konec FK Jablonec – FC Viktoria Plzeň
0:0
(0:0)
Komentuje: Ondřej Belák
 
Děkuji za pozornost a přeji hezký večer.
 
Na severu Čech se dnes servírovalo velice dietní fotbalové menu a bezgólový výsledek o dění na hřišti vypovídá asi nejlépe. Nutno však podotknout, že Plzeň byla určitě aktivnější. Možná i vinou těžkého terénu se jí ale moc šancí vytvořit nepodařilo. Nejblíže k úspěchu byl Chorý, jehož ránu zastavila tyč.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Utkání se dohrává v hodně emotivním duchu. Po dalším nedovoleném zákroku Viktorie to vřelo u středového kruhu.
 
90+2
Plzeň ještě měla k dispozici roh. Jablonečtí si ale pohlídali oba Kalvachovy centry v krátkém časovém sledu a ještě nebyli daleko od toho, aby se sami dostali dopředu.
 
90+1
Faul Mateje Trusy (PLZ) na útočné polovině byl nejen oceněn žlutou kartou, ale ještě pořádně rozdmýchal emoce mezi oběma trenéry, kteří na sebe dlouho pokřikovali mezi střídačkami.
 
90
Standardní situaci měli k dispozici také Severočeši. Centr Nykrína se stal kořistí brankáře Staňka, který si pro míč zkušeně vyběhl.
 
89
Zpoza pravého okraje pokutového území vzal na sebe rozehrávku Lukáš Kalvach, jehož hezký centr našel Jeana-Davida Beauguela na malém vápně. Plzeňského kanonýra to ale možná trošku překvapilo a hlavička se mu nepovedla!
 
88
Matej Trusa to udělal dobře a získal pro Viktorii zajímavou standardku z takřka optimální pozice pro kvalitní centr.
 
87
Filip Kaša nakopával míč do pokutového území. Prosadit se snažil Radim Řezník, kterého tělem odstavil s přehledem hrající Jaroslav Zelený. Bude se vykopávat od jablonecké branky.
 
86
Za stále bezgólového stavu má o něco více ze hry Plzeň, která se snaží sebrat tři body. Severočeši ale zatím poměrně v klidu odolávají.
 
85
Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Eduardo Santos, přichází Luděk Pernica.
 
84
Právě Santos zůstává sedět v pokutovém území a zřejmě se bude střídat.
 
83
Rozhodčí nechal plynout hru po hraničním zákroku Viktorie a zpoza šestnáctky vyslal hezký pokus Eduardo Santos. Jan Hanuš vyrazil míč na roh!
 
82
Tomáš Hübschman šel na polovině hřiště do souboje s Chorým, píská se faul jabloneckého veterána.
 
81
Tomáši Chorému se teď povedl trošku kuriózní kousek, když si v pokutovém území našel centr, ale následnou hlavičku poslal jen do vlastní nohy.
 
80
Následnou standardku rozehrál Lukáš Kalvach kvalitním centrem. Zdálo se, že se míč v pokutovém území odrazil od padajícího Pleštila, každopádně zamířil mimo dosah plzeňských hráčů.
 
79
Viktoria se hnala do zajímavého protiútoku. Dominik Pleštil (JAB) přistrčil Mosqueru a za svůj faul si prohlédl žlutou kartu.
 
77
Nově příchozí David Nykrín se po nákopu Silného okamžitě snažil prosadit svojí rychlostí. Uvidíme, zda dvojice rychlonohých záložníků jabloneckou hru (a celý zápas) oživí.
 
76
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Michal Černák, přichází David Nykrín.
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Miloš Kratochvíl, přichází Dominik Pleštil.
 
75
Matej Trusa si vyšlápl na Davida Housku a píská se útočný faul hostujícího záložníka.
 
74
Před Janem Kopicem se otevřel zajímavý prostor. Rychlonohý záložník se zprava prohnal do vápna a pak asi zkoušel střílet, jenže míč netrefil vůbec dobře. Hanuš mohl zůstat v klidu.
 
Dnešní utkání sleduje 2 175 diváků.
 
73
Filip Kaša ukončil jabloneckou akci rezolutním odkopem až pod střechu hlavní tribuny.
 
72
Tomáš Chorý si převzal balon za pokutovým územím a levačkou to zkusil technicky přímo na branku. Zamířil nicméně do jejího středu, kde stál připravený Hanuš.
 
71
Viktoria promarnila šanci zahrozit do otevřené obrany. Z druhé strany poté ještě po zemi centroval Lukáš Kalvach, bylo to ale snadné sousto pro bránícího Zeleného.
 
70
Eduardo Santos na levé straně obrany uhlídal Miloše Kratochvíla a ještě pro svůj tým získal autové vhazování.
 
69
Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kopic, přichází Matej Trusa.
 
68
Jan Silný (JAB) z pravého křídla vlétl do pokutového území. Přesně přihrát se mu nepodařilo a ještě fauloval Hejdu, za což inkasuje žlutou kartu.
 
67
Hlavičkovanou v pokutovém území domácího celku ukončil Jaroslav Zelený.
 
65
Jakub Považanec hezkou přihrávkou vysunul Jana Silného, který z pravé strany přihrál pod sebe. Michal Černák si míč zpracoval a v pokutovém území se s ním proti přesile pohotově otočil. Škoda pro Jablonec, že následná střela mířila příliš vysoko!
 
64
Jhon Mosquera už s balonem vykličkoval mimo hřiště, domácí budou vhazovat na své obrané půlce.
 
63
Míč se po rohu odrazil za pokutové území. Do rány z první se opřel Jakub Považanec, který ale sestřelil spoluhráče Černáka. Plzeň se tedy vydala do protiakce a odražený míč napálil za vápnem Jean-David Beauguel, jehož dělovka letěla nad.
 
62
Jakub Považanec prodloužil míč na Jana Silného, jehož centr Západočeši srazili na rohový kop. Jablonec může po dlouhé době zahrozit.
 
61
Jean-David Beauguel hezky prostrčil míč do pokutového území na nově příchozího Tomáše Chorého, který se do balonu opřel pravačkou a trefil bližší tyč! Odražený míč Chorý okamžitě vracel hlavou zpátky před bránu, do bezpečí ho odehrál David Štěpánek.
 
60
Lukáš Kalvach rozehrával další roh, jenže podruhé za sebou poslal centr moc nízko a hned první jablonecký hráč ho bezpečně odvrátil.
 
58
Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Sýkora, přichází Tomáš Chorý.
 
57
Viktoria hraje na útočné polovině, v předfinální fázi ale zatím chybí kvalita.
 
56
Lukáš Kalvach rozehrával další rohový kop. Exekuce se mu vůbec nepovedla, ale za chvíli prudce centroval Pavel Bucha. Vojtěch Kubista míč pohotově lízl hlavou, aby se nikdo z Plzeňských nemohl dostat k zakončení.
 
54
Michal Černák se pustil proti přesile a balon se mu otřel o ruku, což rozhodčímu neuniklo.
 
53
Jean-David Beauguel využil zaváhání protihráče a v pokutovém území se dostal k míči. Původní akce nebezpečí nepřinesla a po chvíli střílel zpoza pokutového území slabě Jan Sýkora.
 
52
Jan Kopic obdržel na hraně ofsajdu průnikovou přihrávku a z pravé strany se snažil dostat do vápna přes Zeleného. Jablonecký obránce potvrdil svůj dobrý výkon, balon pak v klidu sebral Hanuš.
 
51
Rozehrávku na sebe vzal Lukáš Kalvach, jehož centr si v pokutovém území našel bránící Tomáš Hübschman a odhlavičkoval míč do bezpečí.
 
50
Jan Kopic v souboji s Černákem získal pro Viktorii rohový kop.
 
49
Michal Surzyn poslal do vápna tak prudký balon, že s ním Tomáš Hübschman prakticky nemohl nic dělat. Jindřich Staněk bude vykopávat.
 
48
Michal Černák přehodil míč na Jana SIlného, který byl faulovaný Hejdou. Domácí mají k dispozici standardní situaci z nadějné pozice pro centr.
 
47
Vysoký centr Michala Surzyna se stal lahůdkou pro brankáře Staňka.
 
46
Jablonečtí vstoupili do druhého poločasu dvěma akcemi po levé straně přes Michala Černáka. První Černákův centr byl zblokovvaný a podruhé ho zkušenější Řezník nepustil k míči.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Druhý poločas začne přibližně v 19:04.
 
Po první části je skóre zaslouženě vyrovnané. Zatím je to spíše boj, ze kterého oba týmy vytěžily jednu velkou šanci. Kvůli dobrým zákrokům brankářů se nicméně neujala hlavička Zeleného ani tutovka Buchy. Uvidíme, jestli bude druhý poločas zajímavější.
 
45+2
První poločas skončil.
 
45+1
Na šanci si Plzeň počkala až na konec prvního poločasu, ale stála za to! Pavel Bucha se objevil úplně sám před brankářem a střílel prudce levačkou. Jan Hanuš proti Buchovi skvěle vystoupil, zmenšil střelecký úhel a ránu vyrazil na roh!
 
45
Miloš Kratochvíl patičkou prodloužil míč za sebe na Jana Silného, před kterým se otevírala zajímavá příležitost. Nevyšel mu ale krok a nedostal se k zakončení.
 
44
Jan Kopic na pravém okraji pokutového území zatápěl jabloneckým obráncům. Ti si nakonec poradili a domácí budou vhazovat.
 
43
Hezkým průnikem se prezentoval Jhon Mosquera. Následný centr už byl navíc, Kolumbijec se totiž s míčem dostal těsně za autovou čáru.
 
42
Na centr Kalvacha od praporku se snažil dostat právě Jean-David Beauguel. A dokonce se k míči asi i probojoval, jenže v hodně přelidněném prostoru netrefil balon tak, jak by bylo potřeba.
 
41
David Štěpánek odvracel přízemní centr Beauguela trošku krkolomně, ale nakonec úspěšně. Plzeň bude zahrávat rohový kop.
 
39
Po delší době jsme viděli více přesných přihrávek za sebou. Postaral se o ně Jablonec, jehož akci ukončil až nepovedený pas Surzyna po lajně.
 
38
Tomáš Hübschman chytře nakopával míč ze vzduchu na rozeběhnutého Silného. Výrazně blíže k balonu měl každopádně gólman Jindřich Staněk.
 
38
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Martinec, přichází David Štěpánek.
 
37
Jakub Martinec zakopl míč do zámezí a je evidentní, že je jeho zdravotní problém vážnějšího rázu. Pro marodkou už tak sužovanou sestavu Jablonce je to další nepříjemnost.
 
36
Ofsajd Jablonce.
 
35
Další ze série nedovolených zákroků okolo středového kruhu. Tentokrát vložil hostující Sýkora až moc síly do souboje s Houskou.
 
33
Jean-David Beauguel se v souboji těžkých vah střetl s Vojtěchem Kubistou. O něco hůře to odnesl plzeňský útočník, rozhodčí píská nedovolený zákrok ve středu hřiště.
 
32
David Houska pravačkou kroutil téměř z osy hřiště centr do vápna. Míč byl příliš dlouhý a skončil v zámezí, Jindřich Staněk bude vykopávat od své branky.
 
31
Aktuálně sledujeme pasáž plnou nepřesností na obou stranách, moc zajímavého se na hřišti neděje.
 
30
Severočeši většinu získaných míčů okamžitě směřují na Silného na hrotu. Jablonecký útočník nyní podstoupil další z bohaté sbírky vzdušných soubojů s Lukášem Hejdou.
 
29
Jablonec předvedl po autovém vhazování dobrý ťukes. Zpoza pokutového území mohl střílet David Houska, jehož projektil se zastavil o bránícího hráče Viktorie.
 
28
Jan Hanuš se pořádně ukopl. Jhon Mosquera toho však nevyužil, protože nezvládl zpracování z velké výšky padajícího míče.
 
27
Eduardo Santos má v posledních minutách útočné choutky. Teď si nabíhal na centr Kopice, dobrý obranný zákrok předvedl Jakub Martinec.
 
26
Plzeň měla k dispozici standardní situaci z levé strany. Jan Sýkora ji rozehrál dobrým centrem, k hlavičce se dostal Eduardo Santos, ale zakončoval z hodně krkolomné pozice a Hanuše neohrozil.
 
24
Jan Silný obdržel přihrávku do ofsajdové pozice, rozhodčí ho však nechal v akci pokračovat a podstoupit souboj s Eduardem Santosem. Praporek vylétl nahoru až po nepřesné střele.
 
23
Miloš Kratochvíl se prodal přes Lukáše Hejdu a klopýtajíc se ještě snažil nasadit housle Lukáši Kalvachovi. Ten ale získal míč a Jakub Martinec pak adresoval Hanušovi pořádně nepříjemnou malou domů, se kterou měl jablonecký gólman plné nohy práce.
 
21
Silný si dobře pokryl míč před vystoupivším Hejdou a předal ho dozadu Považancovi. Slovenskému záložníkovi se ale balon zamotal mezi nohy.
 
20
Útok Západočechů skončil hodně nepřesnou střelou z dálky. Míč už si chystá k výkopu Jan Hanuš, ještě před tím se ale na nohy musí postavit Jakub Martinec, který zřejmě utržil nějaký šrám.
 
19
Plzeň kombinuje na obranné polovině a vyčkává.
 
18
První střelecký pokus Viktorie. Pavel Bucha se odhodlal k ráně zpoza pokutového území, jeho razantní levačka se zastavila o zelenobílou hráz před Hanušem.
 
17
Vojtěch Kubista v jablonecké šestnáctce čistě odzbrojil Jana Sýkoru. Pak nicméně místo konstruktivní rozehrávky zvolil spíše jen odkop do bezpečí.
 
16
Jakub Považanec si ve středu pole došlápl na Kalvacha a rozhodčí píská nedovolený zákrok. Viktoriáni budou rozehrávat ze své obranné poloviny.
 
14
Západočechům se po aktivním nástupu přestalo kombinačně dařit a v posledních minutách už mají lehce více ze hry Jablonečtí. Potvrdit to mohl Jakub Považanec, který za obranu rýsoval kolmici na Jana Silného. Ke smůle domácích ale udělil míči příliš velkou razanci.
 
13
Centr Michala Surzyna nicméně tentokrát v pokutovém území Viktorie moc rozruchu nenatropil.
 
12
Jan Silný byl faulovaný ve vzdušném souboji, je z toho další zajímavá standardka pro Jablonec.
 
11
Ostrý centr Michala Surzyna od rohového praporku našel hlavu Jaroslava Zeleného, jehož prudké zakončení vytáhl z prostoru u tyče pohotový Jindřich Staněk! Míč ještě z úhlu vracel před bránu Tomáš Hübschman, Plzeň si s vypětím všech sil poradila.
 
10
Po ruce jednoho z Plzeňských měli Severočeši k dispozici standardku. Balon se pak dostal k Zelenému, jehož centr odhlavičkoval Santos na roh.
 
8
Přízemní centr dojel až k Silnému, který se s míčem otočil v pokutovém území a otřel ho o protihráče. Michal Surzyn posléze rozehrával rohový kop, který hráči Viktorie odvrátili.
 
7
Plzeň podle očekávání v úvodu zápasu diktuje tempo hry. Zatím se nicméně k pořádnému ohrožení Hanušovy svatyně nedostala.
 
6
Jean-David Beauguel z rohu hřiště prostrčil míč na Jhona Mosqueru, který se vrhl mezi dva jablonecké hráče a poroučel se k zemi. Rozhodčí mu jasným gestem ukázal, ať vstává.
 
5
Jan Silný si při zpracování pomohl rukou. Hosté budou rozehrávat od svého pokutového území.
 
4
Lukáš Kalvach zahrával z levé strany standardní situaci a přetažený centr poslal až do rukavic připraveného Jana Hanuše.
 
3
Kalvachův centr od pravého rohového praporku nic velkého nepřinesl. Nebezpečněji se jevil následný průnik Mosquery do šestnáctky, avšak při snaze o centr mu výborně padl pod nohy Kratochvíl a dokonce získal odkop od brány.
 
2
Dlouhý balon mířil na Jana Silného, před kterého se tělem dostal stoper Hejda a nenechal ho hrát. Západočeši posléze otočili hru a vybojovali první rohový kop zápasu.
 
1
Zápas vykopli plzeňští fotbalisté. Jan Sýkora se snažil vymanit z prostoru u autové čáry, přičemž podklouzl a domácí mohli míč odehrát alespoň na půlku.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

FK Jablonec: Hanuš – Surzyn, Martinec, V. Kubista, Zelený – Kratochvíl, Považanec, Hübschman (C), Houska, Černák – Silný.
Náhradníci: V. Hrubý – Štěpánek, V. Kadlec, Smejkal, Kinčl, Pleštil, Nykrín.

FC Viktoria Plzeň: Staněk – Řezník, Kaša, Hejda (C), Santos – Bucha, J. Sýkora, Kalvach – J. Kopic, Beauguel, Mosquera.
Náhradníci: Tvrdoň – Pernica, Trusa, Chorý, Čermák, P. Šulc, Káčer.

Rozhodčí: Machálek – Paták, Antoníček.
 
FC VIKTORIA PLZEŇ (1. místo, 63 bodů)

Viktoria má na svého dnešního soupeře náskok propastných čtyřicet bodů a vede tabulku. Z dosavadních pětadvaceti utkání hned dvacetkrát slavila vítězství a na začátku jarní části se dostala před Slavii. Českou nejvyšší soutěž aktuálně vede o tři body. Skoro až neuvěřitelné je, že z dvaceti výher jen pět bylo o dvě a více branek. Plzeň perfektně zvládá vyrovnané zápasy, což se potvrdilo také v minulém kole, když i přes dlouhé oslabení přetlačila Teplice 1:0. Do Jablonce přijíždí se sérií čtyř vítězství za sebou, přidá páté?
 
FK JABLONEC (13. místo, 23 bodů)

Severočeši jsou v problémech, které se neustále prohlubují. Na barážovou příčku aktuálně mají jen dvoubodový náskok a navíc se budou muset znovu vypořádat s nebývale rozsáhlou marodkou. Jablonec je zatím remízovým králem, nerozhodně skončilo hned jedenáct jeho duelů. Na cennou dělbu bodů dosáhl i minulý domácí zápas proti Spartě, když nicméně ještě chvíli před koncem vedl. V Českých Budějovicích pak zelenobílí padli už ve značně okleštěném složení 0:2. Zaskočí Plzeň?
 
Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu. FORTUNA:LIGA o víkendu pokračuje 26. kolem a zajímavé utkání bude k vidění v Jablonci, kam dorazí lídr tabulky. Potvrdí Plzeň roli favorita?
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.