konec FC Zbrojovka Brno – FK Baník Sokolov
0:0
(0:0)
Komentuje: Daniel Kinc
 
Ode mne je to pro dnešek vše, pěkný zbytek dne.
 
Dnešní utkání je u konce, diváci na Srbské se branky nedočkali. Ve druhém půli, nutno dodat, sledovali ještě nudnější podívanou než v prvním poločase, přičemž jediná velká šance byla k vidění až dvě minuty před koncem, kdy hlavičku Růska senzačně vytáhl na čáře Dvořák. Oba celky se tak rozcházejí smírně, berou po bodu a zejména pro domácí je to další velká ztráta.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Další útočné snažení končí opět faulem domácích barev, utkání směřuje k remíze.
 
90+2
A další žlutý karetní trest, tentokrát za faul ve středu hřiště od domácího Jakuba Šurala.
 
90+1
A ten následně za nesportovní chování uviděl žlutou kartu.
 
90+1
Střídající Hlavatý si po narážečce se spoluhráčem nabíhal do šance, nicméně jeho postup směrem vpřed zastavil praporek rozhodčího – ofsajd.
 
90
Nastavují se tři minuty!
 
89
Samotný rohový kop dopadl opět lépe pro hosty, Dvořák míč vyboxoval a nikdo v červeném se tak k zakončení nedostal.
 
89
Na utkání bylo vydáno 1720 vstupenek.
 
88
Tutovka Brna v samém závěru! Centr z levé strany v podání Bariše našel ve vápně Růska, který parádně hlavičkoval k tyči, ale Dvořák jeho pokus vyškrábl na roh.
 
87
Další centr z pravé strany po rychlé kombinaci, stejný výsledek. Přetažený míč, na nějž Eismann nedosáhl, končí v autu.
 
86
Ani z něj ale Baník šanci nedostal, míč byl opět odvrácen na přední tyči a domácí se ženou dopředu.
 
85
První centr obrana Brna na přední tyči odvrátila, celá situace se ale bude od ze stejného místa opakovat.
 
84
Z aktivity nakonec Západočeši vybojovali rohový kop.
 
83
Zbrojovce čas na rozhodnutí běží hodně rychle, nyní se navíc musí bránit, neboť se hosté znovu usadili na její polovině.
 
82
Další centr obrana hostů ubránila, ale pozorný Sedlák možný brejk zastavil. Následně našel na pravém křídle Ashira, tomu ale rána nesedla podle představ.
 
81
Domácí tlačí i na začátku poslední desetiminutovky. To hosté už se zatáhli a zdá se, že remíza pro ně bude adekvátním výsledkem.
 
80
Eismann míč levačkou parádně zatočil, ale Pavlík na něj ve výskoku nedosáhl, naopak Dvořák míč vyboxoval.
 
79
Nakonec se k míči dostal Jambor a v obležení dvou soupeřů se rozhodl pro drzou kličku a Machek jej musel faulovat. Další hodně zajímavá možnost pro Jihomoravany.
 
78
Brno v závěru stupňuje svůj tlak, a je jasné, že se nebude chtít smířit jen s remízou. Nyní domácí kombinují na pravé straně.
 
77
A Zbrojovka byla nesmírně blízko! Po hlavičce a několika odrazech už směřoval míč do sítě, ale brankář Dvořák jej vyškrábl na čáře!
 
76
Faul na pravé straně znamená další přímý kop pro domácí, faulovaný Šural už se vrací zpět na nohy.
 
74
Snaha domácích strhnout výsledek na svou stranu pokračuje, ale přes hostující obranu se červení stále prodrat nemohou. Nyní neuspěl na zadní tyči ani Ashiru, při zakončení uklouzl.
 
73
Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází David Štípek, přichází Michal Hlavatý.
 
73
Po pobídce Eismanna od rohového praporku hlavičkoval Pavlík, v záklonu ale nemířil vůbec přesně.
 
72
Šural si na pravé straně přehodil míč na levačku, ale jeho centr byl opět sražen. V akci pokračoval Jambor, ten centroval už z vápna, míč byl však odražen na roh.
 
70
Změnit to mohl střídající Vávra, který se na levé straně uvolnil přes Pavlíka a postupoval vpřed, ale nakonec jeho centr byl hodně nepřesný.
 
69
Utkání se pomalu, ale jistě překlápí do poslední dvacetiminutovky, ve druhém poločase jsme zatím žádnou šanci neviděli a hodně podprůměrné utkání pokračuje.
 
68
Další akce Brna a opět nepřesnost. Růsek se sice dobře uvolnil, ale poté Ashirovi neadresoval do levé lajny vůbec přesný pas.
 
67
Chvíli před střídáním měli domácí po rohu zajímavou šanci, když jeden z nich hlavou přiklepl míč Kryštůfkovi, ale jeho volej byl znovu zablokován.
 
66
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Lukáš Magera, přichází Martin Zikl.
 
65
Ani na další roh Magera nedosáhl, hosté byli opět agilnější, a míč srazili na další roh.
 
64
Šural nyní dobře centroval zprava po zemi, ale opět se nikdo z domácích ke střele nedostal. Následně centroval prudce Pavlík, jeho pas byl sražen na roh.
 
63
Následoval rohový kop, který hlavou jeden z hostů odvrátil jen k Šuralovi, ten se opřel do voleje z uctivé vzdálenosti, nicméně jeho pokus šel vysoko nad.
 
62
Sám Jambor byl poté ještě ve dvou akcích na pravé straně, když nejprve nepřišel přes Dvořáka a následně svůj centr hodně přetáhl.
 
61
Střídající Jambor se hnal za míčem do ulice a mohl postupovat na branku, nicméně jeho akci zastavil ofsajd.
 
60
Další dobrá akce Brna, při níž pálil z hranice vápna Ashiru, ale jeho pokus byl zblokován. Naštěstí pro domácí jen do běhu Magerovi, ten ale ve skluzu zakončoval těsně vedle pravé tyče.
 
58
Centr hosté odvrátili a v pokračování akce Jambor Kryštůfka za obranu nevysunul. Následně se faulem provinil hostující Čihák a také on byl odměněn žlutou kartou.
 
57
Po necelé hodině hry je tu zajímavá šance pro Zbrojovku, po faulu na Štěpanovského bude z levé strany zahrávat další nebezpečnou standardní situaci.
 
56
Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Adam Ševčík, přichází Stanislav Vávra.
 
55
A Ševčík se nakonec hlavou položil do prudkého centru z pravé strany, svůj pokus ale poslal nad branku.
 
54
Ani další akce Brna neměla střelecké vyústění, navíc přišel opět útočný faul a vůbec poprvé v první půli mohou dopředu vyrazit hosté.
 
53
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Robert Bartolomeu, přichází Dan Jambor.
 
52
Následně zahrávali domácí zprava další přímý kop, ale centr byl už podle tradice odvrácen. Kombinace Zbrojovky pokračovala, nicméně střelecký pozice nepřišla.
 
51
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Peter Štepanovský, přichází Musefiu Olansunkanmi Ashiru.
 
50
Po rozehrávce nakonec přišel zajímavý centr na zadní tyči, který se snažil Bartolomeu sklepnout hlavou zpět pod sebe, ale nikdo v červeném na nabídku křídelníka Brna nefrekventoval.
 
49
Po sérii nepřesností byl faulován na útočné polovině Štěpanovský, ten zůstal chvíli ležet na zemi, ale nakonec se postavil zpět na nohy.
 
48
Další chyba v rozehrávce na straně domácích hned v úvodu druhé půle, Zbrojovka nezačíná podle svých představ.
 
47
Ne však na dlouho, do šance se řítili domácí. Míč táhl středem Růsek, doprava jej předal Bartolomeovi, ale jeho ránu z druhého doteku zablokoval ve skluzu obránce Stropek.
 
46
Domácí načali druhou půli rozehrávkou, ale pokus o dlouhý výkop nevyšel. U míče hosté.
 
46
Začal druhý poločas.
 
První poločas je za námi a diváci zatím sledují hodně podprůměrný duel na druhou nejvyšší fotbalovou soutěž. Domácí měli několika nadějných střeleckých pozic, branky se však ani Růsek, ani Bartolomeu nedočkali. Za hosty měl největší možnost otevřít skóre unikající Glaser, nicméně po kličce Melichárkovi střílel nad branku.
 
Druhý poločas začne přibližně v 19:04.
 
45+3
První poločas skončil.
 
45+2
Centr hosté opět odvrátili, ale pouze ke Štěpanovskému, kterého tribuny na hranici vápna vyburcovaly ke střele, tvrdá rána ale byla zablokována.
 
45+1
Hostující borec odkráčel do zámezí v doprovodu zdravotníka a bude sledovat ještě jeden rohový kop Brna v závěru půle.
 
45
Nastavovat se budou dvě minuty!
 
44
V závěru poločasu zahrávali domácí ještě jeden rohový kop, opět ale bez ohrožení branky. Následně byl v ostrém souboji zraněn Glaser a zůstává ležet na zemi.
 
43
Magera si pustil míč dobře kolem beka, ale mezitím už Dvořák dobře četl hru. Brněnský útočník chtěl míč tečovat ve skluzu, ale místo balónu trefil jen gólmana hostů.
 
42
Domácí si nyní nerozuměli v obranné práci, Eismann málem nepřesnou hlavičkou vyslal soupeře do úniku, Vše nakonec zachránil Pavlík a společně s Růskem míč vyvezli.
 
41
Do konce první půle zbývá pět minut a diváci na Srbské marně vyhlížejí první branku. V útoku jsou nyní opět jejich oblíbenci, ale do další šance se ne a ne prodrat.
 
40
Aktivní Bartolomeu se první dotykem zbavil obránce a směroval do vápna, zároveň si míč ale až příliš předkopl a Dvořák jej schoval do svého náručí.
 
39
Vzápětí se o něco podobného pokoušel dalekonosnou ranou Sedlák, ani on si ale neseřídil střelecká mířidla podle představ a míč nasměroval jen do zadního reklamního panelu.
 
38
Tak teď to na tribunách jen zahučelo! Bartolomeu si na hranici vápna připravil míč na pravačku, odhodlal se k ráně, ale jeho technická rána těsně minula vzdálenější tyč. Vydařený fotbalový okamžik.
 
37
Domácí po faulu na Bariše zahrávali další přímý kop z levé strany, míč kroutil do vápna levačkou Eismann, ale jeho pobídku hosté odvrátili a napotřetí poté míč odpravili do autu.
 
35
Štěpanovský se ve vápně tlačil za nadýchaným centrem z levé strany, ale hlavou na něj nedosáhl. Následně chtěl zakončovat z voleje Magera, ale už předtím byl domácím pískán další z mnoha útočných faulů.
 
34
Hra je stále a pořád kouskována neustálými drobnými prohřešky, nedá se říci, že by jeden z týmů byl na hřišti tím lepším.
 
33
Magera dobře zabojoval o míč na levé straně, nicméně bek mu šel na tělo a nakonec upadl k zemi, a rozhodčí vyhodnotil celou situaci jako faul domácího forvarda.
 
32
První větší šance Sokolova! Kapitán Glaser se z ničeho nic po parádní kolmici řítil sám na branku, ale míč si moc předkopl a i když Melichárkovi kličku udělal, tak následně z velkého úhlu pálil hodně nepřesně nad branku!
 
31
Centr na přední tyč domácí odvrátili a následně přežili i další útok Sokolova, neboť se Mejdr v náběhu na zadní tyči provinil faulem na Eismanna.
 
30
Nejvýš opět ze všech vyskočil domácí Lukáš Magera, hlavou však míč jen prodloužil na zadní tyč a následně do autu. Je z toho roh.
 
29
Na opačné straně byl u pravé lajny faulován v náběhu Bartolomeem Mejdr, hosté budou rozehrávat standardní situaci, i když domácím se výrok pomezního vůbec nelíbil.
 
28
A následné pokračování akce skončilo nepřesným pasem na Štěpanovského, ten na přihrávku neměl šanci dosáhnout.
 
27
Hodně neurovnaný boj o každý centimetr hřiště pokračuje. Bartolomeu centroval prudce z levé strany, jeho pas ale nikoho v červeném nenašel, a tak Baníkovci míč opět bez potíží odvrátili.
 
26
Bartolomeu čechral míč pravačkou na zadní tyč směrem k Magerovi, ale ten na balón nedosáhl, a tak si jej Dvořák pohodlně sebral do svého držení.
 
25
Akce ale měla pokračování a Růsek byl faulován kousek před hranicí vápna. Domácí budou zahrávat zajímavou standardní situaci.
 
25
Do vápna se nakonec protáhl zleva Štěpanovský, ale míč si moc předkopl a obránce mu jej ve skluzu sebral.
 
24
Znovu překazily útoky domácích nepřesnosti, zbrojováci kupředu neprošli. Jejich kombinace pokračuje na středu hřiště.
 
22
Růsek se nejprve na levé straně umně protáhl k centru, jeho pas šajtlí byl ale sražen. Poté vzal na sebe střeleckou zodpovědnost na hranici vápna, kroucený pokus ale směřoval nad branku.
 
21
Jak jsem ale zmiňoval před chvílí, hra je i nadále kouskována, tentokrát přišly naopak v krátkém sledu dva fauly hostů. Diváci zatím v chladném nedělním večeru nesledují příliš dobrý duel.
 
20
V obraně musel vypomoci také Lukáš Magera a právě on nakonec ostrý centr na přední tyči odvracel. Další akce už ze strany Baníku nepřišla, a hosté tak začínají z obranné poloviny.
 
19
Zbrojovka nyní páchá jeden faul za druhým, hra je hodně kouskována. Ten poslední přišel na levé straně, kde už se Sokolovští chystají k exekuci hodně zajímavé standardní situace.
 
18
První žlutý karetní trest je na světě, jeho autorem za faul na středu hřiště je hostující Vojtěch Machek.
 
17
Celá kombinace nakonec vyvrcholila čtvrtým centrem, za nímž se na zadní tyči hnal Magera, který po kontaktu s bekem upadl k zemi a dožadoval se penalty, rozhodčí však zůstal ledově klidný.
 
16
Do vápna Sokolova nyní směřovaly hned tři centry za sebou, všechny ale byly hodně nevýrazné a obránce Ševčík je dokázal odvrátit.
 
15
Tak nakonec nebudou, neboť na levé straně hřiště přišel z jejich strany faul, a u míče bude opět domácí celek. Ten může založit další útočnou akci.
 
14
Baník chtěl okamžitě přejít dopředu, ale Sedlák jeho akci včas taktickým faulem zastavil. Domácí obrana se stihli zformovat, hosté budou útočit do plných.
 
13
Také další útok brněnských barev hosté zastavili, ale Šustrovi svěřenci v akci pokračovali. Nabito dostal na hranici vápna pro změnu Bariš, skluzující bek mu ale míč obětavě ukopl.
 
12
Málem šli ale domácí do vedení! Bartolomeu dostal hodně prostoru na pravé straně, místo rány nabil pod sebe doleva Růskovi, ale jeho technická rána těsně minula zadní tyč branky Sokolova!
 
11
Sokolovští jsou v kombinaci, ale jejich další akci zabrzdil faul domácích. Diváci teď nesledují přiliš pohledný fotbal, oba týmy kupí chyby.
 
10
Po další akci Brna se tlačil do zakončení Růsek, ale podklouzl a navíc se provinil útočným faulem. Rozehrávat tak bude opět západočeský celek.
 
9
Hosté se už od úvodu prezentují hodně vysokým napadáním, domácí mají s přihrávkami velké potíže a už podruhé o míč přišli.
 
8
První rohový kop nakonec zahrávali také domácí, na hranici vápna nejprve promáchl volej Bariš, aby následně z tlaku vykrystalizovala rána Sedláka, leč mu vůbec nesedla.
 
7
Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Jan Kosak, přichází Adam Beránek.
 
6
Štípek se na pravé straně nadvakrát prodral k centru, ten proletěl až do vápna a přeloboval Melichárka, ale ten nakonec balón vyškrábl nad břevno. Hra pokračovala, ale hosté se nedostali k dorážce.
 
5
Na místo nakonec museli přispěchat zdravotníci, hostující hráč odešel za postranní čáru.
 
4
Rozehrávka se Sokolovu nepovedla, centrující hráč trefil pouze Sedláka. Akce pokračovala další centrem, domácí jej natřikrát odvrátili, ale poté se Magera srazil v souboji s Kosakem a byl mu odpískán faul. Hostující hráč navíc zůstává ležet na zemi.
 
4
Míč nakonec dobře ustrážil před nabíhajícím Ondřejem Ševčíkem Růsek, Eismann poté raději odpravil balón na rohový kop.
 
3
Kosak se zmocnil míče a upaloval vpřed, v tom však byl faulován. Baník bude zahrávat první přímý kop.
 
2
Domácí se drží v kombinaci, ale zatím je to z jejich strany pouze oťukává. Fotbalisté z jihu Moravy nemohou najít cestu vpřed.
 
1
Hosté, kteří do utkání nastupují ve žlutém, zahájili duel úvodním dlouhým nákopem, ten ale obrana domácích zvládla. Ještě zbývá dodat, že Zbrojovka nastupuje tradičně v červeném.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Jakub Šural, Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Sedlák, Bariš – Štepanovský, Růsek, Bartolomeu – Magera (C).
Náhradníci: Halouska – Sukup, L. Krejčí, Kříž, Jambor, Ashiru, Zikl.

FK Baník Sokolov: Jakub Dvořák I. – A. Čihák, O. Ševčík, Stropek, Mejdr – Glaser (C), Kosak, Štípek, Machek – Jakub Dvořák II., A. Ševčík.
Náhradníci: Belaň – Beránek, Hlavatý, Liener, Ruml, Vávra, Voleský..
 
Poslední vzájemné utkání se datuje k březnu roku 2012, kdy Brno doma porazilo Sokolov 1:0. Utkání ze současného kádru Zbrojovky pamatuje jen Milan Lutonský. Za Zbrojovku tehdy nastupovali ještě útočník Petr Švancara či obránce Luděk Pernica, v dresu Sokolova se představil Michael Krmenčík, Patrik Hrošovský či David Vaněček.
 
FC Baník Sokolov

Také na západě Čech nemůžou být příliš spokojeni s dosavadním průběhem sezóny. Tým navíc nedávno opustil trenér Pavel Horváth, a tak také Sokolov začíná éru pod novým vedením. V tabulce mu nyní patří 11. místo se ziskem 11 bodů a pouhým jednobodovým náskok na sestupové pásmo. Na svého dnešního soupeře pak ztrácí bodů pět.

Sokolov už tři kola nezvítězil, navíc téměř měsíc čeká na vstřelenou branku. Před reprezentační pauzou doma přivítal favorizované České Budějovice, ale duel vyzněl jasně pro Jihočechy, kteří vyhráli 3:0. Nejlepšími střelci hostů jsou dvougóloví Jan Kosak, Erik Liener a Adam Ševčík.
 
FC Zbrojovka Brno

Celek z jihu Moravy se po trenérské rošádě nadechl k lepším výkonům, ale po zbytečných remízách se mu nedaří stoupat tabulkou vzhůru. V té nyní loni ještě prvoligovému celku patří až 9. místo se ziskem 16 bodů a sedmibodovou ztrátou na třetí České Budějovice. Proti Sokolovu bude brněnská Zbrojovka jasným favoritem.

Před reprezentační pauzu se Jihomoravané vrátili zpět na vítěznou vlnu, když zvládli derby na hřišti Znojma, v němž díky brance Bariše vyhráli 1:0. Nejlepším střelcem týmu zůstává i nadále kapitán – útočník Lukáš Magera, který letos nasázel už osm branek.
 
Vítám všechny fanynky a fanoušky českého fotbalu! Dnes se v rámci dalšího kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY představí po reprezentační pauze před svým publikem FC Zbrojovka Brno, jejímž soupeřem bude FC Baník Sokolov.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.