konec A. Gasanovová – M. Bouzková
0:2
(2:6, 1:6)
Komentuje: Adam Kodet
 
1:6
Velmi zajímavá výměna na závěr zápasu! Došlo k souboji obou na síti, Gasanovová trefila přesně raketu soupeřky, od ní se míč krásným lobem odrazil nechytatelně za ni, což znamená, že Marie Bouzkové postupuje dál!
 
15-40
A teď už je to jen jeden míček! Ruska zbytečně kazí, míč od základní lajny forhendem moc podebrala a věnovala Bouzkové dva mečboly!
 
0-40
Tentokrát Marie vystřihla fantastický return forhendem z prvního podání a má tři brejkboly!
 
1:3
A ta je úspěšná! Gasanovová ukázala, že i ona umí rozhýbat nohy a perfektně se bránit, ale precizní a tvrdé údery Bouzkové ji zahnaly do kouta a to doslova. Z rohu kurtu už poslední míč Ruska nevrátila a Marie jde do trháku.
 
30-40
Další dvojchyba znamená první možnost brejkbolu ve druhé sadě!
 
2:6
Marie Bouzková získává první sadu, když se znovu trefila returnem až na základní čáru a následným úderem křížem dostala soupeřku pod takový tlak, že ta umístila míč jen do sítě!
 
30-40
První setbol je na světě, úder na základní čáru nedokázala Ruska vrátit.
 
2:5
Další zkrácení hry Češce už sice vyšlo, ale Gasanovová měla rychlé nohy, Bouzkovou přehodila a ještě v první sadě nekončíme!
 
40-0
Marie si pomohla skvělým servisem a následným úderem do protipohybu, jenomže při pokusu o kraťas trefuje pásku a dává Rusce tři možnosti brejkbolu!
 
1:5
Ruska si před každým podáním mne pravé rameno či paži a možná si přivodila lehké zranění. A i když podání trefila do kurtu, následný forhend kros už se tam nevešel a Bouzková půjde podávat na výhru v první sadě!
 
30-40
Gasanovová začíná být s množství netrefených servisů lehce nervózní a po další chybě z prvního podání hodně čekala s nadhozem na to druhé. Zvládla ho dostat tam, kam měla, ale jeden její kratší míč znamenal šanci na volej pro Bouzkovou, která se nemýlí a má brejkbol!
 
1:3
Chytrý slice Bouzkové změnil rytmus výměny a následně Gasanovová posílá svůj bekhend cross mimo kurt a první brejk je na světě!
 
15-40
A další nepřesnost Rusky tentokrát u boční lajny znamená první možnost brejku pro Bouzkovou!
 
40-40
Famózní tvrdý obouruční bekhend na returnu a Češka dotáhla hru na shodu!