
88
Hrdinou utkání se mohl stát Jakub Hora, hlavičkou ze značky pokutového území ale neuspěl, neboť famózní zákrok vytáhl i Miller, jenž balón zastavil na brankové čáře.
 
87
Domácím se podařilo vybojovat rohový kop.
 
86
Po faulu ve středu hřiště chtěli domácí rychle rozehrát, centr na Horu byl ale správně posouzen jako ofsajdový.
 
86
Po rohovém kopu Jarolíma se musel činit opět Berkovec, který míč na zadní tyči vyboxoval do bezpečnějších vod.
 
85
A střídají i hosté: Jeslínek za Nešpora.
 
85
Nerad hned poté střídá, místo něj si zahraje Krch.
 
84
Postupný útok Bohemians 1905 ohrožením brány neskončil, Neradův centr byl totiž nepřesný.
 
82
Ani z následného rohu se hostující fotbalisté neprosadili.
 
82
Domácí sice kopali roh, obrovskou šanci ale měla Mladá Boleslav. Kúdela totiž z brejku přesprintoval obranu Klokanů, ve vápně ale ztroskotal na skvělém Berkovcovi, který ho v situaci jeden na jednoho vychytal.
 
81
Nešpor si před šestnáctkou obhodil Kalinu, ale jeho následnou střelu z úhlu zastavil obětavý Štochl.
 
80
Ščuk se dostal po pravém křídle přes Koláře, který ho pak zastavil. Podle míněních sudí to bylo bez faulu.
 
79
Domácí ještě měli rohový kop, který ale Kolář rozehrál na krátko na obsazeného Kalinu. Přesto se Kolář ještě jednou dostal k centru, ten byl ale hodně nepřesný.
 
78
Klavík se ve vápně natlačil před Štajnera a pak příliš lehce spadl. Hra pokračuje, tentokrát nejspíš správné rozhodnutí.
 
76
Kúdela přibrzdil brejk Bohemians 1905 faulem na Horu. rozhodčí domácím výhodu nenechal, Kúdelovi ale udělil žlutou kartu.
 
74
Tak teď se v Ďolíčku dějí věci. Sudí Bílek nejprve odpískal sporný faul na Štajnera na půli hřiště v době, kdy šli domácí do brejku. Štajner pak balón rychle rozehrál na Kúdelu, kterého těsně před vápnem stáhl za ruku obránce Šmíd. Rozhodčí však své předcházející rozhodnutí nekompromisně vykompenzoval a po jasném faulu, za nějž by musela následovat červená karta, nechal hru pokračovat...
 
73
Na Štajnerův centr si naběhl jen brankář Berkovec, který míč bezpečně ukryl do rukavic.
 
72
Jarolímův roh domácí odvrátili a následně si poradili i s ambiciózním postupem Štohanzla.
 
71
Mladá Boleslav se zkouší znovu vrátit do vedení, průnik Štohanzla uťal jen za cenu rohu stoper Štochl.
 
67
V téže minutě opouští hřiště Chramosta, místo něhož si v dresu hostí zahraje Zahustel.
 
67
Bohemians právě vstřelili branku!
Otřepané nedáš-dostaneš platí i dnes! JAKUB RADA táhl protiútok po pravé straně, kde se zasekávačkou zbavil Jarolíma a pak centrem od autové čáry hledal nabíhajícího Klavíka. Ten se sice k balónu nedostal, ale míč se zakroutil přesně ke vzdálenější tyči!
 
66
Neuvěřitelné, ani tentokrát Mladá Boleslav své vedení nenavýšila. Jarolím se dostal k míči v hloubi pokutového území, jeho přízemní střelu ale v poslední setině zastavil excelentním skluzem stoper Šmíd.
 
64
Další výborná příležitost pro hosty končí jen odkopem od brány. Martin Nešpor byl sice na konci povedeného centru z pravé strany, z pěti metrů však poslal míč těsně vedle Berkovcovy pravé tyče.
 
62
Moravec v brejku poslal příliš dlouhou přihrávku, kterou podle mínění pomezního sudího dostihl Kalina až mimo hrací plochu. Názor fanoušků na přilehlé tribuně je jiný, ale vhazovat budou hosté.
 
60
Jarolím poslal od rohového praporku ideální míč na hlavu Smejkala, ten ale padajícím listem zamířil těsně nad břevno.
 
60
Štajnerův průnik po pravém křídle skončil zblokovanou střelou. Bude z toho rohový kop pro Mladou Boleslav.
 
58
Málem se nám zrodil nový Maradona. Klavík totiž na vydařený centr Moravce hlavou nedosáhl a snažil se tak míč alespoň usměrnit mezi tři tyče rukou. Sudí Bílek byl pozorný a Klavíkovi udělil žlutou kartu.
 
57
Kolářův centr mířil na Klavíka, který se ale k hlavičce neprotlačil.
 
57
Štohanzl poté u vlastního rohového praporku fauloval a domácí tak budou rozehrávat standardku ze zajímavé pozice.
 
56
Jarolím posunul balón na hranici šestnáctky, kde stál Štohanzl, který si ale ani tentokrát si na famózního Berkovce nepřišel.
 
55
Moravec ideální uličkou vysunul do vápna Koláře, ten ale z mírného úhlu nechtěl střílet a raději ještě hledal své spoluhráče, což hosté vystihli.
 
53
Hra se opět rychle přelila na opačnou stranu hřiště, kde musel být v pozoru Berkovec, který sebral míč před dobíhajícím Nešporem.
 
52
Agilní Klavík si naskakoval na centr, který ale před ním Miller schoval do rukavic. Střídajícímu útočníkovi je odpískán faul, od domácích fanoušků si ale vysloužil potlesk za bojovnost.
 
51
Na druhé straně pálil po trochu krkolomné kombinaci Rada z hranice pokutového území, jeho střela však letěla o metr výše, než by si domácí přáli.
 
50
Obrovskou šanci teď spálil Chramosta. Štohanzl totiž mladého útočníka oslovil na zadní tyči, kde byl Chramosta zcela osamocen, ale zblízka zamířil hlavou vedle Berkovcovy svatyně.
 
48
Johana zastavil rodící se protiútok domácích jen za cenu žluté karty.
 
47
Další pas už mířil přímo na Klavíka, ale ani on se k centru Kaliny nedostal.
 
47
Klavík hned posílal do vápna povedený centr, nepříliš vysoký Nerad na něj ale nedosáhl.
 
46
Bohemians 1905 do druhé půle vystřídali. Adam Klavík jde do hry, kde už se dnes neobjeví Bartek. Klavík se postavil místo Hory na hrot, Hora zaujal místo Bartka.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Druhá půle by měla mít výkop v 19:02, povede se v ní Klokanům alespoň vyrovnat, nebo poputují všechny body do středočeského města?
 
Mladá Boleslav po první půli vede zaslouženě 1:0, i když její náskok mohl být vyšší. Všechny vyložené šance totiž měli na kopačkách právě hosté, ale i díky zatím skvělému Berkovcovi se ujala jediná. To když hned ve druhé minutě skóroval po přímém kopu Smejkal.
 
První poločas skončil.
 
45+1
Jarolím ale centrem trefil jen prvního bránícího hráče.
 
45+1
Kúdela oslovil na levém křídle Chramostu, který ještě stihl vybojovat roh.
 
45
První půle se o nastaví o šedesát sekund.
 
44
Horův centr z přímého kopu se proměnil v střelu, neboť ho žádný z jeho spoluhráčů netrefil. Miller ale Horův pokus v klidu lapil.
 
44
Jaroím zezadu naremploval Nerada, ale ani tentokrát sudí kartu z kapsičky neloví.
 
42
Další obrovská šance pro Mladou Boleslav. Martin Nešpor se procpal přes Štochla, jeho následnou střelu z bezprostřední blízkosti ale Berkovec bravurně vyrazil. A navíc balón od svého těla nasměroval do Nešporovy ruky, což pozorný rozhodčí Bílek dobře viděl.
 
42
Po chybě Jarolíma mířil do brejku Moravec, jemuž se podařilo si obhodit i Johanu, ale nakonec se k balónu nedostal, neboť se poctivě vrátil záložník Štohanzl.
 
41
Hosté následný centr odvrátili a ještě budou rozehrávat po faulu na Štohanzla.
 
40
Štajner u půlicí čáry ostře sestřelil Koláře, ale nakonec je šťastným mužem, neboť mu sudí Bílek k nevoli domácích fanoušků jen ústně domluvil.
 
39
Teď už ale opravdu hořelo. Kysela si naběhl na pravé řídlo, odkud přízemním centrem hledal dvojici útočníků. Nešpor míč ale na hranici malého vápna minul a těsně před napřáhnutým Chramostou balón odkop Štochl.
 
38
Hosté teď nebezpečně kombinují v blízkosti domácího vápna, Klokanům se ale na poslední chvíli daří Boleslavským odkopnout míč od nohy.
 
37
Štohanzlův průnik nepříliš důrazní domácí nezastavili zcela, Boleslav bude vhazovat v útočném teritoriu.
 
36
Štajenrův přímý kop se nebezpečně kroutil do šibenice, ale nakonec ji o metr přeletěl. Berkovec si musel hodně oddychnout, neboť se za střelou jen ohlédl a tlačil ji ven pouze očima.
 
35
Agilní Nešpor možná při zpracovávání míče zahrál rukou, ta se ale píská až poté, co se míče horní končetinou dotkl Šmíd.
 
34
Nerad se vrátil na hřiště v době, kdy Moravcův centr z pravé strany opět stáhl Miller.
 
34
Bartek chtěl po levém křídle přejít přes Kyselu, když už se mu několikrát nezdařilo odcentrovat. Ale i s tímto Kysela počítal a získal pro své barvy odkop od brány.
 
33
Nerad je ošetřován za hostující bránou, hra už ale pokračuje.
 
31
Na opačné straně zakončoval rychlý brejk hlavičkou ve skoku Petr Nerad, Miller si však s jeho umístěným pokusem poradil. Nerad se navíc v pádu zranil a už pro něj spěchají pořadatelé s nosítky.
 
29
Chramosta opět táhl mladoboleslavský útok. Tentokrát jeho pas oslovil z druhé vlny Štajnera, jehož křižná střela byla sice nepřesná, ale číhajícímu Štohanzlovi k tečování míče do odkryté brány zbývalo jen pár decimetrů.
 
29
Ani tentokrát nedokázal Bartek poslat podařený centr do šestnáctky, když mu v tom zase zabránil pozorný Kysela.
 
27
Šmíd na poslední chvíli přizvedl centr směřující na Nešpora. Ten se k balónu ještě jednou dostal, ale jeho následná přihrávka na Jarolíma byla posouzena jako ofsajdová.
 
26
Z následného rohu se Boleslav neprosadila, přesto je nadále u míče.
 
26
Obrovskou šanci pro Štohanzla vypracoval Chramosta, který si dobře počkal, než si bývalý hráč Klokanů naběhne do gólové pozice. V ní však Štohanzla bravurním způsobem vychytal Berkovec, jenž balón směřující k pravé tyči vytáhl na roh.
 
25
Bartek teď dvakrát posílal balón do vápna. Napoprvé ho zablokoval Kysela, napodruhé už míč prošel, ale jen k Millerovi.
 
23
Horův centr hosté odvrátili, po nedůrazu Kúdely ale měli Klokani ještě jednu možnost. Ani pas Jakuba Štochla ale žádného z jeho spoluhráčů nenašel.
 
23
Po šlapáku Jarolíma na Bartka budou domácí rozehrávat přímý kop.
 
22
Petr Nerad si před vápnem Boleslavi zpracoval míč a povedeným halfvolejem ho napálil na bránu Millera, kterou spektakulární střelou překopl jen zhruba o metr.
 
21
Chramosta posunul míč na levé křídlo pro Štohanzla, jehož následná střela z úhlu ale cíl neohrozila.
 
20
Jarolímův nadýchaný míč směřoval na Štajnera, který sledoval míč a neviděl tak Šmída, o kterého zakopl. O penaltě nemůže být řeč a ani sám Štajner neprotestuje.
 
18
Johana vůbec neodhadl odskok balónu a dovolil jít Horovi do úniku. Ten se však zalekl Smejkala a raději poslal míč do druhé vlny pro Moravce, jenž si pak dobře připravil míč na střelu, ale nakonec vypálil prachmizerně.
 
17
Následný zkrácený roh Jarolíma ale gólové nebezpečí neznamenal. Přesto se pak ještě jednou dostal balón do vápna, ale po nepříiš nepřesné hlavičce Johany mohl zůstat Berkovec v klidu.
 
16
Jarolím, který se chtěl uvolnit přes Nerada, po lehkém kontaktu u rohového praporku spadl a podle pomezního sudího je z toho faul.
 
14
Na opačné straně dostal trochu pomalou malou domů gólman Berkovec, který při odkopu trefil napadajícího Nešpora. Ten se pak ještě dral do odraženým míčem, ale nekonec bylo všechno vzrušení zbytečné, neboť při odkopu byl zasažen do ruky, což rozhodčí ve finále odpískal.
 
14
Stoper Šmíd dobře uvolnil na levém křídle Bartka. Jeho následný centr do pokutového území však zamířil jen do Millerovy náruče.
 
12
Zblokovaná střela Štohanzla se snášela nad břevno, brankář Berkovec ji přesto raději lapil do rukavic.
 
11
Moravec si v půlicím kruhu vyšlápl na Jarolíma, což sudí Bílek dobře viděl.
 
10
Další špatná zpráva z úvodu zápasu pro Klokany. Zraněný Šírl musí opravdu vystřídat, nahrazuje ho Kolář.
 
10
Se Šírlem to nevypadá vůbec dobře, neboť se pod tribunou nehezky krčí.
 
9
Radek Šírl má zdravotní problémy po běžném souboji u vlastního vápna a musí být ošetřen za postranní čarou.
 
8
Ščukův příliš dlouhý nákop hledal Štajnera, který byl sice v ofsajdu, pomezní sudí Pospíšil však nechal hru pokračovat. Štajner pak alespoň zabránil odkopu, když balón na poslední chvíli odehrál do autu.
 
6
Nepovedený pas Kaliny měl hledat Horu, zamířil ale jen do zámezí.
 
4
Po průniku Moravce po pravé straně se ke střele z druhé vlny dostal obránce Kalina, rána mu ale vůbec nesedla a hosté pak mohli balón uklidit do bezpečí.
 
2
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Tak to je úvod! Centr Davida Jarolíma propadl na hranici malého vápna, kde stačilo MICHALU SMEJKALOVI jen míč lehce tečovat za zkoprnělého Berkovce!
 
2
Na opačné straně bude po faulu na Jarolíma rozehrávat přímý kop sám postižený hráč.
 
1
První centr posílal do vápna Boleslavi z levé strany Rada, žádný z jeho spoluhráčů však míč trefit nedokázal.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Ďolíček se pomalu zaplňuje v době, kdy do výkopu chybí zhruba pět minut. Hlasatel právě předčítá sestavu hostí za mírného pískotu kotle Klokanů.
 
Úvodní sestavy:

Bohemians Praha 1905: Berkovec – Kalina, Šmíd, J. Štochl, Šírl – Moravec, Rada, Jindřišek (C), Nerad, Bartek – Hora.
Náhradníci: Havránek – Růžička, Krch, Kolář, Jeremenko, M. Štochl, Klavík.

FK Mladá Boleslav: Miller – Kysela, Johana (C), Smejkal, Kúdela – Štajner, Ščuk, Jarolím, Štohanzl – Nešpor, Chramosta.
Náhradníci: Diviš – Bořil, Štípek, Brunclík, Zahustel, J. Eliáš, Jeslínek.

Rozhodčí: Bílek – Pospíšil, Gallo.
 
Boleslavští si v tabulce nevedou vůbec špatně. Stále drží krok s čelem tabulky, se ziskem dvaadvaceti bodů jim patří průběžné páté místo. Navíc na třetí Plzeň ztrácí pouhé tři body.

Svěřenci trenéra Ladislava Mináře mají čtvrtou nejlepší defenzivu v lize, méně branek inkasovala jen Sparta, Plzeň a Dukla. Z posledních tří odehraných zápasů mají vyrovnanou bilanci: vyhráli nad Brnem, remizovali s Jabloncem a prohráli s nováčkem ze Znojma. Jak si povedou v Ďolíčku před skvělými fanoušky klokanů?
 
Pondělní dohrávku Gambrinus ligy obstará duel vršovického nováčka s Mladou Boleslaví.

Bohemians mají před domácími fanoušky jako tradičně daleko lepší formu než na venkovních hřištích. Z toho také budou svěřenci trenéra Jozefa Webera vycházet i v pondělní dohrávce před kamerami České televize. S jedenácti body se musí uspokojit se třináctou pozicí, tu opustí pouze za cenu, že budou proti Boleslavi bodovat.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.