konec MFK Vítkovice – FK Třinec
3:1
(2:1)
Komentuje: Radomír Fukala
 
Pro tuto chvíli je to z mé strany vše. Přeji hezký večer a u dalších online přenosů na počtenou.
 
Je konec a spokojenější mohou být po závěrečném hvizdu domácí. Ti sice nevstoupili do utkání dobře a ve 21. minutě inkasovali. Skóre otevřel přesnou ranou Ondřej Kušnír. Vedení však Třinci nevydrželo dlouho. Ve 25. minutě nejprve po Končalově vynikajícím centru srovnal Martin Motyčka a o pět minut později dokonal obrat nádhernou ranou z pětadvaceti metrů Matěj Končal. Do kabin tak odcházeli spokojenější hráči Vítkovic.
Do druhé půle navíc MFK vstoupilo výborně a navýšilo svůj náskok. V 51. minutě prokázal dobrou orientaci na malém vápně Igor Súkenník, jenž potřetí rozradostnil domácí příznivce. Ve zbytku zápasu byl převážně k vidění bezzubý tlak hostujícího celku, který si nedokázal vypracovat další gólové příležitosti. Tři body tak zůstávají ve Vítkovicích, který si v tabulce polepšili a poskočili na 5. místo.
 
90+4
Konec zápasu.
 
90+4
Jenže Třinec si další tlak nevypracoval a navíc se také dopustil faulu. Vypadá to, že už se nic převratného v tomto duelu nestane.
 
90+3
Vítkovice se snažily co nejdéle držet míč na kopačkách na útočné polovině, ale nakonec si počínaly nedovoleně a musí se ještě bránit.
 
90+2
Dedič se nyní odhodlal k ráně z pětadvaceti metrů, avšak ta mu vůbec nesedla a balon v cestě do zámezí kontroloval Martin Šustr.
 
90+1
Ve druhém poločase se nastavuje 4 minuty nad rámec řádné hrací doby.
 
90
Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází David Pašek, přichází Martin Bzirský.
 
90
Třinecká závěrečná aktivita je přerušena hvizdem sudího. Faul na útočné polovině znamená balon pro domácí, kteří s rozehrávkou pospíchat nebudou.
 
89
Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Tomáš Vasiljev, přichází Ondřej Cverna.
 
88
Domácí si nyní pohlídali útok hostů po levé straně a míč se již ocitl v zámezí. Poté jej ale daleko zakopl Motyčka, za což vyfasoval žlutou kartu.
 
87
Bedecs se pokusil přímo ohrozit bránu, ale trefil jen dobře postavenou zeď, od které se balon odrazil do zámezí.
 
86
Třinec následně pokračuje v útoku. Hejný se svou přihrávkou na Dediče ve vápně neuspěl, ale hosté budou mít další možnost, jelikož po faulu budou zahrávat přímý volný kop z pětadvaceti metrů.
 
85
Celba si poté navedl míč do středu pole, odkud se mu povedlo vypálit. Adamuška však posléze předvedl jistý zákrok.
 
84
Slabý pokus hostů skončil jen v rukavicích Šustra, který měl nyní situaci opravdu snadnou a Třinci se čas velmi rychle krátí.
 
82
Vítkovičtí se opět brání zatím bezzubému tlaku soupeře, který i nyní marně hledá cestu do vítkovického vápna.
 
81
Ti následně svůj útok zakončili ranou zpoza vápna, avšak míč z kopaček Čelůstky se mezi tři tyče nevešel.
 
80
Chybu v rozehrávce Vítkovic hasil až taktickým faulem na půlící čáře kapitán Mikula, po jehož zákroku budou hrát znovu třinečtí fotbalisté.
 
79
Vynikající pas za obranu vykouzlili pro změnu hosté, ale míč na poslední chvíli třineckému hráči uskočil a skončil až v rukavicích Šustra, na kterého byl poté spáchán další útočný faul.
 
79
Nákop téměř z poloviny hřiště dokázaly Vítkovice zakončit, avšak jejich slabý pokus skončil v náruči připraveného Adamušky.