konec FK Jablonec – SK Dynamo Č. Budějovice
2:1
(1:1)
Komentuje: LŠ
 
Jablonec zaslouženě vítězí v dnešním klání. Domácí měli především ve druhé půli jasnou převahu, skóre otočili zásluhou dvou branek Davida Lafaty. Příjemný zbytek neděle.
 
Konec zápasu.
 
90+2
Daněk poslal dlouhý odkop za polovinu hřiště, kde se však Řezníček provinil útočným faulem. V bolestech se svíjí Novák, domácí rozehrají.
 
90
Rozhodčí nastavuje tři minuty.
 
90
Poslední změna hráčů v jabloneckém celku. Pitáka nahradil Štochl.
 
88
Závěr zápasu je hodně emotivní, kartou žluté barvy byl potrestán rovněž Táborský.
 
88
Tomáš Řepka si stěžoval u rozhodčího, viděl nejprve žlutou kartu. Hlavní arbitr ale následně potrestal hostujícího rebela také červeným kartónkem! Dynamo dohraje zápas o deseti.
 
87
Jablonec právě vstřelil branku!
DAVID LAFATA pokutový kop proměnil. Daněk sice směr střely vystihl, na míč si zřejmě také sáhl. Ale střela i tak skončila v brance – 2:1.
 
86
Penalta pro Jablonec! David Lafata byl v šestnáctce faulovaný.
 
84
Standardka Jablonce. Rozehrál jí Čížek, po sérii hlavičkových soubojů se do kulatého nesmyslu opřel z hranice šestnáctky Jablonský. Daňka jistě vyděsil, jeho dělovka ale prolétla nad brankou.
 
83
Domácí vysoko napadali. Daněk nakonec v tísni odkopl míč do zámezí. Jablonec bude vhazovat na útočné polovině.
 
82
Hosté vystřídali. Bojiště opustil Riegel, nastoupil Novák.
 
80
Severočeši mají velký tlak, soupeř je zatažený hluboko ve své defenzivě. Daněk musel opět zasahovat, prověřil jej Čížek. Následně ovšem zůstal českobudějovický gólman ležet po souboji se Zoubelem na trávníku. Jablonecký fotbalista byl potrestán žlutou kartou.
 
77
Napomenutí pro Čížka.
 
76
Velké zmatky v těsné blízkosti Daňkovy branky. Několik domácích hráčů se tlačilo do zakončení, nebezpečí zažehnal až Lengyel. Hostující kapitán odkopl míč mířící do sítě z brankové čáry.
 
75
Otepka jde ze hřiště, opačným směrem zamířil Rýdel.
 
75
Hostující Hudson viděl žluté napomenutí.
 
74
Změna hráčů v domácím táboře. Kovařík přenechal místo Jablonskému.
 
71
Po dlouhé době si úspěšný zákrok připsal také domácí Špit. Řezníček jej z pravé strany prověřil ostrou střelou, jablonecký gólman byl připravený.
 
69
Střídání také na druhé straně. Místo Sandra si zahraje Hudson.
 
68
Slibná příležitost pro Jablonec! Tentokrát na výbornou zakročil brankář Daněk, z těsné blízkosti si na něj nepřišel Piták. Českobudějovická defenziva tentokrát zaváhala, hosté si při rozehrávce nerozuměli.
 
67
Domácí vystřídal. Kopice nahradil Zoubele.
 
66
Severočeši jsou ve druhé půli jednoznačně aktivnější. Častěji drží míč a kombinují na polovině soupeře. Obrana Dynama zatím odolává.
 
63
Dnešnímu utkání přihlíží 2 018 diváků.
 
62
Eliáš mohl poslat svůj celek do vedení. Dlouhý aut propadl až do vápna, domácí zadák jej ovšem z těsné blízkosti za Daňka neposlal. Branku trestuhodně netrefil.
 
60
Baumit nehraje složitě. Střílí z každé pozice, čiperný Čížek opět pozdravil brankáře. Míč byl tečovaný, o to víc práce měl hostující strážce svatyně.
 
59
Machovec přidělal nepřesným odkopem své obraně práci. Ke střele se propracoval Loučka, propálil hlouček hráčů a ohrozil také Daňka. Balon ale jeho svatyni minul.
 
57
České Budějovice na okamžik okupovaly Špitovu tvrz, ale do šance se nedostaly. Domácí vzápětí podnikli protiútok, Kopic nalezl na levé straně vápně úplně volného Pitáka. Ten měl slibnou příležitost, zakončení se mu ale vůbec nezdařilo.
 
55
Po jednom ze soubojů zůstal na hrací ploše ležet Lafata. Je odváděn za postranní čáru, do pole by se však měl brzy vrátit.
 
54
Jihočeské Dynamo následně vybojovalo rohový kop. Vzápětí ale hosty přibrzdil ofsajd.
 
53
V hlavní roli jabloneckého útoku byl opět Lafata. Naskočil si na centr v šestnáctce, ovšem nezasáhl jej podle představ. Balon do sítě nemířil.
 
52
Baumit má i nadále převahu, soka zatím stále tlačí. Řezníček mohl nechat vydechnout své obraně. Měl míč v moci, ale atakujícího protihráče fauloval.
 
50
Další střelecký pokus domácího týmu. Novák sprintoval z poloviny hřiště až před šestnáctku, sám také zakončil. Spoluhráče Čížka ale nenapodobil, pálil mimo tři tyče.
 
48
O chvilku později na sebe upozornil znovu aktivní Čížek. Nic složitého nevymýšlel, tvrdou ranou prověřil Daňka. Ten se prolétl vzduchem a míč vyrazil.
 
47
Na pozoru musel být také Daněk. Soupeř se držel před jeho brankou, ale nevystřelil. Riskantní malou domů se prezentoval Řepka, gólman Dynama ošemetnou situaci vyřešil.
 
46
Roh pro Dynamo hned v úvodu druhé části zápasu. Táborský se tlačil ke střele, na poslední chvíli ho ale o balon připravil protivník.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Úvodní půle je minulostí. Jablonec zatím potvrzuje roli favorita, byl mírně aktivnější. Ovšem do vedení šel soupeř zásluhou Markoviče, za domácí následně vyrovnal Lafata.
 
První poločas skončil.
 
45+1
Sandro v posledních vteřinkách zaváhal v obraně, domácí však z nabídnuté situace nic nevytěžili.
 
45
Rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
 
44
Z pětadvaceti metrů zkoušel štěstí Řezníček. Jeho pumelice měla razanci, jenže chyběla potřebná přesnost. Špit pouze pohledem kontroloval, jak míč letí nad jeho bránu.
 
42
Lafata chtěl rychle přenést hru na Čížka. Ten číhal na levé straně pokutového území, do přihrávky domácího střelce ale padl brankář Daněk a celou akci zastavil.
 
41
Na druhé straně se středem hřiště probil Táborský. Spoluhráč jej oslovil načechraným centrem, hostující útočník ovšem nedokázal zakončit.
 
39
Opět přímý kop pro domácí. Tentokrát z nadějné pozice, těsně před šestnáctkou Dynama. Čížek se ujal jeho rozehrání, zřejmě centroval. Ovšem balon mu sklouzl a prolétl nad břevnem.
 
38
Jan Kopic se vzápětí prezentoval tvrdou z pravé strany. Míči dal ale opačnou rotaci, Daněk zasahovat nemusel.
 
37
Českobudějovický kapitán Lengyel spatřil žlutou kartu, zastavil unikajícího Kopice.
 
35
Neatraktivní pasáž hry ve středu pole. Hráčům několikrát utekl balon do zámezí, ani jednomu z celků se nedaří založit kloudnou útočnou akci.
 
33
Tlak Baumitu v těchto minutách sílí. Tým ze severu měl k dispozici už třetí rohový kop, po následné kostrbaté kombinaci střílel z dálky Čížek. Vysoko nad.
 
31
Další standardní situace domácích. Kovařík nalezl jen připraveného brankáře, Jablonečtí posléze ve vápně zahráli rukou.
 
30
Čížek zahrával přímý kop svého celku. Piták se v šestnáctce pokoušel o nůžky, ale letící balon nezasáhl ideálně. Nicméně domácí zůstávají před Daňkem.
 
28
Sandro se snažil prodrat před Špita, čistým skluzem jej o míč připravil Čížek. Dynamo nyní aktivně napadá rozehrávku soupeře, který se nemůže dostat přes půlku.
 
26
Severočeši se opět drželi na polovině svého soka, jejich kombinaci ale pokazil Kopic. Domácí fotbalista se provinil útočným faulem.
 
24
Jablonec právě vstřelil branku!
Regulérní trefy se Baumit dočkal až o chvilku později, Daňka pokořil kanonýr DAVID LAFATA. Hosté si neporozuměli v defenzivě, Otepka zbrkle vracel Řepkovi. Ovšem tomu míč uskočil, jablonecký střelec se rázem řítil sám na gólmana a uspěl – 1:1.
 
22
Lafata hlavičkoval z těsné blízkosti. Byl tísněn, přesto se dostal k zakončení. Míč se otřel o břevno a spadl zřejmě do zámezí. Domácí hráli dál a dokonce skórovali, ovšem gól neplatí.
 
21
Brazilskému záložníkovi centr příliš nesedl. Hledal spoluhráče na vzdálenější tyči, avšak balon zaplul pouze do brankářových rukavic.
 
20
Kovařík to přehnal s důrazem, na pravé straně fauloval Sandra. Dynamo bude z těchto míst zahrávat standardku.
 
18
Riegel vhazoval u půlící čáry, Táborský ale u kulatý nesmysl přišel.
 
17
Slibná příležitost také na druhé straně. Hosté mohli z ničeho nic slavit podruhé. Riegel pálil z hranice vápna, ale střela mu nesedla. Volný míč však doputoval k Řezníčkovi, jenž se do balonu opřel z první. Špitovu bránu přestřelil.
 
15
Jablonec mohl bleskově vyrovnat! Lafata se prodral přes Řepku a vybídl k zakončení Pitáka, ten však z těsné blízkosti napálil jen brankáře. Daněk zůstal otřesený na trávníku, povolání byli lékaři. V zápase by ale měl pokračovat.
 
14
Markovič je prvním potrestaným hráčem dnešního klání.
 
11
Dynamo právě vstřelilo branku!
Jihočeši se z první šance dostávají do vedení! Riegel ze strany odcentroval do šestnáctky, na hranici malého vápna se do vzduchu vyšrouboval JAKUB ŘEZNÍČEK a hlavou pokořil Špita – 0:1.
 
10
Centr na zadní tyč dolétl až na hlavu Eliáše, jenž zakončil ze záklonu a navíc také z ostrého úhlu. Gólman Českých Budějovic bez problému zakročil.
 
9
Severočeši vybojovali první rohový kop. K odraženému míči se dostal Loučka, který jej z dvaceti metrů ostře napálil na branku. Střela byla zblokovaná na další roh.
 
8
Zatím převládá boj o střed pole, Dynamo drží balon na svých kopačkách. Útočné akce jsou ale zastaveny ještě před šestnáctkou.
 
6
Pitáka poslal k zemi Javorek, domácí přímý kop rychle rozehráli. Ale k ohrožení Daňkovy svatyně se nedostali.
 
5
Javorek zkoušel štěstí ranou z dálky, ovšem Špita nevyděsil. Jablonecký brankář si slabou přízemní střelu pohlídal, jeho spoluhráči opět kombinují na polovině hřiště.
 
4
Jablonec začíná aktivněji. Je častěji u míče, vlevo zrychlil Kovařík. Jeho přihrávku odvrátila hostující obrana.
 
2
Poprvé se kupředu vydali také hosté, soupeř ale rychle otočil hru. Ve vápně však volný Kopic spoluhráčův pas nepřevzal.
 
1
Piták se vydal na první útočný výlet. Po pravé straně svedl souboj s dvojicí protihráčů, do vápna však nedokázal odcentrovat. Míč se dokutálel do zámezí, Daněk rozehrává.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Sudí přivádí hráče na hřiště. Domácí v zeleném, hosté oblékli žluté dresy.
 
Úvodní sestavy:

FK Baumit Jablonec: Špit – Novák, Kysela, Eliáš, Beneš – Kopic, Piták, Loučka, Kovařík, Čížek – Lafata.

SK Dynamo Č. Budějovice: Daněk – Riegel, Řepka, Lengyel, Machovec – Sandro, Javorek, Otepka, Táborský – Řezníček, Markovič.

Rozhodčí: Franěk – Nádvorník, Jiřík.
 
Jablonečtí se v minulém kole střetli na vlastním trávníku s pražskou Duklou, proti které vydřeli remízu 2:2 až v nastavení zásluhou Lafaty. Dynamo si z předchozího souboje odneslo tři body, na jihu Čech zdolalo Teplice 3:2.
 
Oba celky se nachází na opačných pólech tabulky. Baumit stihl posbírat už osmnáct bodů, což stačí na druhou příčku. Soupeř je třináctý.
 
Příjemné nedělní odpoledne při sledování online přenosu z desátého kola fotbalové Gambrinus ligy. Domácí Jablonec změří síly s Českými Budějovicemi.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.