po penal. (4:3) Real Madrid – Valencia CF
1:1
(1:0)
Komentuje: Milan Huppert
 
Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 20:23.
 
Prvním finalistou Španělského superpoháru se stal favorizovaný Real Madrid. V utkání s Valencií se ovšem pořádně zapotil, soupeře udolal až po penaltovém rozstřelu.

Fotbalisté bílého baletu získali vedení na svou stranu ve 39. minutě, kdy po faulu Cömerta proměnil nařízenou penaltu Karim Benzema. Valencia vrátila stav do vyrovnané podoby okamžitě po startu druhé půle, trefil se Samuel Lino. Další branka nepadla, rozhodovalo se tedy až v penaltách. Zatímco všichni čtyři hráči Realu pokutový kop proměnili, tak z řad jejich soupeře selhali obránci Cömert s Gayou. Do víkendového finále tak nakonec přeci jen, byť s velkými problémy, postoupila dle očekávání Ancelottiho družina.

Druhé semifinále obstará Betis s Barcelonou, úvodní výkop je naplánován na 12. ledna ve 20 hodin.
 
Konec zápasu.
 
Je konec! Kapitán Valencie José Gayà musel dát, jenže penaltu kopl doprostřed brány mizerně, Thibault Courtois předvedl úspěšný zákrok levou nohou.
 
Real Madrid má mečbol. Marco Asensio v průběhu rozběhu lehce přibrzdil, aby zkontroloval, kam se Mamardašvili vydá, posléze vypálil neomylně k levé tyči.
 
Valencia žije. Rovněž Hugo Guillamón si vzal kratší rozběh, aby následně zakončil nechytatelně pod břevno.
 
Fotbalisté bílého baletu zůstávají stoprocentní i po třetí sérii. Toni Kroos mířil po zemi k levé tyčce, Mamardašvili očekával zakončení na druhou ruku.
 
Navzdory mladému věku si Ilaix Moiba poradil jako zkušený mazák. Zvolil krátký rozběh, počkal na pohyb Courtoise a míč poslal na volnou stranu.
 
Luka Modrić měl obrovské štěstí! Penaltu neumístil ideálně k pravé tyči, ovšem Mamardašvili, přestože si na míč sáhl, tak jej z brány vytlačit nezvládl.
 
Druhou sérii odstartoval stoper Eray Cömert. Jenom ukázal, že zakončení mezi jeho silné stránky nepatří, bránu vysoko přestřelil!
 
Jednu penaltu v zápase dal, druhou také! Karim Benzema střílel pro změnu po své levici, Mamardašvili si znovu vybral špatně.
 
Jako první si postavil míč na bílý bod Edinson Cavani. Uruguayský forvard si poradil s obrovským přehledem, Courtoise poslal na špatnou stranu.
 
Střílení penalt začíná.
 
O prvním finalistovi nerozhodlo ani nastavených třicet minut, rozuzlení tedy přijde v penaltovém rozstřelu. Oba celky si v prodloužení vypracovaly po jedné velké příležitosti. Nejprve Viníciuse Júniora vychytal výborným zákrokem Giorgi Mamardašvili, na druhé straně se Courtois blýskl pravou rukou proti Pérezovi.
 
120+3
Druhé prodloužení skončilo.
 
120+2
A je to jasné, uvidíme penalty! Poslední útok bílý balet podnikl středem hřiště. Vinícius Júnior ztroskotal na Foulquierovi, Dani Carvajal zastavil hrozící brejk faulem.
 
120+1
Fotbalisté v bílých dresech kombinují na útočné polovině, avšak soupeř má vlastní pokutové území pokryté velmi dobře, favorita do příležitostí nepouští.
 
120
Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec druhého prodloužení dvě minuty.
 
119
Po faulu Foulquiera měl Real Madrid k dispozici volný přímý kop. Marco Asensio volil přímou střelu na bránu, která postrádala na razanci, Giorgi Mamardašvili snadno zasáhl.
 
118
An standardka v podobě rohového kopu na druhé straně nepřinesla třetí gól v utkání, proti centru na přední tyč úřadoval Cenk Özkacar.