konec FK Pardubice – FK Baník Sokolov
0:0
(0:0)
Komentuje: David Klier
 
Zápas je u konce. Ve druhém poločasu se vyznamenali hlavně brankáři, kteří vychytali dobré příležitosti soupeře, zápas tedy skončil bezbrankovou remízou.
 
90+1
Konec zápasu.
 
90+1
Po rychlém protiútoku po pravé straně zakončoval Adam Fousek, trefil jen boční síť.
 
86
Z pravé strany si navedl míč na střed Petr Glaser, jeho následující střela ale skončila vysoko nad brankou.
 
84
Leeho prudká přihrávka skončila na dobře postaveném Ondřeji Ševčíkovi. Pardubice jsou stále s míčem.
 
82
Michal Petráň při souboji o míč tělem postrčil protihráče a rozhodčí to posoudil jako faul. Následný přímý kop ale končí na odkopu od domácí branky.
 
80
Novák se dobře uvolnil na levé straně a posunul míč na Patrika Voleského, který byl úplně volný, ze slibné pozice ale branku netrefil.
 
79
Žlutou kartu dostává Patrik Voleský (FK Baník Sokolov).
 
75
Domácí brankář musel poprvé v tomto utkání zasahovat! Centr z pravé strany tečoval Šejvl na nohu Jana Mejdra, jehož pokus mířil přesně do šibenice. Jiří Letáček se natáhl a jen tak tak vytěsnil střelu!
 
74
První kop z rohu hřiště nebyl úspěšný, a tak si to hosté po teči Tomla zopakují ještě jednou.
 
74
Útočná snaha Baníku se může vyplatit nyní, má totiž k dispozici rohový kop.
 
73
Žlutou kartu dostává Michal Hlavatý (FK Baník Sokolov).
 
72
Po delší odmlce jsou s balónem na útočné půlce hřiště také hráči Sokolova. Zatím jsou ale ve velké vzdálenosti od branky Jiřího Letáčka.
 
70
Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Ondřej Ruml, přichází Petr Glaser.
 
69
Po propadlém centru na zadní tyč Petráň přiklepl míč na Tomla, jehož dělovka končí na na dobře postaveném obránci.
 
67
Ondřej Ševčík (FK Baník Sokolov) u postranní čáry ostrým skluzem fauloval Jana Jeřábka a zcela zaslouženě za tento prohřešek vidí žlutou kartu.
 
66
Po velice silné vstupu do druhé půle v podání Pardubic nyní domácí trochu snížili tempo, i tak ale zatím ovládají míč na útočné půlce.
 
64
Fousek posadil míč na hlavu Petráně, ten hlavičkoval do země a po odrazu od jednoho z obránců má míč ve své moci brankář.
 
63
Fousek si u postranní čáry narazil s Tomlem a odcentroval, Jan Mejdr odvrací na další roh pro Pardubice.
 
62
Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Stanislav Vávra, přichází Patrik Voleský.
 
61
Další nedovolený zákrok v řadách Sokolova, tentokrát se provinil Michal Hlavatý. Fouskův centr do pokutového území tečoval jeden z bránících hráčů na rohový kop.
 
60
Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Emil Tischler, přichází Pavel Černý.
 
59
Dnešní utkání sleduje 622 diváků.
 
58
Skvělý zákrok brankáře Sokolova! Adam Fousek rozehrál roh přesně na hlavu Jana Jeřábka. Ten poslal míč směrem na branku a zamířil pod břevno, Jakub Dvořák I. parádním zákrokem vytěsnil míč na další kop od rohového praporku.
 
57
Ve druhém poločasu jsou zatím mnohem aktivnější domácí fotbalisté. Po průnikové přihrávce od Leeho nyní Tischler vybojoval roh z pravé strany.
 
55
Na centr Tomla z levé strany si naskočil Tomáš Solil, z hranice pokutového puntíku trefil jen prostředek branky, kde byl připraven gólman.
 
53
Přihrávku za obranu si našel Vojtěch Machek, ten chtěl odcentrovat, Tischler odvrátil na rohový kop.
 
51
Kapitánovi hostů se vůbec nepovedla rozehrávka a Emil Tischler rozjel rychlý útok Pardubic. Sanghyeok Lee si navedl míč na střed a vystřelil, branku Dvořáka I. neohrozil.
 
49
Nakonec se Fousek rozhodl odcentrovat. obrana odvrátila nebezpečí. Následná akce Sokolova byla zastavena po faulu Daniela Nováka, který minulou sezónu působil právě na stadionu Pod Vinicí.
 
49
Solil byl zezadu přistrčen protihráčem a je z toho přímý kop pro Pardubice ze slibné pozice. Uvidíme, jestli se Fousek rozhodne pro centr, nebo pro střelu.
 
47
Druhý poločas sice zahájili hráči Sokolova, jsou to ale Pardubáci, kteří nyní mají míč na svých kopačkách na útočné polovině.
 
46
Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Adam Beránek, přichází Daniel Novák.
Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Ladislav Mužík, přichází Sang-hjuk Lee.
 
46
Začal druhý poločas.
 
První poločas je u konce. K vidění byl vyrovnaný fotbal, moc šancí ale k vidění nebylo. Nejblíže ke vstřelení branky byl Michal Petráň, ten ale z hranice pokutového území zamířil těsně vedle levé tyče branky Sokolova. Po 45 minutách je tedy skóre bezbrankové.
 
45
První poločas skončil.
 
44
Martin Toml svým pasem pořádně prohnal Jana Jeřábka, kterého ostrým skluzem fauloval Hlavatý. Rozhodčí tentokrát udělaje hráči hostů jen napomenutí.
 
41
Po přihrávce Tomáše Solila vystřelil z hranice pokutového území Michal Petráň. Už to vypadalo, že míč skončí v brance, nakonec jen o fousek minul branku!
 
38
Po rohu Pardubic se obrana Sokolov dostal do slibného protiútoku. Ondřej Ruml už se málem dostal do zakončení, na poslední chvíli ale zakročil Jeřábek. Roh i na druhé straně.
 
38
Přihrávka domácího kapitána trefila jen obránce hostů, od kterého šla na rohový kop.
 
35
Střela Tomáše Solila z dobrých 30 metrů netrefila zařízení. Odkop od branky Baníku.
 
33
V posledních minutách se se střelami roztrhl pytel. Nyní to z velké dálky zkusil Vojtěch Machek a balón jen prosvištěl nad břevnem domácí branky.
 
31
Další střelecký pokus v podání domácích. Michal Petráň dostal míč zády k brance a dokázal se s ním otočit. Poté vyslal střelu, kterou sice namířil mezi tři tyče, Dvořák I. s ní neměl žádný problém.
 
30
Z rohového kopu Pardubice nic nevytěžily. Zanedlouho poté ale Jan Jeřábek napřáhl k dalekonosné střele, kterou ale netrefil branku.
 
29
Adam Fousek si skvěle zpracoval přihrávku za obranu a pod sebou našel Tomáše Solila. Ten v pokutovém území nejdříve trefil obránce, míč se k němu odrazil a následující dorážka skončila od obránce na rohovém kopu pro domácí.
 
27
Martin Šejvl vyjel s míčem a narazil si ho se spoluhráčem. Poté napřáhl ke střele z dálky, se skákavým pokusem neměl Jakub Dvořák I. problém.
 
25
Svým centrem našel Adam Fousek hlavu Jiřího Pirocha, ten ale netrefil balón ideálně a s pokusem obránce Pardubic neměl brankář problém.
 
25
Michal Petráň byl faulován v hloubi pole a je z toho další přímý kop na polovině Sokolova. Na přímou střelu to však není.
 
23
Vávra vybojoval míč u pokutového území Pardubic a přistrčil ho Michalu Hlavatému. Ten si píchl míč mezi obránci a ve vápně upadl, rozhodčí ale zůstává klidný.
 
21
Po vyboxování centru brankářem Sokolova se mohli směrem dopředu ukázat i hosté, ti ale našli jenom kopačky Jana Proska.
 
20
Michal Petráň byl faulován na levém křídle a domácí budou mít k dispozici volný přímý kop ze slibné situace. O exekuci se postará Ladislav Mužík.
 
19
Pro tomlův centr z levé strany si v klidu došel Jakub Dvořák.
 
18
Další chyba v rozehrávce Pardubic. Tentokrát Martin Toml nerozehrál přesně. Michal Hlavatý z velkého úhlu nastřelil tyčku.
 
17
Prosek nepřesnou přihrávkou nastartoval protiútok Sokolova. Ten vedl po levé straně Jan Kosak, který odcentroval do pokutového území, Letáček si křikl a vyboxoval balón do bezpečné vzdálenosti od své svatyně.
 
14
Vávrova přihrávka u pokutového území Pardubic byla zastavena. K míči se poté dostal Martin Toml a ten chytře o útočníka Sokolova zakopl míč.
 
13
Adam Fousek i po faulu soupeře dokázal rozehrát na Jiřího Pirocha. Ten hledal na křídle Jana Proska, ten měl k míči daleko a nezastihl ho mezi čarami.
 
11
Míč momentálně mají hosté, zatím se ale nedokážou dostat z vlastní půlky hrací plochy.
 
9
Po rozehrávce od obránců Martin Šejvl vyslal kolmou přihrávku na Adama Fouska, kterému ale vůbec nevyšel centr. Odkop od brány Jakuba Dvořáka.
 
7
Petráň na hrotu útoku podržel míč a rozehrál ho, následně ale Martinu Šejvlovi nevyšlo zpracování a tak můžou útočit hráči hostů.
 
6
Adam Beránek byl v obležení tří protihráčů a s míčem vytěžil nejvíce, co mohl. Přímý kop pro Sokolov z velké dálky.
 
4
Nákop Jana Mejdra z hloubi pole směrem na útočníky neskončil dobře, zahraje si Jiří Letáček.
 
3
Na útočnou polovinu se nyní dostali i domácí. Tischler si zpracoval míč a posunul ho na Fouska, ten si ho ale předkopl až příliš a Baník bude mít aut.
 
2
Sokolov bude mít po faulu Jana Proska k dispozici standardní situaci od postranní čáry.
 
1
Šejvl sice předskočil útočníka, potom ale nenašel Martina Tomla. Míč šel do zámezí a tak se k němu dostanou hosté.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

FK Pardubice: Letáček – Prosek, Šejvl, Piroch, Toml – Jeřábek (C) – Mužík, Solil, Tischler, A. Fousek – Petráň.
Náhradníci: Šmíd – T. Čelůstka, Zukal, Kopřiva, Lee, Sokol, P. Černý.

FK Baník Sokolov: Jakub Dvořák I. – Mejdr, Stropek, O. Ševčík, Jakub Dvořák II. (C) – Ruml, Hlavatý, Machek, Kosak – Beránek, Vávra.
Náhradníci: Belaň – Mišůn, Dan. Novák, Glaser, Voleský, Liener, A. Čihák.

Rozhodčí: Dubravský – Antoníček, Dohnálek.
 
Vítejte u online přenosu ze zápasu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ve kterém se v rámci 27. kola utkají týmy FK Pardubice a FK Baník Sokolov. Úvodní výkop je naplánován na 10:15.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.