konec FC Trinity Zlín – FK Pardubice
2:1
(1:0)
Komentuje: Michal Břuchanský
 
Zlín je potřetí v řadě neporažen a díky první výhře v sezóně dočasně poskočil na desáté místo. Pardubice jsou se skóre 4:17 úplně poslední.
 
Duel dvou týmů z chvostu FORTUNA:LIGY naznačil, kdo je největším aspirantem na sestup. Téměř vše důležité se stalo po změně stran. Jediná výjimka nastala v 39. minutě, kdy Hlavatý skóroval do vlastní branky a poskytl Zlínu vedení.

Ve druhé půli se hrál mnohem lepší fotbal a nechybělo v něm ani několik šancí. Po nepřesné koncovce Jawa se na pár minut probudila i pardubická ofenziva. Ze standardky pálil Hranáč a zanedlouho se Rakovan zapotil při šanci Černého. Ke gólu hostům pomohl až chybující Reiter, na 1:1 svým prvním gólem v lize vyrovnal Vojtěch Sychra. Za několik desítek sekund však Letnou rozburácel Robert Hrubý a po vyloučení Helešice už Východočeši nenašli žádnou odpověď.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Jawo s Dramém vytáhli míč na útočnou polovinu. Po předávce Vukadinovićovi pokračovali do vápna, kde společně s Kovinićem o chlup nedosáhli na finální přihrávku od sprintujícího Bartošáka.
 
90+2
Budinský pozorně sledoval hru a vyběhnutím z vápna zamezil úniku Vukadinoviće. Za Pardubice neúspěšně cpal balon do šestnáctky Lima.
 
90+2
Dvojí zlínské střídání ukrojilo dobrých 60 sekund z celkově tříminutového nastavení.
 
90+1
Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
ze hřiště odchází Jakub Janetzký, přichází Jan Hellebrand.
 
90+1
Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Nedeljko Kovinić.
 
90
Hlavatého roh byl odhlavičkován před šestnáctku. Ze všech sil se do rány opřel Kostka, jenže kromě Rakovanovy branky přestřelil i celou ochrannou síť.
 
89
Bartošák vsadil na jistotu. Za sebou tušil Mareše, a tak zakopl jinak neadresný centr Leandra Limy na roh.
 
87
Hlavatý se uvolnil přes tři žlutomodré překážky a roztáhl hru na pravou stranu. Čerstvý Mareš tam byl zablokován a neuchmátl ani vhazování.
 
86
Střídání v týmu FK Pardubice:
ze hřiště odchází Dominik Janošek, přichází Dominik Mareš.
 
85
Dominik Janošek zbytečně zkazil přihrávku na začátku útočné akce. Pardubice tímto přijdou o spoustu drahocenného času.
 
84
Čanturišvili nic vážného nevymyslel. V pozici centrujícího ho vzápětí vystřídal Dramé, nicméně Jawo nehlavičkoval směrem na bránu.
 
83
Janetzký se prodíral podél lajny. Emil Tischler mu zahrál do těla a rozhodčí nařídili standardku ve prospěch Zlína.
 
81
Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
ze hřiště odchází Marek Hlinka, přichází Dominik Simerský.
 
81
Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Youba Dramé.
 
80
Přes maximální úsilí se Pardubicím nepovedlo překonat zlínskou hráz postavenou na hranici pokutového území. Robin Hranáč si přehnaně stěžoval na hru rukou, Zelinka ho zkrotil udělením žluté karty.
 
79
Střídání v týmu FK Pardubice:
ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Marek Červenka.
 
79
Střídání v týmu FK Pardubice:
ze hřiště odchází Vojtěch Sychra, přichází Leandro Lima.
 
78
Jakub Kolár prostrčil balon na nohu Jawa, který ho velmi nedůrazně zakončil na dobře postaveného Budinského. Hlinka mu vyčítá, že nepřihrál.
 
77
Janetzký s Vukadinovićem pronikali do rozhozené obrany. Druhému z nich se nepodařilo odcentrovat, bude se jen vhazovat.
 
76
Další rána pro Pardubice! Vukadinović v rohu hřiště vykoupal Helešice, který ho zezadu stáhl na zem a řekl si o druhou žlutou kartu. Přesilovka pro ševce.
 
75
Ani naivní fandové asi nečekali, že se z druhé půle stane taková ofenzivní show. Pavel Němeček bude brzy reagovat a pošle do hry dva čerstvé muže.
 
73
Zlín právě vstřelil branku!
Pardubické nadšení ze vstřeleného gólu je spláchnuto druhým gólem ševců! Janetzký ve vzdušném souboji předčil Janoška a posunul balon k ROBERTU HRUBÉMU, jenž z dvaceti metrů bez velkého vymýšlení vypálil a trefil se do levého dolního rohu brány.
 
72
Na základě nákopu z hloubi pole Hlavatý znovu upaloval za zlínskou obranu. V tomto případě byl učebnicově zakřižován Procházkou.
 
71
Pardubice právě vstřelily branku!
Individuální selhání při zpracování Reitera už je potrestáno vyrovnávajícím gólem! VOJTĚCH SYCHRA zadarmo získal míč, s přehledem utekl Procházkovi a zleva poslal míč do sítě pod tělem Mateje Rakovana. Dvacetiletý fotbalista slaví první ligový gól.
 
68
Skvělá přechodová fáze od Svobody, Hlavatého a Helešice! Tischler díky nim levačkou načechral míč před malé vápno a Rakovan měl štěstí, že padající Černý zakončil přímo na něj.
 
66
Pardubice nebývale ožily. Černý byl aktivní na levé straně, jenže Svoboda na jeho pas do šestnáctky navázal posunutím balonu do autu.
 
65
Kostkův pas se Janošek rozhodl sklepávat na malé vápno. Černý neměl dostatečně rychlý odpich a míč mu před nosem vzal Rakovan.
 
64
Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
ze hřiště odchází Martin Fillo, přichází Vukadin Vukadinović.
 
64
Střídání v týmu FK Pardubice:
ze hřiště odchází Kamil Vacek, přichází Emil Tischler.
 
64
Největší šance Východočechů! Hlavatý si při exekuci standardní situace všiml zapomenutého Hranáče, jehož střela z voleje nebyla daleko od vyrovnávajícího gólu.
 
63
Václav Procházka zbytečným skluzem u autové čáry „sejmul“ Černého. Také zde jde o automatickou žlutou kartu.
 
61
Dokonce tu byl náznak vydařené kombinace ve vyšší rychlosti. Na konci pardubické souhry měl být Hlavatý. Rakovan však byl u míče nejrychleji a navíc byl domáván ofsajd.
 
60
Fillo se mezi střídačkami vzdaloval Helešicovi, který ho zezadu podrazil. Miroslav Zelinka s udělením žluté karty dlouho neváhal.
 
59
Po změně stran je to mnohem zajímavější partie. Konečně se probudili také členové zlínského kotle.
 
58
Ševci šli dva na dva. V hlavní roli byl Hrubý, který napřáhl z devatenácti a trefil pouze stínujícího stopera.
 
57
Fillovi se v náběhu nabídl Janetzký. Centr zprava se brzy vrátil zpátky k postranní čáře a tam vše skončilo faulem Reitera.
 
56
Jawo zase ukázal, jak je pro domácí tým důležitý. Tentokrát si kvalitně pokryl balon na vlastní polovině a vynutil si faul Helešice.
 
55
Ševci roh snadno zneškodnili. Bartošák potom z vlastní půlky oslovil Jawa, jenž si líbivě prohodil míč kolem Vacka. Druhým dotekem trochu laxně loboval vedle brány.
 
54
Janošek rozehrál do pravého křídla. Kostkův centr před branku nedorazil, byť dává hostům alespoň rohový kop.
 
53
Vlček se přetahoval s Jawem, který ho udeřil do obličeje. Tým Pavla Němečka bude moci z klidu nakopnout míč do ohně.
 
52
Hrubka Pardubic na půlící čáře byla poměrně rychle zažehnána. Brejk se zadrhl a skončil centrem, ze kterého Čanturišvili nemohl kvalitně hlavičkovat.
 
51
Hrubý nasměroval centr od levého praporku k Jawovi. Gambijec dělal co mohl, ale zakončení hlavou se mezi šance nepřiřadilo.
 
50
Hrubého přihrávku dokázal otáčející se Janetzký prodloužit více doleva na Čanturišviliho, jehož střelecký pokus byl zablokován na roh.
 
49
Vacek měl nalevo volného Helešice. Ten chtěl rychle odcentrovat, jenže poslal míč do rukavic dvaatřicetiletého brankáře Zlína.
 
48
Po autu Svobody napadlo Helešice přihrát pod sebe. Spojil se s Hlavatým, který jako první ze všech trefil bránu, ale Rakovan neměl s pomalou střelou potíže.
 
46
V první zlínské akci po změně stran se Fillova narážečka nepotkala s náběhem Reitera. Bude se kopat od branky.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Povětšinou nezáživná první půle nepřinesla ani jednu střelu na branku. Gól se k radosti zlínských fanoušků ale urodil, když si Reiterovu přihrávku srazil do vlastní brány Michal Hlavatý. Kromě toho jde vypíchnout jen hrstka nepřesných zakončení ševců. Pardubice chodily výhradně do zformované obrany a postrádaly chytrou myšlenku, která by znamenala alespoň náznak šance.
 
45
První poločas skončil.
 
45
Dobré dvě minuty byl k vidění stejný obrázek. Hosté kontrolovali míč na polovině hřiště, a tak se Zelinka rozhodl ukončit poločas bez jediné nastavené sekundy.
 
43
Po faulu na půlce rozehrál Janošek směrem dozadu. Zlínští se díky tomu stihli v plném počtu vrátit k vlastnímu vápnu.
 
41
Hrubý hned věděl, že se mu centr zleva ani trochu nepovedl. Stoperské duo Pardubic tentokrát zůstalo bez práce.
 
40
Janetzký hrál z vápna pod sebe a sledoval centr na Hrubého. Ten měl kolem sebe dost místa, ale přesto nebyl schopen nasměrovat hlavičku mezi tyče.
 
39
Zlín právě vstřelil branku!
Janoškem neuhlídaný Rudolf Reiter zatáhl míč na pravé straně. Hranáč jeho přihrávku nadzvedl a dobíhající MICHAL HLAVATÝ si ji levou nohou nešťastně srazil za záda Viktora Budinského.
 
38
Faulovaný Sychra vypracoval pro Hlavatého standardku. Hlavičkáři však byli před brankou zbyteční, Rakovan padající list vyrazil.
 
37
Slušně zaplněná Letná už začíná ztrácet trpělivost. Nejprve se lidem nelíbilo několik zadovek na Rakovana a potom i Procházova rozehrávka do autu.
 
35
Dominik Kostka hrál z jedničky od lajny na střed, kde si přikrytý Sychra pomohl nedovoleně.
 
34
Helešic se jen smutně ohlédl za nepřesným přenesením v podání Kamila Vacka. Pardubice startují nanovo od Budinského.
 
33
Kostka pod tlakem Jawa doprovodil míč do autu. Sudí se vrátili k jednomu z předchozích zákroků a dali Hrubému další standardku, ze které opět nebylo vůbec nic.
 
31
Kamil Vacek odevzdává balon kvůli ofsajdu.
 
30
O realizaci standardky se postaral Čanturišvili. Nejspíše šlo o signál, který ale dopadl naprostým fiaskem. Ševci nevystřelili a museli zabrat dozadu kvůli rodícímu se brejku.
 
29
Fillo se v souboji veteránů snažil utancovat Vacka, jenž ho stáhl k zemi malý kousek vedle rohu šestnáctky. Tentokrát je to bez karty.
 
28
Standardku Lukáše Bartošáka vyřešil Budinský vyboxováním balonu pryč z pokutového území.
 
27
Lamin Jawo protáhl krok uprostřed hřiště a posunul se o několik desítek metrů. Stopku mu vystavil faul Sychry za žlutou kartu.
 
26
Rozběhnutý Helešic v blízkosti koncové čáry servíroval balon do malého vápna, kde se vynacházel pouze Rakovan.
 
25
Černý si nezpracoval centr z levého křídla. Protiakce Čanturišviliho byla zastavena ještě u pardubické střídačky.
 
24
Dvacetiletý Vojtěch Sychra si neporozuměl s Černým, takže přihrávka propadla k Rakovanovi.
 
23
Jawo sklepával Procházkův nákop do míst, kde nestihl dorazit nikdo další ve žlutomodrém. Toho využil Budinský.
 
22
Fillo se prodíral vpřed. Hlavatý ho zezadu strčil, ale sudí Zelinka na pád domácího křídelníka nereflektoval.
 
21
Vlčkův nákop skončil v síti, která dělí tribunu a branku Mateje Rakovana.
 
19
Ani podruhé to nevyšlo. Hrubý překopl úplně všechny fotbalisty, kteří se mačkali uvnitř malého vápna.
 
18
Bartošákova levačka našla jen hlavu pardubického obránce. Celá situace se však bude opakovat také z levé strany.
 
17
Na konci sedmnácté minuty má domácí jedenáctka první rohový kop.
 
15
Pro Bartošákův dalekonosný centr si s jistotou došel Budinský.
 
13
Další nepřesná koncovka ševců z hranice vápna. Po kombinaci na pravé straně byl jejím autorem Hlinka.
 
12
Hlavatého balón spadl z velké výšky do rukavic Budinského. Těžko říct, zda to doopravdy byl úmyslný pokus o přelobování brankáře.
 
11
Z Reiterova centru nebylo nic. Procházkův oblouček byl nadějnější, ovšem hlavičkující spoluhráč se do Rakovanovy branky netrefil.
 
10
Lamin Jawo si v momentě nákopu na svou osobu nepohlídal ofsajd. Na druhé straně došlo k útočnému faulu na boxujícího Rakovana.
 
9
Michal Hlavatý upadl v pokutovém území, když na něj zezadu sáhl Hlinka. Na zisk pokutového kopu to bylo málo.
 
8
Znovu zbytečná ztráta Trinity. Pas k levé lajně byl pro Bartošáka nechytatelný.
 
7
Dominik Kostka byl autorem prvního zakončení. Zkusil to z poměrně dlouhé vzdálenosti, ale do branky se vůbec netrefil.
 
6
Vacek poskytl balon do křídla, kde výborně zapracoval do obrany Reiter. Svoboda ještě vhazuje vedle vápna.
 
5
Zatím je hra plná nepřesností. Ostatně to asi není nic překvapivého, když se proti sobě potkávají dva nejhorší týmy soutěže.
 
4
V nefotbalové poloze se ocitl Bartošák. Pardubičtí mohli ve své akci pokračovat, jenže se brzy provinili ofsajdem.
 
3
Vacek s Kostkou zacouvali s míčem zpět na vlastní polovinu, kde probíhá spolupráce mezi Hranáčem, Vlčkem i brankářem Budinským.
 
2
Přihrávka do běhu není to pravé, co Pavel Černý potřebuje. Před sedmatřicetiletým útočníkem ji ukradl vybíhající Rakovan.
 
1
Zahajovacího výkopu se zhostily Pardubice, které se představí v červenobílých dresech. Zlín je v tradiční žlutomodré kombinaci.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Za Zlín naskočí stejná jedenáctka, jaká se představila o víkendu v Teplicích. Naopak z pardubické základní sestavy vymizel brankář Markovič a dále Toml se Solilem. Místo nich na Letné naskočí Viktor Budinský, Robin Hranáč a Václav Svoboda.
 
Úvodní sestavy:

FC Trinity Zlín: Rakovan – Reiter, V. Procházka (C), J. Kolář, Bartošák – Fillo, R. Hrubý, Hlinka, Čanturišvili, Janetzký – Jawo.
Náhradníci: S. Dostál – Simerský, Y. Dramé, Hrdlička, J. Hellebrand, Kovinić, Vukadinović.
Trenér: Jan Jelínek

FK Pardubice: Budinský – Kostka, Vlček, Hranáč, Svoboda – Sychra, Vacek, Janošek, Hlavatý, Helešic – Černý (C).
Náhradníci: Šmíd – Tischler, Koukola, Mareš, Rosa, Lima, Červenka.
Trenér: Pavel Němeček

Rozhodčí: Zelinka – Podaný, Líkař.
 
Vzájemné zápasy

10.05.2022 Pardubice – Zlín 1:1
19.03.2022 Zlín – Pardubice 4:1
23.10.2021 Pardubice – Zlín 0:0
25.04.2021 Zlín – Pardubice 0:4
20.12.2020 Pardubice – Zlín 0:0.
 
FC Trinity Zlín

Ševci jsou spolu s Jabloncem jediní, kteří čekají na první výhru. Ve třech z pěti kol dosáhli alespoň na bod, když remizovali 0:0 s Mladou Boleslaví, 2:2 se zmíněným Jabloncem a naposledy znovu 0:0 v Teplicích. Souboje se Slavií a Baníkem dopadly porážkami 1:4 a 1:3. V tabulce je Zlín předposlední s tím, že všechny týmy od 13. do 16. místa ztrácí na střední skupinu jen dva body. Ve víkendovém kole se trenéru Jelínkovi nikdo nový nevykartoval. V disciplinárním trestu má Cedidlu, Didibu a Silného. Zranění jsou Tkáč, Hloušek a Fantiš. Ve sbírání přesných tref jsou nejpilnější dvougóloví Jawo a Kolář.

Předchozí utkání:
Teplice – Zlín 0:0
Branky:

ŽK: Vondrášek – Janetzký
Sestava Zlína: Rakovan – Reiter, J. Kolář, V. Procházka (C), Bartošák (72. Vukadinović) – Hlinka – Fillo (84. Y. Dramé), R. Hrubý (90+2. Simerský), Janetzký, Čanturišvili – Jawo (90+2. Kovinić).
Náhradníci: S. Dostál – Bobčík, Hrdlička, J. Hellebrand.
 
FK Pardubice

Východočeši přijeli na Moravu v pozici posledního týmu ligy. Jediné body získali v Ďolíčku za výhru 2:1 nad Libercem, po které přišel debakl 0:7 se Slavií a pak další vysoká prohra 0:3 s Mladou Boleslaví. Na neuspokojivé výkony zareagovalo klubové vedení odvoláním dlouholetých trenérů Krejčího s Novotným. Přinejmenším dnešní souboj proti Zlínu za ně vezme dosavadní kouč béčka, Pavel Němeček. Nejen on má na čem pracovat, Pardubice totiž mají nejhorší útok i obranu. Jediné tři góly si rozdělili Hlavatý, Solil a Vlček. Už od začátku letní přípravy je zraněn osmatřicetiletý záložník Jan Jeřábek. Spolu s ním i mladý útočník Samuel Šimek.

Předchozí utkání:
Pardubice – Mladá Boleslav 0:3
Branky:
5. Mil. Škoda (Matějovský), 10. Mil. Škoda (Matějovský), 35. Kubista
ŽK: Mil. Škoda (MBL)
Sestava Pardubic: Markovič – Kostka, Vlček, Toml (41. Koukola), Helešic – Janošek (41. Červenka) – Sychra (46. Lima), Solil, Hlavatý, Vacek (46. Mareš) – Černý (C) (79. Akosah-Bempah).
Náhradníci: Budinský – Chvěja, Svoboda, Rosa.
 
Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu šestého kola české nejvyšší soutěže. Od sedmnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Zlínem a Pardubicemi!
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.