konec FC Baník Ostrava – FK Mladá Boleslav
2:2
(2:1)
Komentuje: Daniel Ryl
 
Historie se opakuje. Baník i ve druhém zápase za sebou ztratil dvoubrankové vedení a musí se spokojit s remízou. Pokračuje tedy jeho série bez domácího vítězství. Za první půli by si domácí zasloužili tři body, ale po poločase se hra vyrovnala a Středočeši udeřili. Branku zajišťující remízu vstřelil Martin Nešpor. Přeji příjemný zbytek víkendu a pěkný zážitek z derby pražských "S".
 
Konec zápasu.
 
90+2
Hosté ještě takticky střídají. Hřiště opouští Mareš a jeho místo zaujal Brunclík.
 
90+2
Na zemi se ocitl Bulut a musí být ošetřen. Akce Středočechů po levé straně neskončila střelou.
 
90+1
Bulutovu dalekonosnou ránu ukryl Buček do svých rukavic. Středočeši ovšem vzápětí získali míč do své moci.
 
90+1
Sudí Kovařík nastavuje dvě minuty!
 
90
Lukešův přetažený centr z pravé strany doběhl Kukec. Pokusil se odcentrovat do vápna, kde stál připravený Miller a ukryl míč do svých rukavic.
 
89
Sivrič skvělým dloubáčkem našel Filla, který se s míčem otočil a vystřelil. Pro míč se musel natáhnout Buček. Proti přetaženému centru od rohového praporku zasahovat nemusel.
 
87
Pro rohový kop si vyskočil domácí brankář, ale u míče zůstává stále hostující tým. Sérii centrů musel vyrazit brankář Buček.
 
86
Domácí hráči by měli líbat ruce svému brankáři! Protiútok Mladé Boleslavi po levé straně skončil přiťuknutím na Buluta, který prošel do vápna a tváří v tvář Bučkovi neuspěl!
 
85
Míč drželi na útočné polovině Středočeši a byli s ním zahnáni až k vlastní brance. Nepřesný výkop Millera zachytili domácí hráči.
 
83
Na hřišti se neděje nic převratného. Míč se nachazí ve středu hřiště a hru kouskují auty, fauly nebo nepřesné přihrávky.
 
81
Baníkovci drželi míč pár metrů za půlící čárou. Když už se pokoušel dopředu vydat Kukec, tak si pomohl faulem, který mu byl odpískán.
 
80
Oba týmy se přetahují na polovině hřiště, ale ani jeden z nich se nemůže prosadit přes obranný val soupeře. Obě mužstva čekají na chyby protivníka.
 
79
Také domácí střídačka reaguje. Aktivního Milosavljeva nahrazuje mladík Kraut.
 
78
Baník drží míč ve své moci. Kombinuje s ním za polovinou hřiště a čeká na chyby v obranných řadách Mladé Boleslavi.
 
77
Druhé střídání Boleslavi. Autora druhé mladoboleslavské branky Martin Nešpor přenechal své místo Fillovi.
 
76
Obranný faul Ščuka na polovině hřiště a Baník mohl zaútočit. K centru se na levé straně dostal Milosavljev, jehož centr odvrátil na rohový kop Johana.
 
75
Středočechům se podařilo získat míč a zatlačit Baníkovce k jejich vápnu. Enormní snaha Boleslavi ovšem skončila útočným faulem a u míče opět Baník.
 
74
Ofsajdové postavení Nešpora a Buček může rozehrát...
 
73
Baníkovci drží míč na svých kopačkách a drží útočnou polovinu hřiště. Po dlouhém obléhání se k dalekonosné střele dostal Droppa. Jeho střela proletěla vedle pravé tyče Millerovy svatyně.
 
72
Lukeš utekl po pravé straně a dostal se k centru, pro který se natahoval nabíhající Fantiš, ale byl zablokován Bořilem. Baník kombinuje na útočné polovině hřiště.
 
71
Další příležitost ke skórování měla Mladá Boleslav. Přímý kop z velké dálky rozehrál Mareš, jehož dlouhý centr byl odvrácen. Tlak Středočechů skončil ztrátou míče a brejkem Ostravy.
 
70
Davor Kukec se ihned postavil k přímému kopu z úctivé vzdálenosti. Jeho zatočený míč zaplul do rukavic Millera.
 
69
První střídání Baníku. Hřiště opustil Greguš a nahrazuje ho střelec Kukec. Uvidíme, zda Baníku vystřelí vítězství...
 
68
Utkání sleduje 7897 diváků. To není příliš velké číslo, když vezmeme v potaz fakt, že dnešní utkání bylo zdarma. Bohužel, o německých nebo anglických návštěvách si můžeme nechat jen zdát.
 
67
Centr na přední tyč odvrátila hostující obrana bez problémů. Vzápětí se domácí dopustili obranného faulu, který ovšem Mladá Boleslav nepotrestala a hra pokračuje bez vážně šance.
 
66
Přetahovaná ve středu hřiště vyšla lépe pro Baník, který se vydal dopředu a k míči se dostal Lukeš. Jeho centr byl odvrácen na roh, který odvrátil Johana. Míč spadl k Milosavljevovi, který ukličkoval domácí obranou a jeho tečovaná střela padala pod břevno. Brankář Miller ho ještě stihl vytěsnit nad!
 
64
Domácí začínají chybovat. Nepřesnou rozehrávku ovšem hosté nepotrestali a na druhé straně se ke střele dostal Majtán. Jeho dalekonosná rána mířila hodně vedle Millerovy branky.
 
63
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Zápas Baníku na hřišti Liberce se opakuje. Na pravé straně se k centru dostal Mareš a jeho čechraný centr zaplul na hlavu MARTINA NEŠPORA a máme vyrovnáno – 2:2!
 
62
Bulut si došel pro obranný faul na polovině hřiště. Johana rozehrál standartku s Dosoudilem. Centr nepřišel, ale hosté drží míč.
 
61
Zajímavá akce Středočechů šla přes Buluta, který zatáhl míč až k vápnu, kde ovšem zasáhl pozorná Kapralík a odvrátil míč. Rychlý protiútok hostující obrana zastavila.
 
59
Bulutův centr prodlužoval Sivrič, ale míč byl odvrácen na rohový kop. Proti tomu zasáhl Frydrych a míč skončil na kopačce Mareše, jehož druhý centr zaplul do rukavic Bučka.
 
58
Další z útočných kombinací Mladé Boleslavi musela odvrátit pozorná obrana Baníku. Vhazování pro hosty skončilo v náručí Bučka.
 
57
Série hlavičkových soubojů ve středu hřiště vyzrála lépe pro Mladou Boleslav, která ovšem o míč vzápětí přišla. Domácí drží míč na polovině hřiště.
 
56
Ke střele se prosadil Ščuk. Jeho slabá střela nemohla nadělat Bučkovi žádné problémy. Domácí brankář pohodlně ukryl míč do svých rukavic.
 
55
Obranný faul Ostravy končí hvizdem. Mladá Boleslav může kombinovat s míčem na útočné polovině hřiště. Uvidíme, zda něco vymyslí na domácí obranu, která je zatím pozorná.
 
54
Milosavljev dostal zachycený míč do běhu. Nakonec se mu ovšem nepodařilo utéct až do vápna a o míč vzápětí přichází.
 
53
Dlouhý nákop Ostravy končí ofsajdem Fantiše. Mladá Boleslav kombinuje na útočné polovině. Aktuálně se ovšem potýkala se sérií autových vhazování.
 
52
Svižnost hry z první půle je pryč. Domácí sice kombinovali na útočné polovině, ale chyběl tomu moment překvapení. Následný roh skončil za brankovou čárou.
 
50
Středočeši se pokusili opět zaútočit. Jejich snaha byla přehnaná, což zavinilo útočný faul Nešpora. Přesto jsou hosté stále u míče i po rozehrání standartní situace.
 
49
Rychlý protiútok domácím nevyšel, ale také Bulut o získaný míč vzápětí přišel.
 
48
Dva vysoké míče z kopaček hostí končí v náručí brankáře Bučka. Osmadvacetiletý brankář vrátí míč do hřiště.
 
47
První útočný výpad Středočechů skončil za brankovou čárou a od branky mohli rozehrát domácí. Ani těm se nepodařilo dotáhnout útočnou akci, která končí autem hostí.
 
46
Mladá Boleslav sáhla k prvnímu střídání již po 45 minutách hry. Štohanzla nahradil útočník Bulut.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Oba týmy se již vrátily na hrací plochu.
 
Baník byl po celý první poločas jednoznačně lepším týmem. Více držel míč, snažil se něco vymyslet a hrát. Nakonec se dostal do vedení po trefě Majtána, na kterou navázal skvělým přímým kopem Lukeš. Domácí vedli o dvě branky, ale na konci první půle udeřili hosté zásluhou Sivriče. Druhý poločas začne přibližně v 18:05.
 
První poločas skončil.
 
45+2
Do obrovské šance se prodral Zawada a jeho ránu musel skvělým zákrokem vyrazit Miller, což se mu povedlo!
 
45
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Rychlý brejk Baníku brankou neskončil a možnost zaútočit měla Mladá Boleslav. Krásným průnikem došel MATEJ SIVRIČ až do vápna, kde si narazil s Nešporem a ranou z pokutového puntíku snižuje stav – 2:1!
 
44
Hosté dobývají velké vápno domácí branky. Zatím je Buček bez práce.
 
43
Středočeši z brejku zaútočili a k míči se dostal Nešpor a na hranici vápna se ocitl na zemi. Dožadoval se faulu, ale sudí Kovařík zůstal v klidu. Hvizd nezazněl.
 
42
Hosté měli menší tlak, který vyvrcholil centrem Mareše. Pro jeho pokus si došel Buček, rychle rozehrál a nakonec si Fantiš došel na útočné polovině pro obranný faul Ščuka.
 
41
Po levé straně se prosadil Bořil a jeho střílený centr prošel až k Nešporovi, který patou přiťukl na nabíhajícího Mareše, jehož střela z první trefila pouze bránícího hráče.
 
40
Domácí obránci kombinují s míčem na své polovině hřiště a čekají na otevřená okénka v obraně Středočechů. Baník rozhodně nemusí spěchat.
 
39
Opět to byl Lukeš, kdo dirigoval útočnou akci Baníku. Po levé straně pelášil Mach, dostal míč, ale jeho střelecký pokus nenadělal Millerovi žádné problémy.
 
38
Nepovedený centr Johany skončil za brankovou čárou a vykopávalo se od branky Antonína Bučka. Dlouhý nákop ovšem končí v autu.
 
37
Hra se odehrává ve středu hřiště, kde se o něj oba týmy perou ve vzdušných soubojích...
 
36
Obrovská šance Baníku! Lukešova parádní přihrávka do uličky našla nabíhajícího Milosavljeva, který pelášil sám na branku Millera. Jeho první střelu brankář Středočechů vyrazil. K dorážce se domácí rychlík nedostal.
 
35
Protiútok Mladé Boleslavi skončil dlouhým pasem na Janíčka a Buček šel s hostujícím hráčem do souboje. Mladoboleslavský obránce spadl na domácího brankáře, který musí být ošetřen.
 
34
Lukešův zatočený centr odvrátila pozorná obrana Mladé Boleslavi. Středočeši mohou jít do protiútoku.
 
34
Další útočný výpad Baníkovců končí faulem. Žlutý kartonek pro Radka Dosoudila (MBL).
 
32
Baník právě vstřelil branku!
Tak to byla fotbalová paráda. MARTIN LUKEŠ naprosto bez nějakého stresu zatočil míč do předního růžku Millerovy branky – 2:0!
 
32
Žlutá karta pro Tomáše Janíčka (MBL).
 
31
Velká šance pro Ostravu. Ta z brejkové šance zahrozila, ale nikdo z jejích hráčů nedokázal míč dotáhnout do konce. Nakonec Fantiš hledal obloučkem Majtána a ten byl na hranici vápna zfaulován!
 
30
Na hrací ploše je ošetřován Ščuk, který se na zemi ocitl po vzdušném souboji. Dostal ránu do žeber, což je nepříjemné.
 
28
Pěkná akce domácích. Velmi aktivní Zawada opět odcentroval a míč skákal ve velkém vápně. Greguš se k němu dostal jako první a ťukl do strany Lukešovi. Jeho centr ukryl Miller do svých rukavic.
 
27
Další útočná akce Mladoboleslavských přinesla rohový kop. Ten se hostům vůbec nevydařil. Neuspěl ani Sivrič, když se pokoušel odcentrovat o něco později.
 
25
Blesk z čistého nebe málem udeřil na Bazalech. Parádní průnik Sivriče skončil stříleným centrem, po kterém se Buček natahoval marně a míč doplachtil až na kopačku Štohanzla. Ten ve velké šanci přestřelil!
 
24
Na pravé straně velkého vápna z pohledu domácích zahrávala Ostrava velmi zajímavý přímý kop. Milosavljev napálil míč přímo na zadní tyč, kde se po míči natahoval Greguš, ale nepodařilo se mu trefit míč!
 
23
Gólman Miller spustil pískot domácích tribun, když šel pro dlouhý pas až na hranici vápna a sotva se mu podařilo zabrzdit. Možná dokonce s míčem opustil velké vápno.
 
22
Hosté jsou úplně bezzubí. Baník je jasně lepším týmem a po většinu hry drží míč na svých kopačkách. Uvidíme, co domácí vymyslí...
 
20
Centr na přední polovinu vápna odvrátila hostující obrana. Domácí vzápětí získali míč zpět a vydali se do útoku. Ke střele se dostal Greguš. Jeho pokusu ovšem chyběla přesnost.
 
19
Navrátilec na hrací plochu ihned zabojoval a byl donucen sáhnout k obrannému faulu. Přímý kop z kopačky Lukeše.
 
18
Baníkovci pěkně zakombinovali na útočné polovině, z čehož přišel centr Zawady. Pro jeho zatočený míč si pohodlně došel Miller. Dosoudil zpět na hrací ploše.
 
17
Radek Dosoudil skočil do střely vlastním tělem a nakonec zůstal ležet na hrací ploše. Byly použity nosítka a těžko říct, zda mladoboleslavský bek ještě zasáhne do dnešního utkání.
 
15
Baník právě vstřelil branku!
Zasloužená branka domácích. Nejdříve TOMÁŠ MAJTÁN dostal na penaltě míč a přiťukl Zawadovi, pro kterého byl míč příliš dlouhý. Bořil s ním běžel k čáře, ale Zawada zabojoval, získal míč a jeho centr poslal do branky právě Majtán – 1:0!
 
14
Zawada hledal na zadní tyči Milosavljeva. Domácí záložník se pokoušel vrátit míč do vápna, což se mu ovšem nepodařilo.
 
13
Útočný faul přerušil akci hostí. Baníkovci dlouho kombinovali s míčem na polovině hřiště, ale Millera nakonec neohrozili.
 
12
Zajímavě rozehraný rohový kop v podání Mladé Boleslavi skončil pouze v boční síti ostravské branky.
 
11
První velkou šanci zápasu měl hostující Martin Nešpor. Útočník zpracoval pěkný pas a pelášil tváří v tvář proti Bučkovi. S míčem došel až do vápna, ale jeho střelu zlikvidoval domácí brankář.
 
10
Další dlouhý nákop z dílny Ostravských hledal Majtána, proti kterému zasáhl Dosoudil skvělým obranným zákrokem. Středočeši následně míč ztratili, ale Ostrava neudeřila.
 
9
Dosoudil si na své polovině došel pro útočný faul Majtána. Hosté rozehrávají přes Millera, který s rozehrou rozhodně nespěchá.
 
8
Útočná akce Mladé Boleslavi šla po levé straně přes Mareše, který našel na penaltě Nešpora. Letní posila Středočechů byla zblokována. Boleslav se ještě snažila zamknout soupeře okolo jeho vápna - bez úspěchu.
 
7
Nešpor si vybojoval faul na polovině hřiště. Sudí Kovařík odpískal nepřímý kop, po kterém to Boleslavští zkoušeli od obrany, ale proti obráncům Baníku neuspěli. Domácí u míče.
 
6
Lukeš hledal Fantiše - neúspěšně. Hosté mohli vzápětí udeřit z protiútoku. Kúdela ovšem ztroskotal na pevné obraně Baníkovců.
 
5
Ostrava se pokoušela prosadit po levé straně, ale neuspěla. Nakonec to zkusila po pravé straně. Také tam je Boleslav pozorná.
 
4
První útočný pokus Středočechů byl odvrácen. Hosté neuspěli ani napodruhé, když se v ofsajdu ocitl Nešpor.
 
3
Z rohu Baník neudeřil, ale měl další příležitost o chvíli později. Čechraný centr z kopačky Lukeše nenašel hlavu naskakujícího Frydrycha. Miller pošle míč do středu hřiště.
 
2
Dlouhý nákop Frydrycha našel nabíhajícího Majtána, který si došel pro rohový kop. Ten byl odvrácen k Milosavljevovi. Jeho rána byla tečována na další roh.
 
1
Úvodní výkop v podání Baníku končí na kopačkách Baníkovců. Ti si dlouho s míčem hráli na své ploše. Nakonec se po pravé straně prosadili, ale centr Majtána z hranice vápna k Milosavljevovi neprošel.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Při pohledu na tribuny si člověk říká, co více by lidé chtěli. Fotbal zdarma, ale tribuny jsou zaplněny střídma. Oba týmy již nastoupily na hrací plochu. Utkání za malý moment začne.
 
Úvodní sestavy:

FC Baník Ostrava: Buček - Frydrych, Zawada, Kapralík, Mach - Lukeš, Droppa, Greguš - Milosavljev, Fantiš, Majtán.

FK Mladá Boleslav: Miller - Bořil, Johana, Dosoudil, Janíček - Kúdela, Ščuk - Mareš, Sivrič, Štohanzl - Nešpor.

Rozhodčí: L. Kovařík - M. Wilczek, J. Košec.
 
Rozhodčí:

Hlavním sudím dnešního utkání bude Libor Kovařík. Šestatřicetiletý ekonom z Prahy zatím odpískal pět zápasů, ve kterých rozdal 25 žlutých karet a dvakrát poslal hráče předčasně do kabiny.

Na čarách mu bude asistovat Martin Wilczek, který se na lajně objeví popáté. Na druhé straně bude pomáhat Josef Košec, který se s praporkem prožene již poosmé v této sezoně.
 
Velkou motivaci má tým Radoslava Látala, který se pokusí odčinit pohárovou porážku s Třincem. "Rádi bychom napravili vyřazení z poháru," připustil domácí trenér. Sílu Mladé Boleslavi si ovšem uvědomuje. "Mají výborné hráče do ofenzivy a my si na to musíme dát pozor. Pokud hráči nepředvedou diametrálně rozdílný výkon oproti zápasu s Třincem, tak nemůžeme pomýšlet na body," řekl Látal.

Na tři body pomýšlí také Středočeši. "Chceme v Ostravě napravit naší chudou bodovou bilanci z venkovních hřišť." Boleslav získala jediný bod na venkovním hřišti, když remizovala v Příbrami. "Každé vítězství nebo porážka se na týmu podepíší. Nevíme, jak na tom bude Ostrava po pohárovém vyřazení, ale my jsme se svým postupem určitě spokojení," připustil před utkáním Minář.
 
Vzájemné zápasy v loňské sezoně:

Vzájemné zápasy obou týmů končí většinou výhrou Mladé Boleslavi nebo remízou. Od ročníku 2004/2005 se Baník radoval pouze třikrát.

V loňském ročníku na sebe oba týmy narazily již ve třetím kole a rozhodně nikdo z domácích nechce, aby se historie opakovala. Středočeši si totiž odvezli vítězství 4:1 a pro Baník to byla velmi tvrdá rána.

Odvety se oba týmy dočkaly v sedmnáctém kole. Po proměněné penaltě Kuliče a brance Kúdely vedla Boleslav po poločase o dvě branky a Baník se nakonec zmohl pouze na snižující branku Marka z 90. minuty zápasu.
 
Poslední zápasy obou týmů:

V posledním ligovém kole sahal Baník po druhé výhře v letošním ročníku. Po čtyřiceti minutách hry vedl na hřišti obhájce titulu již 2:0. Liberec se ovšem probral a stihl vybojovat alespoň bod.

Poslední utkání Mladé Boleslavi v rámci ligy nabídlo vyrovnaný souboj. Středočeši doma vybojovali nejtěsnější výhru nad Hradcem Králové a do pohárového zápasu s Čáslaví šli s chladnou hlavou. Nakonec se ovšem natrápili a postup slavili až po penaltách.
 
Bitvy v evropských pohárech jsou zapomenuty a Bazaly se mohou těšit pouze z bojů o sestup. FC Baník Ostrava zažívá kritické období své existence. Zatím se drží na třinácté pozici a vypadá to, že i letos na něj čekají pouze boje o sestup.

Žádné velké jméno ostravský tým neposílilo, ale ani neopustilo. Baník v posledních letech řeší existenční problémy. Kvůli dluhům a výrazně utaženému opasku si nemůže příliš vyskakovat. Ke všemu se stále nevyléčil Václav Svěrkoš, jehož návrat na trávník se ovšem velmi rychle blíží.

Vstup do sezony Baníku vůbec nevyšel. Po porážce na hřišti Jablonce ztratil body také doma, když remizoval s pražskou Slavií. Kouč Radoslav Látal se mohl radovat z vítězství svého týmu ve třetím kole, když si Baník odvezl tři body z Českých Budějovic.

Od té doby to jde se slezským celkem z kopce a stále čeká na domácí vítězství. Domácí porážka s Plzní, remíza v Hradci a vše nakonec završily dvě porážky. Nejprve nestačili Látalovi svěřenci na Olomouc a venku podlehli také Jihlavě. Naposledy slavil Baník remízu na hřišti obhájce titulu z Liberce.

Poslední kapkou bylo pohárové vyřazení s Třincem. Vedení klubu okamžitě reagovalo na tento propadák vstřícným krokem k fanouškům. Dnešní utkání s Mladou Boleslaví bude pro všechny příchozí zcela zdarma.

O Baníku se ovšem nedá říci, že by se nesnažil útočit. Za jedenáct vstřelených branek se rozhodně stydět nemusí. Horší je to s bilancí inkasovaných golů. Těch padlo již šestnáct. Nejlepším střelcem Ostravy je dvojice Antonín Fantiš - Davor Kukec.
 
Po miniepizodě v evropských pohárech se FK Mladá Boleslav usadila na desátém místě tabulky se ziskem deseti bodů a negativním skore, což zcela jistě nenaplňuje očekávání Středočechů.

Mladá Boleslav přivítala před novým ročníkem několik nových tváří. Za zmínku stojí například hostování dua Radek Šírl (Plzeň) - Martin Nešpor (Bohemians 1905). Oba pomohli Boleslavi ve startu a pro Středočechy nebyl vstup do sezony ničím snadným.

Nizozemské Twente Enschede bylo tvrdým oříškem pro mladoboleslavské mužstvo, které tak nenapodobilo například vyřazení Marseille ze sezony 2006/2007.

Po úvodní porážce v lize na hřišti Teplic se Mladá Boleslav chytla a dokázala vybojovat sedm bodů ze tří zápasů. Mezi domácími výhrami s Českými Budějovicemi a Slavií, oslavila bod na hřišti Příbrami. Po tomto trojzápase přišla na Boleslav krize. Třetí porážka v řadě stála místo trenéra Koubka.

Na jeho pozici usedl sportovní manažer - Ladislav Minář. Do klubu přišel na hostování Martin Fillo (Plzeň) a klub naopak opustil Ivo Táborský (České Budějovice). Středočechům nová krev do žil prospěla a po třech zápasech slavili výhru, když si doma poradili s Hradcem Králové.

Osm vstřelených branek není ničím, čím by se mohla Mladá Boleslav pyšnit. Rozhodně ne, pokud chce bojovat o nejvyšší příčky zaručující evropské poháry. Čelo střelecké tabulky okupuje dvojice Martin Nešpor - Matej Sivrič.
 
Soubojem týmů ze spodní poloviny tabulky bude střetnutí domácího Baníku Ostrava s Mladou Boleslav. Utkání začíná v 17:00 a my budeme u toho!