konec Česko – Finsko
9:0
(2:0, 2:0, 5:0)
Komentuje: Filip Červinka
 
43:58
Česko právě vstřelilo branku!
Nyní se už prázdná finská klec dočkává dalšího oranžového "neštěstí" v podobě zakončujícího MILANA SCHNAUBELTA, jenž využil únikové nahrávky od Krejčího – 9:0. Asistence: Roman Krejčí.
 
43:16
Tak teď jsem to zakřikl a Hudeček si ve středním pásmu pohrává s finskými protivníky, ani se nesnaží trefit prázdnou bránu. To je od něj šlechetné.
 
42:39
Finové odvolali gólmana a hrají v šesti pro čtyřem českým hráčům!
 
42:16
Na konci utkání si Finové ještě zahrají v početní převaze. Za katr totiž odchází Radek Soukup. Ten však bude pykat za mnoho hráčů na hřišti.
 
41:13
Česko právě vstřelilo branku!
Tak to je nevídané! Dominance českého prvního útoku v čele s JANEM BACOVSKÝM, jenž usměrnil nahozený míček od Kručka za záda bezmocného finského gólmana, se čím dál více zvyšuje. Jan Bacovský navíc dosahuje čistého hattricku – 8:0! Asistence: Martin Kruček.
 
38:29
Růžička vyslal tvrdou pumelici, která finskému gólmanovi vypadla z náruče a Štěpáník nedokázal skákající míček usměrnit za záda ležícího Kuryho.
 
37:07
Česko právě vstřelilo branku!
Aktivní napadání první formace českého národního týmu nese své ovoce a po sérii finských nepřesností se z bezprostřední blízkosti prosazuje JAN BACOVSKÝ – 7:0. Asistence: Martin Kruček.
 
36:38
Špaček výborně napadá finskou rozehrávku a dokonce zachytil pas mezi třemi jeho soupeři a ještě se v pádu pokoušel vypálit!
 
33:36
Česko právě vstřelilo branku!
Tak to byla dech beroucí a doslova oku lahodící akce v podání Špačka, jenž přenechal míček Kručkovi a ten ho zadovkou poslal před branku, kde číhal JAN BACOVSKÝ, jenž zasunul míček za záda bezmocně padajícího Kuryho – 6:0. Asistence: Martin Kruček.
 
33:08
Současně spolu odchází za katr Eskola za držení a Krejčí za naražení na hrazení. Bude se tak hrát 5 na 5.
 
31:26
Česko právě vstřelilo branku!
A je to tady! Kýžený úspěch v přesilové hře je na světě, kdy se na modré čáře s ničím a s nikým nemazlil TOMÁŠ KUDELA, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě – 5:0. Asistence: Tomáš Wróbel.
 
29:55
Ještě je ale vyloučen finský hráč za podražení!
 
27:48
Ouuu! Tak to byla šance jako hrom! Po sérii přihrávek se míček dostal k Wróbelovi, jenž číhal u levé tyče Kuryho, avšak český útočník netrefil poloodkrytou finskou klec!
 
27:30
Následuje vyloučení finského obránce a český výběr si na konci druhé periody zahraje přesilovou hru!
 
26:55
Spaček našel před brankou volného Bacovského, ten však střelou z první Kuryho nepřekonal!
 
24:07
Česko právě vstřelilo branku!
Tak tohle vypadá na velký debakl! TOMÁŠ WRÓBEL si šel od začátku svého střídaní tvrdě za svým cílem, který byl vstřel branku, a to se mu po aktivním napadání finské rozehrávky podařilo – 4:0. Asistence: Jan Bílý, Michal Slanec.
 
22:54
Česko právě vstřelilo branku!
Velký tlak české družiny je proměněn! Lux krásně kombinoval s Hnízdilem, který předložil míček na vrchol kruhů MILANOVI SCHNAUBELTOVI, jenž střelou golfem přetavil v další branku českého výběru a jedná se o jeho premiérový zásah v seniorské reprezentaci – 3:0! Asistence: Daniel Hnízdil.
 
21:39
Oba pak míří na lavici hanby za hrubost a bude se tedy pokračovat v pěti proti pěti, jelikož se jedná o vzájemné vyloučení.
 
21:39
Po důrazném počínání si před brankou Jirotky v podobě Karimiemiho se roztrhla strkanice mezi ním a kapitánem Růžičkou.
 
21:29
Nyní se však před brankou zjevil aktivně hrající Pukema, jehož pokus o zasunutí míčku za záda Jirotky končí na betonech českého muže v masce!
 
19:28
Tomáš Kudela je vyloučen za hákování. Je tu tedy další přesilová hra pro Finy!
 
19:14
Finský blesk Pukema však rozehrávku zachytil a řítil se na Jirotku! Ten ale nakonec nemusel zasahovat, jelikož se Fin prezentoval nepřesnou střelou z bezprostřední blízkosti.
 
17:11
Čeští hráči mají míček ve své moci a nabírají důležité vteřiny v obranném pásmu Finů!
 
16:35
Bude se ale vylučovat! Na trestnou lavici usedá Jan Bílý za podražení a Finové si zahrají již druhou přesilovku v tomto zápase.
 
14:00
Ale pozor! Benedikt si počínal v útočné třetině nedovoleně a muži v pruhovaném ho posílají za katr za držení. Je tu přesilovka pro Finsko!
 
9:20
Česko právě vstřelilo branku!
Nyní to dlouhou dobu vypadalo, jakoby český tým hrál přesilovou hru a nese to své ovoce! Po střele Kručka z pravé strany si před brankou důrazně počínal TOMÁŠ KUDELA a míček se doslova došoural mezi betony beznadějně se ohlížejícího finského gólmana – 2:0. Asistence: Martin Kruček, Miroslav Růžička.
 
8:03
Benedikt pálil hned z první z vrcholu kruhů a Štěpáník následně nadvakrát dorážel míček za záda Kuryho. Ten ale kus oranžového plastu zalehl a vhazuje se po jeho levé straně.
 
6:50
Wróbel si vzal míček hned po buly do své moci a řítil se na Kuryho, ten si ale mohl oddechnout, jelikož střela z mezikruží v podání českého útočníka míří jen těsně vedle!
 
5:00
Je tu vyloučení finského beka Kurse za krosček a český výběr si zahraje přesilovou hru!
 
1:34
Česko právě vstřelilo branku!
Tak to byla velmi povedená útočná kombinace, kdy si Hudeček vyměnil míček za brankou Kuryho se Slancem a následně proběhla rychlá kolmice na mezi kruhy stojícího TOMÁŠE WRÓBELA, jenž se střelou z první nemýlil – 1:0. Asistence: Michal Slanec.
 
Hráči obou týmů již vstupují na hřiště a ve vzduchu je cítit značná nervozita!