konec FK Jablonec – 1.FK Příbram
2:2
(1:0)
Komentuje: Jakub Martínek
 
Jablonečtí fotbalisté předvedli snad nejhorší desetiminutovku v letošním ročníku a byli za to po zásluze potrestáni. Příbramští se dokázali v posledních deseti minutách dvakrát prosadit a vyrovnali. Pro domácí fanoušky je to velké zklamání a odcházejí ze stadionu hodně mrzutí. Jablonec tak zahodil šanci posunout se na první místo Gambrinus ligy a zbytečně ztratil body proti Příbrami. To je ode mě vše. Přeji příjemný zbytek pátečního večera.
 
Konec zápasu.
 
90+1
Na poslední sekundy se do hry podívá Šlapák. Ze hry odejde P. Pilík.
 
90
Sudí Příhoda nastaví sto dvacet sekund navíc.
 
89
Příbram právě vstřelila branku!
Neskutečný závěr předvedli příbramští fotbalisté. V posledních deseti minutách nesložili zbraně a dokázali se dvakrát prosadit. O druhý přesný zásah se postaral PETER TRAPP, který se nikým nehlídaný prosadil z malého vápna.
 
88
Příbramští přidávají na obrátkách a znovu to volala po vyrovnávací brance. Před Valešem se objevil osamocený Krbeček, ale nedokázal zacílit přesně.
 
86
Poslední střídání domácích. Do hry se podívá obránce Štochl, který vystřídá Čížka.
 
85
Hosté se tlačí před domácí branku a touží přidat další zásah. To se jim ale tentokrát nepodaří, protože se Severočeši osvobodili dlouhým odkopem.
 
83
Slibnou šanci na vyrovnání měl Huňa. Domácí obrana na něj pozapomněla na zadní tyči a málem bylo pro jablonecké zle. Dobrý zákrok však předvedl Valeš a gólovku zlikvidoval.
 
82
Příbram právě vstřelila branku!
Tak se hosté z Příbrami přeci jen dočkali. Centr z pravé strany se ve vápně snesl až na kopačku TOMÁŠE KRBEČKA, který vykřesal pro hostující tým malou naději.
 
80
Do konce zápasu zbývá posledních deset minut a nevypadá to, že by zápas skončil nějakým překvapením .
 
78
Jablonecká smečka se rychle dostala ze sevření a spěchala s dalším nebezpečným útokem k Hruškovi svatyni. Ohrožení přeci jen přišlo po střele Kovaříka, ale jeho dělovka mířila mimo.
 
76
Hosté teď zamkli domácí fotbalisty do vlastní šestnáctky a sami se pokoušejí a gólovou myšlenku. Ta se zatím Středočechům nedaří a v dnešním zápase také zatím k vidění nebyla.
 
75
Piták si nerozuměl s Lafatou a o balon přišli. Rychle rozehrávající Trapp našel volného Střihavku. Jenže toho míč neposlechl a putoval za postranní lajnu.
 
73
Po krátké pauze už se znovu hraje. Zranění Dejmka nebylo vážné a ten se ihned zapojil do příbramské kombinace. Ta však neměla dlouhého trvání a hrát budou hráči v zeleném.
 
72
Na zemi se svíjí hostující Dejmek a potřebuje lékařské ošetření. Hra je tedy přerušena a na hřiště už míří příbramští lékaři.
 
70
Nový muž na hřišti se dostal zatím do největší šance hostů. Na hranici vápna se ocitl osamocený Huňa, který neváhal a vystřelil. Jeho pokus nebyl vůbec marný a skončil jen těsně nad Valešovým břevnem.
 
68
Rychlý kontr příbramských táhl Wágner. Jeho přihrávce na Huňu však chyběla přesnost a balon skončil v zámezí.
 
67
Hájovský našel osamoceného Trappa. Ten se dostal až k centru, ale jeho pokus byl zblokován domácím Kovaříkem.
 
65
I hosté podruhé střádají. Do hry se podívá Huňa a ze hřiště odejde Mareš.
 
64
Hosté se po dlouhé době ocitli až před jabloneckou brankou, ale nic z toho nebylo. Ve vápně fauloval Mareš a sudí Příhoda odpískal útoční faul.
 
62
Druhé střídání si připravil trenér domácích Václav Kotal. Ze hry stáhne autora první branky Zoubeleho, kterého nahradí na hrací ploše Kopic.
 
60
Dnešní utkání sleduje 2058 diváků.
 
59
První střídání také v zeleném dresu. Odpracováno má Vaněk, který přepustí své místo Pitákovi.
 
58
Jablonec právě vstřelil branku!
Jablonecké publikum se může v dnešním utkání radovat podruhé. JAN KOVAŘÍK se prosadil po standardní situaci. Svůj pokus namířil bravůrně přímo do šibenice a tam Hruška už dosáhnout nemohl.
 
55
Jablonečtí fotbalisté se konečně osvobodili po faulu na Loučku. Hráči v zeleným dresech budu rozehrávat z vlastní poloviny a pokoušet se o kloudnou myšlenku.
 
53
Dejmek hledal dlouhým centrem Mareše. Toho sice našel, ale ten se v době přihrávky nacházel v ofsajdu, který neunikl ani pomeznímu rozhodčímu.
 
52
Hosté jsou ve druhé pětačtyřicetiminutovce aktivnějším týmem a touží po vyrovnání. Není se čemu divit, když za odehraných šest kol získali pouhopouhé tři bodíky.
 
50
Příbramští se začínají probouzet k aktivitě. Svědkem toho byl Jablonský, kterého obešel Trapp a následně odcentroval. Jeho pokus skončil pouze v rukavicích Valeše.
 
48
Na druhé straně se hosté také dostali k rohovému kopu. Rozehrál ho Mareš, který poslal svůj centr na přední tyč. Tam však nikdo v černém dresu nebyl.
 
47
Domácí fotbalisté začali aktivně a hned se tlačí před branku soupeře. Rohový kop rozehrál Kovařík a ve vápně našel přesně Lafatu. Ten svůj pokus zamířil pouze na tribunu.
 
46
Hned v úvodu druhého poločasu došlo ke střídání. Ze hry odešel Tomáš Pilík, kterého nahradí Wágner.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Jablonečtí fotbalisté se podle očekávání ujali otěží zápasu a od dvacáté čtvrté minutě vedou zásluhou Zoubeleho. Hosté zatím předvádí marný boj s domácím obranným valem a Valešovu branku ohrozili jen sporadicky. Druhý poločas začne přibližně v 21:16.
 
První poločas skončil.
 
45
Na konci prvního poločasu se do slibné šance řítil domácí Lafata. Toho ale nepustil do dalšího učinkování pomezní rozhodčí, když odmával ofsajdovou past.
 
43
Prořídlé tribuny jabloneckého stadionu zatím sledují marné hostující dobývání a tak mohou být zatím s vývojem utkání spokojeni.
 
41
Dejmek hledal nabíhající Koukala a hledal velmi přesně. Ten si zpracoval milimetrový pas a pokoušel se odcentrovat. Do cesty se mu však postavil Eliáš, od kterého putoval balon do zámezí.
 
40
Zdá se, že jabloneckým fotbalistům zatím jednogólový náskok vyhovuje. Od Hruškovi branky jsou na hony vzdáleny a pouze drží herní pomůcku na polovině hřiště.
 
39
Pleško se provinil šlapákem a domácí Novák bude rozehrávat z půlící čáry. K další spolupráci si vybral kolegu z obrany Beneše, který pošle dlouhý míč dopředu.
 
37
Čížek se pokoušel oslovit nabíhajícího Kovaříka. Přihrávka byla však příliš razantní a doputovala pouze za brankovou čáru.
 
35
Hájovský bojoval s Lafatou a vyšel ze souboje jako vítěz. Získaný míč rychle rozehrál na Střihavku, jenže toho přibrzdil odmávaný ofsajd.
 
33
Pozornost brankáře Valeše vyzkoušel hostující Mareš. Jablonecký strážce svatyně byl připraven a pěknou střelu pohotově lapil.
 
32
Vzdušní souboj na polovině hřiště obstaral Vaněk s Koukalem. Úspěšnější byl domácí záložník a získaný míč v poklidu rozehrál až na Valeše.
 
30
Jablonečtí ztratili herní pomůcku, ale vadit jim to nijak zvlášť nemuselo. Hosté znovu předvedli nervózní rozehrávku a míč pouze odevzdali.
 
28
Valeš rozehrál na Jablonského. Toho však v dobrém rozpoložení nenašel a domácí o balon přišli. Pleško se ujme autového vhazování a uvede balon do hry.
 
26
Příbramský fotbalistům chybí nápad a myšlenka. Proto také mnoho akcí končí ihned v zárodky. Další ztrátu míče předvedl hostující Trapp.
 
25
Domácí fotbalisté po úvodní brance hýří aktivitou a chtějí přidat další brankové zásahy. O to se pokoušel i Čížek, který zkusil pozornost Hrušky. Ten byl však u levé tyče připraven.
 
24
Jablonec právě vstřelil branku!
Jablonecký protiútok končí pohotovou brankou. Loučka našel nabíhajícího LUKÁŠE ZOUBELEHO a ten se už z bezprostřední blízkosti nemýlil a posílá svůj tým do vedení.
 
21
Jablonečtí fotbalisté jsou v poslední minutách trochu v útlumu. Kombinaci obstarávají hosté z Příbrami, ale příliš daleko od Valešovi branky.
 
20
Rychlonohý Zoubele dostal balon do běhu, ale Koukala u postranní lajny neobešel. Ten mu vystavil tvrdou stopku a o kulatou pomůcku ho obral.
 
18
Hosté rozehrávali standardní situaci z polovině hřiště. Té se ujal příbramský Pleško a poslal dlouhý míč až do vápna. Tam ale nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
 
16
Následně se v úniku objevil také král ligových střelců. Ten byl však dobře zakřižován Dejmkem a bylo po domácí slibné akci.
 
14
V dobré pozici se ocitl unikající Střihavka. Toho však zastavil praporek pomezního sudího, který signalizoval ofsajd.
 
13
Zoubele si naběhl za hostující beky, ale balon už na hrací ploše nezastihl. Brankář Hruška bude odkopávat od vlastní branky.
 
11
Příbramští teď uklidnili hru a v poklidu kombinují na vlastní polovině. Snahu hostů však přerušil domácí kapitán Loučka a hosté budou pouze vhazovat.
 
10
Severočeši zatím mají více ze hry a hrozí z rychlých brejků. Jeden takový táhl Zoubele s Vaňkem. Avšak ke zdárnému konci jejich spolupráce nedospěla.
 
9
Domácí Čížek se dostal u pravé lajny k centru. Ale ten skončil daleko mimo dosah jabloneckých fotbalistů a putoval pouze za brankovou čáru.
 
7
Velká jablonecká šance. Ve vápně se dostal míč až k Novákovi, který dokázal obejít jednoho z bránících a vypálit. Jeho projektil však skončil pouze na břevně.
 
6
První větší šanci měli na kopačce domácí fotbalisté. Dobrý centr do vápna už mířil ke střelci Lafatovi. Tomu však vzal míč v poslední chvíli Dejmek a odkopl do zámezí.
 
5
Hruška rozehrál dlouhý odkop od branky až na Krbečka. Tomu ale balon utekl a skončil v zámezí. Jablonský se ujme autového vhazování a bude hledat někoho v zeleném dresu.
 
4
Příbramská družina se dostala poprvé před domácí branky, ale žádné velké ohrožení z toho nebylo. Koukalův centr do šestnáctky sebral pohodlně brankář Valeš.
 
3
Beneš hledal dlouhým nákopem nabíhajícího Eliaše. Ten však už míč na hrací ploše nezastihl a hosté budou rozehrávat od levé postranní lajny.
 
2
První útočná akce jabloneckých fotbalistů skončila pouze v Hruškových rukavicích.
 
1
Domácí vyhráli los a obstarají rozehrávku. Jmenovitě se o ni postaral Lafata s Kovaříkem, který rozehráli až na vlastního brankáře.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Oba týmy už vstupují na hrací plochu. Domácí nastoupí v zelených dresech a hosté z Příbrami v černém úboru.
 
Úvodní sestavy:

FK Baumit Jablonec: Valeš - Eliáš, Beneš, Novák, Jablonský - Zoubele, Loučka "C", Čížek, Vaněk, Kovařík - Lafata

1. FK Příbram: Hruška "C" - Krbeček, Hájovský, Dejmek, Pilík - Pilík, Koukal, Mareš, Trapp, Pleško - Střihavka

Rozhodčí: Příhoda - Marek, Zeman.
 
Vzájemná bilance z minulého ročníku Gambrinus ligy je vyrovnaná. Oba týmy se dokázaly prosadit před vlastním publikem. V Jablonci viděli diváci divoký výsledek 5:1. Jenže ani šest branek nebylo problémem pro hráče překonat v jarní odvetě. Na Litavce padlo ještě o gól více a domácí se radovali poměrem 4:3. Příbramští ale nemají na jablonecký stánek příliš dobré vzpomínky. Naposledy tu naplno bodovali téměř před třinácti lety.
 
FK Baumit Jablonec

Na Severu Čech mohou být zatím velice spokojeni. Po odehraných šesti utkání patří jabloneckému celku 3. místo, který dokázal oloupit své soupeře celkem o třináct bodů. Domácí dokázali již čtyřikrát v letošní sezóně vyhrát, jednou remizovat a jediná prohra se datuje v zápase se Spartou.

Aktuální ročník načali jablonečtí fotbalisté na domácím trávníku proti ostravskému Baníku. V posledních pěti minutách se dokázali Seveřané dvakrát prosadit a připsali si premiérové tři body za výsledek 2:0. Druhé kolo sehrála družina Václava Kotala na hřišti hradeckých "Votroků", kde se oba aktéři o body rozdělili po remíze 2:2. Další domácí tříbodový zisk přišel v severočeském derby proti Liberci. Zápas neměl dlouho favorita až do pětasedmdesáté minuty, kdy si liberecký Ljulka srazil míč do vlastní sítě a nakonec to byla branka jediná, která rozhodla o jablonecké radosti. Zájezd do brněnské metropole absolvovali Severočeši v čtvrtém kole a na cestu domů si přibalili pěkný tříbodový dárek, když porazili Zbrojovku hladce 1:4. Jediný dosavadní neúspěch přišel pro jablonecké o týden později. To se v Chance aréně představila pražská Sparta a ve velmi vyrovnaném utkání rozhodovala až branka Přikryla z devadesáté minuty, která dala razítko na konečný výsledek 1:2. Jablonecká parta si ale spravila chuť v posledním vystoupení na teplických Stínadlech. Plný počet bodů si hráči z Jizerských hor zajistili po čtyřbrankovém přídělu, který uštědřili teplickým fotbalistům.
 
1. FK Příbram

Tápající Středočeši se po odehraných šesti zápasech nacházejí až na na 15. místě v tabulce Gambrinus ligy. Příbramští fotbalisté zatím nedokázali ani jednou v letošním ročníku zvítězit a sesbírali pouhopouhé tři body za tři remízové výsledky.

Sezóna nezačala pro příbramské vůbec dobře. V úvodním kole se na stadionu Na Litavce představil poslední český mistr Slovan Liberec a pohodlně si odvezl plný počet bodů za výhru 0:4. V dalším kole cestovali hosté do hlavní města k zápasu na pražskou Letnou. Domácí se dlouho nemohli prosadit, a protože se už v páté minutě trefil ex-slávistický Trapp, vypadalo to na velké překvapení. Jenže letenští fotbalisté se dokázali po změně stran dvakrát prosadit a otočit vývoj na konečných 2:1. Třetí kolo přineslo příbramským premiérový bod za remízu 1:1 s Mladou Boleslaví. Další zisk Středočechů přišel i možná trochu překvapivě pro fotbalového fanouška v Teplicích. Na Stínadlech to dopadlo pouze nudnou bezbrankovou remízou. Třetí plichta v pořadí se zrodila v Příbrami. Domácí hostili pražskou Duklu a oba soupeři se nakonec rozešli po výsledku 1:1 dělbou bodů. Zatím poslední kolo absolvovali příbramští znovu na domácím pažitu, na kterém se představilo mužstvo Slovácka. Osm minut před koncem padla jediná branka utkání a to do domácí sítě. Příbram tak nedokázala ani na šestý pokus zvítězit.

Nepřesvědčivé výsledky příbramské družiny odnesl vyhazovem trenér Vavruška, který si musel balit kufry již po pátém kole. Na jeho pozici byl angažován staronový trenér Karol Marko, který se vrátil do Příbrami po dvouleté odmlce a svůj neúspěšný debut si odbyl v zápase proti Slovácku.
 
Hezký fotbalový večer z jablonecké Střelnice. Předehrávku sedmého kola obstará domácí FK Baumit Jablonec, který bude hostit fotbalisty z Příbrami.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.