konec S. Kuzněcovová – B. Krejčíková
0:2
(3:6, 2:6)
Komentuje: Milan Huppert
 
Barbora Krejčíková postoupila na turnaji v Dubaji už do čtvrtfinále. V osmifinále si poradila s ruskou tenistkou Světlanou Kuzněcovovou po setech 6:3 a 6:2.

O osudu prvního dějství rozhodoval jediný brejk, který vybojovala česká tenistka ve čtvrtém gemu. Ruskou soupeřku po celou dobu trvání úvodního dějství nepustila k jedinému brejkbolu a za stavu 5:3 využila hned první setbol.

Druhý set zvládla Barbora Krejčíková ještě lépe. Získala první tři gemy, dva z toho na příjmu. Druhý brejk ale potvrdit nedokázala, o vlastní podání přišla dokonce čistou hrou. To ovšem brněnskou rodačku nezlomilo a v sedmém gemu si vzala výhodu dvou brejků zpět, při podání následně zápas úspěšně završila druhým proměněným mečbolem.

Ve čtvrtfinále se Barbora Krejčíková utká s vítězkou duelu Benčičová – Potapovová.
 
Konec zápasu
 
2:6
Je konec! Barbora Krejčíková se trefila do prvního servisu, který poslala ven z kurtu. Kuzněcovová bekhendem returnovala pouze do autu.
 
30-40
První příležitost k ukončení duelu hráčka na servisu nevyužila. Ihned po podání poslala bekhend mimo vymezené území.
 
15-40
Forhendový return ruské tenistky skončil v síti. Pětadvacetiletá Češka má k výhodu dvou mečbolů!
 
15-30
Brněnská rodačka hrála druhé podání na jistotu, což nebylo nejlepší řešení. Kuzněcovová získala tlak ve výměně, který přetavila ve vítězný forhend po čáře.
 
0-30
Přímý bod po podání ven z dvorce.
 
0-15
Do osmého a možná posledního gemu druhé sady, ale i utkání, vstupuje Krejčíková na jedničku. Za kraťasem se ruská konkurentka vůbec nerozběhla.
 
2:5
Konec přestávky, podávat bude Barbora Krejčíková.
 
2:5
Následuje přestávka a výměna stran.
 
2:5
Druhou příležitost Barbora Krejčíková proměnila v zisk hry a po krátké přestávce půjde podávat na vítězství! Kuzněcovová zaútočila forhendem do území pro čtyřhru.
 
30-40
Ten první zůstává nevyužit. Nyní chtěla pětadvacetiletá rodačka z Brna až moc, forhend z těžké pozice poslala mimo vymezené území.
 
15-40
Útočná hra přinesla kýžené ovoce i v tomto případě, Češka disponuje dvěma brejkboly! Po kratším bekhendu protihráčky zabila rozehry forhendem kros. Dva brejkboly.
 
15-30
Statečně, ale ve finále neúspěšně vzdorovala rodačka z Petrohradu razantním forhendům Krejčíkové. Poslední bekhend zasáhla jen rámem rakety.
 
15-15
Znovu byla Ruska okamžitě po servisu pod velkým tlakem. Ale ubránila se a počkala si na chybu Češky z forhendu.
 
0-15
Forhend nebo bekhend, to v případě Krejčíkové dnes nehraje roli. Další vítězný míč vyprodukovala z bekhendu, Kuzněcovová se za dělovkou jen ohlédla.
 
2:4
Druhou příležitost k ukončení gemu Barbora Krejčíková využila a ujímá se vedení 4:2. Bekhendem zahrála Rusce rovněž do bekhendu, následoval příliš dlouhý úder.
 
40-A
Přímý bod po podání ven z dvorce.
 
40-40
Ani druhý gembol Krejčíková nevyužila, jdeme do shody. Po bekhendovým slajzu protihráčky napálila balónek do deblového koridoru.
 
30-40
Gem ještě nekončí. Česká hráčka přitlačila na pilu, což se ukázalo výti špatnou volbou. Útočný forhend doplachtil do zámezí.