konec Real Madrid – FC Barcelona
0:1
(0:1)
Komentuje: Milan Huppert
 
Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 16:13.
 
Důležitý první krok k postupu do finále udělala Barcelona, která zvítězila na stadiónu Realu Madrid nejtěsnějším možným výsledkem 1:0.

Jediný gól střetnutí padl ve 26. minutě, kdy Kessié sám před gólmanem neuspěl, avšak Courtois balón smolně vykopl přímo do spoluhráče Édera Militãa, od nějž se hrací předmět odrazil za brankovou čáru. Bílý balet bojoval a po zbytek zápasu měl územní převahu, ale zároveň si nedokázal vytvořit jedinou gólovou šanci, ter Stegen nemusel za celých devadesát minut předvést jediný úspěšný zákrok k udržení čistého konta.

Odveta je na programu 5. dubna, úvodní výkon na Camp Nou proběhne ve 22 hodin.
 
90+7
Konec zápasu.
 
90+6
Tak přeci jen ještě jeden útok rozhodčí domácím povolil. Po Araújem tečované střele hlavou Rodrígueze se kopal rohový kop, Rüdiger hlavičkoval jenom do Alonsa.
 
90+5
Zřejmě poslední ofenzivní akci bílého baletu ukončil svým hvizdem arbitr Munuera, jenž odpískal útočný faul Álvaru Rodríguezovi na brankáře.
 
90+4
Dani Carvajal musel zabrat, nakonec přihrávku Camavingy stihl ve hře. Centr se každopádně vůbec nezdařil, na zadní tyči našel jenom protihráče Araúja.
 
90+3
V ofsajdovém postavení se zapomněl Gavi. Viditelně už vůbec nepočítal s tím, že by k němu Ansu Fati míč dokázal propasírovat.
 
90+2
Zpoza velkého vápna vyslal technický pokus Rodrygo. Mířil k levé tyčce, kterou o pár čísel minul, vzduchem letící ter Stegen zasahovat nemusel.
 
90+1
Barcelonský kouč Xavi se zastal svého svěřence Baldeho při odpískaném faulu na Carvajala, za řeči si španělský stratég vykoledoval žlutou kartu.
 
90
Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
 
89
Přenesení hry doprava vyšlo na jedničku. Dani Carvajal zvládl zpracování a centroval do vápna, kde Marcos Alonso nepustil ke střele Benzemu.
 
88
Mimo vápno vystartoval Thibaut Courtois, aby zamezil hrozícímu úniku od Ansu Fatiho, hlavou dokázal poslat míč za autovou čáru.
 
87
Zkušeně si poradil Marc-André ter Stegen. Po nepovedeném centru Camavingy míč nechytal rovnou do rukavic a počkal si, až se k němu Álvaro Rodríguez přiblíží do těsné blízkosti.
 
86
Střídání v týmu FC Barcelona:
ze hřiště odchází Franck Kessié, přichází Sergi Roberto.
 
85
Ansu Fati si po pravé straně píchl balón do vápna a už se chystal zakončit, když mu pod nohy vběhl Antonio Rüdiger ránu španělského mladíka zblokoval.
 
84
Střídání v týmu Real Madrid CF:
ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Álvaro Rodríguez.
 
83
Jeden na jednoho si věřil Eduardo Camavinga. Vyzval Francka Kessiého a ze souboje vzešel jako poražený. Hostující středopolař si posléze pomohl zpětným pasem.
 
82
Do vápna si pro oblouček doběhl Dani Carvajal. Poměrně dlouho stál na míči, aby nakonec vyzkoušel centr na Karima Benzemu, jehož přehlavičkoval Marcos Alonso.
 
81
Ancelottiho družina je ve druhé půli jasně lepším týmem, avšak kýžený efekt v podobě vyrovnávací trefy se zatím nedostavil a čas utíká.
 
80
Velmi jistým dojmem dnes působí Marc-André ter Stegen. Není to poprvé, co výborně vystartoval z brány proti centru a balón stáhl pro sebe.