před zápasem Celta de Vigo – Real Madrid
0:0
(-:-)
Komentuje: Karel Jedlička
 
Celta prohrála s Realem osmkrát v řadě a na ligové vítězství čeká dokonce dvacet zápasů. Od obrovské senzace z předposledního kola sezóny 2013/14, kdy výhrou 2:0 připravila Real Madrid o titul, uhrála v lize jen dvě remízy. Ještě jedno vítězství si fotbalisté z Viga připsali o tři roky později ve španělském poháru Copa del Rey.
Loni do sítě Realu míč nedostali (0:1 a 0:4).
 
Real Madrid
Tři ze čtyř venkovních zápasů skončily pro obhájce titulu remízami a tak je sice neporažený, ale v tabulce o tři body za vedoucí Barcelonou. Jedinou porážku utrpěl Real v Lize mistrů v Lille, před reprezentační přestávkou si pak spravil chuť vítězstvím 2:0 nad Villarrealem v domácí soutěži.
Real trápí marodka, mimo hru jsou hned čtyři hráči základního kádru: Carvajal, Ceballos, Alaba a Díaz.
Nejlepší střelec, sedmigólový Kylian Mbappé, se v posledních třech zápasech neprosadil.
 
Celta de Vigo
Celta doma vyhrála první tři ligové zápasy, vražedný los ale postupně do Galicie přivedl tři účastníky Ligy mistrů. Atléticu Madrid podlehal 0:1, s Gironou uhrála remízu 1:1 a nyní ji čeká vůbec nejtěžší zkouška. Mezitím si pomohla vítězstvím 1:0 na Kanárských ostrovech nad Las Palmas.
Nejlepšími střelci jsou se 4 góly zkušení útočníci Borja Iglesias a Iago Aspas. Prvně jmenovaný zařídil právě důležitou výhru před reprezentační přestávkou.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.