konec FK Jablonec – FK Mladá Boleslav
1:2
(1:1)
Komentuje: Ondřej Belák
 
Děkuji za pozornost a přeji hezký den.
 
Zatímco Mladá Boleslav se posouvá na velmi solidní páté místo tabulky, Jablonec je v krizi a přes zimu zůstane až na čtrnácté příčce. Znovu se tedy bude určitě mluvit o pozici trenéra Horejše.
 
Velice zajímavé utkání je u konce! Jablonec určitě zaslouží kredit za to, jak aktivně hrál v oslabení. Když se v 74. minutě vykartoval také mladoboleslavský Šimek, byla to pro domácí pomyslná odměna. Tři body ovšem i tak putují do města automobilů! Při hře deset na deset totiž krásnou akcí rozhodl paradoxně jablonecký odchovanec Vojtěch Kubista.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
V samém závěru se ještě do listiny střelců mohl zapsat střídající Vojtěch Stránský, sám před jabloneckým gólmanem ovšem trefil jen Hanušovu nohu.
 
90+3
Jan Šeda udržel sražený centr ve hřišti, což znamená, že se roh kopat nebude. Teď už to bude Jablonec mít nesmírně složité.
 
90+2
Marek Matějovský na půlicí čáře stáhl pronikajícího Surzyna a také vidí žlutou.
 
90+1
Vladimir Jovović si za vápnem navedl míč na pravačku a dobře střílel. Mladá Boleslav teď měla štěstí, že se balon nedostal přes blok těl.
 
90+1
Jablonec se snaží a obléhá útočnou polovinu hřiště. Na vyrovnání má k dispozici ještě tříminutový nastavený čas!
 
90
Vladimir Jovović po odpískání ruky procedil něco směrem k hlavnímu rozhodčímu, na světě je další žlutá karta.
 
88
Střídání v týmu FK Jablonec:
ze hřiště odchází Daniel Souček, přichází Michal Černák,
ze hřiště odchází Pavel Šulc, přichází Tomáš Malínský.
 
87
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Hráči z města automobilů se těsně před koncem dostávají do vedení! Jablonecký odchovanec VOJTĚCH KUBISTA obdržel dobrou přihrávku do běhu, z levého křídla pak vyšachoval hned dva domácí beky a překonal Hanuše střelou na vzdálenější tyč. Gól z respektu ke svému ještě nedávnému zaměstnavateli neslavil.
 
86
Daniel Mareček hasil na polovině hřiště zajímavě se rozvíjející brejk Severočechů za cenu žlutého napomenutí.
 
86
Tomáš Ladra si v pokutovém území troufl na "zidanovku," jeho následný centr odvrátil Kratochvíl ve spolupráci s Akpudjem.
 
85
Dion Cools skvěle zakřižoval nabíhajícího Stránského. Pak si troufl ještě na kličku, kterou si ale trošku ztížil pozici pro rozehrávku.
 
84
Jablonecký Surzyn se zařazuje na seznam hráčů, kteří obdrželi žlutou kartu.
 
83
Kubista lehce vrazil do Chramosty, který skončil na zemi. Od ještě nedávného spoluhráče si navíc vyslechl nevoli s tím, jak ochotně šel k zemi.
 
82
Vojtěch Stránský nezvládl zpracování skákajícího míče u postranní čáry. Balon se dostal až do zámezí, zpět do hry ho výkopem od své brány uvede Hanuš.
 
81
Ondřej Karafiát si dvakrát vyměnil balon s brankářem Šedou. Hosté se nakonec přece jenom vydali na útočnou polovinu, kde se snaží usadit.
 
80
Z boleslavského rohu nic nebylo.
 
Dnešní utkání sleduje 1 801 diváků.
 
79
Další přihrávka fantasticky hrajícího Jovoviće trošku překvapivě propadla až k Chramostovi, jenže ten ve velké šanci nevzal zakončení na sebe! Nakonec ještě přihrál Kratochvílovi, který byl v těžší pozici a jeho dělovku parádně zblokoval obětavý Donát.
 
78
Od početního vyrovnání hráčů na trávníku má zatím lehce více ze hry Mladá Boleslav, která je aktuálně o trošku více na míči.
 
77
Souček se při snaze o nákop do míče pořádně netrefil a poslal ho do autu. Hosté budou vhazovat na polovině hrací plochy.
 
75
Rozehrávku následné standardky na sebe vzal Vladimir Jovović, jehož pravačka skončila vysoko na tribuně za brankou Boleslavi.
 
74
Síly na hřišti se srovnávají! Jovović dlouhou přihrávkou z vlastní obranné poloviny vyslal do úniku Jana Chramostu, do kterého zezadu vrazil vracející se David Šimek. Rozhodčí Machálek dnes podruhé vytahuje červený kartonek.
 
72
Nepřesnou Šedovu rozehrávku Karafiát nezachytil a k míči se dostal Šulc, který to z poloviny hřiště také zkoušel rovnou na bránu. Pro Jablonec možná trošku škoda, trefil totiž Karafiáta místo toho, aby se pokusil rozehrát přečíslení.
 
71
Miloš Kratochvíl si teď trošku zahrál na brankáře, když v krátkém časovém sledu zblokoval rány Marečka i nově příchozího Stránského. Další pokus pak zamířil nad Hanušovu bránu.
 
70
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
ze hřiště odchází Jiří Skalák, přichází Vojtěch Stránský.
 
69
Velké nedorozumění mladoboleslavských hráčů ve středu pole se snažil životní trefou potrestat Jovović! Z prvního doteku vypálil z poloviny hřiště, Jan Šeda se do branky stihl vrátit.
 
67
Chramosta si na hraně ofsajdu převzal dlouhou přihrávku, Boleslavští ho dobře zdvojili a nenechali domácího útočníka vystřelit.
 
66
Pavel Šulc se prohnal až na pravý okraj pokutového území, načež centroval pod sebe. Surzyn měl míč na paty a v akrobatické pozici bránu ohrozit nemohl.
 
65
V rychlostním souboji dvou jedenáctek si Cools pohlídal nabíhajícího Fulneka. Hosté pokračují postupnou kombinací.
 
64
Utkání začíná být poměrně vyhecované, na mladoboleslavských hráčích se možná projevuje určitá frustrace. Přesilovku si totiž asi představovali trošku jinak.
 
63
Jan Chramosta si ve vápně netroufl na zakončení z úhlu, a ještě čekal na podporu z druhé vlny. Pro Jablonec tak získal alespoň roh, nicméně ten končí jen útočným faulem Akpudjeho.
 
61
Na druhé straně zahrávala Mladá Boleslav roh, který přistál na hlavě Ondřeje Karafiáta. Ten v záklonu zakončil nedůrazně do středu branky.
 
60
O kuriózní moment se postaral Kratochvíl, který si myslel, že fauloval. Rozhodčí ale hru nepřerušil, a tak Kratochvíl po chvíli váhání pokračoval v akci. A mohl si dokonce připsat asistenci! Jovović se totiž potom krásně prokličkoval až na hranu šestnáctky, hosté jeho ránu dokázali na poslední chvíli zblokovat.
 
59
Houska se po obranném zákroku Akpudjeho na polovině hřiště elegantně zbavil napadajícího Fulneka, načež se domácí usazují okolo pokutového území.
 
58
Střílený centr Tomáše Ladry se od Davida Housky odrazil na rohový kop.
 
57
Jablonec se v oslabení prezentuje hodně sympatickým dojmem a vůbec není pasivní. Severočeši dokonce v hojném počtu napadají rozehrávku, takže se Boleslavští musejí uchylovat k dlouhým nákopům.
 
56
Žlutou kartu za faul na Jovoviće si prohlíží David Pech.
 
55
Teď se Pavel Šulc předvedl i na opačném konci hřiště, ne však ve zrovna nejlepším světle. Při snaze odkopnout centr míč trefil špatně a přímo na vlastní branku! Od ukázkového vlastence domácí zachránil fakt, že Šulc zamířil přímo do prostoru, kde hlídkoval Hanuš.
 
54
A další zajímavá akce Jablonce! Jen to zahučelo, když Šulc zblízka nepropálil brankáře. Vzrušení bylo každopádně zbytečné, nakonec se mával ofsajd.
 
52
Vypadá to, že Jablonec se ani v deseti nechystá rezignovat na útok. Daniel Souček si hezky navedl míč na pravou nohu a vypálil z dálky. Rána mířila doprostřed, ale protože byla prudká, krotil ji Šeda před dobíhajícím Chramostou až napodruhé.
 
51
Skalákův centr Jablonečtí odvrátili k Danielu Marečkovi, který si míč přehodil na pravou nohu a zkoušel vystřelit. Po teči Šulce balon našel v rukavicích Hanuš.
 
50
Houska z vlastního pokutového území výborně rozjel jablonecký útok přihrávkou na Šulce, který se následně snažil kombinovat s Jovovićem. Černohorec přihrával nepřesně.
 
49
Trošku okatě si o penaltu zkusil říct také domácí Jovović, rozhodčí znovu zůstává ledově klidný.
 
48
Nově příchozí Surzyn se uvedl dobrým obranným zákrokem, když vystihl směr dlouhé Marečkovy přihrávky mířící za obrannou linii.
 
47
Tomáš Ladra se prodíral do pokutového území a po lehkém kontaktu s protihráčem se poroučel k zemi. Na penaltu to ale nebylo.
 
46
Střídání v týmu FK Jablonec:
ze hřiště odchází Tomáš Hübschman, přichází Michal Surzyn.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
 
V Jablonci je zaděláno na velice zajímavé fotbalové představení! Diváky svými kousky dlouho bavil hlavně aktivní Jovović, který také krásně asistoval Šulcovi na první gól. Boleslav se však postupně osmělovala, a navíc šla ve 43. minutě do přesilovky, když viděl červenou kartu Heidenreich. A hosté se ještě ve zbytku první půle dokázali prosadit, na 1:1 vyrovnal Ladra!
 
45+1
První poločas skončil.
 
45
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Hosté bleskově využívají nabídnutou přesilovku! Oslabená jablonecká obrana se rozevřela, Matějovský krásně prostrčil míč na TOMÁŠE LADRU, a ten v souboji s Janem Hanušem zamířil po zemi přesně ke vzdálenější tyči. Symbolicky se tak prosazuje hráč, na kterém se před chvilkou vykartoval Heidenreich.
 
42
A pozor, Jablonec jde ještě v prvním poločasu do oslabení! David Heidenreich ve středu pole hodně tvrdě zajel do Tomáše Ladry. Ačkoliv protihráče nejspíše zranit nechtěl, rozhodčí zaslouženě vytahuje červenou kartu. Jablonečtí tedy znovu potvrzují, že jsou jedním ze dvou nejtrestanějších týmů soutěže. Podruhé v řadě jdou navíc do deseti ještě v první půli!
 
42
Chramosta sice dokázal zastihnout míč v rohu hřiště ještě před tím, než se zakutálel do autu. Nepřesná přihrávka nicméně končí v zámezí.
 
41
Prvním držitelem žluté karty se dnes stává za zákrok na útočné polovině mladoboleslavský David Šimek.
 
40
Jeden z hostujících hráčů obětavě skočil do Součkovy rozehrávky, Jablonečtí aktuálně mají trošku problém vymanit se z obranné poloviny.
 
39
Matějovského centr od praporku se stal lahůdkou gólmana Hanuše.
 
38
Hráči z města automobilů přidali na aktivitě, vidina vyrovnání ještě před přestávkou určitě vypadá lákavě. Domácí obrana se musí mít na pozoru, situaci teď hasil Cools za cenu rohového kopu.
 
37
Sledovali jsme trošku neučesanou pasáž, kdy se Mladá Boleslav snažila kombinovat u autové čáry. Aktuálně se nehraje, protože má lehké zdravotní problémy Akpudje. Nejspíš bude v pořádku.
 
35
Matějovský nabil za pokutové území Vojtěchu Kubistovi, o jehož schopnostech tvrdě vystřelit z dálky v Jablonci dobře vědí. Tentokrát ale zaútočil spíše na rohový praporek.
 
34
Pavel Šulc obdržel přihrávku do pokutového území a ještě se snažil kombinovat. Bohužel pro Jablonec ale neměl dokonalý přehled o pohybu svých spoluhráčů.
 
33
Houska tak dlouho otálel s rozehrávkou, až balon nasměroval do autu.
 
32
Tomáš Hübschman byl faulovaný, a navíc přišel o kopačku. Až se domácí kapitán obuje, bude Jablonec rozehrávat z poloviny hřiště.
 
31
Šulc kopem přes hlavu výborně udržel míč na hrací ploše. Kratochvílovi se pak úplně nepovedlo zpracování, jenže šťastně tím zahrál na housle bránícímu Donátovi a zaměstnal mladoboleslavskou obranu.
 
30
Jiří Skalák se provinil útočným faulem těsně před jabloneckou šestnáctkou.
 
29
Jablonec získal nadějnou standardku z dobré pozice pro centr. Rozehrávka se však Coolsovi nepovedla podle představ, centr byl příliš nízký.
 
27
Tomáš Ladra to z nějakých třiceti metrů zkusil přímo na bránu, vysoko ji ale přestřelil. Jan Hanuš uvede míč zpátky do hry výkopem.
 
26
V souboji veteránů trefil Hübschman nohu Matějovského, bude z toho zajímavá standardka pro Mladou Boleslav.
 
25
A další zajímavá akce Boleslavi. Ondřej Karafiát stihl míč na hrací ploše a přetáhl centr na vzdálěnější tyč. Souček nepustil Šimka k hlavičce, jenže balon znovu putoval na kopačky Středočechů. Další nástřel pak tečoval Kubista do středu brány, kde byl připravený Hanuš.
 
24
Odražený míč z dálky nebezpečně napálil Jakub Fulnek. Domácí střelu zblokovali, stejně jako následný pokus Tomáše Ladry už z vnitřku pokutového území. Teď hosté každopádně působí svěžím dojmem.
 
23
Středočeši obléhali pokutové území. Míč dostal na nohu Daniel Mareček, který se neúspěšně snažil otočit k bráně a vystřelit. Balon včas odkopla jablonecká defenziva.
 
22
Skalák si při zpracování evidentně pomohl rukou. Jablonec může rozehrát ze své obranné poloviny.
 
20
A znovu Jovović! Teď si efektivně narazil míč s Kratochvílem a snažil se z hranice vápna obalit střelu na vzdálenější tyč. Trefil se nicméně jen do rukavic gólmana.
 
18
Jablonec právě vstřelil branku!
Další skvělý Jovovićův moment už vedl k úvodnímu gólu! Černohorský záložník parádní kolmicí z půlicí čáry našel PAVLA ŠULCE, který výborně nabíhal za mladoboleslavskou obranu. Šulc si pak z prvního doteku obhodil vybíhajícího Jana Šedu, a z druhého míč poslal do odkryté brány.
 
17
Vladimir Jovović je zatím zdaleka nejaktivnějším hráčem Jablonce. Znovu ukázal své přednosti, když rychle změnil směr a navedl si míč ke střele z dálky. Šeda zasahovat nemusel, balon mířil příliš vysoko.
 
16
Denis Donát chtěl urychlit mladoboleslavskou rozehrávku, dlouhý míč v klidu sebral brankář.
 
15
Jiří Skalák zůstal po souboji chvíli klečet na hřišti. Jablonečtí sportovně poslali balon do autu.
 
14
Hezkým průnikem se prezentoval rychlonohý Jovović. S míčem se dostal až hluboko do pokutového území, následně z úhlu vystřelil nad bránu.
 
13
Mladá Boleslav se znovu připomněla směrem do útoku, když to jeden z hostů zkusil ze střední vzdálenosti. Jan Hanuš měl přízemní ránu pod kontrolou.
 
12
Kubista z dálky vytloukl jen připravený blok Tomáše Hübschmana a chvíli to vypadalo, že by zelenobílí mohli vyrazit do zajímavého protiútoku. Boleslavští ho včas uhasili.
 
10
Roh měli k dispozici také Severočeši. Nejprve rozehráli nakrátko, ale nakonec musel Cools přece jenom centrovat. Balon vycestoval až mimo hrací plochu.
 
9
Po obrovské šanci pokračuje Boleslav ve zvýšené aktivitě a Matějovský získal roh. Sám ho také rozehrál, a Hanuš musel na zem pro nepříliš razantní hlavičku Ladry.
 
7
Teď se ovšem domácí málem sami střelili do nohy! Po obrovském nedorozumění gólmana Hanuše se spoluhráči mimo pokutové území se k míči snadno dostal Jiří Skalák, z otočky ale úplně prázdnou bránu trefit nedokázal.
 
7
Jablonec je zatím výrazně aktivnější a soustavně okupuje útočnou polovinu. Na vážnější příležitost zatím čekáme.
 
6
Dion Cools hlídkoval za hranicí pokutového území a čekal na odražený míč. Pak ale nezareagoval dostatečně rychle, Jablonečtí tedy branku ani teď neohrozili.
 
5
Šulc se na obranné polovině hezky zbavil napadajícího Matějovského. V akci pokračoval Houska, který se snažil do šance vysunout nejlepšího jabloneckého střelce Chramostu. Ten se ale tentokrát k zakončení přes bránícího hráče nedostal.
 
4
Vladimir Jovović potáhl balon středem hřiště a pokoušel se o průnikovou přihrávku, kterou daroval míč pouze brankáři Šedovi.
 
3
Cools ve snaze udržet míč na útočné polovině Jablonce našel hlavou jen Daniela Marečka, tomu se nicméně protiútok rozvinout nepodařilo. Úvod zápasu se nese ve znamení nepřesností.
 
2
Domácí Akpudje byl na polovině hřiště trefený zřejmě do oblasti hlavy, ale bude moci ve hře pokračovat. Píská se faul hostujícího celku.
 
1
Hlavní rozhodčí Machálek poprvé foukl do píšťalky a utkání za krásného slunečného počasí začíná. Výkopu se chopili Mladoboleslavští, a hned získali aut na útočné polovině.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

FK Jablonec: Hanuš – Cools, Heidenreich, Akpudje, D. Souček – Šulc, Houska, Hübschman (C), Kratochvíl, Jovović – Chramosta.
Náhradníci: Richter – Štěpánek, Malínský, Považanec, Ikaunieks, Ritter, Konda, Surzyn, Černák.

FK Mladá Boleslav: Šeda – D. Šimek, Karafiát, Donát – Pech, Kubista, D. Mareček, Matějovský (C), Fulnek – Skalák, Ladra.
Náhradníci: Polaček – Látal, Stránský, Mašek, Darmovzal, Krobot, Ekpai, Mil. Škoda.

Rozhodčí: Machálek – Hájek, Antoníček.
 
FK MLADÁ BOLESLAV

Tým z města automobilů je na tom o trošku lépe, v tabulce je devátý a na Jablonec drží hubený náskok tří bodů. Z posledních tří ligových klání Mladoboleslavští vytěžili solidních šest bodů, když doma porazili Bohemians a Teplice, zatímco venku padli s ostravským Baníkem. Na půdě jablonecké Střelnice se budou snažit ukončit aktuálně třízápasovou šňůru proher na stadionech soupeřů.
 
FK JABLONEC

Zelenobílým patří až třinácté místo tabulky. Srazil je hlavně hrubě nepovedený říjen, ve kterém včetně pohárového utkání s Vyškovem prohráli pět ze šesti zápasů, při všech prohrách navíc ani jednou neskórovali. Když se Jablonec naposledy představil doma, byla z toho klidná výhra 3:0 nad Českými Budějovicemi. Následně ale stejným výsledkem padl v Olomouci a navíc přišel o vyloučeného útočníka Sejka, který proti Boleslavi nebude moct nastoupit.
 
Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu. FORTUNA:LIGA má na programu poslední podzimní kolo. Na severu Čech uvidíme souboj týmů, které zatím zůstávají spíše za očekáváním – Jablonec přivítá Mladou Boleslav.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.