konec AC Sparta Praha – SK Slavia Praha
3:1
(0:1)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
... za to domácí si obrat užívají
 
87
Jan Bořil zblízka zablokoval domácí rozehrávku přímého volného kopu a je sedmým žlutě napomenutým slávistou v dnešním derby.
 
84
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Martin Frýdek, přichází Marek Matějovský.
 
81
81. Dočkalova rána
 
81
Na opačné straně hřiště se Dočkal zmocnil volného míče před pokutovým územím Slavie a okamžitě pálil, jeho prudká rána vyprášila rukavice brankáře Berkovce.
 
79
Zaplněná Generali Arena aplauduje svému kapitánovi Davidu Lafatovi za dnešní výkon, sparťanského kanonýra nahradí na trávníku jeho zdatný nástupce, Lukáš Juliš. Ten letos třikrát nastoupil v Evropské lize v základní sestavě a pokaždé skóroval.
 
77
77. Ondřej ZAHUSTEL - 3:1
 
77
Sparta právě vstřelila branku!
Drtivý sparťanský úder! Krejčí potáhl útočnou akci po levém křídle, pasem napříč pokutovým územím našel naprosto volného ONDŘEJE ZAHUSTELA, jenž prostřelil Berkovce a před vyprodanou Letnou může slavit svůj první sparťanský zásah do černého!
 
76
Střídání v hostující ofenzivě, Železníka nahrazuje Muris Mešanović.
 
75
Žluté karty dostali Levan Kenia a Martin Frýdek.
 
74
74. Costa NHAMOINESU - 2:1
 
74
Sparta právě vstřelila branku!
Historie se opakuje a Sparta po roce otáčí derby!

Nejdříve Šural na pravém křídle vybojoval rohový kop, od praporku poté nacentroval Dočkal, Šural prodloužil míč ke vzdálenější tyči, kde jej doklepl do sítě NHAMOINESU COSTA!
 
66
66. Fantastický zákrok Bičíka
 
66
Na centr Jablonského si naskočil Škoda, jehož hlavičku ještě přizvedl jeden ze sparťanů a Bičík zachránil domácí reflexivní robinsonádou od druhého inkasování!
 
65
Ještě před tím trenér Uhrin výrazně posiluje defenzivu, Štohanzla nahrazuje Kenia.
 
63
Emoce začínají na Letné proudit naplno, dalším žlutým hříšníkem je Jablonský, jenž do hry vhodil druhý míč v době probíhající rychlé sparťanské akce podél postranní čáry.
 
62
Na Jablonského centr si naskočil Martin Latka a slávistický kapitán z bezprostřední blízkosti přestřelil branku.
 
58
58. Deli po čistém skluzu kopl Krejčího
 
58
Rozhodčí Kocourek emotivní situaci ohodnotil žlutou kartou pro Martina Latku, Deli tak může být velmi rád, že sudí si nevšimli jeho počínání, neboť hostující obránce už má žlutou kartu na svém kontě.
 
56
56. David LAFATA - 1:1
 
56
Sparta právě vstřelila branku!
Vyrovnáno! Po autovém vhazování Frýdka Lafatovu hlavičku dokázal brankář Berkovec vytěsnit na tyč, ovšem míč se odrazil přímo před dobíhajícího DAVIDA LAFATU, jenž z metru snadno umístil balón do zcela odkryté svatyně!
 
53
53. Škoda dostal do choulostivých míst
 
48
48. Štohanzlova střela vedle branky
 
41
41. Marečkova pumelice mimo bránu
 
40
Štohanzl sestřelil pronikajícího Šurala, stává se dalším fotbalistou se žlutou výstrahou a sparťané budou mít k dispozici standardní situaci v podobě, tzv. "zkráceného rohu".
 
35
Další rychlou souhru Letenských přibrzdil nedovoleným zákrokem na Lafatu Simon Deli, ovšem sparťané ještě mohli akci dohrát v signalizované výhodě a Dočkal z dvaceti metrů namířil přízemní ránu vedle slávistické branky. Deli je posléze napomenut žlutou kartou v ruce sudího Kocourka.
 
27
27. Frýdkova nepřesná střela
 
23
23. Josef Hušbauer (SLA)
 
22
22. Dočkalův centr vyrazil Berkovec
 
22
Na Dočkalův centr si naskočil naprosto osamocený Lafata, v poslední chvíli ale před ním stačil brankář Berkovec vyrazit míč mimo své pokutové území.
 
20
Mario Holek dokonce nebude schopen pokračovat v zápase a ve stoperské dvojici jej nahradí Ondřej Mazuch. Pro něj to bude pořádný křest ohněm při sparťanském působení.
 
19
19. Souboj Škody s Holkem skončil zraněním domácího obránce
 
13
13. Žlutá karta
 
13
Rozhodčí Kocourek ukazuje, že pro karty dnes nebude chodit daleko. Tu první žlutou inkasuje Josef Hušbauer za svůj zákrok na Costu.
 
6
6. Milan ŠKODA - 0:1
 
6
Slavia právě vstřelila branku!
Slavia se ujímá na Letné nečekaného vedení! Po rohovém kopu Hušbauera a Železníkově teči se v pokutovém území dokázal nejlépe zorientovat MILAN ŠKODA a přízemní ránou pokořil Davida Bičíka!
 
1
1.
 
Kdo přeběhl na druhou stranu? Podívejte se sami.