konec SK Slavia Praha – 1.FC Slovácko
1:0
(1:0)
Komentuje: Václav Baumann, Petr Brabec
 
Po poměrně hezkém zápase vítězí sešívaní díky brance Karola Kisela nejmenším možným rozdílem, tedy 1:0. V druhé půli mělo Slovácko poměrně mnoho šancí jak vyrovnat, avšak jejich snahy končily na dobře bránících slávistech. Na dnešní zápas nebude v dobrém vzpomínat Marcel Gecov, který musel být v 88. minutě pro zranění vystřídán.
 
Konec zápasu.
 
90
Po hrubé chybě Košúta šel sám na Melichárka Milan Škoda. Slavistický záložník se pokusil o efektní lob, ale branku jeho padající list přeletěl.
 
89
Jediného střelce dnešního zápasu nahrazuje Martin Fenin.
 
88
Zraněného Gecova nahrazuje Jaromír Zmrhal.
 
88
Hlúpik vyslal nebezpečně prudký centru do vápna, který ale hlavou odklidil do zámezí Nitrianský.
 
86
Po souboji na středu hřiště musí být odnášen z hrací plochy otřesený Marcel Gecov.
 
86
Ani z druhého rohu se domácí neprosadili.
 
85
Juharův naprosto přetažený centr si vysloužil sice výsměch publika, ale rychlonohý záložník se vymotivoval a míč sám přes celé hřiště doběhl a nenechal Melichárka vykopnout a následně vybojoval další roh.
 
85
Vošahlík vybojoval pro sešívané výhodu rohového kopu.
 
83
Karol Kisel mohl přihrát na hranici velkého vápna, kde byl připravený Škoda, ale přesným skluzem mu v tom zabránil rychlík Šumulikoski, od jehož nohy se míč dostal do rukavic brankáře.
 
82
Dnešní zápas sleduje 5 449 platících diváků.
 
80
Slovácko přímo okupuje polovinu Slavie! Všechny jejich pokusy však troskotají na zabetonovaných sešívaných. Naposledy pak centr Reinberga odhlavičkoval do bezpečí Bortel.
 
77
Hofmana nahrazuje na zeleném promočeném pažitu makedonský záložník Šumulikoski.
 
77
Další faul domácích, který překazil přechod Slovácka do útoku. Petrák srazil na středu Hofmanna, který bude nejspíše střídat.
 
76
Juhar zastavil Hlúpika řítícího se do protiútoku faulem a může být rád, že neviděl žlutou kartu.
 
74
Kisel měl na kopačce zvýšení! Jeho rána z patnácti metrů však přeletěla Melichárkovu bránu.
 
72
Dnes skvěle hrajícího Skácela střídá mladý slovenský záložník Martin Juhar.
 
70
Gecov vyslal Škodu, který utekl po lajně hostující obraně a jeho centr na Kisela vypadal nanejvýš zlověstně. Pozorní obránci Reinberk a Košút však míč nenechali projít a první jmenovaný ho posléze i odkopl.
 
67
Točená rána Gecova z 25 metrů nenašla svůj cíl a skončila pět metrů vedle pravé tyče...
 
68
Ofsajd zastavil další útok Slovácka.
 
65
Marián Kovář střída pokoseného Hašu, který tvořil většinu útoků hostí a vysloužil si tak mnoho faulů od sešívaných hráčů...
 
64
O pár okamžiků později zajel Košút do Kisela, za což už kartu žluté barvy dostal.
 
63
Daníček skluzem sestřelil Gecova a může být rád, že neviděl žlutou kartu.
 
60
Slovácku se povedl krásný rychlý útok. Haša poslal přesnou uličkou až ulicí rozběhnutého Volešáka k velkému vápnu, odkud záložník hostí odcentroval před bránu. Jeho pěkný centr přesně na kopačku Kerbra ale zachytil vyběhnuvší Čontofalský!
 
62
Karol Kisel se na levém křídle zbavil Reinberka, potáhl míč směrem na střed vápna a pak prudkou křižnou střelou jen o metr minul hostující branku.
 
59
Za prudkou přihrávkou mířil rozběhnutý Skácel, Trousil se ale včas vrátil a balón ve skluzu uklidil do zámezí.
 
56
Hosté hrají aktivněji, avšak dopouštějí se útočných faulů a o balón přicházejí.
 
54
Škoda se do centru z pravé strany opřel nůžkami a nejenže nezamířil přesně, ale málem ještě kopl Trousila do hlavy...
 
53
Milan Bortel nepěkně srazil na středu hřiště znova záložníka Slovácka Romana Hašu a stejně jako Hubáček dostává žlutou kartu.
 
49
Roman Haša se uvolnil těsně před rohem velkého vápna a šel by sám na střed, kde by mohl pohodlně vystřelit. Avšak David Hubáček, který ho již nemohl doběhnout zajel do záložníka Slovácka alespoň skluzem a trefil přesně jeho kotník. Po chvilce ošetřování oba hráči budou pokračovat a domácí Hubáček vidí žlutou kartu.
 
50
Volešákův centr propadl až na malé vápno, odkud však stoper Košút trestuhodně minul domácí svatyni.
 
47
Hlúpil se řítil do útoku, avšak napadán dvěma soupeři neudržel míč na kopačkách, zakopl o něj a zalehl ho, na což reagoval sudí písknutím a přisouzením balónu sešívaným.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Zdali se na tom něco změní, nebo Moravané prohrají i sedmý soutěžní zápas v řadě, uvidíme ve druhé pětačtyřicetiminutovce, která by měla mít výkop v 19:02.
 
Po úvodní půli vedou slávisté 1:0 zásluhou přesné trefy kapitána Karola Kisela. Domácí měli i více ze hry a prakticky nepouštěli Slovácko do vážnějších příležitostí.
 
První poločas skončil.
 
45+1
Vošahlík riskantním skluzem zezadu nakonec unikajícímu Kerbrovi vypíchl míč, proto zůstala píšťalka sudího Hrubeše němá.
 
45
Hlúpík přechytračil Čonku a po lajně mu utekl. Jeho následný centr však Kerbr přeběhl a ze záklonu byl jeho pokus neškodný.
 
45
Úvodní dějství je nastaveno o jednu minutu.
 
43
Vypadalo to, že Skácel jen odkopává balón před soupeři, ale zkušený záložník dobře viděl nabíhajícího Vošahlíka, který se nakonec k balónu nedostal jen díky včasnému vyběhnutí hostujícího gólmana a pozornému Kubáňovi.
 
42
Rudolf Skácel tentokrát zkusil štěstí střelou ze třiceti metrů, ta ale postrádala přesnost a skončila daleko vedle levé Melichárkovy tyče.
 
41
Nitránského zdánlivě přetažený centr našel v záklonu Rudolfa Skácela, který dokázal i z neideální pozice hlavou namířit balón přesně do šibenice! K radosti hostí však zázračným reflexem obdarovaný Melichárek míč přesně nad čarou vyrazil.
 
39
Volešákův centr doběhl na zadní tyči volný Daníček, míč však měl na dlouhou nohu a už ho nedokázal usměrnit směrem na Čontofalského bránu.
 
38
Ještě před rozehráním domácí kvůli zranění střídají. Ze hry odkulhává Mezlík, místo něj na trávník vbíhá veterán Trousil.
 
38
Bortel ve vzdušném souboji sestřelil Kerbra a daroval hostům nadějnou standardní situaci.
 
37
Rohový kop Skácela dosedl na hlavu Bortela, který branku Slovácka ovšem velmi přestřelil.
 
37
Nitrianský uviděl rozběhnutého Škodu a poslal mu nadýchaný míč do vápna. Škoda chtěl z první vystřelit, jenže Mezlík se rychle vrátil a srazil pokus domácího útočníka na roh.
 
35
Kiselův centr od rohového praporku odvrátil do bezpečí Kerbr.
 
34
Gecov se odhodlal ke střele z více jak třiceti metrů. Jeho pumelice při zemi nečekaně přidělala Melichárkovi problémy. Brankář Slovácka nebezpečnou střelu, která nejspíše mířila těsně vedle branky, vytlačil do zámezí za cenu rohu.
 
34
Vošahlík se dostal ve vápně k balónu, a přestože byl ve velkém úhlu, zkusil prudce vystřelit. Jeho rána ale byla hodně nepřesná.
 
32
Haša u postranní čáry fauloval Nitrianského, za což je potrestán žlutou kartou.
 
30
Na míč si nabíhal úplně volný Kisel, ale musel počkat, než k němu vysoký míč spadne. Pak sice vyhrál hlavičkový souboj, ale Skácel si při zpracování pomohl rukou. Slávisté hodně protestují, ale rozhodčí si mohl vybrat jak Kiselův faul, tak i Skácelovo nedovolené hraní paží.
 
29
Kerberův centr do vápna odkopl Vošahlík a zahajuje rychlý protiútok.
 
28
Čonka lehce postrčil unikajícího Košúta, což sudí na radu asistenta Dobrovolného vyhodnotil jako faul.
 
26
Slavia právě vstřelila branku!

Matúš Čonka nejprve dobře anticipoval přihrávku na Košúta, sebral mu míč a rozběhl se až na levé křídlo, odkud přízemním centrem našel z druhé vlny nabíhajícího KAROLA KISELA, jenž umístěnou střelou k tyči otevřel skóre dnešního zápasu!
 
25
Kiselův centr z levé strany dokázal Melichárek vyboxovat těsně před Škodou. Následně chtěl zprava poslat míč do ohně Vošahlík, balón ale namířil jen do míst, kde byl pozorný brankář Slovácka.
 
24
Sešívaní mohli opět zamířit do protiútoku, tentokrát ale při zpracování selhal Vošahlík, který umožnil Kerbrovi, aby ho čistě odzbrojil.
 
22
Volešákův dalekonosný centr doplachtil sice nad velké vápno, ale tam se ho zmocnili domácí a Skácelovým odkopem zahajují protiútok.
 
21
Po faulu Gecova zůstal na hřišti ležet Reinberk a potřebuje lékařské ošetření.
 
20
Po následném rohovém kopu nacentroval Skácel na Bortela, jehož hlavička ale skončilo mimo bránu Slovácka.
 
19
Skácelova pumelice ze standardky trefila jen hlavu Hofmanna, který se nečekaně ani nezdá býti ochromen. K odraženému míči od hlavy hostujícího záložníka se ale dostal Gecov, který z pravé strany jen těsně minul levou tyč Melichárkovy brány!
 
19
Mezlík si proti Kiselovi pomohl rukou. Slávisté budou rozehrávat standardní situaci ze čtyřiceti metrů od Melichárkovy brány.
 
17
Haša ideálním centrem za obranu oslovil Hlúpika. Ten si balón zpracoval, otočil se s ním, avšak poté vystřelil hodně nepřesně.
 
16
Rudolf Skácel převzal balón před pokutovým územím, kličkou se vyhnul hostujícímu obránci, jenže jeho pumelici pak srazil Mezlík na roh. Z něj domácí neudeřili.
 
14
Kisel se dostal k odraženému míči na hranici velkého vápna, a ač mu Kubáň míč z kopačky odkopl, sešívaní zůstali ve velké šanci! Balón se totiž dostal ke Skácelovi, který ale z otočky již napadán obránci Slovácka nedokázal zamířit a tvrději vystřelit, a tak se míče zmocnil Melichárek.
 
14
Slávisté mohli jít do rychlého brejku, jenže kapitán Kisel poslal doprava pomalou přihrávku na Vošahlíka, kterou hosté vystihli.
 
11
Kerbr po odehrání míče sestřelil Skácela a může být hodně rád, že mu rozhodčí Hrubeš jen ústně vyčinil.
 
10
Centrem ze středu hřiště našel Daníček nabíhajícího Hlúpika, který se již řítil sám na brankáře. Jeho samostatný únik přerušil až praporek pomezního. Ofsajd!
 
9
Čonka zleva nacentroval na hlavu Milana Škody, ten ale balón z dobré pozice usměrnil jen do Melichárkových rukavic.
 
8
Slavia rozvážně kombinovala na půlicí čáře a snažila se hostující hráče vylákat z obranné ulity. Nakonec se otevřela malá ulička pro Čonku, ten však následně nepřesně přihrál doleva Škodovi.
 
7
Velkou příležitost měl hostující Daníček, který se po rohu zády k brance snažil prosadit. Jeho střela téměř nůžkami ale letěla těsně nad břevno!
 
6
Krkolomná kombinace Slovácka se se štěstím dostala až na pravé křídlo ke Košútovi, jenž vybojoval rohový kop.
 
3
K odraženému míči z velkého vápna se dostal Daníček a z 25 metrů vypálil slušnou ránu, která ovšem skončila v náruči připraveného Čontofalského.
 
2
Dlouhý nákop Petráka na rozběhnutého Nitrianského adresát na hrací ploše nedoběhl.
 
1
První minuta je spíše oťukováním, když ani jeden z týmů nezakládá útočnou akci, ač má míč ve své moci.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Hráči už jsou na trávníku. Slovácko v modrých dresech, slávisté v tradičních červeno-bílých.
 
Zdravíme vás z Eden Areny, kde se v posledních minutách vydatně rozpršelo, k vidění byly i kroupy. Nyní už se počasí trochu umoudřilo a vypadá to, že déšť ustal a dokonce opět vysvitlo sluníčko.
 
Úvodní sestavy:

SK Slavia Praha: Čontofalský – Nitrianský, Bortel, Hubáček, Čonka – Vošahlík, Petrák, Kisel, Gecov, Skácel – Škoda

1. FC Slovácko: Melichárek – Košút, Reinberk, Mezlík, Kubáň – Hlúpik, Haša, Volešák, Daníček, Hofmann – Kerbr

Rozhodčí: Hrubeš – Nádvorník, Dobrovolný.
 
Ani sešívaní na tom ale nejsou nijak slavně. Po porážce v derby se Spartou okupují devátou pozici, na sestupová místa mají náskok šesti bodů. Trenéra Radu tak může alespoň těšit návrat zraněného stopera Bortela, jehož v minulém kole musel ve středu obrany nahradit Hubáček, který si dal proti Letenským vlastní gól.
 
Moravanům se v poslední době výsledkově nedaří, když prohráli už šestkrát v řadě a klesli až na jedenáctou příčku s pouhými třemi body náskoku na patnáctý Hradec Králové.
 
Fotbalisté Slavie přivítají v pondělní dohrávce 24. kola Gambrinus ligy na své půdě Slovácko.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.