konec FC Slovan Liberec – FC Vysočina Jihlava
1:1
(0:1)
Komentuje: LŠ
 
Dlouho se zdálo, že si Vysočina odveze ze severu Čech plný počet bodů. Nakonec se musí spokojit pouze s remízou. Už čtvrtou v řadě. Pro Slovan je bod určitě úspěchem, soupeř úřadujícího mistra hodně potrápil. Přeji příjemný zbytek nedělního odpoledne.
 
Konec zápasu.
 
90+4
Liberec právě vstřelil branku!
Slovan z rohového kopu nic nevytěžil. Zůstal ale u míče a v posledních vteřinkách dokázal vyrovnat! Musiol vběhl s míčem do vápna. Vystřelil do hráče, který stál před ním. Volný balon však posléze ukořistil JOSEF ŠURAL, jenž z prostoru před malým vápnem nekompromisně zavěsil. Svůj pokus ještě otřel o břevno. Zklamaní hosté padli na trávník, ihned po rozehrávce rozhodčí zápas ukončil – 1:1.
 
90+2
Ondřej Šourek posléze odvrátil balon na roh. Do vápna běží i brankář Bičík!
 
90+1
Hadaščok nic složitého nevymýšlel. Zleva se natlačil až do vápna, tam jej ale čistě zastavil Šourek. Míč skončil v zámezí, rozehrávat bude Hanuš.
 
90
Rozhodčí nastavuje čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
 
89
Žlutou kartu za zdržování hry dostal brankář Hanuš.
 
88
Liberec má v závěru jasnou převahu. Drží míč na polovině soupeře, do šestnáctky létá jeden centr za druhým. Ale Jihlava brání na výbornou.
 
86
Zahraje si také Gavrić, vystřídal Tlustého.
 
85
Velké zmatky před Hanušovou brankou. Několik střel bylo zblokovaných, k brankáři prolétl až pokus Musiola. Případná branka by ovšem asi neplatila, na hřišti zůstal již delší dobu ležet otřesený Karlík.
 
83
Střídání Jihlavy. Zahraje si Sedláček, nahradil Masopusta.
 
82
Nechybělo mnoho a balon se zatřepal v domácí síti podruhé. Vaculík zleva přihrával před branku, míč se od stojícího Souzy málem odrazil za Bičíkova záda. Liberečtí nakonec nebezpečí zažehnali.
 
80
Vysočina měla k dispozici standardku z nadějné pozice. Vaculík centroval do šestnáctky, na jeho pas si naskočil Šourek. V zakončení mu scházela přesnost.
 
79
Poslední střídání Severočechů. Liulku nahradil Souza.
 
77
Tecl svými kličkami u postranní čáry dvojici protihráčů nezmátl. O balon jej připravil Kelič.
 
75
Breznaník se neukvapil. Ze středu hřiště viděl na křídle rozběhnutého Musiola, hru však dobře přečetl hostující Rada. Celou akci soupeře zastavil.
 
73
Koloušek se prosmýkl skrz dvojici soupeřů a z hranice vápna vypálil. Bičíkovi práci nepřidělal, balon letěl nad branku.
 
72
Fleišman byl úplně sám před brankou Hanuše. Střílel vedle, i tak je ale veškeré vzrušení zbytečné. Domácí obránce totiž hrál v ofsajdu.
 
70
Rozhodčí znovu nechává hráče občerstvit. Do konce základní hrací doby zbývá dvacet minut, hosté stále drží těsný náskok.
 
69
Slovan ovšem mohl vyrovnat. Vybojoval dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Po sérii hlavičkových soubojů se k míči dostal Breznaník, trefil ale pouze před sebou stojícího spoluhráče Nezmara. Jinak by jeho střela zřejmě do sítě mířila.
 
68
Zápas se začíná hodně kouskovat. Ani jeden z týmu teď nemá převahu, převládají nepřesnosti.
 
65
Hlavní sudí přerušil hru, v bolestech se u středového kruhu svíjí Karlík. Povolána jsou nosítka.
 
63
Karta také pro domácího Fleišmana za faul v blízkosti vlastní branky.
 
63
Dnešní utkání sleduje 2 853 diváků.
 
62
Šural se vydal do protiútoku. Příliš daleko ale nedošel, ve středu pole jej stáhl k zemi Josl. Vidí žlutou kartu, domácí útočník musí být za postranní čarou ošetřen.
 
60
Vysočina je už delší dobu nastěhována na polovině soupeře. Šanci si zatím nevytvořila. Ani po standardce zprava.
 
58
Žluté napomenutí pro domácího Keliče.
 
57
Druhá půle zatím nabízí útočný fotbal z obou stran. Těsně před Bičíkovou svatyní netrefil ideálně prudkou přihrávku Vaculík, u protější branky se včas nezorientoval na penaltovém puntíku neobsazený Hadaščok.
 
55
Spolupráce mladíků. Hadaščok prolétl až k jihlavské šestnáctce, míč připravil na střelu Musiolovi. Jeho pokus si našel cestu do brankářových rukavic.
 
54
Hra se přelila na opačnou stranu. Rada se chytře uvolnil a hledal volného spoluhráče Jungra. Těsně před ním ovšem odvrátil míč do bezpečí protihráč.
 
52
Vzápětí už mohlo být v libereckém týmu veseleji. Janů načechral míč na hlavu Musiola, ten trkl do balonu na hranici malého vápna. Těsně minul levou tyč.
 
51
Domácí zahrávali rohový kop, z něj ovšem nezahrozili. Hadačšok si v souboji s Hanušem počínal až příliš důrazně, což sudí nepřehlédl.
 
49
Koloušek se prezentvoval tvrdou ranou z dálky. Bičík měl plné ruce práce, aby balon zneškodnil. Následně se k dorážce prodral ještě Tecl, jeho počin už ale zastavil ofsajd.
 
48
Přímý kop domácích. Vácha centroval, na zadní tyč si nabíhal Kelič. Spoluhráčův pas byl ale příliš prudký.
 
46
Oba týmy vystřídaly. Domácí posílají místo Kušníra do boje Musiola, z hostujícího tábora odešel ze hřiště Kryštůfek. Opačným směrem přispěchal Rada.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Jihlava vede pod Ještědem 1:0. Jedinou branku vstřelil v desáté minutě Jungr. Slovan byl ale mírně aktivnější, vyrovnání se však zatím domácí nedočkali.
 
První poločas skončil.
 
45+2
Jan Hanuš znovu v akci. Prověřil jej svižný pokus Fleišmana, hostující strážce svatyně nadvakrát zasáhl a udržel svůj tým v těsném vedení.
 
45+1
Mohlo být vyrovnáno! Bojovník Breznaník opět vybojoval balon, před branku si nabíhal Hadaščok. Chyběl mu kousek, aby míč zasáhl.
 
45
Rozhodčí nastavuje dvě minuty.
 
44
Breznaník motal protihráčům hlavy. Na hranici šestnáctky se dobře uvolnil, viděl volného Šurala. Jeho střela Hanuše příliš nezaměstnala. Liberec má v závěru půle více ze hry.
 
43
Hanuš musel zakročit. Modrobílí rozvinuli zajímavý útok. Šural měl míč na pravé straně pokutového území, ale místo očekávaného centru na spoluhráče trošku ukvapeně z úhlu střílel. Brankáře nepřekvapil.
 
42
Znovu se žlutí. Potrestán byl hostující Kryštůfek.
 
40
Vaculík pronikl až před Bičíkovo území. Nahrával lépe postavenému spoluhráči, včas zakročila liberecká obrana.
 
38
Vácha spíše zápasnickým chvatem poslal k zemi Karlíka, míč pro Jihlavu.
 
37
Domácí střídají. Morozenka nahrazuje Hadaščok.
 
36
Slovan nyní na okamžik znovu protivníka zatlačil. Vybojoval rohový kop, na hlavičku si naskakoval Nezmar. Dříve u míče byl však brankář.
 
35
Následně se ale na levé straně utrhl Breznaník. Prolétl až k šestnáctce soupeře a ostře vypálil. Jeho střela měla razanci, jenže chyběla přesnost. Hanuš nemusel zasahovat.
 
34
V těchto minutách dominují především souboje ve středu hřiště. V útoku jsou oba celky neškodné.
 
33
Žlutá karta pro Tlustého, který na středu hřiště zastavil Šurala.
 
30
Jungr se zjevil v těsné blízkosti Bičíka! Zakončil pouze do něj, dostal se také k dorážce. Ale sudí už předtím zastavil hru pro ofsajd.
 
29
Na druhé straně se Nezmar položil do centru Vaculíka a bezpečně jej odvrátil. Hostující záložník přihrával od rohového praporku.
 
27
Kryštůfek chtěl odvrátit vysoký centr mířící do vlastního vápna. Trefil jej ze vzduchu a z první, ovšem hodně nepřesně. Domácí zahrávali roh.
 
26
Janů se snažil projít po straně individuálně, ale úspěšně si nevedl. Tempo zápasu opadlo.
 
24
Krátká přestávka. Hlavní sudí dovolí hráčům, aby se šli za postranní čáru občerstvit. Teplota se zde šplhá ke třiceti stupňům.
 
22
Následnou standardku rozehrál Koloušek. Pálil přímo mezi tři tyče, jenže pouze doprostřed brány. Bičíka nezaskočil.
 
21
Nezmar vidí žlutou kartu, nedovoleně zastavil unikajícího Tecla.
 
20
Severočechy brzdí vlastní nepřesnosti. Domácí jsou častěji v držení míče, většinou ale pouze na polovině hřiště. Přechod do útočné fáze vázne.
 
18
Útočný faul Masopusta, který u rohového praporku nedovoleně stáhl k zemi protivníka.
 
17
Šourek nepřesně rozehrál, soupeř ihned kontroval. Aktivní Šural opět číhal na hranici ofsajdové pasti, prudkou přihrávku však nedoběhl. Dříve byl u balonu brankář Hanuš.
 
15
Slovan usiluje o odpověď. Šural vyhrál souboj jeden na jednoho s Tlustým, svým pasem posléze našel Morozenka. Ten pálil z první, ale několik metrů vedle.
 
14
Vácha získal kulatý nesmysl na středovém kruhu. Rozhlédl se a spatřil na straně startujícího Breznaníka. Přihrávku mu adresoval, ale celou akci zastavil ofsajd.
 
12
Jungr mohl vzápětí přidat druhý zásah! Bičík vystartoval k hranici svého vápna pro odražený balon, jenž mu však vyklouzl z rukavic. Moc nechybělo, aby se k němu hostující forvard dostal.
 
10
Jihlava právě vstřelila branku!
Vysočina se dostává do vedení! Hosté podnikli do nepříliš zformované obrany soupeře protiútok, MAREK JUNGR nabíhal zleva sám na Bičíka. Brankáře si položil a poté z úhlu trefil odkrytou branku – 0:1.
 
10
Hanuše posléze pořádně protáhl Vácha. Liberecký záložník zahrával přímý kop, z dvaceti metrů volil přímou střelu na branku. Gólman Vysočiny musel zakročit.
 
9
Domácí nyní soupeře přitlačili. Nezmar byl na okamžik neobsazen na penaltovém puntíku, míč si ovšem nestihl včas zpracovat.
 
7
Liulka vybojoval balon před pokutovým územím soupeře a hledal spoluhráče Kušníra. Jeho střela byla zblokovaná, míč se vznesl do výšin a jako padající list se snášel na Hanušovu branku. Hostující gólman jej zřejmě tečoval, roh ale sudí nesignalizuje.
 
5
Do centru snášejícího se na malé vápno vložil svoji hlavu jihlavský kapitán Tecl, ale balon letěl vysoko nad břevno.
 
4
Jihlava poprvé v útoku. Jungrův průnik zastavil Liulka jen za cenu faulu, hosté mají k dispozici přímý kop.
 
3
Ani další pokus o vysunutí Josefa Šurala nebyl úspěšný. Brankář Hanuš bude od své branky rozehrávat.
 
2
Šourek zazmatkoval. Na vlastní polovině hřiště raději před dotírajícím Morozenkem odklopl míč mimo hřiště. V jeho držení jsou domácí.
 
1
Slovan rozehrál. Šural zrychlil na levé straně, míč mu ale uskočil do zámezí. Hosté budou vhazovat.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Hráči jsou nastoupeni na trávníku. Liberec v modrém, hosté ve žlutých dresech.
 
Stadion není zaplněn ani z poloviny. Sektory za brankami jsou takřka úplně bez diváků.
 
Vysočina postrádá svoji brankářskou oporu Jaromíra Blažka, který není ani na lavičce náhradníků. Pikantní duel čeká hostujícího Václava Kolouška, ten strávil pod Ještědem velkou část své kariéry.
 
Úvodní sestavy:

FC Slovan Liberec: Bičík – Kušnír, Kelič, Nezmar, Fleišman – Liulka, Vácha, Morozenko, Janů "K", Breznaník – Šural.

FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Josl, Šourek, Tlustý, Kryštůfek – Vaculík, Karlík, Koloušek, Masopust – Jungr, Tecl "K".

Rozhodčí: Zelinka – Pospíšil, Zeman.
 
Slovan má nabitý program, tým čeká ve čtvrtek první zápas play-off Evropské ligy s ukrajinským Dněpropetrovskem. Kouč Šilhavý má navíc stále problémy se složením optimální sestavy. Mimo hru je několik klíčových borců.
 
Oba celky se naposledy střetly letos v rámci lednové Tipsport ligy. Jihlava zdolala svého dnešního soupeře poměrem 3:1, čímž nakročila k pozdějšímu celkovému vítězství v turnaji.
 
Liberečtí jsou zatím v tabulce na pátém místě. Do nového ročníku vstoupili dvěma výhrami, před týdnem ale padli v severočeském derby na hřišti Jablonce. Vysočina je jedenáctá, hosté mají na svém kontě tři remízy.
 
Příjemné nedělní odpoledne z Liberce, kde je dnes na programu zápas čtvrtého kola Gambrinus ligy. Slovan změří síly s Jihlavou.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.