konec FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc
0:4
(0:1)
Komentuje: Vojtěch Tůma
 
Ode mě je to vše, děkuji za pozornost a zase někdy příště se budu těšit na počtenou.
 
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 10:3. Rohy: 11:4.
 
Je konec, Mladá Boleslav dnes od Olomouce schytavala čtyřgólový debakl a po dvou kolech je tak stále bez bodu, naopak hosté zapsali první výhru v nové sezoně. Domácí dnes doplatili na neproměňování šancí v pasážích utkání, kdy měli tlak a soupeře jasně přehrávali. Přesně to se jim stalo už na začátku utkání, Sigma přestála pár složitějších situací a poté udeřila díky krásné ráně Jakuba Plška. Středočeši neustále naráželi na spolehlivého brankáře Buchtu a rozhodně mohli hned několikrát srovnat, v závěrečné pětadvacetiminutovce se pak jejich plán úplně rozsypal. Nejprve se trefil Martin Nešpor, pět minut na to se prosadil Martin Sladký a na konečných 4:0 zvýšil David Houska.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Ještě jedna šance pro domácí tým, po rohovém kopu hlavičkoval Nikolaj Komličenko, jenž předčil ve vzduchu Jemelku, Buchta ale uhájil čisté konto.
 
90+1
Utkání už se jen dohrává, diváci pomalu začínají opouštět svá místa. Nutno poznamenat, že po porážce ve vyhraném utkání se Zlínem a dnešnímu debaklu se bude Boleslavi oklepávat hodně složitě.
 
90
Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat pouze dvě minuty.
 
89
Jakub Plšek opět potvrdil, že je v naší nejvyšší fotbalové soutěži nadstandardním hráčem, když málem překvapil Kamenára parádním lobem, který zastavilo až břevno.
 
88
Žlutou kartu dostává Jaroslav Diviš (FK Mladá Boleslav).
 
87
Žlutou kartu dostává Nikolaj Komličenko (FK Mladá Boleslav).
 
87
Komličenko se místo střely ještě pokoušel vylepšit palebnou pozici, načež se ve vápně poroučel k zemi po souboji s Jemelkou, penalta ale odpískána nebyla.
 
86
Na druhé straně z nebezpečné pozice hlavičkoval zcela zapomenutý Yunis, byl ale pomezním sudím přichycen v ofsajdu, vzrušení tedy bylo zbytečné.
 
85
Boleslavští se pokoušejí alespoň o čestný zásah, dnes jim ale není přáno. Rohový kop hlavičkou zakončoval Takács, mířidla měl ovšem vychýlená a vypálil nad branku.
 
84
Olomouc vybojovala standardní situaci, ovšem vzhledem ke komfortnímu náskoku už se ani nepokusila o centr do pokutového území, Hála místo toho nahrál za sebou stojícímu Štěrbovi.
 
83
Olomouc právě vstřelila branku!
Tohle už je pro hráče středočeského klubu hodně kruté, Olomouc krátce před koncem základní hrací doby přidává už čtvrtou trefu. Domácí zaspali při návratu do defenzivy a znovu nechali trestuhodně volného DAVIDA HOUSKU, jenž obdržel přihrávku od Hály a poté skvěle trefenou ranou přehodil Luboše Kamenára. Sigma dnes střílí opravdu krásné branky.
 
82
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Miroslav Keresteš, přichází Jaroslav Diviš.
 
81
Pilař si počkal na ideální moment a pak poslal míč do běhu pro Sladkého, jenž si jej přehodil na levačku a zkusil oslovit u zadní tyče čekajícího Yunise, dobře ale zasáhl Král.
 
80
Fabián naznačil centr, místo toho poté narazil do palebné pozice obránci Kerestešovi, jehož rána by Buchtu určitě zaměstnala, to by ale s dalším blokem nesměl přispěchat Sladký.
 
79
Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Šimon Falta, přichází Jan Hála.
 
78
O chvíli později nepřesně hlavičkoval Konaté, jenž byl ve velkém záklonu. Nedlouho nato se pak do samostatného úniku málem dostal Fabián, jenže Jemelka zasáhl v pravý čas.