konec FC Hradec Králové – FC Vysočina Jihlava
4:0
(1:0)
Komentuje: David Suchý
 
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím favorizovaného Hradce, který svého soupeře porazil poměrem 4:0. Votrokům se hodně vydařil vstup do druhého poločasu, v jeho čtvrt hodině totiž vstřelil další tři branky, díky čemuž defakto rozhodl o vítězi zápasu. Postupem času se nám hra hodně vyrovnala, také Jihlava se snažila vstřelit alespoň čestnou branku, což se nakonec nepovedlo. Votroci tak potvrdili roli velkého favorita tohoto zápasu a v tabulce se tak dostali před vedoucí Líšeň, se kterou mají stejný počet bodů, avšak utkání k dobru.
 
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:5.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Mejdrovi vyklouzl míč a vhazovat mohl také soupeř. Selnar v pokutovém území zkoušel najít kolegu Turečka, který se ale daleko nedostal.
 
90+1
Jihlava zahrávala ještě jeden rohový kop, a sice z pravé strany. Vzdušná nabídka nakonec nic nepřinesla a míč následně zamířil až do zámezí.
 
90
Nastavují se tři minuty.
 
90
Sám na branku se řítil hostující Ritter, který ovšem trefil pouze vyběhnuvšího brankáře Reichla!
 
88
Do konce tohoto zápasu nezbývá zrovna moc času, dost možná se nebude ani nic nastavovat. Jihlava se už delší dobu nedostala k opačné šestnáctce.
 
86
Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Petr Kodeš, přichází Marek Kejř.
Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Daniel Vašulín, přichází Jiří Kateřiňák.
 
86
Pouze v ofsajdu se nacházel domácí Vašulín, který logicky nemohl pokračovat v útočném výpadu domácího celku. Vůbec první ofsajd Votroků v tomto duelu.
 
85
Na levou stranu si pro nahrávku seběhl hostující Turček, který to nakonec zkoušel centrem do pokutového území, kde ovšem našel rukavice brankáře Reichla.
 
84
Vysočině byla poskytnuta výhoda, avšak krátce po jejím skončení zablokoval nahrávku domácí Soukeník. K odraženému míči se jako první dostal Lacko.
 
83
Záviškovi se povedlo vybojovat další autové vhazování, jehož rozehrávku nakonec přenechal Urmovi. Kombinace nakonec narušil Lacko, který rozehrál.
 
82
Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. O vítězi tohoto zápasu je delší dobu rozhodnuto, Jihlava by ovšem mile ráda alespoň snížila.
 
81
Na jistotu před malým momentem odkopával domácí Mejdr, který míč poslal k hranici opačného pokutového území, kde měl dost času na rozehru Číž.
 
79
Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Michal Leibl, přichází Dominik Soukeník.
 
78
Střídající Mahr mohl krátce po svém příchodu na hrací plochu vyfasovat žlutou kartu za faul na Selnara. Nakonec tomu tak nebylo, u míče je Tureček.
 
77
Volný kop si nakonec vzal na starost zkušený Rada, který to zkoušel přímo na branku. Jeho rána směřovala pouze do zdi, kde se nacházel také hostující Lacko.
 
76
Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Vojtěch Patrák, přichází Karel Pojezný.
Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Fares Shudeiwa, přichází Adam Ritter.
Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Adam Vlkanova, přichází Jan Záviška.
Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází Jan Mahr.
 
75
Selnar patičkou našel vedle postaveného Patráka, který ovšem neprošel přes protihráče. Na druhé straně byl kousek od šestnáctky faulován Prekop.
 
74
Nepřesně nahrával domácí Mejdr, který trefil pouze před sebou stojícího protihráče. Vysočina Jihlava se rozhodla uklidnit hru, Vlček nahrál na nohu Svobody.
 
73
Vysočina se nadechla k ofenzivnímu výletu, který poté ještě přinesl centrovanou nabídku z kopačky Svobody, která se snesla pouze na horní síť.
 
72
Číž tak rozehrával od své branky, načež u postranní lajny taktickým způsobem fauloval jeden z hráčů soupeře. Jihlavští se poté pokoušeli rozehrát po zemi.
 
71
Rada se po faulu na pravém křídle ujal standardní situace. Jeho centr levou nohou směřoval na zadní tyči, kde si naskakoval Dvořák, jenž mířil vedle.
 
69
Pokračuje se ve hře, Patrák může být hodně rád, že nevyfasoval druhou žlutou kartu. Reichl tak rozehrával od své branky, odkop poslal daleko na druhou stranu.
 
68
Vracející se Patrák zezadu fauloval protihráče, který stále leží na zemi. Zřejmě se jedná o Leibla, který se zrovna chystal k nahrávce levou dolní končetinou.
 
67
Standardní situace ovšem nepřinesla nic nebezpečného, neboť se nejvýše do vzduchu dostal domácí Donát, kterému se povedlo prodloužit míč mimo šestnáctku.
 
66
Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Stanislav Klobása, přichází Miroslav Tureček.
 
65
A znovu bylo pískáno ve prospěch Jihlavy, navíc se jednalo o třicátý faul tohoto zápasu. K rozehrávce volného kopu se tak postavil střídající Ševčík.
 
64
Číž tak v tomto případě nemusel zasahovat, naopak se postaral o rozehrávku od své branky, po které si nedovoleným způsobem počínal domácí hráč.
 
63
Hradec Králové zahrával další standardní situaci, tentokráte zhruba ze třiceti metrů. Vlkanova to zkoušel rozehrávkou po zemi, načež vysoko nad pálil Mejdr.
 
62
Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Radek Křivánek, přichází Michal Ševčík.
 
60
Hradec Králové právě vstřelil branku!
A v krátkém časovém sledu je tu další zásah! Votroci se kombinační hrou dostali k hranici pokutového území, kde od Rady převzal nahrávku ERIK PREKOP. Ten to měl na levou nohu, přičemž se mu nádhernou technickou střelou povedlo zamířit přesně ke vzdálenější šibenici.
 
60
Hodně prostoru na rozehrávku měl hostující Vedral, který to zkoušel nákopem na opačnou stranu hrací plochy, kde se daleko ale nedostal Křivánek.
 
59
Jihlavě se tento duel vůbec nedaří, navíc v tuto chvíli prohrává už o tři branky. Do konce zápasu přesto zbývá hodně času, hosté budou muset pořádně přidat.
 
58
Hradec Králové právě vstřelil branku!
Nádherná souhra domácích končí třetí brankou! Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Reichl, po jehož rozehrávce roztáhl hru na pravou stranu Dvořák. Hodně místa na centrovanou nabídku měl Mejdr, kterému se velice přesně povedlo najít hlavu ADAMA VLKANOVY, který hlavičkou o břevno překonal Číže.
 
57
Po autovém vhazování se ve středu hrací plochy dokázal prosadit hostující Lacko, který to zkoušel nákopem za obranu soupeře, kde ovšem zakročil Leibl.
 
56
Po předchozím souboji skončil v bolestech na zemi domácí Mejdr, který nakonec bude moci pokračovat ve hře a jeho celek bude rozehrávat standardku.
 
54
V pokutovém území si nakonec před Donáta seběhl hostující Klobása, který si dokonce našel prostor k hlavičce, kterou přesto poslal vedle branky.
 
54
Jihlava to následně zkoušel nákopem ke středovému kruhu, kde se dokázal prosadit Klobása. Po jeho prodloužení si nedovoleně počínal právě Vlkanova.
 
53
Hradec Králové si vybojoval další rohový kop, o který se v tomto případě nakonec postaral křídelník Vlkanova, s jehož kroucenou nabídku si soupeř poradil.
 
51
V krátkém časovém sledu je tu další žlutá karta pro hostující celek, vyfasoval jí Patrák.
 
50
Vysočina Jihlava to bude mít najednou hodně složité, neboť se jí nepovedl vstup do druhého poločasu, během kterého inkasovala v tomto duelu již podruhé.
 
49
Žlutou kartu dostává Lumír Číž (FC Vysočina Jihlava).
 
49
Hradec Králové právě vstřelil branku!
Také další rohový kop Votroků znamená branku! Votroci si vybojovali svůj první rohový kop druhého poločasu. K rozehrávce se postavil Rada, jehož kroucená nabídka se nakonec zakroutila až k zadní tyči. Tam po odrazu se k míči dostal DENIS DONÁT, který ho dopravil do prázdné branky. Číž marně reklamoval útočný faul, kvůli kterému nedosáhl na míč.
 
49
O provedení autového vhazování se poté postaral domácí Mejdr, který to zkoušel nabídkou na pravou stranu, kde se Prekopovi povedlo vybojovat vhazování.
 
48
Hned v úvodu druhého poločasu si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Selnar, který zavadil o nohu soupeře a domácí rozehrávají z vlastní poloviny.
 
47
Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
 
46
Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Jaroslav Peřina, přichází Jakub Selnar.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Máme za sebou první poločas, který nám sice nepřinesl zrovna oku lahodící podívanou, přesto jsme se dočkali jediné branky. O tu sice postaral hostující Filip Vedral, avšak ten nešťastně mířil do vlastní sítě a do vedení se tak dostali Votroci. První poločas nám přesto nabídl poměrně vyrovnanou podívanou, která se většinu času odehrávala poblíž středového kruhu. Mimo jediné vstřelené branky jsme se dočkali ještě jedné šance, Jihlava v ní ovšem neuspěla.
 
45
První poločas skončil.
 
44
Po delší době si hostující celek vybojoval rohový kop, ke kterému se nakonec postavil kapitán Lacko. Ten rozehrával společně s Peřinou, po hezké akci zakončoval Patrák pouze do Reichla, odražený míč ale nedotlačil do prázdné branky Klobása.
 
42
Domácí celek se zmocnil rozehrávky další standardní situace. Radova rozehrávka nebezpečně směřovala do malého vápna, kde míč boxoval brankář Číž.
 
40
První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
 
39
Snadná práce pro hostujícího brankáře, který si poradil s vysokým centrem. Po rozehrávce ovšem Hradec ukázkově napadal a míč vybojoval na své kopačky.
 
38
Nákopem na opačnou polovinu to poté zkoušel hostující Svoboda, který ovšem našel prvního protihráče. Votroci tak pelášili kupředu, kde nepřesně přihráli.
 
37
Ani tentokráte si domácí brankář Reichl nepřipsal nic složitého, míč k němu ani nedoputoval. Sám poté rozehrával od branky, přičemž se mu povedlo najít Leibla.
 
36
Vysočina se jednoduchým způsobem dostala na opačnou polovinu, kde to průnikem zkoušel Shudeiwa, po jehož nahrávce to centrem zamýšlel kolega Horák.
 
35
Rada to z místa zkoušel pasem do pokutového území, kde se ovšem zákrokem na jedničku prezentoval hostující Vlček, který raději odklízel do zámezí.
 
33
Votroci se s míčem posunuli na polovinu soupeře, kde znovu mohli vhazovat. Tentokráte se do kombinace nabídl Prekop, který z jedničky vracel na Mejdra.
 
32
Na jistotu si před malým momentem počínal domácí Mejdr, který nakonec dokázal vybojovat autové vhazování, při kterém se pokoušel najít Vlkanovu.
 
31
Máme za sebou třetinu hry, která nám zatím nabídla jedinou branku. O tu se sice postaral Hradec Králové, jenomže nešťastnou vlastní branku si vstřelil Vedral.
 
30
Pokračovalo se autem z levé strany. Votroci se ovšem daleko s míčem nedostali, obránce Vlček přesto raději zpětnou nahrávkou hledal brankáře Číže.
 
29
Také Jihlava si zajistila zisk standardní situace, při které jsme sledovali signál nakrátko. Domácí celek si ovšem s následným centrem dokázal hladce poradit.
 
27
Žlutou kartu dostává Michal Leibl (FC Hradec Králové).
 
27
Jenomže Vysočině to směrem dopředu zrovna moc nejde. Patrák se totiž nedostal přes prvního protihráče a autového vhazování se tak chopí zadák Mejdr.
 
26
Nakonec z toho byl útočný faul domácích a i tak se bude pokračovat rozehrávkou od jihlavské branky. Brankář Číž to zřejmě znovu zkusí nakrátko po zemi.
 
25
Votroci měli k dispozici další rohový kop, který byl rozehrán zhruba třicet metrů od branky. Do pokutového území přiletěl centr, pro který si seběhl Číž.
 
24
Votroci ovšem pokračovali v aktivitě a do pokutového území přiletěl další centr. Vlkanova v souboji předskočil Svobodu, avšak hlavičku poslal vedle branky.
 
23
Z pravé strany rozehrával rohový kop domácího celku záložník Rada. Jeho nabídka se snášela na přední tyč, kde se ovšem nejvýše do vzduchu dostal Vlček.
 
22
Následoval pas na pravou stranu hrací plochy, kde se nacházel Prekop. Tomu se povedlo v tandemu najít kolegu Mejdra, který vybojoval další rohový kop.
 
21
Krátce po rozehrávce jsme sledovali pas na pravou stranu, kde se nacházel hostující Křivánek, který se dle výroku pomezního nacházel pouze v ofsajdu.
 
20
Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, dle předpokladů jde do vedení domácí celek. Jihlava má na vyrovnání ještě dostatek času.
 
18
Hradec Králové právě vstřelil branku!
Domácí celek se prosazuje z rohového kopu! Votroci si totiž po náporu vybojovali svůj první rohový kop, který nebezpečně směřoval k hranici malého vápna, kde si naskočil také FILIP VEDRAL, který nešťastnou hlavičkou překonal svého brankáře Číže.
 
18
Rada se ve vápně dostal k zakončení, kterým trefil pouze protihráče. Votroci poté znovu centrovali a s padajícím míčem měl brankář Číž velké problémy.
 
18
Centrem do pokutového území to na opačné straně zkoušel domácí Leibl, který ovšem našel hlavu protihráče, kterému se ale nepovedlo odklidit do bezpečí.
 
17
Pokračovalo se vhazováním z levé strany, při kterém to nepříliš dobře provedl obránce Horák, který na hranici malého vápna našel pouze nohu Kodeše.
 
16
Jihlava se poté s míčem dostala na druhou stranu, kde to výpadem do pokutového území zkoušel útočník Patrák, který nakonec penaltu nevybojoval.
 
15
Ven z branky poté musel brankář Číž, který to zkoušel odkopem ke středovému kruhu, kde po tvrdém souboji skončil na zemi záložník Shudeiwa.
 
14
A následně se Votroci dostali ke svému prvnímu střeleckému pokusu. Dvořák to zkoušel zakončením pravou nohou, avšak míč poslal vysoko nad branku.
 
13
Nápor domácího celku pokračoval a střílenou nabídkou do pokutového území to zkoušel Vlkanova, který ovšem nenašel nikoho z kolegů.
 
13
Rada to zkoušel vysokým centrem směrem do pokutového území, kde se k propadnutému míči jako první dostal hostující Svoboda, který ihned odkopával.
 
12
Před malým momentem si nedovoleným způsobem pomohl hostující Peřina, který zavadil o nohu soupeře a domácí budou zahrávat standardku.
 
11
Vysočina tak během necelých jedenácti minut zahrávala hned třetí rohový kop. Nyní sek rozehrávce postavil Lacko, po jehož rozehrávce zakončoval Patrák.
 
10
I tentokráte se k rozehrávce postavil Patrák, který pro změnu centroval do pokutového území. Tam se k hlavičce dostal Shudeiwa, který trefil hlavu soupeře.
 
9
Klobásovi se povedlo zablokovat rozehrávku soupeře a poté se dostal až k hranici pokutového území, kde se mu povedlo vybojovat druhý rohový kop.
 
8
Hradec se přesto daleko kombinačně nedostal, ba naopak se míč snesl ven z hrací plochy, což přineslo odkop od branky v podání brankáře Číže.
 
7
Votroci nyní chvíli kombinovali na vlastní polovině, načež se dostali na opačnou polovinu, kde to Mejdr zkoušel pasem na naběhnuvšího Vašulína.
 
6
Na opačné straně to centrem do pokutového území zkoušel Vlkanova, který ovšem našel prvního protihráče, kterému se povedlo odehrát míč ze šestnáctky.
 
5
Jihlava si před malým momentem vybojovala rohový kop, a sice z pravé strany. K rozehrávce se nakonec postavil Patrák, který rozehrál nakrátko, což nebylo dobré řešení.
 
4
Na pořadu dne bylo autové vhazování z pravé strany, které si vzal na starost domácí Mejdr. Jeho vzdušnou nabídku ovšem ukořistil jeden z protihráčů.
 
3
Hned v úvodu tohoto zápasu se poprvé k míči dostal hostující brankář Číž, který na jistotu rozehrál po zemi nakrátko na Vedrala, jenž roztáhl hru na Horáka.
 
2
Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

FC Hradec Králové: Reichl – Mejdr, Donát, Leibl, Urma – Kodeš, J. Rada – Prekop, P. Dvořák, Vlkanova (C) – Vašulín.
Náhradníci: Ottmar – D. Doležal, Kateřiňák, Soukeník, Záviška. Mahr, Kejř.

FC Vysočina Jihlava: Číž – T. Svoboda, Vedral, T. Vlček, Horák – Křivánek, Shudeiwa, Lacko (C), Peřina – Patrák – Klobása.
Náhradníci: Ritter, Ševčík, Selnar, Tureček, Chocholatý, Pojezný..
 
FC Hradec Králové

Na opačné straně stojí favorit tohoto zápasu, kterým je Hradec Králové. Votroci momentálně okupují třetí pozici tabulky a na vedoucí Líšeň v současné době ztrácí tři body, avšak moravský celek má hned o dva zápasy více. Hradec Králové se marně pokouší najít dobrou formu, na svém kontě má totiž čtyři zápasy bez výhry, ta poslední tak přišla ještě v listopadu. Votroci hráli v minulém kole důležitý zápas na půdě vedoucí Líšně, odkud si nakonec neodvezli ani bod, neboť si soupeř dokázal připsat cenné vítězství poměrem 2:1. Hradec by tak potřeboval bodovat naplno, dnes má k tomu jedinečnou příležitost proti trápící se Vysočině.
 
FC Vysočina Jihlava

Fotbalisté Jihlavy neprožívají vůbec povedenou sezonu, momentálně z toho je až desátá pozice, což je daleko za očekáváním vedení klubu. Vysočina do této doby nasbírala šestnáct bodů a od sestupových pozic jí dělí pouhé čtyři body. Jihlava navíc letos vyhrála pouze ve čtyřech případech, poslední vítězství navíc přišlo začátkem prosince, kdy se Jihlavě povedlo na domácím stadionu porazit předposlední Táborsko poměrem 2:1. Od té doby uběhly tři zápasy, během kterých se Jihlavě povedlo ukořistit dva body. V minulém kole ovšem přišla letošní šestá porážka, ta se odehrála v souboji proti Ústí nad Labem, které si odvezlo výhru poměrem 2:1.
 
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA má na programu další zápasy patnáctého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Hradec Králové a FC Vysočina Jihlava.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.