konec FC Barcelona – Real Madrid
2:1
(1:1)
Komentuje: Martin Augustin
 
Statistiky zápasu:
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 12:13.
 
Fotbalisté Barcelony zdolali v El Clásicu Real Madrid 2:1 a svému soupeři odskočili na čele tabulky už na rozdíl 12 bodů! To už by měl být v boji o titul dostatečný náskok.

Dnešní souboj rivalů rozhodně nezklamal. Hosté otevřeli skóre v 9. minutě, kdy si centr Viníciuse nešťastně srazil do vlastní brány Ronald Araújo. Inkasovaný gól na nějakou dobu schladil aktivitu Barcelony, ovšem před přestávkou vystupňovala tlak a Sergi Roberto vyrovnal. Po změně stran pokračovala velká bitva. S blížícím se koncem se Real začal hnát stále více do útoku ve snaze strhnout výhru na svou stranu a stáhnout tak bodové manko v tabulce. To se hostům málem povedlo. Deset minut před koncem se totiž trefil střídající Asensio, VAR však odhalil jeho těsný ofsajd. Již v nastavení pak vybuchl radostí Camp Nou, když po patičce Lewandowského a nahrávce Baldeho rozhodl rozhodl zápas, a dost možná i ligu, střídající Franck Kessié.
 
90+7
Konec zápasu.
 
90+6
ještě menší strkanice Daniho Ceballose s Ansuem Fatim. Oba borci si prohlédli žlutou kartu.
 
90+6
Rozhodčí ještě odpískal ofsajd Benzemy. Někteří hráči a diváci si už mysleli, že zápas končí a začali se předčasně radovat...
 
90+5
Realu už dochází čas. Po faulu Carvajala navíc bude rozehrávat Barcelona.
 
90+4
Vypadá to, že Barcelona povede po dnešním zápase La Ligu už o 12 bodů. O titulu by tak už bylo asi rozhodnuto.
 
90+2
Barcelona právě vstřelila branku!
Obrovská euforie na Camp Nou! Hrdinou okamžiku je FRANCK KESSIÉ, který si připisuje premiérovou trefu v La Lize. Vše začal na levém křídle Robert Lewandowski. Ten uvolnil efektní patičkou Alejandra Baldeho. Levý obránce Blaugranas pak našel přesnou přihrávkou Kessiého, proti jehož přízemní střele k levé tyči se už Courtois nestačil včas přesunout – 2.1.
 
90+1
Rozhodčí nastaví pět minut!
 
90
Střídání v týmu FC Barcelona:
ze hřiště odchází Gavi, přichází Ansu Fati.
 
90
Alejandro Balde si pomohl rukama proti Asensiovi. Domácí obránce dostal žlutou kartu.
 
90
Dobrá rozehrávka na Gaviho. Ten měl u šestnáctky chvilku prostoru, ale trefil jen protihráče.
 
89
Robert Lewandowski byl na půlce faulován. Míč pro Barcelonu.
 
88
Zajímavý brejk domácích. Lewandowski nahrával za obranu Ferránovi Torresovi. Blíže k míči měl Courtois.
 
87
Domácí se ubránili, Madristé zůstávají u míče.
 
86
Hosté viditelně chtějí rozhodnout! Střely Karima Benzemy i Auréliena Tchouaméniho byly zablokované. Po té druhé se bude zahrávat roh.
 
83
Střídání v týmu FC Barcelona:
ze hřiště odchází Raphinha, přichází Ferrán Torres.
 
82
Nakonec neuznaný gól Realu! Rodrygo výborně rozjel útok hostí. Poté, co s míčem doběhl k pokutovému území, nahrál doprava Danimu Carvajalovi a zamířil před bránu. Carvajal pak našel Marca Asensia, který poslal míč za záda ter Stegena. VAR však odhalil, že ruka Asensia se nacházela až za posledním obráncem Koundém a jednalo se tedy o ofsajd!
 
81
Hosté vstřelili gól, ale ke slovu se ještě dostává VAR, který posuzuje, zda nebyl střelec Marco Asensio v ofsajdu!
 
80
Karim Benzema využil chyby Koundého, dostal se k míči a z hranice šestnáctky prověřil ter Stegena. Přízemní střele však chyběla razance a brankář Barcelony ji pokryl.