konec 1.FC Slovácko – Bohemians Praha 1905
1:2
(1:2)
Komentuje: Tomáš Kučera
 
Slovácko nakonec prohrálo s Bohemians 1:2. Všechny tři branky padly v prvním poločase. Ve druhé půli to byl vyrovnaný zápas, s minimem šancí, Bohemka si vedení hlídala, Slovácko se snažilo sympaticky s výsledkem něco udělat, mohlo vyrovnat v nastavení, když po centru z rohu se snažil hlavičkovat Dvořák, hostující obránce v poslední možné chvíli balon odkopl. Slovácko kleslo na osmou pozici, Bohemce stačí k jistotě desítky jeden bod. Slovácko se v posledním kole střetne se Spartou a Bohemka bude hrát s Jabloncem.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Slovácko kopalo rohový kop, centr padal na hlavu Dvořáka, který se snažil vpádu zasáhnout balon, ale hostující hráč před ním v obranném zákroku balon odkopl.
 
90+1
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Vodháněl, přichází Jiří Bederka.
 
90
Nečas mohl po přihrávce z pravé strany rozhodnout, ale namířil míč jen doprostřed branky.
 
90
Druhý poločas se bude nastavovat o tři minuty.
 
87
Pomalu se blíží konec zápasu, Slovácku už na vyrovnání moc času nezbývá. Porcal dlouhý míč až na polovinu Bohemky, sudí Lerch viděl faul Dvořáka na Jindříška, jehož ale "fauloval" jeho kolega Hůlka.
 
85
Obrana Slovácka balon s přehledem balon odvrátila.
 
84
Reinberk přihrával malou domů Porcalovi, který nečekal takovou prudkou přihrávku a míč nestihl na hrací ploše.
 
83
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Matěj Pulkrab, přichází Kamil Vacek.
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Petr Hronek, přichází Martin Dostál.
 
81
Střídající Dvořák hned fauloval u postranní čáry Schumachera a Bohemka bude rozehrávat ze své poloviny.
 
80
Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Pavel Dvořák.
 
77
Po pěkné kombinaci mohl vstřelit branku Pulkrab, který po centru Bartka se skluzem snažil před Porcalem zasáhnout míč, ten jen těsně proletěl mezi Porcalem a Pulkrabem.
 
73
Modrobílí sice kombinovali na polovině Bohemky, ale sami se vyhnali z tohoto prostoru, když při přihrávce Kadlece upadl u lajny Divíšek.
 
72
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Roman Květ, přichází Jakub Nečas.
 
71
Květ sice centroval skoro z brankové čáry, ale jen do míst, kde stal Porcal.
 
70
Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jan Juroška, přichází Michal Kohút.
 
70
Navrátil s míčem postupoval po levé straně, snažil se odcentrovat levou nohou, balon skončil ale v zámezí.
 
67
Další zásah brankáře Valeše po střele Reinberka, která mířila k pravé tyči.
 
66
Havlík vystřelil ze střední vzdálenosti doprostřed branky, Valešovi jen vyprášil rukavice.
 
65
Z pravé strany šel na branku Slovácka Květ a snažil se přelobovat brankáře Porcala, domácí brankář jeho úmysl vystihl, ale balon neudržel, musel poté na zem, aby míč posunul před dobíhajícím Pulkrabem, který jej fauloval do hlavy.
 
62
Po standardní situaci střílel Hůlka vedle levé tyče.
 
61
Vodháněl dával na pravou stranu Květovi, který vystřelil z první jen do nohou Kadlece a Bohemka bude zahrávat roh.
 
59
První střídání Slovácka. Ze hřiště odešel Daniel Mareček a nahradil jej Josef Divíšek, který bude hrát svoji pozici levého beka, Reinberk se přesune na pravou stranu a Juroška bude hrát pravého záložníka.
 
57
Sadílek centroval z levé strany, Hůlka jen odkopl míč do zámezí.
 
55
Navrátil centroval z pravé strany, na míč nabíhal jak Zajíc, tak Sadílek, Zajíc se trochu svému spoluhráči do cesty připletl a domácí záložník nedokázal zakončit.
 
54
Klokani kombinují na polovině Slovácka, domácí obrana dobře zareagovala, Jan Navrátil vyvezl míč, při obehrání Schumachera však upadl a fauloval hostujícího hráče za cenu žluté karty.
 
51
Hosté nevyužili standardní situaci ke vstřelení branky, ale zůstali na míči, výhodnou pozici měl Hronek, ale tomu rána šajtlí vůbec nesedla.
 
50
Vodháněl centroval z levé strany, do hlavičky šel Pulkra, který byl tísněn domácím obráncem, domácí hráči byli přesvědčeni, že hlavičkoval jen Pulkrab, jiného názoru byla pomezní Ratajová, která ukázala na rohový praporek.
 
47
Juroška fauloval Hronka na levé straně, Jindřišek zahrál míč do vápna, kde hlavičkoval jeden z trojice hráčů: Hronek, Pulkrab a Köstl, míč nakonec skončil vedle levé tyče.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Po prvním poločase Slovácko prohrává s Bohemkou 1:2. Do utkání vstoupili aktivně domácí fotbalisté, ale z první akce Bohemky inkasovali, když se po svižné akce prosadil Pulkrab. Poté dvakrát za sebou muselo zasáhnout do hry video. V prvním případě, zda Daníček nefauloval Pulkraba v pokutovém území a ve druhém už upozornilo sudího Lercha, že Petržela fauloval loktem Vodháněla a domácí záložník úplně zbytečně oslabil své kolegy na hřišti. Bohemka záhy využila svoji převahu a vstřelila druhou branku. Bohemka byla sice více na míči, ale bez velké šance, Slovácku patřil zbytek první půle, když snížilo po standardní situace Daníčkem.
 
45+3
První poločas skončil.
 
45+2
Slovácko i nadále je při chuti a z levé strany centroval domácí hráč, hosté se však ubránili.
 
45+1
Slovácku patří konec první půle, po přihrávce Sadílka hlavičkoval u tyče Zajíc, míč spadl na ruku hostujícího hráče, ale sudí to nevyhodnotil jako ruku, za kterou by musel odpískat pokutový kop.
 
45
V prvním poločase se budou nastavovat tři minuty.
 
45
Kadlec udělal chybu na polovině hřiště a Bohemka šla do brejku, Vodháněl šel z pravé strany na branku a v pokutovém území jej čistě odzbrojil Havlík, sudí poté odpískal ofsajd hostujícího hráče. Pomezní mají povinnost nezvedat praporek, když je hráč na hranici ofsajdu a poté video rozhodne, zda bylo ofsajd či ne.
 
43
Slovácko právě vstřelilo branku!
Havlík centroval do vápna, balon přizvedl Zajíc na zadní tyč, kde byl zcela osamocený VLASTIMIL DANÍČEK a jako správný kapitán snižuje na rozdíl jedné branky.
 
43
Havlík to zkoušel zpoza vápna vystřelil, jeho pokus byl zblokovaný JIndřiškem na roh.
 
41
Navrátil byl faulovaný Hůlkou, Slovácko mělo míč a Havlík zase dlouhým míčem hledal nabíhajícího Kadlece v pokutovém území, u míče byl dříve Valeš.
 
38
Havlík dlouhým pasem hledal Navrátila, přihrávka byla dlouhá a Valeš si pro balon došel.
 
37
Vodháněl sice centroval do pokutového území, dobře se vrátil Havlík, ten balon odkopl.
 
34
Zajíc šel středem hřiště a znovu mohl vystřelit, ale znovu alibisticky přihrál Navrátilovi, ke kterému se ale balon nedostal, protože dobře zasáhl hostující obránce.
 
32
Köstl udělal v zadních řadách chybu, čehož mohl těžit Zajíc, který šel z boku na brankáře Valeše, místo střely volil nahrávku na Navrátila, který měl míč na dlouhou nohu a posunul jej na Havlíka, jenž hostující branku netrefil.
 
32
Ze standardní situace se hosté neprosadili.
 
30
Pěkný fotbalový moment z pohledu Bohemky. Hronek si naběhl z druhé vlny na hranici ofsajdu za obranu Slovácka a snažil se překvapit brankáře Porcala, který musel balon dobrým zákrokem vyrazit nad branku.
 
28
Tak se nakonec odhodlali k útoku, ale jejich útočná snaha byla zastavena pomezním rozhodčím Šimáčkem, který odmával ofsajd.
 
28
Klokani kombinují na své polovině rozvážně, nikam nespěchají, vedou o dvě branky.
 
26
Schumacher centroval nepřesně z levé strany, ale jeho spoluhráči zůstali na míči, ze střední vzdálenosti střílel Jindřišek mimo branku.
 
24
Tak po krátkém ošetření se Michal Kadlec znovu vrací na trávník, snad to nebude nic vážného.
 
22
Michal Kadlec po akci Bohemky upadl na zem a musí být ošetřovaný, vypadá to na koleno.
 
21
Havlík sice hledal vepředu Zajíce, ale u míče byl dříve vybíhající Valeš, který si míč stáhl pro sebe.
 
19
Klokani se kombinací dostali před branku Slovácka. Z pravé strany centroval Bartek přímo do náruče brankáře Porcala.
 
17
Slovácko je nyní více na míči, ve středu hříště byl jemně faulovaný Juroška.
 
14
Bohemians právě vstřelili branku!
Bohemians hned využívají přesilovku a střílí druhou branku. Hronek odcentroval od brankové čáry a našel hlavu ROMANA KVĚTA, který balon trknul k tyči, Brankář Porcal si na míč ještě nesáhl a už jej podruhé musí lovit ze své sítě.
 
13
Sudí Lerch jde k videu se podívat a po zhlédnutí záznamu uděluje Milanu Petrželovi rovnou červenou kartu.
 
11
Na trávníku leží Vodháněl, který byl loktem zasáhnut od Petržely.
 
10
Sudí Lerch ještě konzultuje střet ve vápně s videorozhodčím. Po chvilce ale nechá hru pokračovat.
 
8
Pulkrab na hranici vápna dostal přihrávku a dostal se přes Daníčka, který jej jemně fauloval v pokutovém území, sudí Lerch nechává hru pokračovat.
 
7
Na druhé straně hlavičkoval po centru z pravé strany Petržela, jeho střelecký pokus se nevlezl mezi tři tyče.
 
6
Daníček fauloval Pulkraba u postranní čáry, Bohemka rychle rozehrála, Vodháněl si pohrál s kapitánem Slovácka a hledal ve druhé vlně svého spoluhráče, domací obrana stačila hráče Bohemians včas pokrýt.
 
4
Bohemians právě vstřelili branku!
První akce Bohemky končí brankou! Květ vystihl přihrávku ve středu hřiště, vysunul kolmicí Vodháněla, jenž našel na přední tyči MATĚJE PULKRABA, který prostřelil nekompromisně Porcala.
 
3
Další možnost ke skórování Slovácka. Havlík našel zcela osamoceného Petrželu, kterému se ale nepodařil volej, balon si nakonec našel Zajíc, který hlavičkoval k tyči, brankář Valeš musel balon vyrážet před sebe.
 
2
A hned s velkou chutí se dostal do šance Sadílek, který v pokutovém území střílel, jeho pokus byl zblokovaný na roh.
 
1
Jako první uvedlo míč do pohybu, Daníček dlouhým míčem hledal své spoluhráče vepředu, ale balon skončil nakonec v zámezí.
 
1
Utkání právě začalo.
 
-3
Hráči Bohemians budou hrát ve svých klasických zelenobílých dresech a Slovácko ve své domácí bílé kombinaci.
 
Úvodní sestavy:

1.FC Slovácko: Porcal – Juroška, Mich. Kadlec, V. Daníček (C), Reinberk – M. Petržela, Mareček, Havlík, Navrátil – Sadílek – Zajíc.
Náhradníci: Nemrava – Polášek, Kohút, Šimko, Divíšek, Kalabiška, P. Dvořák.

Bohemians Praha 1905: Valeš – Bartek, Köstl, Hůlka, Schumacher – Ljovin, Hronek, Jindřišek (C), Květ, Vodháněl – Pulkrab.
Náhradníci: P. Le Giang – Nečas, Mosquera, M. Dostál, Vaníček, Vacek, Bederka.

Rozhodčí: O. Lerch – J. Šimáček, L. Ratajová.
 
Trenér Svědík nasazuje od začátku utkání Jurošku na místo Divíška, na místo Kalabišky bude levou stranu bránit Reinberk, poprvé od záčátku nastupuje Mareček, domácí kouč podržel za kiks v Opavě brankáře Porcala a dal mu důvěru i v dnešním střetnutí.
 
Od pondělí 8.6 došlo k avizovanému rozvolnění počtu lidí, kteří se budou moci účastnit kulturních a sportovních akcí. Na stadionu bude moci být nově 500 lidí. Domácí fotbalisty bude tedy podporovat fanclub, který je vždy umístěn za brankou.
 
Sporné situace bude moci hlavní sudí komunikovat s videorozhodčím, tuto pozici bude zastávat Ardeleanu.
 
Slovácko má pozitivní bilanci s Bohemkou v domácím prostředí, naposled totiž prohrálo před devíti lety výsledkem 1:3. Od té doby šestkrát vyhrálo a jen jednou remizovalo 1:1 a to v posledním domácím zápase. Tehdy otevřel účet zápasu Bartek a za domácí vyrovnával ve druhém poločase Zajíc. Oba dva hráči pravděpodobně se potkají i v dnešním zápase.
 
Předpokládané sestavy:

1.FC Slovácko: Porcal – Reinberk, Daníček, Kadlec, Divíšek – Sadílek, Havlík – Petržela, Dvořák, Navrátil – Zajíc.

Bohemians Praha 1905: Valeš – Köstl, Bederka, Hůlka – Bartek, Hronek, Vacek, Jindřišek, Schumacher – Vodháněl, Pulkrab.
 
Do základní sestavy Slovácka se vrací po dvouzápasové stopce Michal Kadlec, který bude tvořit stoperskou dvojici s Daníčkem. Na krajích obrany už budou úřadovat Reinberk a Divíšek, na hrotu pravděpodobně nastoupí od začátku zápasu Tomáš Zajíc. Kouči Svědíkovi bude chybět Matouš Trmal, který se zranil v minulém zápase v Opavě.
 
Bohemians Praha 1905

Bohemians po přestávce vyhráli tři zápasy ze čtyř odehraných, což je vyhouplo do prostřední skupiny a jsou na 10. místě, svůj tříbodový náskok před Sigmou budou muset ještě bránit. Rozhodnuto může být po dnešním zápase, když Olomouc nezíská ani bod a klokani neprohrají na Slovácku. Bohemka v minulém kole v malém pražském derby prohrála se Spartou těsně 0:1, když dostala branku v poslední desetiminutovce. Branková situace vzbudila mnoho emocí, jelikož pomezní rozhodčí signalizoval ofsajdové postavení Dočkala a domácí hráči ztratili na chvíli koncentraci, což se jim nevyplatilo a toho využil Tetteh, který balon procedil za Valešova záda. Sudí Proske nechal hru dohrát a poté celou situaci konzultoval s videorozhodčím, ten doporučil branku uznat, jelikož se Dočkal v době přihrávky neocitl v ofsajdu. Rozhodnutí sudího Proske se především nelíbilo domácímu mužstvu, které mohutně protestovalo, ale nic mu to nebylo platné.
 
1. FC Slovácko

Slovácko po pauze způsobené koronavirem uhrálo 5 bodů, za jednu výhru a dvě remízy, prohrálo jen v Liberci. Ve FORTUNA:LIZE je na sedmém místě a má 42 body. Na šesté místo, které nyní patří Baníku Ostrava ztrácí jeden bod. V minulém kole remizovali svěřenci trenéra Svědíka v Opavě 1:1. V první šanci zápasu se ocitl Navrátil, který si ale proti Fendrichovi vylámal zuby. Po zahrané standardní situace z levé strany, došlo ke kontaktu brankáře Trmala s Rychlým v pokutovém území. Oba dva utkání nedohráli po souboji nedohráli. Opava šla do vedení díky chybné rozehrávce střídajícího brankáře Porcala, kterému vystihl rozehrávku Železník a v pohodě poslal míč do prázdné brány. Hned mohl vyrovnat opavský odchovanec v dresu Slovácka Václav Jurečka, ale proti byla konstrukce domácí branky. Odražený míč nedokázal do prázdné svatyně dostat překvapený Sadílek. Následně Porcal napravil svoji chybu, když vychytal Železníka. Také v obrovské šanci byl Petržela, jemuž balon vyrazil Fendrich. Ve druhém poločase to byla převážně hra na jednu branku, na tu opavskou a Slovácko dále pálilo šance jak na běžícím pásu, do kterých se postupně dostali Zajíc, s dorážkou Kohút, hlavičkující Reinberk. Nakonec se hosté dočkali vyrovnávající branky, Kohúta přihrávka ve vápně našla Petrželu, který přesně namířil míč k tyči. Tlak modrobílích neustal, ba naopak, do šestnáctky letěl jeden centr za druhým, ale domácí obrana s vypětím všech sil dokázala vždy situaci vyřešit. V nastaveném čase ještě hlavičkoval Kalabiška, ale Fendrich byl připraven.
 
Příjemný středeční podvečer z Uherského Hradiště. Vítám vás u sledování předposledního kola základní části FORTUNA:LIGY, ve kterém se pod dohledem televizních kamer utkají hráči 1. FC Slovácko s Bohemians Praha 1905.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.