konec Real Madrid CF – Manchester City
1:1
(1:0)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
STATISTIKY

Střely celkem: 13 – 10
Střely na bránu: 3 – 6
Střely mimo: 2 – 1
Zablokované střely: 8 – 3

Držení míče: 43% – 57%
Rohové kopy: 8 – 7
Ofsajdy: 0 – 2

Fauly: 11 – 11
Žluté karty: 3 – 2
Červené karty: 0 – 0
 
Úvodní duel semifinále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Manchesterem City končí remízou 1:1. Do odvety, která se odehraje příští středu na Etihad Stadium v Manchesteru, tak jsou postupové šance obou celků otevřené.

První půlhodinu to vypadalo, že hosté budou mít jasnou převahu. Zdálo se, že se Real zatažením do defenzivy přizpůsobil jejich hře a snažil se vyrážet do brejků. Z jednoho takového udeřil v 36. minutě Vinícius Júnior, jenž se parádně trefil po průniku Eduarda Camavingy. To byla jediná střela Realu v úvodním dějství, stačila ale k poločasovému vedení, neboť hosté si ze své převahy nevypracovali žádné vyložené příležitosti.

Po změně stran se obraz hry změnil, Real místy svého soupeře výrazně zatlačil, ovšem v momentech, kdy se zdálo, že má zatím největší herní převahu, tak sám inkasoval. Ztrátu míče Eduarda Camavingy hosté využili k souhře, kterou rovněž povedenou trefou zakončil Kevin De Bruyne.

V závěru zápasu mohl zvrátit vedení na stranu Realu střídající Tchouaméni, jehož dělovku z dálky skvělým zákrokem vytěsnil Ederson a postaral se o nerozhodný výsledek.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Ještě jeden pokus Nacha Fernándeze z dálky je sražen k Edersonovi a utkání se blíží ke svému závěru.
 
90+3
Už se rozeběhla poslední minuta relativně krátkého nastavení, k delšímu ale nebylo moc důvodů. Real hraje s míčem na kopačkách ve středu hřiště.
 
90+2
Eduardo Camavinga si to od postranní čáry namířil do pokutového území, pak ale střílel jen do bránících soupeřů.
 
90+1
Rozhodčí Artur Días oddaluje závěrečný hvizd o tři nastavené minuty.
 
90
Po rohovém kopu už se domácí do zakončení nedostali.
 
90
Útočná kombinace Realu končí parádní pumelicí Auréliena Tchouaméniho z velké dálky, Ederson ji bravurním zákrokem vytáhl nad břevno a spoluhráči jej přiběhli poplácat!
 
89
Jack Grealish celkem jednoduše pronikl přes střed hřiště, pak se mu ale nepovedlo dopravit kolmici na rozběhnutého Haalanda.
 
87
Asensiův centr z rohového kopu odvrátil tentokrát druhý z hostujících stoperů Rúben Días.
 
87
Střídání v týmu Real Madrid CF:
ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Nacho Fernández.
 
86
Modrićův oblouček před brankou si pohlídal John Stones, Antonio Rüdiger pak u praporku vybojoval rohový kop.
 
86
Bernardo Silva se u vlastního pokutového území nechal předběhnout Viníciuse Júniora, skopl Brazilce k zemi a už si prohlíží žlutou kartu.
 
85
Camavinga si na útočné polovině vynutil faul Rodriho a nelíbí se mu, že španělský záložník vyvázl z této situace bez karty.
 
84
Střídání v týmu Real Madrid CF:
ze hřiště odchází Toni Kroos, přichází Aurélien Tchouaméni.
 
83
Citizens kombinují v okolí středové čáry, dopředu se jim ale moc nechce, což vyburcovalo publikum k pískotu.
 
81
Střídání v týmu Real Madrid CF:
ze hřiště odchází Rodrygo, přichází Marco Asensio.
 
80
Zatím se hraje zcela bez střídání, už se ale do hry pomalu chystá Marco Asensio.
 
79
Camavinga se dopustil další ztráty míče, které tentokrát nevedla k inkasované brance, ale ke žluté kartě po Francouzově faulu na Rodriho.
 
78
Kroosův přetažený centr ke vzdálenější tyči našel Karima Benzemu, jehož hlavičku k bližší tyči Ederson dokázal vytáhnout! První zákrok brazilského brankáře v dosavadním průběhu zápasu a hned velmi důležitý!
 
78
Eduardo Camavinga byl při průniku podél pokutového území podražen Bernardem Silvou, následovat bude standardní situace pro Real.
 
77
Valverde se výborně uvolnil na pravém křídle, pak si to namířil do pokutového území, svoji individuální akci ale zakončil nepřesnou přihrávkou před branku.
 
76
Jack Grealish si splnil obranné povinnosti a u postranní čáry se mu povedlo přerušit rychlejší přechod Realu přes středovou čáru.
 
74
Haaland si u postranní čáry vynutil Rüdigerův faul, následný příliš přetažený centr De Bruyneho ale Stones jen prodloužil za branku.
 
72
David Alaba to od rohu pokutového území zkoušel přímo na branku, mířil ale značně nepřesně.
 
71
Dalšího faulu se dopustil Ilkay Gündogan u rohu pokutového území na Daniho Carvajala, jenž jej obral o míč, Gündogan soka podrazil a kromě žluté karty je tu i zajímavá standardní situace pro Real.
 
71
De Bruyne si ve středu hřiště pomohl nedovoleným zákrokem na Modriće, domácí rychle rozehráli míč z klidu.
 
69
Branka Manchesteru City už je potvrzena a pokračovat se bude za nerozhodného stavu.
 
68
Za protesty při brance dostává žlutou kartu Carlo Ancelotti. Italskému trenérovi Realu se nejspíše nelíbí, že před ztrátou Camavingy míč měl opustit hrací plochu a následovat mělo autové vhazování.
 
67
Manchester City právě vstřelil branku! Eduardo Camavinga se dopustil hrubé chyby při rozehrávce na vlastní polovině, kdy odevzdal míč hostům, ti sehráli povedenou kombinaci u pokutového území, v jejím závěru Ilkay Gündogan přistrčil míč KEVINU DE BRUYNEMU, jenž se do balónu parádně opřel čistým nártem a Thibautu Courtoisovi nedal nejmenší šanci zasáhnout!
 
67
Další z řady zablokovaných střel zapisuje do statistik tentokrát na opačné straně Rodri, jenž se marně pokusil vypálit z dobrých třiceti metrů.
 
65
Real je nadále při chuti, střela Karima Benzema zpoza pokutového území byla zablokována, pak se neujala přihrávka Viníciuse Júniora před branku, byť se domácí znovu dožadují zásahu rukou Stonese.
 
65
Luka Modrić hledal přetaženým centrem Rüdigera, ten v záklonu nedokázal nasměrovat míč před branku.
 
64
Další útočná snaha Realu bude pokračovat rohovým kopem.
 
62
Real se znovu natlačil před branku soupeře, po Benzemově přihrávce Valverde reklamoval Grealishův zásah rukou v pokutovém území, rozhodčí Días však dal jasně najevo, že penaltu pískat nebude.
 
60
Po několika přízemních rozehrávkách tentokrát Kroos volil dlouhý pas na Valverdeho daleko za pokutové území, uruguajský záložník hned po zpracování zkoušel vystřelit z velké dálky, mířil ale nad břevno.
 
59
Real pokračuje ve velkém náporu, Kroos trefil jen spoluhráče Alabu, pak je centr Viníciuse Júniora sražen na třetí roh v rychlém sledu.
 
59
Po přízemní rozehrávce je mimo branku sražena i střela Rodryga, následovat bude další roh.
 
58
Vinícius Júnior si v pokutovém území Citizens našel pozici ke střele, ta byla tečována Stonesem na rohový kop.
 
56
Při rozehrávce od praporku si De Bruyne vyměnil míč s Grealishem, pak příliš přetaženým centrem překopl všechny fotbalisty číhající před brankou, zejména Akanjiho, na nějž měl centr směřovat.
 
55
Do další možnosti se dral Erling Haaland, jeho střelu ale stačil srazit na rohový kop David Alaba.
 
55
Kevin De Bruyne pohotově vystřelil ze střední vzdálenosti, bezchybný Courtois si připisuje další úspěšný zákrok.
 
54
Po zákroku Rodriho na Rodryga rozhodčí Días ještě ponechal domácím výhodu, píská až při následném zákroku Rodriho na Viníciuse Júniora.
 
52
Kevin De Bruyne dostal výbornou přihrávku za obranu Realu a mířil zcela osamocen na Thibauta Courtoise, svého krajana ale nedokázal překonat, navíc je De Bruynemu zpětně máván ofsajd.
 
51
Po rozehrávce rohu nakrátko byl pískán faul Viníciuse Júniora na Rodriho, jenž dokázal Brazilce v pokutovém území odstavit od míče.
 
50
Domácím se povedla zajímavá souhra na levé straně pokutového území, Vinícius Júnior v jejím závěru posunul míč k volnému Benzemovi, do jehož střely se ještě stačil vložit John Stones a nadrazil ji nad břevno.
 
48
Po rohovém kopu míč doputoval do náruče Thibauta Courtoise, ten znovu bezpečně ukryl balón pod svoji kontrolu.
 
47
Ilkay Gündogan se parádní „zidanovkou“ uvolnil na útočné polovině, následnou přihrávku do volného prostoru Grealishovi Carvajal srazil na rohový kop.
 
46
Po přestávce se pokračuje beze změn v sestavách.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Je za námi první poločas ostře sledovaného utkání, po němž Real Madrid vede nad Manchesterem City brankou Viníciuse Júniora z 36. minuty. Brazilec skóroval z jediné střely domácího týmu v průběhu celého poločasu. Real měl ještě několik nadějných akcí, které ale nedokázal dotáhnout ke střeleckému zakončení.

Naopak Manchester City se od začátku usadil na soupeřově polovině a měl podstatně více střeleckých pokusů, celkem šest, ovšem nedostal se ještě do nějaké vyložené příležitosti a s obranným valem Realu si prakticky neporadil.
 
45+3
První poločas skončil.
 
45+2
Toni Kroos podrazil Ilkaye Gündogana, rozhodčí Días okamžitě z kapsy vytahuje žlutou kartu pro Kroose, aby se vyhnul zbytečným emocím ze strany hráčů Manchesteru City.
 
45+1
Portugalský arbitr k úvodním pětačtyřiceti minutám přidává dvě nastavené.
 
45
Dani Carvajal u brankové čáry naremploval Jacka Grealishe směrem k reklamním panelům, pak se při Grealisově vstávání skácel k zemi, rozhodčího Díase ale nepřesvědčil, aby nějak řešil údajné oplácení anglického fotbalisty.
 
43
Po přetaženém rohu De Bruyneho je rychle pískán útočný faul jednoho z hostujících hráčů.
 
42
Ilkay Gündogan se uvolnil na pravé straně pokutového území, pak ale přihrávkou před branku nenašel žádného ze spoluhráčů.
 
40
Znovu Citizens brzy přišli o míč a museli se stáhnout do obranné formace, ovšem povedlo se jim získat balón do zpět do svého držení.
 
38
Sebevědomí fotbalistů v bílém se pořádně zvedlo, teď si troufli na zatím nepříliš častou kombinaci ve středu hřiště, ta je přerušena faulem Walkera na Viníciuse Júniora.
 
36
Real Madrid právě vstřelil branku! První střela Realu končí v síti! Eduardo Camavinga si na vlastní polovině vyměnil míč s Lukou Modrićem, pak jej potáhl přes střed hřiště, přihrál VINÍCIUSOVI JÚNIOROVI, jenž si na dvaceti metrech připravil míč na pravačku a pořádným projektilem nedal Edersonovi šanci zasáhnout!
 
35
Valverdeho centr si před brankou zpracoval Karim Benzema, pak se mu nepovedlo přesně přihrát Viníciusovi Júniorovi, ovšem veškeré vzrušení bylo zbytečné, neboť rozhodčímu Díasovi neunikla Benzemova ruka při zpracování.
 
34
Kroos od praporku rozehrál po zemi na Luku Modriće, jeho centr před branku se neujal a hosté jej odhlavičkovali do bezpečného prostoru.
 
33
Camavinga se na levém křídle dostal do úzkých v souboji s Kylem Walkerem, přesto ještě dokázal vybojovat alespoň rohový kop.
 
33
Rúben Días si všiml obrovského prostoru na útočné polovině, tak si to namířil k pokutovému území, tam ale neměl komu přihrát a o míč byl připraven.
 
32
Carvajal hledal centrem ke vzdálenější tyči Viníciuse Júniora, ten na míč nedosáhl.
 
31
Ošetření kapitána Manchesteru City se protáhlo na více než dvě minuty, ve hře už se může nyní pokračovat.
 
29
K nevoli domácích fanoušků rozhodčí Días přerušil rozehrávku Realu, aby mohlo dojít k ošetření Ilkaye Gündogana, jenž zůstal ležet na trávníku po střetu s krajanem Rüdigerem.
 
27
Carvajal u středové čáry fauloval Grealishe, hosté rozehrávají z místa přestupku.
 
26
Real začíná častěji napadat rozehrávku Manchesteru City u jeho pokutového území, teď to zkusil velmi hluboko hned ve čtyřech hráčích, ovšem zcela bez úspěchu, hostů se dokázali dostat od své branky do středu hřiště.
 
25
Vinícius Júnior se protáhl do pokutového území, pak hledal před brankou nabíhajícího Karima Benzemu, výborně ale zasáhl John Stones, jenž v pádu stačil zasáhnout před francouzským ostrostřelcem.
 
24
Nepřesný pas Kroose do pokutového území Kyle Walker snadno sklepl k Edersonovi.
 
23
Vytrvalou kombinaci Citizens na útočné polovině doprovází stále sílící pískot z publika.
 
21
Centr De Bruyneho od praporku mířil do míst, kam si nenabíhal žádný z jeho spoluhráčů a Real se snadno ubránil, byť míče se brzy zase zmocnili hosté.
 
20
Po průniku Kyla Walkera budou hosté zahrávat svůj již třetí rohový kop.
 
19
John Stones padl k zemi po střetu s Camavingou při průniku do pokutového území, rozhodčí Días ale nechal ve hře pokračovat, pak Bernardo Silva ze střední vzdálenosti zakončoval mimo branku a hostující kapitán Ilkay Gündogan se zlobí na portugalského arbitra, že neodpískal faul.
 
18
Až v osmnácté minutě jsme viděli první útočnou akci madridského celku, Rodrygo se snažil přízemní přihrávkou vysunout za obranu Karima Benzemu, včas ze své branky ale vyběhl Ederson a byl u míče včas.
 
17
Bernardu Silvovi nevyšel průnik podél útočné čáry, po ztrátě míče si pomohl útočným faulem.
 
16
Další možnost Haalanda, tentokrát hlavou mířil znovu jen k belgickému brankáři Realu.
 
15
K další střele se v pokutovém území dostal Erling Haaland, mířil ale přímo do připraveného Courtoise.
 
14
De Bruyne rozehrál rohový kop za pokutové území na Bernarda Silvu, ten si letící centr ze vzduchu zpracoval a nasměroval jej před branku, kde se k míči neprotlačili Haaland s Rúbenem Díasem, oba spadli k zemi, penaltu ale nevybojovali.
 
14
Rodri napřáhl k dalekonosné ráně, která už mířila mnohem lépe k tyči, Courtois ji vyrazil na rohový kop.
 
12
Realu se znovu nepovedlo dostat se s míčem přes středovou čáru, domácí se nadále musí převážně bránit.
 
10
Hosté se dostali ke svému prvnímu rohovému kopu, z něj nijak nezahrozili a musí zase postupovat ze středu hřiště do postavené obrany.
 
8
První střelecký pokus zápasu zapisuje do statistik Kevin De Bruyne, jenž napřáhl z osmnácti metrů k bližší tyči, ovšem nepříliš dobře umístěnou střelu Courtois vyrazil, Bernardo Silva pak u odraženého míče byl v ofsajdu.
 
7
Haaland mohl využít chyby v rozehrávce Realu, když se míče zmocnil v pokutovém území, na zahuštěném prostoru se ale ke střeleckému pokusu nedostal.
 
6
Gündoganův pas na pravé křídlo si složitě zpracovával Walker, od míče jej díky tomu odzbrojil Camavinga, domácí ale brzy o míč zase přišli.
 
4
Z následné standardní situace hosté nezahrozili, pak se Bernardo Silva u rohového praporku neprokličkoval k dalšímu centru.
 
3
Při hostující rozehrávce ve středu hřiště Antonio Rüdiger až příliš důrazně atakoval Haalanda a píská se proti Realu, německý stoper ale ukazuje, že elitnímu střelci dnes nechce dát ani kousek prostoru.
 
1
Real pochopitelně oblékl tradiční bílé dresy, Ciitzens hrají v červeno-černé sadě.
 
1
Úvodního výkopu se ujali hosté z Manchesteru a je rozehráno!
 
1
Utkání právě začalo.
 
Trojice portugalských rozhodčích v čele s Arturem Díasem už přivádí fotbalisty z útrob stadiónu na samozřejmě skvěle připravený trávník.
 
Beznadějně vyprodaný stadión Santiaga Bernabeua vyhlíží nástup aktérů na scénu tohoto velkého fotbalového představení.
 
Úvodní sestavy:

Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga – Valverde, Kroos, Modrić – Rodrygo, Benzema (C), Vinícius Júnior.
Náhradníci: L. López, Lunin – Asensio, Ceballos, M. Díaz, Nacho Fernández, E. Hazard, Vázquez, Vallejo, Odriozola, Tchouaméni.
Trenér: Carlo Ancelotti

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, R. Dias, Akanji – De Bruyne, Gündoğan (C), Rodri – B. Silva, Haaland, Grealish.
Náhradníci: Carson, Ortega – J. Álvarez, Lewis, Laporte, S. Gómez, Foden, Mahriz, K. Phillips, Palmer.
Trenér: Josep Guardiola

Rozhodčí: Días – Soares, Ribeiro (vš. Portugalsko).
 
Manchester City

Manchester City zažívá famózní období, když ve všech soutěžích nepoznal přemožitele dvacet zápasů v řadě, v posledních šestnácti přitom nevyhrál jen odvetu čtvrtfinále v Mnichově, kde už stejně měl prakticky jistý postup po domácí výhře 3:0, jinak v tomto období vyhrál všech dalších patnáct utkání.

Mezi nimi byl i naprostý klíčový souboj v Premier League s Arsenalem, na nějž momentálně drží náskok jednoho bodu a navíc má ještě jeden zápas k dispozici, se čtyřmi duely do konce sezóny už tak má titul téměř v kapse, neboť dominance nad ostatními celky je skutečně obrovská.

V Lize mistrů Manchester City zcela jasně vyhrál skupinu C před Borussií Dortmund, Sevillou a Kodaní, v play-off pak vyřadil dva německé celky Lipsko a Bayern Mnichov, když o postupu přes Bayern už byla řeč, rovněž v Lipsku předtím hrál 1:1, doma však soupeře naprosto převálcoval výsledkem 7:0.

Jedinou absencí je Nathan Aké, jenž si v posledním ligovém zápase proti Leedsu poranil zadní stehenní sval. Potíže s kotníkem má Cole Palmer, ten je ale v kádru, který odletěl do španělské metropole.
 
Real Madrid CF

Real Madrid zažívá bídné období v domácí nejvyšší soutěži, v níž prohrál čtyři z posledních osmi zápasů a přišel o šanci na zisk mistrovského titulu, když ze třetího místa už ztrácí čtrnáct bodů na vedoucí Barcelonu, což je pět kol před koncem soutěže zcela nemyslitelné jakkoliv dohnat.

V sobotu se mu ale po devíti letech povedlo ovládnout domácí pohár Copa del Rey, když v dramatickém finále zdolal Osasunu 2:1, přičemž i v tomto zápase se hrdinou stal znovu dvougólový Rodrygo.

V Lize mistrů Real s přehledem ovládl základní skupinu F před Lipskem, Šachtarem Doněck a Celticem. V play-off pak dostává jednoho anglického soupeře za druhým, ze soutěže už zcela dominantně vykopl dva v Premier League značně neúspěšné celky, Liverpool a Chelsea, teď ale narazí na momentálně výrazně vyšší kvalitu.

Výraznou absencí je ztráta vykartovaného stopera Édera Militaa, kromě něj chybí jen zranění Dani Ceballos a Ferland Mendy, ten se už častečně vrátil do tréninku po zranění lýtka.
 
Hezký večer při sledování velkého šlágru v semifinále Ligy mistrů, opět po roce se v této fázi soutěže utkají dva giganti současné evropské kopané, Real Madrid přivítá Manchester City.

Ten stále čeká na svůj premiérový triumf v soutěži, byť už několik let po sobě je největším favoritem na celkové prvenství. Loni měli Citizens rozehrané to semifinále fantasticky, když po domácí výhře nad Realem 4:3 vedli v odvetě ještě v 90. minutě 1:0 a Real už by spasil jen zázrak.

Ten ale přišel, neboť během dvou minut se dvakrát trefil Rodrygo a výsledkem 2:1 dovedl zápas do prodloužení, v němž rozhodl o postupu Realu z pokutového kopu Benzema a Manchester City už ve zbytku prodloužení odpovědět nedokázal. Real pak v pařížském finále proti Liverpoolu dovedl svoji cestu k úspěšnému titulu.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.