konec FK Dukla Praha – FC Slavoj Vyšehrad
2:0
(1:0)
Komentuje: Karel Jedlička
 
V pražském derby potvrdila Dukla roli favorita a vyšvihla se ze šesté rovnou na třetí barážovou příčku v tabulce F:NL. Dnešní vítězství bylo zcela zasloužené a mohlo být i výraznější, nebýt řady vynikajících zákroků hostujícího brankáře Otáhala.
Za domácí skóroval v 25. minutě po přihrávce gólmana Rady do nájezdu Daniel Souček a ze spolupráce náhradníků s Ayongem vytěžil v závěru gól zblízka ještě Ondřej Ullman.
Z Julisky se loučím, hezký zbytek večera!
 
Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:10.
 
90+2
Konec zápasu.
 
90+2
Vyšehradské zdi byly pevné jako jeho barokní opevnění. Dukla se z přímého kopu neprosadila.
 
90+2
„Pražská Dukla zase vyhraje!“, tuší domácí kotel. A vyhrát může i o tři branky, chystá se totiž standardní situace a vyšehradská zeď se staví metr před velké vápno.
 
90
Nastavují se 2 minuty.
 
90
Šemíci by nepohrdli alespoň čestným úspěchem. Poučkův pas prodlužoval vysoký Čvančara hlavou vedle zadní tyče.
 
89
Ukvapená střela Vyšehradu z dálky se rozpleskla o doskočiště pro skok vysoký.
 
87
Také Dukla Praha využila poslední možnosti ke střídání: z placu míří nejlepší střelec mužstva Lukáš Holík, přichází Štěpán Krunert.
 
87
Rada riskantně vyběhl mimo velké vápno, ale poradil si ve skluzu proti Poučkovi a vzápětí i Čvančarovi.
 
86
Hadaščokova prudká kolmice mířila mimo dosah jeho spoluhráčů.
 
86
Sudí Petřík důraznými slovy uklidňuje strkanici v šestnáctce, roh se musel opakovat a po zblokované střele si dají domácí ještě jednou repete.
 
85
Hadaščokův přízemní centr po úniku po pravé lajně prošel celým pokutovým územím a Milan Nitrianský jej raději uklidil na roh.
 
83
Třetí roh pro Vyšehrad nebyl zahraný zle. Opakovaný centr se však stal kořistí domácího Ayonga.
 
81
Začíná poslední desetiminutovka a nezdá se, že by nováček ještě našel síly ke zvratu.
 
79
Dukla právě vstřelila branku!
Po úspěšné spolupráci náhradníků je zřejmě rozhodnuto. Karsten Ayong byl na malém vápně u míče dříve než brankář Slavoje a špičkou kopačky ho prostrčil mimo jeho dosah, autorem gólového skluzu byl ONDŘEJ ULLMAN.
 
78
A osmnáctiletý David Kozel hned prověřil Otáhala slušnou střelou z 25 metrů.
 
78
Další dvě změny v sestavě Dukly Praha: Mohamed Doumbia a Daniel Souček mají dohráno, přicházejí Vojtěch Hadaščok a David Kozel, který se tak na hřišti o pár minut minul s bratrem v sestavě Slavoje.
 
75
Hosté jsou stále ve hře, k bodovému zisku jim stačí jeden gól. Nebezpečně vyhlížel kontr, po němž se Jablonského centrovaný míč snesl na horní síť hned za břevno.
 
74
Další roh se povedl mnohem lépe. Holík posadil míč na hlavu Daniela Kozmy, který prudkou hlavičkou z 12 metrů o vlásek přestřeluje.