konec FK Mladá Boleslav – FC Baník Ostrava
3:0
(1:0)
Komentuje: Vojtěch Tůma
 
Hlavní sudí nenastavil ani jednu minutu navíc, utkání tedy končí! Mladá Boleslav poráží Ostravu 3:0, Středočeši potvrdili roli jasného favorita, a získali tak premiérové body v jarní části Synot ligy! Druhý poločas se odehrál už pouze v jejich režii, na 2:0 zvýšil hrdina dnešního mače Baroš a v šestaosmdesáté minutě výhru celku z města automobilů pečetil Aleš Čermák! Ode mě je to z Adidas Arény už vše, děkuji Vám za pozornost a u fotbalu zase někdy na počtenou!
 
90
Konec zápasu.
 
90
Počet zákroků brankáře Šedy (MBL) – 1

Počet zákroků brankáře Šroma (OST) – 1
 
89
Carlos de Azevedo hezky obešel Ščuka, roztáhl hru na Granečného, jenž centrem z první hledal ve vápně bojujícího Mondeka, toho ale přetlačil o pár čísel vyšší Polom.
 
88
Utkání se už opravdu pouze dohrává, Mladoboleslavští fotbalisté kontrolují své více než komfortní vedení, o které je jistojistě už nikdo a nic nepřipraví.
 
86
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Dámy a pánové, je rozhodnuto! Baník vrhl všechny své zbylé síly směrem vpřed a nechal pořádnou mezeru v obraně, čehož využil Klobása, který nádhernou uličkou vyslal kupředu ALEŠE ČERMÁKA a ten svůj samostatný únik s přehledem zakončil přízemní střelou ke vzdálenější tyči!
 
85
Jak domácí, tak hostující příznivci uznale tleskají, ze hřiště totiž odchází hrdina dnešního mače Milan Baroš, kterého na hrotu útoku na posledních pár minutek vystřídá Stanislav Klobása.
 
84
Teď už si Carlos de Azevedo vedl o poznání lépe, když přiťukl Mondekovi, jenž přetaženým centrem našel Holzera. Ten se neukvapil a přihrávkou do druhé vlny oslovil Hrubého, ostravský středopolař ale branku o pořádný kus minul.
 
83
Sukup povedeným obloučkem našel Mondeka, který se rozhodl kombinovat s de Azevedem, ovšem právě příchozí hráč Baníku nezvládl první kontakt s míčem, který zpracoval rukou.
 
82
Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dan Ožvolda, přichází Carlos de Azevedo.
 
81
Do konce utkání zbývá nějakých deset minut plus drobné nastavení a já si troufám říci, že o vítězi už je rozhodnuto. Boleslavští hru totiž naprosto kontrolují a pokud nezačnou zbytečně zmatkovat, o premiérové jarní body je nic už nepřipraví.
 
80
Milan Baroš dostal fantastický pas od Ščuka, mohl se hnát úplně sám na ostravskou branku, ale možností zkompletovat hattrick pohrdl, když nechal míč za sebou.
 
79
Hrubici v rozehrávce nyní vyrobil Jiří Fleišman, následně se ale poctivě vrátil a unikajícího Mondeka čistým zákrokem odzbrojil, čímž parádně napravil své předchozí zaváhání.
 
78
Baroš vyhrál další hlavičkový souboj, chvíli nato Jánoš roztáhl na aktivního Přikryla. Ten už poněkolikáté umotal nešťastného Sukupa, centr domácího křídelníka ale skončil u připraveného Šroma.
 
77
No, teď neměl Takács daleko ke vstřelení třetí boleslavské branky! Po nevydařeném přímém kopu a sérii několika šťastných odrazů se totiž právě příchozí záložník ocitl sám před Šromem, jeho technická střela ale skončila těsně mimo!
 
76
Další střídání na straně domácích, hřiště za potlesku z ochozů stadionu opouští Chramosta, na jehož místo nastupuje Ladislav Takács. Potvrdí mladý záložník dobrou formu z přípravy?
 
75
Na dnešní utkání si do mladoboleslavské Adidas Arény našlo cestu 4 604 diváků!
 
74
Další hezký pokus z mladoboleslavské dílny! Baroš hlavou sklepl pro Ščuka, který zachoval chladnou hlavu a pěkně našel Tomáše Přikryla, jenž si postrčil míč na svou silnější pravačku a zamířil jen těsně vedle pravé tyče hostující pokladnice!
 
73
Žlutou kartu dostává Filip Kaša (FC Baník Ostrava).
 
72
Obrana Baníku opět dokázala kulatý nesmysl dostat ven z vlastní šestnáctky, Kaša to ale učinil tak nešťastně, že připravil parádní střeleckou pozici pro Adama Jánoše, jehož ráně opravdu scházely pouze centimetry!
 
71
Hostující obrana ale s přehledem míč odvrátila, následně se ale míč odrazil ke Kúdelovi, který vydřel další roh pro Boleslav.
 
70
Přikryl elegantní patičkou uvolnil Jiřího Fleišmana, ten nakonec proti dvojnásobné přesile vybojoval asi to nejvíce, co mohl, tedy kop od rohového praporku.
 
69
Ke kterému se postavil sám postižený, ovšem celou situaci nerozehrál vůbec ideálně, jeho centr nebyl nikterak povedený a míč skončil v náruči brankáře Šedy.
 
68
Kysela nechal míč za sebou, tentokráte se tedy do brejku mohla vydat Ostrava. Mondek ale celou akci zbytečně zbrzdil, nakonec pro své spoluhráče díky Fleišmanově faulu vybojoval alespoň přímý kop.
 
67
Šašinka svou nepovedenou přihrávkou nabídl domácím možnost protiakce. Opět vše řídil Přikryl, který povedeně utancoval Sukupa, jeho následný pas ale Milan Baroš nedokázal zpracovat, a celé přečíslení tak zazdil.
 
66
Znovu Přikryl! Aktivní záložník si nalevo vyměnil míč s Barošem, svůj centr záměrně přetáhl na Kyselu, který jej sklepl pro Ščuka, jehož rána ale končí vysoko nad břevnem.
 
65
Ou, to byla fotbalová paráda! Právě příchozí Přikryl doběhl téměř ztracený míč, na hranici šestnáctky vykoupal Sukupe a poté zakončoval mezi nohy brankáře Šrom, ten ale dokázal podržet svůj tým!
 
64
První střídání provádí Karel Jarolím, utkání končí pro Kalabišku, na jehož místo nastupuje Tomáš Přikryl.
 
63
Hrubý předvedl povedené sólo, na jehož konci obešel Jánoše. Hostující středopolař se poté odhodlal ke střele, trefil ale pouze svého spoluhráče Šašinku.
 
61
Jan Kysela se sám vydal na ofenzivní dobrodružství, proti mnohonásobné přesile ale o míč přišel a následně jej získal zpět jen za cenu faulu.
 
60
Aktivní Mondek vymyslel další chytrý pas na jednoho ze svých spoluhráčů, tentokráte byl adresátem Daniel Holzer, ten si ale, dle názoru pomezního rozhodčího, nepohlídal ofsajd.
 
59
Boleslav si nepříliš ideálně rozebrala hráče, k hlavičce se tak dostal stoper Kaša, ovšem míč nakonec usměrnil pouze do clonícího Poloma, a Šeda tak vůbec nemusel zasahovat.
 
58
Po sáhodlouhých přípravách se ke standardní situaci postavil Robert Hrubý, který zvolil kroucenou střelu přes zeď, jeden z domácích hráčů ale míč dokázal ztečovat na roh.
 
56
Ožvoda sklepl balón pro Sukupa, jenž i pod tlakem důrazného Fleišmana dokázal odcentrovat. Nic z toho ale nevzniklo, Baník ovšem zůstal v náporu a nakonec vybojoval přímý kop z velmi slibně vypadající pozice.
 
55
Mladý útočník Šašinka poslal na párek Poloma, poté si tu samou kličku dovolil proti Fleišmanovi, tentokráte se ale se zlou potázal. Levý bek Mladé Boleslavi hru uklidňuje, kombinuje i s brankářem Šedou.
 
54
Domácí fanoušci už hodlali slavit potřetí, sám na branku se totiž hnal Jan Chramosta, ovšem nadšení Boleslavským příliš dlouho nevydrželo, pomezní sudí totiž viděl ofsajd.
 
53
Mondek se snažil najít volného Hrubého, přihrávka mu ale nevyšla, a i když se pak sám autor snažil k míči dostat, Jan Šeda byl o kousíček rychlejší.
 
52
Teď si ale Kúdela vybral slabší chvilku a svým nepovedeným pasem nabídl Ostravě možnost uprchnout do brejku, vše ale zachránil vracející se Jánoš.
 
51
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Už je to o dvě branky! Chramosta na pravé straně uvolnil Kyselu, který nakonec ideálním centrem našel ve vápně nikým nehlídaného MILANA BAROŠE, jenž už se zakončením neměl žádný problém, Šrom se na jeho hlavičku natahoval marně!
 
50
Mondek v souboji jeden proti jednomu nakonec přešel přes Poloma, dokázal i odcentrovat, ve vápně ale celou situaci kontroloval Ondřej Kúdela a odhlavičkoval kulatý nesmysl do bezpečí.
 
49
Pěkná akce Baníku! Šašinka elegantní patičkou přiťukl míč pro Jana Matěje, jenž zkusil své štěstí z nějakých dvaceti metrů, jeho pokus ale Šedu nemohl překvapit.
 
48
Už to mohlo být o dvě branky! Ve vápně se totiž ke střele dostal Baroš, hostující obránci ale jeho rána zblokovali, míč ovšem doskákal k Aleši Čermákovi, ten jej však nedokázal propasírovat do sítě!
 
47
Ostrava se ihned vydala dopředu, Granečný nahrál rozběhnutému Holzerův, jehož centr ale nebyl povedený a míč doputoval do náruče Jana Šedy.
 
46
Vše je připraveno, druhý poločas může začít! Rozehrají ho hosté, kteří se v předchozích pětačtyřiceti minutách svého soupeře rozhodně nezalekli a nepodali vůbec špatný výkon. Dokáží na něj navázat a udělat něco s nepříznivým vývojem utkání?
 
46
Začal druhý poločas.
 
První půle je za námi, lépe jsou na tom podle očekávání domácí, kteří vedou 1:0! Žádnou dominanci Boleslavských, kteří zatím nepodávají ideální výkon, ale nesledujeme, Baník je svěřencům Karla Jarolíma poměrně vyrovnaným soupeřem. Více možností si ale vypracovali Středočeši, aktivní je především Milan Baroš, jenž se také ve čtrnácté minutě po parádním pasu od Chramosty zasloužil o jediný gól dosavadního průběhu utkání. Doufejme, že v druhém poločasu, který začne zhruba v 15:03, se dočkáme kvalitnější podívané.
 
45+1
První poločas skončil.
 
45
Nad rámec první půle se bude nastavovat jedna minuta.
 
44
Hosté se nyní mohli hnát do slibně vypadajícího přečíslení. Šašinka vyslal na zteč rozběhnutého Holzera, toho ale v klíčový moment zradilo zpracování, a ani z této akce tak Ostravští nic nevytěžili.
 
43
Další akci Boleslavských řídil Milan Baroš, který rozdal pár slušných míčů, načež se k přízemnímu centru odhodlal Jan Kalabiška, k Chramostovi se ale kulatý nesmysl díky dobré práci gólmana Šroma nedostal.
 
42
Čermákův povedený centr obrana Baníku odvrátila pouze k na hranici vápna stojícímu Jánošovi, jenž se nijak nerozmýšlel a ihned vypálil, branku ale vysoko prostřelil.
 
41
Karol Mondek v blízkosti ostravského vápna stáhl k zemi unikajícího Fleišmana – jasná žlutá karta.
 
40
Po Fleišmanově přihrávce se kupředu chtěl vydat Kalabiška, narazil ale do perfektně připraveného Sukupa, který se prezentoval dobře načasovaným a hlavně čistým skluzem.
 
39
Na zemi zůstává ležet Martin Honiš, vypadá to na nějaký problém s kotníkem. Hostující stoper je za pomoci zdravotníků odveden za postranní čáru a nebude moci pokračovat, místo něj do hry naskočí Jan Matěj.
 
38
Boleslavští ožívají, nyní mohli klidně zvýšit své vedení! Čermák si narazil s Janem Kyselou, jehož přetažený centr doputoval až na úplně osamoceného Jana Kalabišku, ten ale z ranou z první branku, stejně jako před chvilkou Fleišman, o fous minul!
 
37
Pěkná akce Boleslavi! Kyselův dlouhý aut výborně zpracoval Čermák, jenž se s míčem přilepeným u kopačky nakonec dostal až na dostřel branky soupeře. Místo toho ale našel volného Fleišmana, jenž z první zakončil těsně vedle!
 
35
Neúnavní fanoušci Baníku se tady v Adidas Aréně starají o atmosféru. Jejich oblíbenci ale zatím stále prohrávají o jednu branku. Dokáží Ostravané do konce první půle ještě vyrovnat?
 
34
Mladý obránce Granečný se zatím ukazuje v pozitivním světle. Levý bek Ostravy teď našel na ose hřiště nikým nehlídaného Hrubého, který měl dostatek času i prostoru na střelu, míč ale nezasáhl ideálně a poslal jej mimo tři tyče.
 
33
Chramosta dostal už několikátý pas za obranu Baníku, v těchto situacích ale domácí útočník dnes postrádá potřebnou rychlost, ani tentokráte nebyl u kulatého nesmyslu dříve než brankář Šrom.
 
32
Po několikaminutové odmlce o sobě opět dali vědět i Středočeši. Čermák vyhrál důležitý osobní souboj a povedenou uličkou uvolnil Jana Chramostu, toho ale v postupu vpřed zastavil praporek pomezního arbitra, který správně viděl ofsajd.
 
31
Její exekuce se ujal právě Mondek, ovšem rozhodně to nekopl podle svých představ. Jeho centr na přední tyč v naprosté pohodě a klidu do bezpečí odvrátil Jan Kysela.
 
30
Karol Mondek je teď u všeho podstatného, nyní tak dlouho motal hlavu domácím bekům, až to Fleišman nevydržel a dopustil se jasného faulu. Následovat bude standardní situace pro Ostravu.
 
29
Kalabiškovi nevyšlo zpracování, načež se Baník na chvíli usadil okolo domácího vápna. Nic z tohoto tlaku ale nevytěžil, protože Lásikův pas směrem na Mondeka opravdu za moc nestál.
 
28
Hrubý využil volného prostoru a roztáhl hru napravo, kde se k centru dostal Karol Mondek. Míč se už už kutálel k volnému Šašinkovi, celou situaci ale pro Boleslav na poslední chvíli zachránil Polom.
 
26
Po faulu na Fleišsmana měli domácí k dispozici volný přímý kop. Čermák míč zakroutil na zadní tyč, kde se o hlavičku snažil Kúdela, ovšem díky důslednému Kašovi se mu to nezdařilo.
 
25
Domácí fanoušci rozhodně nejsou spokojeni se hrou svých oblíbenců. Ti sice vedou 1:0, ale jejich hra zatím rozhodně není ideální, o čemž svědčil i tento pas Jana Chramosty, který zamířil do země nikoho.
 
24
Hra je teď hodně rozkouskovaná, k vidění je řada nepřesností na obou stranách. Sám na sebe to teď chtěl vzít Kysela, byl ale faulován Hrubým, který dostává žlutou kartu.
 
23
Čermák zákrokem na hranici pravidel odstavil Mondeka, poté poslal nadýchaný bochánek do běhu Janu Chramostovi, ten však u míč byl o chvíli později než dobře vyběhnuvší brankář Šrom.
 
22
Až nyní se k míči konečně dostali domácí, ovšem dlouho u něj nezůstali, protože Chramosta jej po Kúdelově pasu přebíral v naprosto jasném ofsajdu.
 
21
Hra nám v posledních minutách žádné ofenzivní představení nepřináší. Nyní na vlastní polovině kombinují fotbalisté Baníku, zahraje si i brankář Vojtěch Šrom.
 
20
Polom dlouho vymýšlel, cos míčem udělat. Nakonec si všiml nabíhajícího si Baroše, přihrávka mu ale vůbec nevyšla a balón doskákal až k brankáři Šromovi.
 
19
To se ale Středočechům příliš nevydařilo. Ščuk zkazil lehkou přihrávku, načež mohl s trestem přispěchat obránce Gravečný, famózním skluzem jej ale zastavil vracející se Jánoš.
 
18
Domácím zadákům chvíli motal hlavu obránce Sukup, nakonec se ale utopil ve svých vlastních parádičkách, a Mladá Boleslav tak může hru trošku uklidnit.
 
17
Rozhodně lépe než její soupeř! Ve vápně si na vysoký centr naskočil Filip Kaša, ovšem neměl příliš přesně seřízená mířidla a míč poslal vysoko nad branku.
 
16
Roh bude k vidění i na druhé straně. Jak s ním Ostrava naloží?
 
15
Domácí přispěchali s další akcí, z níž nakonec vytěžili rohový kop, který ale hostující obrana poměrně s klidem přestála.
 
14
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Domácí se ujímají vedení! Dlouhý nákop za obranu si zpracoval Chramosta, poté zvedl hlavu a patičkou par excellence našel z druhé vlny si sbíhajícího MILANA BAROŠE, který se nijak nerozpakoval a nekompromisní dělovkou do levé šibenice prostřelil Šroma!
 
13
Další ofenzivní výpad domácího celku. Opět se udál na pravé straně, kde aktivní Čermák pohledně kombinoval s Kyselou, jenž svůj přízemní centr směřoval na Baroše, jeho záměr ale přečetl stoper Kaša.
 
12
Hezky to teď svěřenci Karla Jarolíma sehráli! Ščuk perfektním nákopem oslovil Čermáka, který ihned z první chtěl ještě nahrávat volnému Chramostovi, tomu ale balón přistál na patách.
 
11
Po dobré práci v podání Granečného se k centru z levé strany dostal Daniel Holzer, ovšem rozhodně si nepočínal podle svých představ, poněvadž kulatý nesmysl poslal úplně mimo šestnáctku.
 
10
Kysela to nyní přehnal se svou aktivitou a nepříliš dobře načasovaným skluzem poslal k zemi Honiše, načež si Michal Paták pozval kapitána Boleslavi na pár slov, kartu mu ale neudělil.
 
9
Po faulu na Kyselu rozehrávali Středočeši volný přímý kop. Čermák našel volného Baroše, který si míč dobře zpracoval a poté jej posunul směrem k Chramostovi, ten ale v souboji tváří v tvář na Honiše nevyzrál.
 
8
Na levé straně dostal až příliš volného prostoru mladičký Granečný, který si nakonec dokázal dostat i k centru, po němž míč procestoval téměř celou šestnáctkou, nikdo z hostujících hráčů na něj ale nedosáhl.
 
7
Milan Baroš je v úvodních minutách u všeho podstatného. Nyní si za obranu Baníku naběhl na dlouhatánský Ščukův pas, dál ale postupovat nemohl, pomezní sudí totiž viděl ofsajd.
 
6
Fleišman zbytečně přišel o balón, načež se kupředu mohl hnát Lásik. Slovenský záložník v dresu Ostravy asi měl střílet, místo toho ještě chtěl najít Šašinku, nepočínal si ale vůbec přesně.
 
5
Obrovská šance domácích! Z obranců soupeře si teď slalomové branky udělal Milan Baroš, který se nakonec dostal až do zakončení, ovšem rána mu příliš nesedla a Šrom kulatý nesmysl zvládl vytěsnit mimo tři tyče!
 
4
Po pravé straně hostující obraně pláchl Chramosta, byl ale zdvojen a o balón přišel. Baníku se však nepodařilo ideálně rozehrát, načež se ve vápně s míčem u nohy ocitl Čermák, který byl povalen k zemi důrazným Kašou, sudí ale zůstávají naprosto v klidu.
 
3
Znovu to domácí zkoušeli přes Milana Baroše, domácí forvard se snažil seč mu síly stačily, ale dlouhý nákop z kopačky Poloma nedokázal doběhnout, míč se dokutálel až do náruče připraveného Šroma.
 
2
O první akci se postarala Boleslav. Na ofenzivní výlet se vydal Fleišman, který si hezky narazil s Jánošem, ten ještě hledal na hranici ofsajdu stojícího Baroše, ovšem zkušený útočník na jeho pas o kousek nedosáhl.
 
1
Sudí Paták foukl do píšťalky, utkání tak může začít! Rozehrávky se ujali domácí, kteří nastupují v tradičních modrých dresech, naopak Baník bude hrát v červené kombinaci.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Aktéři dnešního klání právě vstupují na travnatou plochu Adidas Arény, která není vůbec špatně zaplněná, podle očekávání dorazilo hodně příznivců z daleké Ostravy.
 
Ještě jednou Vás všechny zdravím a vítám u našeho online přenosu, utkání začne zhruba za pět minutek! Za domácí si premiéru odbude ze Sparty příchozí Adam Jánoš a také křídelník Jan Kalabiška. Ostrava podle očekávání sází na dravé mladí, v útoku nastoupí v roce 1998 narozený Šašinka, na levém kraji obrany pak bude operovat stejně starý Denis Granečný.
 
Úvodní sestavy:

FK Mladá Boleslav: Šeda – J. Kysela (C), Kúdela, Polom, Fleišman – Ščuk, Jánoš – Kalabiška, Chramosta, Čermák – Baroš.
Náhradníci: Diviš – Přikryl, Pauschek, Takács, Čmovš, J. Rada, Klobása.

FC Baník Ostrava: Šrom (C) – Sukup, Kaša, Honiš, Granečný – Ožvolda, Hrubý, Lásik – Mondek, Šašinka, Holzer.
Náhradníci: Chmiel – Helešic, Matěj, de Azevedo, Dostál, Červenka, Lučić.

Rozhodčí: Michal Paták – Jiří Moláček, Petr Caletka.
 
Poslední vzájemné utkání

8.8. 2015 (3. kolo Synot ligy) – FC Baník Ostrava:FK Mladá Boleslav 2:2

Branky: 14. Narh, 28. Narh (Mondek) – 36. Kouřil (vla.), 54. Skalák (Magera).

FC Baník Ostrava: Pavlenka – Frydrych (C), Kaša, Kouřil, Holzer – D. Mensah, Ježdík – Mondek (86. de Azevedo), Kukec, Engelmann (67. Mišák) – Narh (58. Alispahič).

FK Mladá Boleslav: Šeda – Bartl, Kúdela, Šisler, Bořil – Malpon (46. Ščuk), J. Rada – Zahustel (46. Baroš), Čermák (81. Chramosta), Skalák – Magera (C).
 
FC Baník Ostrava

Baník prožil doslova a do písmene hororový podzim! Za šestnáct kol získal pouhopouhé čtyři body, beznadějně se nachází na poslední příčce ligové tabulky a jeho ztráta na patnáctou Olomouc činí už propastných jedenáct bodů. Ostravané mají taktéž nejhorší útok i nejpropustnější obranu, sečteno a podtrženo, na podzimní část Synot ligy budou chtít fofrem zapomenout.

Do druhé poloviny sezony povede Ostravu zkušený trenér Vlastimil Petržela, který se nechal slyšet, že příležitost budou dostávat především snaživí a pracovití mladíci. Dvaašedesátiletý lodivod taktéž prohlásil, že se sestupem do druhé nejvyšší české soutěže už počítá a pomalu začíná budovat mužstvo, které bude mít dostatečnou kvalitu na to, aby se opět po roce vrátilo tam, kam Baník jakožto tradiční klub bezesporu patří. Přes zimu Moravany opustilo několik důležitých hráčů, brankář Pavlenka odešel do Slavie, novým působištěm Davora Kukece se staly Teplice, zahraniční nabídky pak přijali Francis Narh a Derrick Mensah.

V kádru Baníku tak můžeme najít hned sedmnáct hráčů narozených po roce 1990, hlavním tahounem by měl být Tomáš Mičola, ten však kvůli operaci kolene několik úvodních kol jarní části bude muset vynechat. Kapitánem byl jmenován brankář Vojtěch Šrom: „Potěšilo mě to, teď jen podložit to výkony na hřišti." Novým majitelem ostravského celku se stal padesátiletý havířovský podnikatel Václav Brabec, který na páteční tiskové konferenci prohlásil, že Baník k návratu do starých kolejí čeká spousta těžké dřiny. „Baník nemá vlastní tréninkové centrum, nemá svůj stadión, téměř žádné sponzory ani majetek. Jediné co má, je jméno, kvalitní mládež, fanoušky a desítky miliónů korun dluhů," upozornil Brabec.

Svěřenci kouče Petržely se, stejně jako jejich dnešní soupeř, zúčastnili turnaje s názvem Zimní Tipsport liga. Ve skupině D avšak posbírali jen čtyři body (1:2 s Olomoucí, 3:3 s Frýdkem-Místkem a 3:0 se Znojmem), což jim nakonec stačilo na druhou a zároveň nepostupovou pozici. Kromě toho Baník odehrál ještě další čtyři mače, v nichž ale dokázal porazit pouze brněnskou Zbrojovku (5:3), remizoval s polským Slaskem Wroclaw a na závěr přípravy 0:2 podlehl jak Vlašimi, tak Spartaku Trnava.
 
FK Mladá Boleslav

Podzimní část mohou ve městě automobilů hodnotit pozitivně, po šestnácti odehraných kolech se totiž Mladá Boleslav drží na velmi solidní třetí pozici, lépe na tom jsou pouze největší aspiranti na ligový titul, tedy Plzeň a Sparta. Středočeši v první polovině tohoto ročníku fanoušky bavili pohledným a ofenzivním fotbalem, o čemž svědčí i devětatřicet nastřílených branek, což svěřence Karla Jarolíma řadí do pozice nejofenzivnějšího mužstva ligy.

Přes zimní přestávku se v kádru Boleslavských odehrálo poměrně dost změn, mužstvo opustili jeho nejzářivější hvězdy, kupříkladu Ondřej Zahustel zamířil do Sparty, součástí přestavby pražské Slavie se stal i obránce Jan Bořil. Hlavním tahákem ale byla situace točící se okolo reprezentanta Jiřího Skaláka. Ten měl několik zajímavých zahraničních nabídek, dlouho ale žádnou z nich nepřijal a vypadalo to, že ve městě automobilů ještě setrvá. V poslední den přestupového období ale talentovaný křídelník odešel do Brightonu, tedy týmu, který hraje druhou nejvyšší anglickou soutěž a díky dobrým výsledkům může doufat v postup do Premier League.

Vedení klubu ale nezahálelo a taktéž přivedlo několik zajímavých jmen. Nahradit Skaláka by měl Tomáš Přikryl, o místo v sestavě rozhodně bude chtít zabojovat mládežnický reprezentant Ladislav Takács. Obranu, která byla na podzim zcela oprávněně považována za největší slabinu Středočechů, pak vyztuží duo Pauschek – Čmovš. Krátce po uzávěrce přestupů ještě Boleslav získala záložníka Jana Kalabišku, který v minulé sezoně za slovenskou Senici nastřílel úctyhodných devatenáct gólů.

V přípravě se Středočeši zúčastnili Zimní Tipsport ligy, ze čtyřčlenné skupiny, v níž se střetli s Pardubicemi, Hradcem Králové a Varnsdorfem, postoupili naprosto s přehledem při celkovém skóre 14:0! V semifinále se však museli sklonit před Zlínem, nutno ale poznamenat, že jejich tým byl z více jak poloviny tvořen juniory. Alespoň bronzovou příčku pro boleslavský tým vystřílel Matej Sivrić, jenž Olomouci v zápase o třetí místo vsítil dva góly a poté rozhodl i penaltový rozstřel. Kromě této každoroční akce celek z města automobilů změřil své síly ještě s Trenčínem (1:1), přípravu pak uzavřel soustředěním v Rakousku, kde si Jarolímova parta dokázala vyšlápnout na salcburský Red Bull, který díky Skálakově trefě přemohla 1:0.
 
Hezké nedělní odpoledne! Zimní přestávka uběhla jako voda, po více jak dvouměsíční pauze se o slovo hlásí česká nejvyšší fotbalová soutěž! Většina utkání v rámci sedmnáctého kola už je odehrána, dnes nás čekají pouze dva zápasy, v jednom z nich přivítá o evropské poháry bojující FK Mladá Boleslav beznadějně poslední FC Baník Ostrava. Úvodní výkop je naplánován na 14:00.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.