konec 1.FK Příbram – SK Dynamo Č. Budějovice
1:0
(0:0)
Komentuje: Martin Doležal
 
Druhý poločas byl zcela odlišný od toho prvního. Sledovali jsme parádní fotbal, ve kterém bylo mnoho šancí, jeden gól a také i červená. Rozhodujícím momentem bylo situace již ze 47. minuty, kdy se Hájovský prosadil z dorážky. Následně byl vyloučen po druhé žluté Machovec a Dynamo dohrávalo zápas v deseti. Naděje Budějovic držel výborný Křížek, který pochytal mnoho šancí soupeře, avšak jeho spoluhráči nedokázali dopravit míč za záda protějšího brankaře. To je pro dnešek vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne.
 
Křížek – Sedm úspěšný zákroků
 
Kelemen – Jeden úspěšný zákrok
 
90+2
Konec zápasu.
 
90+2
Nevypadá to, že by se stalo něco překvapivého, jelikož Příbramští drží míč daleko od své branky a za žádnou cenu ho nechtějí soupeři půjčit.
 
90
Nastavují se celkem minuty.
 
89
V závěrečné výměně odchází Fillo, který odehrál výborné utkání a patřil k nejlepším na hřišti. Na hrací ploše ho nahradí Tregler.
 
88
Další střídání obstará kapitán Budějovic Kladrubský. Ten do hry pustí Podstavka.
 
87
Je to téměř neuvěřitelné, ale domácí rozehrávali již jedenáctý roh, zatím co Dynamo neměl ani jeden! Zemanův centr ale žádné nebezpečí nezpůsobil.
 
86
Ačkoliv Fillo napálil pouze zeď, tak hosté míč neukořistili a domácí pokračují v náporu. Tímto stylem si jdou pro tři body.
 
85
Defenzíva Budějovic se rozpadá a hráči ve žlutém si pomáhají jen pomocí faulu. Následovat bude další volný přímý kop Příbrami.
 
84
Za protesty dostal vzápětí žlutou kartu Lengeyel.
 
83
Přečíslení domácích skončilo ranou na břevně! Zeman vysunul za obranu soupeře Suchana. Hosté přestali hrát, protože si mysleli, že se jedná o ofsjad. Nebylo tomu tak a Suchan zakončoval. Jenže pouze do horní konstrukce.
 
82
Jenže místo jakéhokoliv náporu je Dynamo v sevření soupeře. Jihočeši už ale nemají na co čekat a budou muset začít více riskovat.
 
81
V pokutovém území Dynama si sbíhal Moulis na přihrávku. Ta ale přesná nebyla a Budějovícím se podařílo míč odkopnout.
 
79
Škoda hodně ostrým způsobem trefil protihráčem. Žlutá karta je tak zcela na místě.
 
78
Hosté mají velké problémy bez vyloučeného Machovce. Proti tlaku Přibrami se dokáží bránit jen přes fauly a šance na vyrovnání se tak krátí.
 
77
Také Moulis okusí hrací plochu, když nahrazuje odstupujícího Pilíka.
 
76
Další výměnu na straně hostů obstará Pešek, který na posledních pár minut pustí Řezáče.
 
75
Krátce na to fauloval Pilík, jenž zatáhl Peška a poslal ho k zemi. Ani on tak neunikne žluté kartě.
 
75
S blížícím se závěrem zápasu sledujeme parádní zápas. Příbram nechce riskovat a snaží se svou početní výhodu využít v uklidńující branku.
 
74
Chrien má bohužel nějaké zdravotní komplikace a opouští hřiště na nosítkách. Ve hře ho nahradí Zdeněk Linhart.
 
73
A do třetice! Tohle už je zmar. Matějů našel zcela osamoceného Suchana, avšak druhý zmiňovaný našel ranou po zemi opět jen hostujícího brankaře.
 
71
To je neuvěřitelné, co gólman Budějovic předvádí! Bednář měl tentokrát prázdnou bránu. Jenže ani z metru nedokázal dát gól. Křížek se v poslední chvíli natáhl ke straně a Bednářovu cenu zneškodnil.
 
70
A opět Křížek! Zeman měl na hlavičce tutovku, když si došel po centru pro jasný gól. Na malém vápně poslal balón pod břevno, jenže hostující muž v rukavivích vytlačil míč nad horní konstrukci.
 
69
Zajímavou táhlou ranou se prezentoval Hnaníček. Míč šel po zemi k pravé tyči, ale Křížek nakonec zasahovat nemusel.
 
68
Z toho pro domácí nic nevzešlo, a tak Budějovice mohou založil protiútok.
 
67
V této fázi hry se Bednář prezentuje velmi dobrým výkonem. Jeho ránu z otočky dokázal Křížek vytěsnit jen za cenu rohového kopu.
 
66
I tentokrát mohl rozhodčí tasit kartu. V souboji vytáhl Kladrubský nohou až k hlavě protihráče. Naštěstí pro něj to skončilo pouze faulem.
 
65
Funda vyslal tažný centr, jenž skončil na hlavičce osamocného Benáta. Ten zády k brance ale nedokázal kulatý nesmysl poslat mezi tři tyče.
 
64
Hraje se opravdu tvrdě a rozhodčí nemá s hráči slitování. Bednářův faul znamena volný přímý kop pro České Budějovice.
 
62
Velká nepříjemnost pro hosty! Machovec dostává druhou žlutou kartu, když místo balónu trefil ve skluzu Pilíka. Musí tak předčasně do sprch.
 
61
Dobrá příležitost domácích. Zeman našel nabíhajícího Pilíka, který ze vzduchu sklepl balón do náruče Křížka. Hostující brankař opět celou situaci dobře vystihl.
 
60
A chvíli na to se žlutí znova. Hostující Machovec fauloval v soupeřovic vápnu Zápotočného a ani on se kartě nevyhne.
 
59
Následně přichází karetní trest. Hnaníček zneškodnil centr hostů rukou a hlavní arbitr neváhal.
 
58
Suchan dostal skvělou přihrávku do běhu a z první vystřelil. Hostující brankař zůstal ale stát a letící balón lapil do svých rukavic.
 
57
Nakonec se Eliáš opět dopustil faulu a Příbramští budou mít klid na rozehrávku.
 
56
Mohlo být vyrovnáno! Chrien prokličkoval až do vápna, kde ho Hájovský nedokázal zastavit. Prvně zmiňovaný vyprodukoval tvrdou střelu, avšak balón zastavila levé spojnice.
 
55
Podél pravé strany nabral Fillo rychlost a řítil se k brance soupeře. Od rohového praporku vyslal pas, který ale defenzíva Dynama zastavila.
 
54
Eliáš byl až příliš aktivní v souboji o balón. V krátkém sledu se dopustil dvou falů, avšak až ten druhý hlavní arbitr odpískl.
 
53
Aktivní Pilík se ujal volného přímého kopu od postranní čáry. Zmiňovaný hráč vyslal míč na hlavu Machovce, který hlavičkoval nepřesně.
 
52
Sledujeme podobně atraktivní hru, jako na začátku první části. Snad tohle tempo vydrží hráčům, co nejdéle.
 
51
Pilík trefil Bednáře od kterého se míč málem odrazil za záda Křížka. Naštěstí pro Dynamo ale balón nakonec mezi tři tyče nezamířil.
 
50
U půlící čáry fauloval Zeman. Budějovice rychle rozehráli a opět míří směrem k brance Kelemena.
 
48
Hosté se snažili o rychlý útok. Škoda se hnal do útoku, avšak defenzíva soupeře ho o míč čistým způsoebem obrala.
 
47
Příbram právě vstřelila branku!
Domácí si snad lepší start do druhé části ani nemohli přát. Osmý rohový kop Příbrami už kýžený gól přinesl. Pilík poslal centr do šestnáctky, kde se TOMÁŠ HÁJOVSKÝ prosadil poté, co Bednář přeloboval brankaře. Míč už sice mířil za brankovou čáru, ale Hájovský to raději pojistil a kulatý nesmysl usměrnil hlavičkou do sítě.
 
46
Do druhé části již nenastoupí Krameš. Toho nahradí Suchan.
 
46
Začal druhý poločas.
 
45+1
První poločas skončil.
 
Statistiky poločasu:
Držení míče: 54% – 46%
Střely celkem: 5 – 2
Střely na branku: 0 – 1
Rohy: 7 – 0
Žluté karty: 1 – 1
 
Úvodní dějství je za námi. Domácí byli v první části lepším týmem, avšak oba celky jdou do kabin za nerozhodného stavu. Příbram si vytvořila dvě velké příležitosti. Nejprve ve 38. minutě zakončoval Bednář těsně vedle tyče a následně v závěru Zeman vystřelil do míst, kam se Křížek včas přemístil.
 
45+1
Nakonec přišly ještě dva rohové kopy domácích. Ani jeden z nich ale nepřinesl v šestnáctce Dynama nic zajímavého. Nastavuje se jedna minuta.
 
45
V závěru pálil Zeman, když pálil na pravé straně velkého vápna. Přízemní projektil dokázal Křížek vytěsnit jen tak tak!
 
43
Zatím nepříliš výrazný Bednář to zkoušel ranou ze střední vzdálenosti. Svým pokusem ale bránu Křížeka nedokázal ohrozit.
 
42
Kulatý nesmysl si vzal na starost Pilík, avšak jeho tvrdá rána přes stojící zeď neprošla.
 
41
Zeman se prezentoval hezkou individuální akcí. Nedokázal zakončit, protože ho Pešek fauloval těsně před vápnem. Další šance pro Příbram.
 
40
Tentokrát z toho šance nevzešla, jenže místo protiútoku přišel faul, když Pešek zatáhl soupeře za dres.
 
39
Ačkoliv číhal Pilík ve vápně. Nedokázal své spoluhráče najít. Hosté jsou ale pod tlakem a následovat bude již pátý roh domácích.
 
38
Největší šance dosavadního průběhu! Po centru Pilíka hlavičkoval na středu vápna Bednář. Ten zakončoval do dolního rohu, avšak branku minul o pár centimetrů.
 
37
Také Příbram záhrávala volný přímý kop. Zeman nakroutil míč ke vzdálenější tyči, kde Novák protečoval míč ven, ale za cenu rohu pro soupeře.
 
36
Míč si vzal na starost Kladrubský. Ten to zkoušel přímou střelou, avšak prostro mezi třemi tyčemi trefit nedokázal.
 
35
A opět faul. Nítrianský v hlavičkovém souboji poslal k zemi Benáta a hráči ve žlutém budou zahrávat zajímavou standardní situaci.
 
34
Aktivita Dynama ale evidentně vzrostla a s tím se Příbram nedokáže vyrovnat. Ani jeden z týmu nicméně nemá velkou územní převahu.
 
33
Domácí faulují ve velkém. Zápotočný na své polovině zatáhl za dres Kladrubského.
 
32
Českobudějovický fotbalista má nějaké zdravotní potíže a potřebuje ošetření. Nemělo by to ale být nic vážného a do hry se za chvíli vrátí.
 
31
Jenže hosté získali míč a vydali se do útoku. Hájovský raději zariskoval a podrazil unikajícího Chriena. Dostává zaslouženou žlutou.
 
30
Půl hodiny je fuč a Příbrámští se snaží převzít iniciativu hry. Domácí celek ale sráží velká nepřesnost.
 
28
Pilík si sbíhal podél strany na přihrávku. Přesného pasu se ale nedočkal a míč zamířil ze hřiště ven. Hosté budou kopat od své branky.
 
27
I když měl začátek zápasu slibný spád, tak momentálně sledujeme pasáž, jenž není pro oko diváka příliš atraktivní.
 
26
Ačkoliv byl Zeman pod tlakem tří protihráčů, tak dokázal z pravé stran odcentroval ke vzdálenější tyči. Jeho záměr ale nikdo z domácích nevyužil.
 
25
Domácí to často zkouší přihrávkou zpět ke svému brankaři. Nicméně tomu zatím odkopy k protější straně hřiště příliš nejdou.
 
24
Nitrianský centroval do šestnáctky, ale pozorný Machovec jeho záměr vystihl a letící balón okamžitě odkopl.
 
23
Je za námi polovina úvodního dějství a na nějakou vážnější šanci zatím stále čekáme. Hraje se momentálně u středu hřiště.
 
22
Útočným faulem se prezentoval Hájovský, který podrazil Nováka zezadu. Za to klidně mohl dostat žlutou kartu.
 
21
Malou domů se prezentoval Krameš, jenže Kelement to nečekal a hostující Chrien se málem dostal do zakončení. Naštěstí pro domácí toho nevyužil.
 
20
Držení míče: 48% – 52%
 
18
Budějovice snad poprvé v zápase zdržují déle na území soupeře. Přízemní kombinace do zadních řad zatím k úspěchu ale nevede.
 
17
Novák se pokoušel propasírovat podél postranní čáry. Míč si ale hodně předkopl a následně ho zastavil Nitrianský.
 
16
Nic to nemění na tom, že se předvedená hra obou celků nemění. Příbram tlačí a Dynamo zůstává před svou brankou a brání se.
 
15
V individuální akci se prezentoval Filo. Ten pálil na hranici velkého vápna, jenže trefil pouze prvně stojícího protihráče.
 
14
Následovala velmi zaímavá sitauce domácích! Filo vyslal míč na zteč do šestnáctky, kde se snažil prosadit Bednář. Toho ale v dobré pozici zastavil ofsajd.
 
13
Těch faulů začíná přibývat a rozhodčímu již došla trpělivost. Kladrubský dostává žlutou, když podrazil Fila.
 
12
Ačkoliv se hosté drželi před vápnem soupeře, nic nevymysleli a naopak se dopustili faulu, když Benát poslal k zemi Zápotočného.
 
11
Tak či tak Dynamo působí na začátku hodně pasivně a pokud hru nezlepší, budou hosté pod velkým tlakem i nadále.
 
9
Za svou aktivitu byli domácí odměněni dalším rohem a tentokrát už z toho byla šance. Pilíkův centr skončil na hlavičce Hájovského, jenž z malého vápna nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče.
 
8
Krátce na to přišel volný přímý kop Příbrami. O centr se postral opět Pilík. Ve vápně hlavičkoval Funda do hlavičky bránícího Nováka.
 
7
Matějů následně podrazil soupeře u půlící čáry a po delší době se Budějovice dostanou přes polovinu hřiště.
 
6
První rohový kop domácích. K míči se postavil Pilík, který poslal balón na vzdálenější tyči a jeho přetažený pas nezpůsobil hostům potíže.
 
5
Stejný hráč poté vhazoval nedaleko vápna soupeře. Nicméně ani teď z toho žádná šance nepřišla. Dynamo je ale pod mírným tlakem.
 
4
Hostující Funda musel zatáhnout za brzdu a na hranici hřiště fauloval. Následný útok byl poměrně zajímavý, když Zeman centroval do vápna. Nikdo ze spoluhráčů ale nedokázal hlavičkovat.
 
3
Rychlá rozehrávka ale Příbrami nevyšla, protože na pravém křídle Číhal Elišá, který balón okamžitě odkopl.
 
2
Kladrubský zvedl svou nohu příliš vysoko a souboj o míč nevyhrál. Domácí budou rozehrávat ze středu hřiště.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Domácí dnes nastoupí v černých dresech. Dynamo oblékne žlutou kombinaci.
 
Úvodní sestavy:

1.FK Příbram: Kelemen – Matějů, Hájovský, Zápotočný (C), Nitrianský – Fillo, Zeman, Bednář, Krameš – Pilík, Hnaníček.
Náhradníci: Kočí – Suchan, Fořt, Moulis, Mareš, Divíšek, Tregler.

SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Novák, Lengyel, Kladrubský (C), Machovec – Pešek, Benát, Eliáš, Chrien, Funda – Škoda.
Náhradníci: Fryšták – Vaněk, Hála, Linhart, Dvořák, Podstavek, Janotka.

Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Pospíšil.
 
SK Dynamo České Budějovice

Je aktuálně nejhorším týmem jara. Jihočeský klub se hodně trápí a momentálně okupuje poslední pozici se ztrátou bodu na předposlední Hradec a dva body na již nestupující místo, kde se právě drží Liberec. Budějovicím dělá problémy především obrana. V posledních pěti utkáních totiž inkasovaly 16 golů! Naposledy podlehly Jablonci 0:3.
 
FK Příbram

Má momentálně 26 bodů a drží se na desátém místě s poměrně pohodlným náskokem před sestupovými přičkami. Ten činí sedm bodů. Střed tabulky je ale hodně vyrovnaný a Příbram ztrácí na vžše postavené čtyři týmy v rozmezí pouhých tří bodů. Aktuálně se tomuto celku příliš nedaří. Z posledních čtyř zápasů vyhrál pouze jeden.
 
Krásné fotbalové odpoledne všem fanouškům české nejvyšší fotbalové soutěže. V dnešním 23. kole se představí FK Příbram, jenž na své půdě přivítá SK Dynamo České Budějovice. Zápasem Vás provede Martin Doležal.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.