konec FK Pardubice – FK Jablonec
1:1
(0:1)
Komentuje: David Klier
 
Pardubice s Jabloncem se v souboji dvou týmů ze spodních pater tabulky rozešly smírně. V první půli se za hosty trefil Tomáš Malínský, z kraje druhého poločasu hlavičkou srovnal David Huf. Domácí měli další dvě velké šance, ovšem ani Filip Čihák, ani podruhé David Huf nedokázal znovu překonat Jana Hanuše.
 
Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:11.
 
90+4
Konec zápasu.
 
90+4
Michal Surzyn dlouhým míčem na pravé křídlo našel Miloše Kratochvíla, ten ale v těžké pozici nedokázal dostat míč pod kontrolu.
 
90+3
Pardubice nevyžily možnost volného kopu a nedokázaly zakončit. Na druhé straně z podobné pozice bude rozehrávat Surzyn po faulu Cadua.
 
90+2
Kamil Vacek vedl protiútok středem hřiště a po přejetí půlící čáry byl faulován Jakubem Martincem.
 
90
Nastavují se čtyři minuty.
 
90
Malínský z levé strany centrem hledal Michala Černáka, toho si pohlídal Cadu. Hosté ovšem zůstávají v okolí pokutového území soupeře.
 
88
A do třetice. David Huf z přímého kopu trefil jen dobře postavenou zeď, od které se balón odrazil za brankovou čáru na roh.
 
86
Tomáš Malínský (FK Jablonec) šel do souboje s Janem Jeřábkem úplně zbytečně loktem napřed a po zásluze za to dostává žlutou kartu.
 
86
Před pár minutami Pardubicím roh nevyšel, a tak si to nyní zkusí znovu. Tentokrát zprava rozehrává Cadu.
 
85
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Silný, přichází Jakub Považanec.
 
84
Lukáš Matějka se ihned po střídání zapojil do akce. Dostal míč v pokutovém území a pustil ho na Tomáš Solila. Ten vybojoval alespoň roh.
 
83
Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Jakub Rezek, přichází Lukáš Matějka.
 
82
Se žlutými kartami se nyní na domácí straně roztrhl pytel. Tentokrát ji viděl David Huf (FK Pardubice) poté, co podkopl unikajícího Malínského.
 
80
Zbytečná ztráta domácích u svého pokutového území a následující nebezpečí musel zažehnat Cadu (FK Pardubice). Ten skluzem fauloval Kratochvíla a i on dostává žlutou kartu.
 
76
Kamil Vacek se dostal k odraženému míči na své půlce a chtěl rozjet protiútok, přihrávkou ale místo Patráka našel jen Jana Zeleného a tak akce skončila.
 
75
Michal Černák sotva přišel na hřiště a už byl na zemi. Skluzem ho totiž trefil Kamil Vacek (FK Pardubice), který vidí žlutou kartu.
 
74
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Václav Pilař, přichází Michal Černák.
 
72
Jakub Markovič riskantní přihrávkou pořádně prověřil pozornost Jana Jeřábka, který to vyřešil jednoduše, míč odkopl do autu.
 
71
Jan Hanuš má ve druhé půli o poznání více práce, než před přestávkou. Tentokrát vyrazil tvrdou střelu Tomáše Solila z ostrého úhlu.
 
69
Zajímavá šance také na druhé straně, ovšem ani zdaleka nebyla tak nebezpečná. Jan Silný po přihrávce Malínského mířil nad.
 
67
Domácí mohli jít do vedení! Vojtěch Patrák skvělým centrem z pravé strany našel hlavu Davida Hufa a ten málem podruhé skóroval, tentokrát ho ale famózním zákrokem vychytal Jan Hanuš!
 
66
Sám Cadu se postavil k exekuci volného přímého kopu, střelou ale neohrozil branku Jana Hanuše.
 
65
Dobrá rozehrávka Pardubic z vlastní poloviny hřiště znovu vedla po levé straně. Rezek vysunul Cadua, který obešel obránce a následně byl faulován.
 
63
Tomáš Solil dobrým presinkem získal balón na půlící čáře a společně s Davidem Hufem mohl jít do protiútoku dva na dva. Bohužel pro domácí to ale uspěchal a chtěl překvapit brankáře střelou téměř z půlky. Jan Hanuš si ale v klidu poradil.
 
62
Znovu v akci Brazilec ve službách Pardubic. Tentokrát si narazil balón s Hufem a přihrávkou mezi obránci mezi obránce chtěl vysunout Jakuba Rezka, pas byl ale o pár desítek centimetrů delší.
 
61
Hráči domácího celku se dostali z obtížné pozice u postranní čáry, čemuž pomohla patička Cadua. Následně se hra dostala na druhou stranu, kde o míč přišel Patrák.
 
59
Surzynův roh na přední tyči odhlavičkoval Robin Hranáč a Pardubice poté nechaly míč doskákat na jejich aut.
 
58
V souboji dvou hráčů s číslem 20 byl úspěšnější Jan Silný. Ten chytře balón trefil od Cadua a získal tak rohový kop.
 
54
Rychlá kombinace Pardubic po autu z levé strany skončila zakončením Tomáše Solila, přízemní střela domácího záložníka skončila rukavicích Hanuše.
 
53
Michalu Surzynovi na těžkém terénu u střídaček míč přeskočil kopačku, nakonec ho ale dostal pod kontrolu a založil útok svého týmu. Ten žádným nebezpečím neskončil.
 
51
Jablonec zatím hraje, jako kdyby jeho hráči zůstali v kabině. Nyní jim může pomoct útočný faul Hufa, díky kterému se dostali k balónu.
 
49
Pardubice právě vstřelily branku!
Skvělý vstup Pardubic do druhého poločasu a je vyrovnáno! Cadu brzkým centrem našel přesně hlavu DAVIDA HUFA, jehož zakončení hlavou skončilo u tyče branky Jana Hanuše! Asistence: Cadu.
 
47
Dobrý začátek Patráka. Tentokrát si dobře pokryl balón a byl faulován, což vyústilo ve volný kop z pravé strany. S tím si hosté poradili.
 
46
Domácí v první minutě druhé půle vybojovali roh. Vojtěch Patrák se ihned zapojil do akce, když vysunul Kostku, jehož centr zastavil Kubista.
 
46
Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Emil Tischler, přichází Vojtěch Patrák.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Po první půli vedou hráči Jablonce v Ďolíčku proti Pardubicím 1:0. Zejména přibližně v první půlhodině měli jasně navrch, poté se ale do hry dostaly i Pardubice. Paradoxně ale až poté hosté udeřili, když po rohu domácích proměnil rychlý protiútok Tomáš Malínský. Červenobílí mohli srovnat po hlavičce Filipa Čiháka, ten ale zamířil jen do břevna.
 
45+3
První poločas skončil.
 
45+2
Další přerušení hry kvůli úderu do hlavy, tentokrát zůstal na zemi Miloš Kratochvíl. Ten se ale poměrně rychle zvedá z trávníku.
 
45+1
Nastavují se tři minuty.
 
45+1
Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází David Huf.
 
45
Pavel Černý už je odnášen na nosítkách a je jasné, že pro něj dnešní zápas skončil.
 
43
Hra je nyní přerušena, po souboji s Michalem Surzynem totiž na hrací ploše zůstal ležet Pavel Černý, který dostal úder do hlavy.
 
43
Obrovská šance Pardubic! Cadu rozehrál volný přímý kop od postranní čáry. Na centr si naskočil Filip Čihák, jehož hlavička skončila na břevně!
 
39
Pardubice se ihned pokusily o odpověď, akce po pravé straně ale nevyústila v přímé ohrožení branky Jana Hanuše.
 
36
Jablonec právě vstřelil branku!
Hosté udeřili z protiútoku po rohovém kopu soupeře a dostávají se do vedení! TOMÁŠ MALÍNSKÝ se dostal k míči, který letěl za obranou linii soupeře. Dostal se přes Dominika Kostku, následně obešel i brankáře a s mírnou dávkou štěstí dostal balón do sítě!
 
36
Po dalším odvráceném rohu zajímavě střílel Jakub Rezek, ten ale trefil jen obličej jednoho z obránců.
 
34
Centr Cadua od rohového praporku sice vyústil ve střelu Jana Jeřábka, ani on ale nezamířil přesně.
 
33
Rychlý protiútok domácího celku byl sice trochu zpomalen, i tak se ale dá považovat za úspěšný. Po tečovaném centru Solila od nohy Kubisty bude Jablonec čelit rohu soupeře.
 
32
Surzyn přetlačil v souboji Tischlera a poslal míč před branku, kde ho nadzvedli dva bránící hráči, díky kterým se do zakončení nemohl dostat Malínský.
 
30
Pardubice poprvé vystřelily. Pavel Černý měl v pokutovém území dost místa a času a přihrál přesně do běhu Dominiku Kostkovi, jehož zakončení šlo mimo tři tyče.
 
30
Cadu nyní mohl centrovat, místo toho ale ještě možná trochu zbytečně kličkoval. To vyústilo v protiútok Jablonce, který zažehnal Hranáč.
 
27
Po zaváhání Jana Zelného se dostal k centru Jakub Rezek. Ten zajímavě hledal v pokutovém území Pavla Černého, tomu ještě pár centimetrů chybělo.
 
27
V posledních minutách jsou více u balónu domácí fotbalisté, zatím si ale nevytvořili žádnou střeleckou příležitost.
 
24
Pardubáci se postupně dostávají zpět do zápasu poté, co se jen těžko dostávali přes půlku hřiště. Nyní jim k tomu pomohl faul Kubisty.
 
23
Cadu překvapivou přihrávkou skvěle našel na zadní tyči nikým nehlídaného Emila Tischlera, ten ale nečekal, že se k němu míč dostane a nedokázal ho dostat pod kontrolu.
 
21
Po dalším nedovoleném zákroku hráčů v červenobílém měli hosté přímý kop od postranní čáry, Michal Surzyn ale tentokrát trefil jen obránce. Nebezpečí protiútoku následně odkopem do autu zažehnal Pilař.
 
19
K exekuci se postavil Michal Surzyn a nebyl daleko gólu! Rozhodl se pro střelu na vzdálenější tyč, Jakub Markovič skvěle vytáhl míč na roh!
 
18
Další skluz domácího hráče už je potrestán žlutou kartou, kterou viděl Filip Čihák (FK Pardubice). Jablonec bude mít k dispozici volný kop ze zajímavé pozice.
 
16
Václav Pilař se na levé straně dostal přes dva bránící hráče. Jana Jeřábka už neobežel, vybojoval alespoň roh.
 
15
Zbytečná ztráta domácího týmu, která skončila ostrým skluzem Kamila Vacka na Malínského. Rozhodčí Zelinka to zatím řeší domluvou.
 
13
Hráči Pardubic nyní nedokázali udržet míč poté, co měli autové vhazování na své polovině hřiště. To je ale příliš mrzet nemusí, přihrávka Surzyna na druhé straně hřiště byla až příliš dlouhá a skončila v zázemí.
 
10
Ke střele z dálky se odhodlal Jan Silný, i tentokrát zamířil doprostřed branky a Jakub Markovič tak neměl žádné problémy. O chvíli později hosté získali roh.
 
10
Brankář Jan Hanuš poslal výkop jen na hlavu svého jmenovce Jeřábka, i on ale našel jen protihráče a míč se poté znovu dostal k brankáři Jablonce.
 
8
Rychlá akce Pardubic šla přes pravou stranu. Emil Tischler ovšem nadvakrát nedokázal odcentrovat, akce skončila špatným zpracováním Tomáše Solila.
 
6
Surzynův centr z přímého kopu skončil na prvním obránci a Jakub Rezek chtěl vysunout Cadua. Brazilský hráč Pardubic se ale k míči nedostal, na půlce totiž dobře zakročil Tomáš Malínský.
 
5
První zajímavá příležitost zápasu. Václav Pilař tentokrát dokázal odcentrovat před bránu, kde Malínský sklepl balón pro Jana Silného, jeho střela ze slibné pozice ale šla přesně do míst, kde byl připravený Jakub Markovič.
 
4
Václav Pilař na levé straně nepřešel přes Kamila Vacka. Domácí se následně pokusili o rychlý protiútok po levé straně, neúspěšně.
 
2
Po přetaženém centru Cadua se dostal k míči kapitán Jeřábek, jeho přihrávku na Solila ale vystihl Davaid Houska, který pokryl balón letící do autu.
 
1
Pardubice se ze začátku dostaly na polovinu soupeře. Do útočné akce se zapojil i stoper Hranáč, akce ale nakonec skončila na autovém vhazování.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Oba týmy už jsou na hrací ploše. Domácí Pardubice nastoupí v tradiční červenobílé kombinaci, hosté z Jablonce budou celí v černém.
 
Úvodní sestavy:

FK Pardubice: Markovič – D. Kostka, F. Čihák, Hranáč, Cadu – Jeřábek (C) – Tischler, Vacek, Solil, Jakub Rezek – P. Černý.
Náhradníci: Letáček – Halász, Toml, L. Matějka, Červ, Huf, Patrák.

FK Jablonec: Hanuš – Surzyn, Martinec, V. Kubista, Zelený – Hübschman (C) – Malínský, Kratochvíl, Houska, Pilař – Silný.
Náhradníci: V. Hrubý – Štěpánek, Považanec, Smejkal, Pleštil, Ali-Abubakar, Černák.

Rozhodčí: Zelinka – Mokrusch, Bureš.
 
Ani Jablonec na tom není dobře. V ligové tabulce se možná trochu překvapivě nachází až na třináctém místě, na svého dnešního soupeře má čtyřbodový náskok. Ani Severočeši v tomto roce moc nevyhrávají, na začátek sice porazili doma Sigmu Olomouc, poté už ale v lize nevyhráli. Potěšit je mohl alespoň postup do semifinále MOL Cupu, v něm ale po velkém boji padli s pražskou Spartou 3:4.
 
Pardubice vůbec nezachytily vstup do jarní části soutěže, v tomto kalendářním roce totiž odehrály sedm ligových zápasů, ve kterých nedokázaly ani jednou zvítězit a získaly jen tři body. Na poslední Karvinou ale stále mají Východočeši náskok sedmi bodů. Trenérský štáb Pardubic musí trápit hlavně to, že v posledních pěti zápasech jejich svěřenci pokaždé inkasovali tři a více branek, celkově 18.
 
Vítejte u online přenosu ze zápasu 27. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utkají týmy FK Pardubice a FK Jablonec. Úvodní výkop v pražském Ďolíčku je naplánován na 16:00.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.