konec Atlético Madrid – Real Madrid
1:1
(0:0)
Komentuje: Tomáš Kubečka
 
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:11.
 
Je konec! Real Madrid v derby neudržel slibné vedení a na půdě Atlética remizoval 1:1. Vše podstatné se dnes odehrálo po změně stran. V 52. minutě hrozil Rodrygo po singálu z rohu, ale těsně minul branku. Do vedení se Real Madrid dostal v 64. minutě, kdy se trefil Éder Militão. Následně diváci zaházeli hrací plochu předměty. Terčem jejich útoků byl hlavně gólman Courtois. Po dvaceti minutách se znovu pokračovalo ve hře. V 83. minutě se do šance dostal Lino, jehož ránu Courtois vyrazil. V nastavení však dokázal vyrovnat Ángel Correa.
 
90+10
Konec zápasu.
 
90+9
Aurélien Tchouaméni ve vápně doslova zboural domácího stopera Le Normanda. Oba aktéři zůstávají po souboji ležet na trávníku a budou potřebovat ošetření.
 
90+8
Marcos Llorente zastavil Frana Garcíu ostrým skluzem a vysloužil si žlutou kartu. Sudí se ale šel podívat na video a Llorenteho vyloučil!
 
90+8
Atlético i po vstřelení vyrovnávací branky drží míč a ještě se tlačí vpřed.
 
90+6
Atlético právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! VAR tentokrát promluvil ve prospěch domácího Atlética, které v nastavení dotahuje s městským rivalem krok! Na přihrávku za obranu si na hranici ofsajdu naběhl ÁNGEL CORREA, který obešel vyběhnutého Courtoise, ustál souboj s Militaem a poslal míč do odkryté branky!
 
90+6
Tak pozor! Celou akci ještě zkoumá VAR!
 
90+5
Na přihrávku za obranu si naběhl Ángel Correa, který obešel Courtoise a poslal míč do odkryté branky. Correovu radost ale zhatil odmávaný ofsajd.
 
90+4
Thibaut Courtois si dal pozor na přizvednutý centr z pravé strany a jednoduše schoval míč do rukavic.
 
90+3
Jude Bellingham prošel po levé straně do velkého vápna, ale místo zakončení raději roztáhl hru na křídlo.
 
90+2
Střídání v týmu Real Madrid:
ze hřiště odchází Rodrygo, přichází Fran García.
 
90+1
Hlavní rozhodčí nastavuje 8 minut.
 
90
Atlético dostává k dispozici přímý kop v blízkosti velkého vápna po faulu Tchouaméniho.
 
89
Koke chtěl procedit míč do vápna, ale jeho pobídku zastavil Carvajal. Na opačnou stranu se do brejku vydal Endrick, jehož pokus z dálky prolétl kolem branky.
 
88
Střídání v týmu Real Madrid:
ze hřiště odchází Vinícius Júnior, přichází Endrick.
 
87
Llorente chtěl přihrávkou na pravou stranu rozběhnout spoluhráče, ale míč poslal až do autu.
 
86
Střídání v týmu Real Madrid:
ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Lucas Vázquez.
 
85
Antoine Griezmann se stáhl na vlastní polovinu a pomohl Atléticu s rozehrávkou z velké hloubky. Domácí ale potřebují hráč vpředu.
 
84
José Giménez si pohlídal nákop Realu Madrid a odehrál míč na levou stranu. Hostující kouč Carlo Ancelotti stále nestřídal.
 
83
Mohlo být vyrovnáno! Samuel Lino dostal přihrávku do běhu, navedl si míč do vápna, kde zakončil levačkou, ale Courtois ránu směřující pod břevno vyrazil!
 
82
José Giménez poslal vzdušnou přihrávku do pokutového území. Za míčem se hnal střídající Ángel Correa, ale ten míč na trávníku neudržel.
 
81
Atlético se usadilo na polovině Realu Madrid, nicméně kombinace domácího celku vyústila jen ve sražený centr Marcose Llorenteho.
 
79
Po další akci se na hranici vápna zjevil Ángel Correa, který střílel nártem, jenže míč nabral opačnou rotaci a skončil daleko od branky.
 
78
Jude Bellingham patičkou posunul míč za obranu Atlética, ale Vinícius Júnior na jeho pobídku nedosáhl. Atlético potřebuje zabrat.
 
77
Vinícius Júnior se uvolnil na levé straně, ale důrazný obránce mu míč vypíchl na rohový kop. Real je v posledních minutách jasně lepším týmem.
 
76
Střídání v týmu Atlético Madrid:
ze hřiště odchází Julián Álvarez, přichází Rodrigo Riquelme,
ze hřiště odchází Reinildo Mandava, přichází Javi Galán.
 
76
Žlutá karta pro tým Atlético Madrid (Julián Álvarez).
 
75
Po následném rohovém kopu se ve vápně ocitl na trávníku Antonio Rüdiger, ale ani v tomto případě se pokutový kop pískat nebude.
 
74
Na opačné straně se naopak díky zrychlení dostal do zakončení Vinícius Júnior, jehož přízemní ránu Oblak vyrazil na roh!
 
73
Mendy dostal přihrávku na levou stranu, jenže trefil jen prvního hráče v dresu domácího celku. Atlético se po znovurozehrání nemůže dostat do tempa.
 
72
Do rozehrávky Realu Madrid se znovu musel zapojit Thibaut Courtois. Tentokrát si dal pozor na Álvareze a nakopl míč na polovinu soupeře.
 
71
Střídání v týmu Atlético Madrid:
ze hřiště odchází Conor Gallagher, přichází Ángel Correa.
 
71
Conor Gallagher dohrál rozběhnutého Federica Valverdeho a vysloužil si žlutou kartu.
 
70
Po vynucené přestávce se znovu pokračuje ve hře! Uvidíme, zda pauza hráčům Atlética ve snaze vyrovnat pomůže nebo uškodí.
 
Hráči už se vracejí zpátky na trávník. Po krátké rozcvičce by se zhruba za pět minut mělo pokračovat ve hře.
 
69
Tak pozor! Utkání je přerušeno! Hlavní rozhodčí posílá oba týmy do kabin. Rozezlený kotel Atlética se vydali uklidnit domácí hráči i kouč Simeone.
 
68
Thibaut Courtois odklízel z trávníku předměty, které na něj nepatří. Sudí tak přerušil hru.
 
67
Julián Álvarez dloubl zajímavý centr mezi značku pokutového kopu a malé vápno. Sudí však odpískal ofsajd. Na hřiště navíc létají předměty z tribun.
 
66
Real je po vstřelení úvodní branky pořádně nabuzený. Je potřeba říct, že Atlético na domácím stadionu v letošním ročníku španělské soutěže inkasovalo vůbec poprvé.
 
64
Real Madrid právě vstřelil branku!
Real Madrid se dostává do vedení! Hosté udeřili po standardní situaci. Modřič přenesl hru na levou stranu, kde se uvolnil Vinícius Júnior, jehož centr si u zadní tyče našel ÉDER MILITAO a dělovkou pravačkou propálil Oblaka!
 
63
Lino táhl útok Atlética po levé straně, ale důrazný Federico Valverde jej čistým způsobem obral o míč. Pro faul si tak došel Vinícius Júnior a Le Normand za něj viděl kartu.
 
62
Defenziva Realu drží míč na svých kopačkách. Obránci v bílém si vyměnili několik přihrávek i před napadajícím Kokem.
 
60
Je za námi hodina hry a v madridském derby nadále čekáme na úvodní branku. Po změně stran brankových možností příliš nepřibylo.
 
59
Lino si na levé straně pohrál s Carvajalem, ale zpětnou přihrávkou nevybídl nikoho ze spoluhráčů k zakončení. Real se ubránil s přehledem.
 
57
Antoine Griezmann si navedl míč do blízkosti velkého vápna, ale jeho pokus zablokoval hned první hráč v bílém dresu Realu Madrid.
 
56
Střídání v týmu Atlético Madrid:
ze hřiště odchází Alexander Sørloth, přichází Samuel Lino.
 
55
Mendy spěchal za přihrávkou na levou stranu, ale míč před ním do bezpečí odehrál Le Normand.
 
54
De Paul si výborně posunul míč na polovinu Realu Madrid, ale Éder Militão se s ním skvěle vrátil a pomohl si přihrávkou dozadu.
 
53
Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet Llorente, který se srazil s vlastním spoluhráčem. Podle všeho ale bude schopen nadále pokračovat.
 
52
Po výborně sehraném signálu Realu Madrid zakončoval Rodryho z hranice velkého vápna, ale jeho pokus prolétl těsně nad břevnem!
 
51
Federico Valverde znovu zkusil zakončení z velké vzdálenosti. Další tvrdou ránu srazila defenziva Atlética na rohový kop.
 
50
U postranní čáry si míč výborně pokryl Jude Bellingham a sudí viděl nedovolený zákrok Moliny. Ani v tomto případě se nebude žlutit.
 
49
Julián Álvarez dostal přihrávku na levou stranu, odkud ihned odcentroval, jenže trefil záda dobře postaveného Carvajala.
 
48
Atlético kombinuje na polovině Realu Madrid, nicméně kombinace domácího celku se nyní odehrává daleko od velkého vápna. Do druhé půle ale Atlético vstoupilo aktivněji než soupeř.
 
47
Thibaut Courtois si dal pozor na přihrávku z pravé strany hrací plochy a schoval míč do rukavic. Belgický brankář prokazuje výborné čtení hry.
 
46
Domácí Atlético obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Hned z první akce si domácí celek došel pro rohový kop.
 
46
Střídání v týmu Atlético Madrid:
ze hřiště odchází Nahuel Molina, přichází Koke.
 
46
Začal druhý poločas.
 
První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme na úvodní branku čekali marně. Oba týmy vstoupily do utkání hodně opatrně a soustředily se spíše na to, aby nechybovaly. Největší šanci měl v 18. minutě Valverde, jehož ránu Oblak vyrazil na roh. Real se ve dvou případech dožadoval pokutového kopu, ale sudí penaltu nenařídil.
 
45+1
První poločas skončil.
 
45
Rodrygo upadl v pokutovém území a dožadoval se odpískání pokutového kopu. Sudí měl celou akci před očima a ukázal, že penalta se kopat nebude.
 
44
Do rozehrávky Realu Madrid se musel zapojit také Thibaut Courtois. Belgický brankář poslal míč na pravou stranu, kde hosté táhnou další akci.
 
43
Real Madrid zahrával přímý kop na polovině soupeře. Po Modričově centru hlavičkoval ve vápně Carvajal, ale jeho pokus nebyl nebezpečný.
 
42
Luka Modrič si výborně pokryl míč a Mandava jej musel faulovat. Domácí celek je zatím stále bez karty.
 
41
Rodrygo si náběhem řekl o přihrávku za obranu Atlética, ale pobídku z kopačky Viníciuse si nedokázal převzít do pohybu.
 
40
Luka Modrič na polovině Atlética došlápl na Gallaghera a vysloužil si žlutou kartu.
 
39
Hosté riskovali při rozehrávce na vlastní polovině, ale napadající Conor Gallagher míč nedokázal vybojovat pro Atlético.
 
38
Vinícius Júnior se individuálním způsobem tlačil do vápna, ale nedokázal obejít důrazného Molinu, který jej nenechal zakončit.
 
37
Griezmann mohl táhnout akci Atlética středem hřiště, ale Aurélien Tchouaméni se s ním výborně vrátil a položil se domácímu hráči pod nohy.
 
36
Jude Bellingham dostal nabito na hranici velkého vápna, odkud pohotově zakončil, ale Jan Oblak jeho přízemní ránu udržel v rukavicích.
 
35
Vinícius Junior se hnal za přihrávkou na levé křídlo, ale pobídka byla příliš dlouhá a míč skončil až v moci Jana Oblaka.
 
34
Na levé straně dostal prostor Mandava, který chtěl rozběhnout Álvaréze. Důrazný Dani Carvajal míč pokryl a soupeře tělem odstavil.
 
32
Éder Militão po souboji s domácím útočníkem Sorlothem přišel o kopačku. Ani v tomto případě rozhodčí nevytáhl první žlutou kartu v dnešním derby.
 
31
Vinícius Júnior si posunul míč vpřed a po dvou krocích upadl. Brazilec svůj pád přihrál a může být rád, že neviděl žlutou kartu.
 
30
Je za námi úvodní půlhodina dnešního madridského derby a zatím sledujeme takticky svázané utkání. K vidění je minimum šancí.
 
29
Éder Militão přišel o míč u postranní čáry a svou chybu hasil nedovoleným zákrokem na Antoina Griezmanna.
 
28
Dani Carvajal dostal přihrávku na pravou stranu, ale s míčem se vpřed nerozběhl. Real raději drží míč na kopačkách.
 
27
Hosté měli k dispozici rozehrávku přímého kopu. Exekuce se ujal Federico Valverde, jehož pokus z velké vzdálenosti branku minul.
 
25
Conor Gallagher operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Domácí skvěle přenesli hru, ale ránu Griezmanna zablokoval Antonio Rüdiger.
 
24
Alexander Sørloth si naběhl na prudkou přihrávku za obranu, ale zpracoval si míč jen k nohám svého strážce. Real se poté zahnal do zámezí.
 
23
Le Normand diriguje rozehrávku Atlética na polovině hrací plochy. Defenziva Realu Madrid se před kombinací Atlética skvěle přesouvá.
 
22
Přihrávka za obranu Realu Madrid směřovala na Molinu, ale Mendy ukázal rychlé nohy, stačil situaci zajistit a pomohl si malou domů.
 
21
Atlético uklidnilo rozehrávku na vlastní polovině a po delší době hledá cestu vpřed. Real ale skvěle brání ve středu hrací plochy.
 
20
Jude Bellingham si přehodil míč na pravou nohu a odcentroval do vápna. Na pobídku hvězdy Realu Madrid však nikdo v bílém nedosáhl.
 
19
Hosté po rohovém kopu reklamovali ruku domácích, ale rukou podle všeho zahrál Aurélien Tchouaméni, což zraku rozhodčího neuniklo.
 
18
Z velké vzdálenosti se do míče opřel Federico Valverde, jehož rána nebezpečně padala, ale Jan Oblak míč vyškrábl na rohový kop!
 
17
Dani Carvajal dostal prostor na pravé straně, ale místo odcentrování zvolil přihrávku do zadních řad. Real pokračuje v kombinaci na polovině domácích.
 
16
Hosté chtěli přenést hru na levou stranu, ale nákop Militaa skončil v zámezí. Mendy se po vysoké pobídce natahoval marně.
 
15
Conor Gallagher si výborně posunul míč kolem Modriče, který jej poslal k zemi. Domácí celek tak může pokračovat v kombinaci.
 
14
José Giménez přenesl hru na pravou stranu hrací plochy, ale Molina celou akci zbrzdil. Zatím sledujeme opatrný první poločas.
 
13
Exekuce rohového kopu se ujal právě Luka Modrič. Přetažený centr si našel Vinícius Júnior, který ale musel vyjet ven ze šestnáctky.
 
12
Carvajal nádherným pasem do vápna našel rozběhnutého Modriče, který si míč sice šikovně převzal, ale Llorente mu míč ukopl na roh.
 
11
Dani Carvajal si na pravé straně pohrál s napadajícím soupeřem, kterému zahrál na housličky.
 
9
Stopeři Atlética kombinují na vlastní polovině. Real od úvodních minut napadá rozehrávku domácích hodně aktivně.
 
8
Antoine Griezmann si naběhl na přihrávku na pravou stranu, odkud odcentroval jen do rukavic připraveného Courtoise.
 
7
Julián Álvarez se snažil z levé strany individuálně prodrat do velkého vápna, ale důrazný Antonio Rüdiger mu nedal šanci.
 
6
Vinícius Júnior výborně napadal Llorenteho, kterému dokonce vypíchl míč, ale špičkou kopačky si míč předkopl až k Janu Oblakovi.
 
5
Na stadionu od úvodních minut panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci ženou své oblíbence proti úhlavnímu rivalovi vpřed.
 
4
Vinícius Júnior byl faulován u postranní čáry. Domácí Molina po nedovoleném zákroku ještě hecoval fanoušky.
 
2
Stopeři Realu Madrid se vysunuli vysoko na polovinu soupeře, ale jejich kombinace se odehrává daleko od branky Atlética. Real je ale v úvodu na míči.
 
1
Hostující Real Madrid obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Bílý balet se ihned vydal vpřed, ale nákop odhlavičkoval Mandava.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Oba týmy už jsou na hrací ploše. Real bude hrát v bílém, zatímco domácí Atlético oblékne červenobílé dresy.
 
Úvodní sestavy:

Atlético Madrid: Oblak – Molina, Le Normand, Giménez, Mandava, M. Llorente – de Paul, Gallagher, Griezmann – Sørloth, J. Álvarez.
Náhradníci: Gomis, Musso – Correa, Galán, Lemar, Koke, Lenglet, Lino, Riquelme, Simeone, J. Serrano, Witsel.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militão, Rüdiger, F. Mendy – Valverde, Modrić, Tchouaméni, Bellingham – Rodrygo, Vinícius Júnior.
Náhradníci: Fran González, Lunin – Endrick, Camavinga, F. García, Güler, J. Ramón, J. Vallejo, L. Vázquez.
 
Atlético Madrid

Domácí Atlético Madrid může být se vstupem do nového ročníku spokojené. Po sedmi utkáních má na kontě patnáct bodů a drží třetí pozici. V případě vítězství se posune před svého městského rivala. Doma navíc letos ztratilo pouhé dva body. Atlético navíc inkasovalo jen tři branky, což je nejlepší obrana v celé soutěži. Naposledy zvítězilo 1:0 na hřišti Celty Vigo. Simeoneho družina zvládla úspěšně i vstup do Ligy mistrů, když doma přehrála 2:1 Lipsko.
 
Real Madrid

Hostující Real Madrid prožil lehce rozpačitý vstup do nového ročníku. Po příchodu Kyliana Mbappého se Real Madrid několik utkání hledal, což přineslo několik ztrát. Po sedmi kolech má tak na kontě sedmnáct bodů a patří mu druhá pozice za vedoucí Barcelou, která však v sobotu padla na půdě Osasuny. V případě vítězství se tak Real může dotáhnout na rozdíl jediného bodu. Posledních pět zápasů v řadě navíc Real Madrid vyhrál, a to včetně utkání Ligy mistrů se Stuttgartem. Naposledy přehrál 3:2 Deportivo Alavés.
 
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání La Ligy mezi Atléticem Madrid a Realem Madrid.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.