konec SK Slavia Praha – FC Zlín
3:0
(2:0)
Komentuje: Michal Luxa
 
S konstatováním, že Slavia půjde do nadstavby z vedoucí pozice, naopak Zlínu se přiblížily "barážové" Teplice, se loučím a přeji příjemný zbytek večera.
 
Pětadvacet minut byl Zlín Slavii vyrovnaným soupeřem, ovšem poté Pražané potvrdili roli favorita a berou důležité tři body. V souboji o titul už zůstává se sešívanými pouze hráči Plzně, kteří také zvítězili. Naopak ze hry už odstupuje Sparta, která podlehla Olomouci 0:2.

Slavia si ve druhém poločase pohlídala vedení taktickým výkonem a její vítězství mohlo být mnohem vyšší, jenomže zahazovala šance. A tak se mezi střelce už zapsal pouze Peter Olayinka, jenž stanovil konečné skóre.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Martin Cedidla vhodil míč do hry takovým způsobem, že Jakub Janetzký na něj nemohl dosáhnout. A tak bude od branky rozehrávat Přemysl Kovář.
 
90+1
K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hráč tři minuty nad rámec normální hrací doby.
 
90
V poslední minutě normální hrací době začala Slavia kombinaci od Přemysla Kováře. Sešívaní se rychle prokombinovali na útočnou polovinu, kde byl faulovaný Srdjan Plavšić.
 
88
Zlínští se vydali za další akcí, jenomže Martin Cedidla a Rudolf Reiter se srazili. Následně míč mimo plochu poslal sportovně Peter Olayinka.
 
87
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ondřej Kolář, přichází Přemysl Kovář.
 
86
Slavia zůstává u balonu a už si koncovku zápasu užívá. Mladá Boleslav souboj s Plzní nevyrovnala, jelikož do hry ještě zasáhl VAR. Západočeši tak stále vedou.
 
84
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Jan Hellebrand.
 
83
Střetnutí už se dohrává, spíše z povinnosti. O vítězství Slavie už není pochyb, jelikož sešívaní vedou 3:0.
 
82
Za vápnem si balon zpracoval Daniel Fila, který dával nepřesnou přihrávku na spoluhráče. Do protiakce mířil Zlín, jenomže Rudolfa Reitera zastavil dalším čistým skluzem Ondřej Kúdela.
 
80
Po delší době si zákrok do statistik zapisuje také Ondřej Kolář. Slavistický brankář čelil slabému pokusu, který z hranice velkého vápna vyslal Lamin Jawo.
 
79
Rudolf Reiter přebral do pohybu balon, jenomže na zem se položil David Hovorka, který soupeře čistě odzbrojil od míče.
 
78
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Róbert Matejov, přichází Jakub Kolář.
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ivan Schranz, přichází Srdjan Plavšić.
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ondřej Lingr, přichází Daniel Fila.
 
77
Pokračujeme v té samé písničce, kdy Slavia kombinuje na útočné polovině. V posledních minutách už to vypadá, že hostujícímu mužstvu docházejí síly.
 
76
Domácí mužstvo už nemá kam spěchat, a tak v klidu kombinovalo kolem středového kruhu. Po chvíli se Slavia vydala do akce, ovšem Ibrahim Benjamin Traoré nezvládl nahrávku do vápna.
 
74
Kapitánskou pásku od Stanislava Tecla převzal Peter Olayinka!
Slavia se i po vystřídání nachází na útočné polovině, kde ztratila balon a následně se dopustila dalšího nedovoleného zákroku.
 
73
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Tomáš Holeš, přichází Ibrahim Benjamin Traoré.
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Stanislav Tecl, přichází Yira Sor.
 
72
Tomáš Holeš si dlouho hledal pozici ke střele, ale po chvíli vymyslel přihrávku na Stanislava Tecla. Domácí kapitán se pokoušel o střelu z otočky, kterou trefil soupeře.