před zápasem Real Madrid – Borussia Dortmund
0:0
(-:-)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
Borussia Dortmund

Také Borussia má za sebou úspěšný návrat na ligové trávníky po reprezentační přestávce, když za velmi podobného průběhu zvítězila 2:1 nad St. Pauli. Oba dnešní soupeři v uplynulém ligovém zápase shodně vedli 1:0 v poločase, po změně stran o vedení přišli, nakonec ale vstřelili vítěznou branku.

Borussia Dortmund je v aktuální bundesligové tabulce na sedmém místě s bilancí 4-1-2, ovšem na vedoucí dvojici Bayern – Lipsko ztrácí jen čtyři body.

Do Ligy mistrů Borussia vstoupila naprosto famózně, když k výhře 3:0 v Bruggách přidala i debakl glasgowského Celticu 7:1 a v plným početm bodů a k tomu exkluzivním skóre 10:1 se dortmundský celek vyhřívá na čele tabulky celého šestatřicetičlenného pole.
 
Real Madrid

Real Madrid po reprezentační přestávce zvládl ligové utkání ve Vigu a výhrou 2:1 si před nesmírně náročným týdnem upevnil druhou příčku ligové tabulky. Během tohoto týdne jej kromě dnešního těžkého duelu v Lize mistrů čeká i tradiční „El Clásico“ v sobotu, když Barcelonu vyzve rovněž v domácím prostředí.

V Lize mistrů má Real Madrid co napravovat. V prvním kole i přes velmi nevýrazný výkon sice dokázal zdolat Vfb Stuttgart 3:1, ovšem poté senzačně prohrál na trávníku francouzského Lille 0:1 a po dvou kolech je tak až v polovině celkové tabulky se třemi získanými body ze dvou zápasů.
 
Hezký večer při sledování přenosu utkání třetího kola Ligy mistrů, v němž uvidíme reprízu finále z uplynulé sezóny. Real Madrid jej 1. června letošního roku vyhrál 2:0 díky brankám Daniho Carvajala a Vinícia Júniora a jen o necelý půlrok později se oba celky utkají znovu, tentokrát na madridském stadiónu Santiaga Bernabeua.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.